Aşılama 2013 Yılının Son Aşılamaları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama Yaptırma Nedeniniz?

• Ankete Katılan
    74

Kızlar bir sorum var .aşılama olanlar.pazartesi aşılamam var bugece 11 de igne olucam.dr koldan dediydi ama ilaçta karın kasık diyor.hangisini yapmalıyım.birde kendimiz yapabilirmiyiz yoksa poliklinigemi gideyim

Güzelim, ovitrelle ise göbekten vurmak en iyisi, zaten o hazır şırıngalı, iğne ucu da çok ince, sen kendin yap çok kolay.
Göbek deliğinden 4 parmak yana yap, kolonyalı pamukla sil, iki parmağının arasına kıstır o bölgeyi, o şekilde yavaş yavaş enjekte et ilacı, sonra da hızlıca çek, hiç ovma, sadece pamuğu koy canım

Soğan suyunu yap kesinlikle canım, önceki senelerde yaptım ben, bu ay yine yapacağım, tüp bebek öncesi.
Benim doktor da tavsiye etti incir kürü ile soğan kürünü...
Düşüğünü soğana yorma, çünkü soğan kürüne başlama günü ve bitirme günü belli, düşüğe neden değil, için rahat olsun arkadaşım
:13:

kızlar bı sorum olacak sıze bana doktorum ılac falan vermedı onceden ecoprın ve glıfor kullanıyordum onlara devam dedı folıc asıtte kullanıyordum o bıttı ama ben asılama oldum olalı ıcmıyorum bugun baslayayım dedım acaba yanlıs bısey yaptımmı doktorumu arasammı

Folik asite devam etmelisin canım.
Hatta buna gebelik planımızdan 2-3 ay önce başlamak gerekiyor ya faydalı olması açısından...
Yalnız Folik Asit hapını FOLİDOCE olandan kullan, folik asiti vücutta tutmaya yarayan B12 var içinde.
B12 olan tek folik asit de FOLİDOCEç
28 tane var bir kutuda ve 9.95 lira.
Günde 1 tane içiyorsun...
Diğer folik asitlerin özellikle FOLBİOL olanın hiç iyi olmadığını ve zararlı bile olablieceğini söylüyor kimi doktorlar. (Ki zaten fiyatından anlaşılabilir bu).

Folik asit haricinde Ecoprin'e de devam (kan sulandırıcı olan ise), ben de Coraspin kullanıyorum her zaman, sadece aşılama ile ilgili bir durum değil yani, regl dönemimde yutmuyorum, bazen de ovulasyon günlerimde yutmuyorum, ama onun haricinde devam...

Glifor ne için, onu bilemiyorum ama...

canım seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız bende evliliğimin altıncı ayında hamile kaldım altı haftalıkken düşük yaptım bir buçuk yıldır olmuyor bende en az altı yedi doktora gittim en son gittiğim doktor pko olduğumu söyledi ama adetlerim çok düzenli...aşılamam tutmamıştı dün doktora gittim eşim dediki çok üzüldü geldiğimde gözleri şişmiş ağlamaktan dedi.sen takıntı haline getirmişin o zaman kafandan atmazsan biz istediğimiz tedaviyi uygulayalım olmaz başka şeylerle uğraş kafandan atmak zorundasın dedi nasıl yapacağımı bilmiyorum...

folık asıt bıttı cnm glıfor seker ıcın seker yok ama hormonları calıstıryormus ama doktor bana folık asıt vermedı neyse bakalım tutmazsa asılama konusurum ya bende burda sıze soruyorum dr yanında ne soracaksam hepsı aklımdan beynımden cıkıyor anlamadım bana ne oluyor :))

Folik asit gebelik planlayan her kadının plandan 2-3 ay önceden itibaren fiks alması gereken bir takviye, vakit kaybetme ve hemen al bence canım

Soğan suyunu yap kesinlikle canım, önceki senelerde yaptım ben, bu ay yine yapacağım, tüp bebek öncesi.
Benim doktor da tavsiye etti incir kürü ile soğan kürünü...
Düşüğünü soğana yorma, çünkü soğan kürüne başlama günü ve bitirme günü belli, düşüğe neden değil, için rahat olsun arkadaşım
:13:
[/QUOTE]
canım sen soğan kürünü ne zaman uyguluyorsun adet bitiminden hemen sonra yazıyor bazı sitelerde adetin başlayınca yazıyor kafam karıştı ben nasıl uyguladığımı unuttum.bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

canım ben ilk aşılamamı özelde 250 liraya yaptırdım sonraki aşılamalarımıda devlet hastanesinde yaptırdım klomen ve ovitrelli oda hemen hemen 200 buldu 3 aşılamamda gonalf 75 ovitrelli artı sperm yıkama 320 lira 2 aşılamam 8.9 ay arayla 3 aşılamamda kasım 28 4 aşılamamda ocak 3 ünden sonra olacak 2014 yeni yıl yeni başlangıçlar

Folik asit gebelik planlayan her kadının plandan 2-3 ay önceden itibaren fiks alması gereken bir takviye, vakit kaybetme ve hemen al bence canım

bu ay kullandım zaten cnm ama doktor gereklı gorse galıba yazardı kızmet ya cnm olursa her halukarda oluyor ıste olmazsada kendını parcalasanda olmuyor Allahım ne zaman kısmet ederse artık

bu ay kullandım zaten cnm ama doktor gereklı gorse galıba yazardı kızmet ya cnm olursa her halukarda oluyor ıste olmazsada kendını parcalasanda olmuyor Allahım ne zaman kısmet ederse artık

Arkadaşım anlamadın galiba, bu folik asit denen şey doktorların kişiye göre vereceği bir İLAÇ DEĞİL, hamilelik planlayan tüm kadınların kullanması zorunlu bir takviye, madem söylediklerimize itaat etmeyeceksin bize sorma bari, doktoruna sor direk!

