Kızlar çok şükür miniğimi dün gördüm. Herşey yolunda dedi doktorum. Çok mutlu ayrıldım yanından.
BU arada ben kalp atımını görene kadar aşılama yaptığım tüp bebek merkezine gitmiştim. Onu gördükten sonra kendi doktorumdan randevu aldım ve artık kendi doktoruma geçtim.
Dün uzun bir randevu oldu saolsun 50 dakikasını ayırdı bize. Tek tek neler yemem gerektiğini neler yapıp neler yapmamam gerektiğini anlattı.
Aşılama yaptırdığım yer bana folik asidi bıraktırıp bir multivitamin destek vermişti. Kendi doktorum onu da bıraktırdı. Dengeli beslendikten sonra böyle bişeye ihtiyacın yok, 7. haftaya kadar sadece folik aside ihtiyacın vardı o süre de geçti artık kullanmana gerek yok dedi. 20. haftadan sonra kan hapı verileceğini söyledi sadece.
Onun dışında yine aşılama yapılan yer bana kese göründüğünden itiabren vajinal bir jel vermişti. Bu doktorum onu da bıraktırdı. Hiçbir destek düşüğe engel olamaz görüşünde. Çünkü ona göre düşük olacaksa sağlıksız gebelikler düşükle sonuçlanıyor, progesteron eksiğinden kaynaklı olarak değil.
Sonuç olarak ben 8. haftasının içinde olan biri olarak şu an itibarı ile hiçbir ilaç jel vs. kullanmıyorum.
Bundan sonraki randevum da tam 1 ay sonraa nasıl geçecek zaman bilemiyorum :) Allah bebeklerimize sağlık versin de biz bekleriz sorun değil :)
canım yazdıklarını okudum çok mutlu oldum senin adına ve kendim içinde bir parça teselli edecek şey buldum sabahtan beri düşük risklerini araştırıyordum bazen kendimi yalnız kalacakmışım gibi hissediyorum eskisi gibi eksik kalacakmış gibi bu düşünceye bazen giriyorum sonrada çıkamıyorum işin içinden progestanı düzenli kullanmıyorum sonrada kendimi suçlu hissediyorum sanırım bu sebepten böyleyim birazda yoğun stres altındayım..azıcık sancım olsa bi sorun var gibi geliyor nasıl kurtulurum bundan bilmiyorum
hyatım doktorumun ilk söylediği şey interneti tamamen bırakıyorsun oldu. Gerekli gereksiz bir sürü bilgi artı kötü senaryo ile kafanızı bulandırmaya gerek yok sen sadece beni dinle dedi. Aslında gerçekten de haklı.
Aslına bakarsan aynı stres bende de var bakma dün doktorda oldugum için bugun rahatım 3-5 gün sonra yine panik ataklarım başlar.
Ağrım olunca sorun mu var diyorum, sonra ağrı ile yaşamaya alışıyorum. Bir gün pat diye ağrım kesiliyor bu defa neden kesildi ağrım asıl şimdi sanırım bir sorun var diyorum. 15-20 dakikada bir tuvalete gidiyorum kan var mı diye kontrol ediyorum.
Acaba hala kalbi atıyormu diyorum daha neler neler!
Ama boyle kendimize sonrada asıl bebeğimize zarar veriyoruz rahat olmalıyız ki bebeğimiz de rahat olsun içerde. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah, onları bize bağışlasın
Sevgikelebeği doktora gitmişsin ve herşey yolundaymış çok sevindim canım....
son msj da doktorun internetten uzak durun demesi bana ışık oldu aslında....
artık girmemeye karar verdim forumlara sadece msjlaştığım arkadaşım var onun için ara ara girip okumak ve yazmak adına giricem...
bana iyi gelmiyor canım buralarsürekli bir belirti aramaya başlıosun kendinde buradan okuduklarından...benim gibi gebelik isteyen biri için gerçekten hiç sağlıklı değil...farkında olmadan daha çok kafana takıyorsun çünkü...meşgaleler bulucam kendime..uzun zamandır yapmak istediklerim var onları yapıcam....
bende phia gibi hamile kalasaya kadar girmemeye çalışıcam forumlara...olur da hamiş olursam da müjdemi veririm..
iyi ki varsınız arkadaşlar,hakkınızı helal edin...
İnşallah en kısa zamanda görüşmek üzere.........................
tavsiyelerini dinlemeye gayret edicem inş şuan dinleniyorm diğer günler nolur bilmiyorm,ilkinde çok gezdm hiç oturmadm bunda daha dikkatli olayım diyorm
canım ben bu aralar doktorda olduğum için pek vakim olupta girip takip edemedim aşılamanı oldunmu?
kızlarr...iğnenizi buz dolabındamı saklıyorsunuzz?? yarın dışarda olucam bütün günn..akşamada iğneyi yapıcamm bi zararı olurmuu??normalde dolapdada..yarın sorun olurmu aklıma takıldıı...
bide ben yokum 2 günn...cuma akşamı gelicem cumartesi kontrolüm var merak ediyorum yumoş oluşacakmı bakalımm..
dün saat 11de oldum senin ki ne zaman
yok daha olmadım ama erken değilmi birlikte adet olmuştuk aşılamayıda öle daha yarın gidicem gelişmişmi die bakıcak yumoşlara
Sevgikelebeği doktora gitmişsin ve herşey yolundaymış çok sevindim canım....
son msj da doktorun internetten uzak durun demesi bana ışık oldu aslında....
artık girmemeye karar verdim forumlara sadece msjlaştığım arkadaşım var onun için ara ara girip okumak ve yazmak adına giricem...
bana iyi gelmiyor canım buralarsürekli bir belirti aramaya başlıosun kendinde buradan okuduklarından...benim gibi gebelik isteyen biri için gerçekten hiç sağlıklı değil...farkında olmadan daha çok kafana takıyorsun çünkü...meşgaleler bulucam kendime..uzun zamandır yapmak istediklerim var onları yapıcam....
bende phia gibi hamile kalasaya kadar girmemeye çalışıcam forumlara...olur da hamiş olursam da müjdemi veririm..
iyi ki varsınız arkadaşlar,hakkınızı helal edin...
İnşallah en kısa zamanda görüşmek üzere.........................
kızlar günaydın bugün kan verdim 2de sonucum çıkacak dua edin bana
kızlar sonucum 4.4 çıktı bugün aşılamayla birlikte 12. Günümdü bugüne kadarda negatif çıktığında hep 2 çıkardı sonucum ben anlamadım pazartesi tekrar baktırcam ama olmadı sanırsam
5in üstü olması lazım diye biliyorm bnce geç döllenme aşılama günü yumurtan çatladı mı?
umudunu yitirme canım allah dilesin yeterki bi bakmışsın kat kat yükselmiş değerin inşllh öyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?