bu arada az önce kontrolden geldim doktorum tatilden döndü malum koştur koştur yanına gittim bi sıkıntı yok dedi iyi görünüyor dedi bu haftayı atlattıktan sonra doğsada erken değil zamanı dedi artık 2770 gr olmuş doğuma kadar daha alsa normal bi kilo ile doğmuş olur allahımın izniyle bu arada yüzünü gördük çok şükür nazlanmadı bugün hanım kızım.
ay maşallah tosunumuza yaa benimki kaç kilo oldu acaba ben de cok fazla merak ediyorum tosunumuuuuu:)
canım ortalama bu kilolardadır seninkide belki daha fazladır ne zaman kontrolün bakılacak mı kilsouna felan ?
bilmiyorum ki canım, aslında randevum bu cumartesi ama yine ultrasona sokmicak beni biliyorum o yuzden kilosunu ne zaman öğrenirim allah kerim.
Belki de kafam atar yarın başka bir doktordan radevu da alabilirim belli olmaz benim sağım solum :)))
senin doktorun yöntemleri meraktan öldürür adamı :) muayene nasıl geçiyor peki usg de yok
ay evet sorma vallaaa :)))
cnaım muayeneye gidiyorum önce kilo sonra yatıyorum sırt üstü. Biraz dinlenip tansiyon ölçüyor, sonra elleriyle karnımı bir güzel yokluyor sıkıyor elliyor, bebeğin pozisyonuna falan bakıyor, sonra farklı bölgelere vuruyor acı var mı acı diye soruyor :)))) yok diyorum güzel diyor :)
sonra bri aleti var onunla bebeğin kalp atıslarını dinliyor, bebek hareket ettikçe haber ver diyor, şansıma da o aleti karnıma dayaynca fıldır fıldır dönen cocuğun tıkı cıkmıyor :)))
en son da mezura yardımı ile gebelik gelişimini ölçüyor, sonra bebek haftası ile uyumlu ya da bu hafta önde diyor. Hakikaten de onun bu yaptıgı yorumlar ultrason yapılan haftalarda hep teyit edilmiş oldu.
Ama işte bebek nasıl, suyu nasıl, plesantada kireçlenme var mı bunları bilemiyorum endişeleniyorum
ya bide bunu duydum plesanta kireçlenmesi usg ile anlaşılıyor mu acaba
evet cnaım usg ile anlaşılan bişey. Sanırım plesentaya bakarken o görüntüde beyaz alanlar olabiliyomus iste o alanlar kireçlenme göstergesi. Diğer bir deyimle plesanta yaşlanması deniyor.
Buna göre de elbette sona göre belli kireçlenme göstergeleri beklneen bişey ama haftasıyla uyumlu olmayan hareketler risk taşıyabilir.
hımmm anladım canım ultrason tarihi veriyor mu doktorun bakarız felan diye
hayır valla hatta en son 32. Haftada bu son birdaha ultrason yok demişti ama bu gidişimde bastırauım da bari bir kere ultrasona daha gireyim dicem
oooo hoşgeldin nerelerdeydin....
canım son bir haftadır zaten pek girmedim de genelde kasım anneleri topiğinde oluyodum ama çok sık girmiyorum eskisi gibi...
Nasılsın bakalım :)))
anladım... çok şükür gün sayıyoruz artık sürprizimiz hangi gün gelecek meraklıyız zaman böyle mi geçermiş yaa uzun gibi ama dönüp bakınca geldi geçti günler
canım benim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim...zaman dediğin gibi o kadar çabuk geçiyor ki....dün gibi aklımda valla hamile olduğumu öğrendiğim gün...sonra cinsiyetini öğrendiğim gün...şimdi bende son trimesterdeyim...
Hepinizin hikayelerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım...mutlaka yazın buraya da...bakalım hanginiz önce kucağına alıcak
Masallah hepimizede ilk olarak hsynrcn dan bekliyoruz ikiz bebrkleri ve artik cok zorlaniyor doktirla gun pazarligi yapiyor ama artik sonlarda bu arada onuda cok merak ediyorum napti acabacanım benim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim...zaman dediğin gibi o kadar çabuk geçiyor ki....dün gibi aklımda valla hamile olduğumu öğrendiğim gün...sonra cinsiyetini öğrendiğim gün...şimdi bende son trimesterdeyim...
Hepinizin hikayelerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım...mutlaka yazın buraya da...bakalım hanginiz önce kucağına alıcak
Masallah hepimizede ilk olarak hsynrcn dan bekliyoruz ikiz bebrkleri ve artik cok zorlaniyor doktirla gun pazarligi yapiyor ama artik sonlarda bu arada onuda cok merak ediyorum napti acaba
evet meraktayiz hepberaber saglikli sihhatli kurtarsin rabbim bizlericanım benim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim...zaman dediğin gibi o kadar çabuk geçiyor ki....dün gibi aklımda valla hamile olduğumu öğrendiğim gün...sonra cinsiyetini öğrendiğim gün...şimdi bende son trimesterdeyim...
evet canım malum ikizler her zaman için daha erken doğuyor..Allah'ım hsynrcn ı da hepinizin de yardımcısı olsun...
ıyi geceler kizlar ancak bu saatte acabildim bugün gün boyu hastahanedeydim bacaklarimdaki sonuc damar tikanikligi ve bebekleri etkileyebilir dedi cildiye doktoru capa tip fak gitmeye basladim buarada saolsun prof beni kadin doğuma yönlendirdi ordada nst ultrason ile bakildi bebekler iyi dedi yarin tekrar gidicem eğer bu damar tıkanıklığı hamilelikten ise doğum yapacaklar ama değil ise 1 hafta daha bekliycem öyle çok üzüldüm ki bugün dua edip durdum bebeklerime bişey olmasin diye annemde tansiyon var aglayamadim da yaninda şimdi tek başına ağladım benimki cok zor geçti allah kimsenin başına dermansiz dert vermesin tek tesellim bebeklerim iyi ama yinede içim rahat değil hayırlısı ile doğsunlar o zaman rahatliycam benim böyle zaman buldugum da haber veririm sizede kendinize ve bebislerimizee iyi bakinn 😢
Iyi geceler kizlar ancak bu saatte acabildim bugün gün boyu hastahanedeydim bacaklarimdaki sonuc damar tikanikligi ve bebekleri etkileyebilir dedi cildiye doktoru capa tip fak gitmeye basladim buarada saolsun prof beni kadin doğuma yönlendirdi ordada nst ultrason ile bakildi bebekler iyi dedi yarin tekrar gidicem eğer bu damar tıkanıklığı hamilelikten ise doğum yapacaklar ama değil ise 1 hafta daha bekliycem öyle çok üzüldüm ki bugün dua edip durdum bebeklerime bişey olmasin diye annemde tansiyon var aglayamadim da yaninda şimdi tek başına ağladım benimki cok zor geçti allah kimsenin başına dermansiz dert vermesin tek tesellim bebeklerim iyi ama yinede içim rahat değil hayırlısı ile doğsunlar o zaman rahatliycam benim böyle zaman buldugum da haber veririm sizede kendinize ve bebislerimizee iyi bakinn 😢
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?