Hamileliğin ilk 4 haftasındaki oluşumda bebeğin spinal bifida rahatsızlığına yakanlanmasını önlüyor bu folik asit.
Sen hamileliğini öğrendiğinde zaten 5. haftana gelmiş oluyorsun, o yüzden geç kalınmamalı bu folik asite, bırak ilk 4 haftası 2-3 ay öncesi başlamak çok önemli bi katkı sağlıyor.
Lütfen araştır sen de biraz...

--> SOĞAN KÜRÜ (Kist, polikistik over ve rahmi arındırıp gebeliğe hazırlamak için)

İlk başlangıç zamanınız adet bitiminden en erken 7 gün sonra, ya da tam tarihinizi biliyorsanız adet gününüze 15 gün kala.
1,5 su bardağı kaynamış suya (klorsuz içme suyu) kabuğu soyulmuş orta boy kuru soğanı (mor yada beyaz soğan olmasın, normal yemeklik soğan) dörde böl, at. 5 dk. ağzı kapalı olarak kaynat. Ilıyınca iç (Sakın soğutma iyice). Onbeş gün boyunca aç karnına günde iki kez iç. Çalışıyorsan eğer bu kürü akşam yemeğinden önce ve akşam yatarken de uygulayabilirsin. İkinci Kür İçin; İlk adeti olduktan sonra ikinci adete 10 gün kala tekrar aynı kürü 10 gün uygula. (Öğretmenim, sen adet olmazsan eğer birinci kürü bitirdikten 16-17 gün sonra başla bu ikinci küre)

--> İNCİR KÜRÜ (Yumurta sayısının ve kalitesinin artması için)

1 lt. kaynamış suya 15-16 kuru incir koy, 20 dk. ağzı kapalı olarak kaynat. Ilıdıktan sonra süz. 2 veya 3 e bölerek öğünlerden 10-15 dk. önce aç karnına iç. 25 gün uygula + 7 gün ara ver + Tekrar 25 gün uygula. Toplam 50 günlük kür. NOT: İncirleri bir kez kopararak suya at. Eğer incirin dışı beyaz pudralı ise önce yıka, sonra suya at.

anladım senı tabıkı ama sunu demek ıstıyorum bu adam bana 8 aydır vermedı sadece bu ay verdı yada sorun benım doktorumda madem bu kadar onemlı neden bunca aydır vermedıkı ben sıze ınanmıyorum demedım ayrıca bılmedıgım cok sey cıkıyor ve ben kendısıne soracagım neden daha erken baslatmadıgını

phia
hatta bu zamana kadar benım ya 2 yada 1 yumurta olusuyordu bu ay o ılacdan dolayı galıba 3 yumurta olustu yanı daha erken baslamıs olsaydı belkıde kendılıgınden olacaktı

Son düzenleme:

Peki canım öyleyse

Hatta bir şey daha söyleyeyim, son yapılan bilimsel araştırmalara göre; kadınların gebelik için takviyelerle hazırlık yaptığı gibi, eşlerin de hazırlık yapması gerekiyormuş. Onlar da özellikle Folik asit + B12 içmeliymiş spermlerinin verimliliği açısından

Google'da bak denk gelirsin

phia
hatta bu zamana kadar benım ya 2 yada 1 yumurta olusuyordu bu ay o ılacdan dolayı galıba 3 yumurta olustu yanı daha erken baslamıs olsaydı belkıde kendılıgınden olacaktı

Yok tatlım, Folik Asitle ilgisi yok işte onun

Çünkü bu gebeliği sağlayan bi takviye değil, döllenme olduktan sonra bebeğin spinal bifida rahatsızlığı olmasından koruyan bir takviye Folik Asit...

Yani kadınlarda doğurganlığı artıran birşey değil, ama erkeklerin sağlıklı sperm üretimine katkı sağlıyor

Üzülmene gerek yok, bak tekrar söylüyorum; folik asit kadında gebelik ihtimalini artıran birşey değil, döllenmeden sonraki an anneden kullandığı için bebeğe faydası olan birşey.
Ama doktorunun bunu sadece 10 günlük verdiği saçmalığı da es geçilemez, bilgisinden kaygı duymak lazım...
Ayrıca canım KLOMEN adlı yumurta geliştirici de kadınların tüm hayatı boyunca 6 siklustan fazla kullanması çok sakıncalı.
Bu yüzden doktorlar 2-3 kez olumsuz klomen takibinden sonra HMG iğnelere geçiş yaparlar, bu da aklında olsun canım

Son düzenleme:

yok cnm yok adam 8 aydır klomen verıp duruyor bende bakıyorum mıllet ıgne falan valla bu defa konusucam ve hatta degıstırecegım doktoruda uzuntum tedavı yapılıyor ama duzgun yapılmıyor madem bısey yapıyorsun adam gıbı yap devlete gıtmedım ılgılenmıyorlar dıye ama buda olmadı

8 aydır klomen miii?
Canım, sen tez zamanda bırak o doktoru, anlaşılan hiçbir bilgisi yok, hey Allah'ım yarabbimmmm

Eğer İstanbul'daydın sanırım canım, sana bir doktor önereyim, tetkiklerini, dosyanı al git gidebilirsen, ona git lütfen
Gebe olursan bu ay eğer gebeliğinde git mutlaka o doktora...
Aşağıya link atıyorum forumda bi arkadaşa yazmıştım, onu oku anlayacaksın neden git dediğimi

http://www.kadinlarkulubu.com/doktor-hastane-tavsiyeleriniz/663509-dr-herman-isci-ilgili-soru.html

--------------------------------------------------

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…