2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

kizlar selamm :)

duman91 Aryayi bende cok begendim, ama soylerkn ariel gibi cikiyo agzimdan hah :) hayirlisi canim, belki baska isim olur var daha oraya. :)
sen nasilsin, buantilar basladi desene..Rabbim yardimcin olur insallah canim. bende kahvaltilik yiyebiliyodum sadece.
yiyemiyorum diye uzulme, bbis zatn ilk aylar yediklerinden almazmis. ne kadar dogru bilmem ama..
az ve sIk yersin..

PembeLokum taze geliiin hos geldinn :)
masallah uzuun balayi olmus desene :) iyi gecmistir umarim, detay isteriZ dugun nasil gecti falan filan :)

Mutella mutiim evet az kaldi nasipsee :)
insallah en huzurlu sekilde atlatiriniz kzum herseyi :)
ev tuttunuzmu canim

Ladypurple meltemim basiniz sag olsun , Allah rahmet eylesin..

snada gecmis olsun canim, git dinlen guzelce, insallah atlatirsin kolayca.

SirriEyvan kuzuumm evet azicik karisIkmis durumlar.
dumanin dedigi gibi torun gelince nasipse baban doner belki.
hadi sure belli olsa tamam ama belki aykar belki yillar..
esinle konustunmu acik acik bu konuyu.
hani kendimi esinin yerine koydum, nebileyim kv nekadarda iyi olsa bir evde zor oluyor.
insan evinde rahat olmak istiyor, esinde bir sure sonra rahatsiz olabilir.
hadi 2-3 ay bebis buyuyene kadar tamam ama..
esinin ailesi ne dusunuyodur acaba, belki kv dende kalmak istiyodur.
biraz zor olur canim bilmiyorum yine ama.
annen ne diyo bu ise, yok kizim kalamam o kadar uzun sure deniyomu yoksa o mu istiyo yaninizda kalmayi.

benim annemde abim istykn her ay 1 hafta yalniz kaliyor. gel desemde gelmiyor, cekiniyor evde daha rahat ederim diyo.
korkuyo belki ama gelmiyo.

insallah en hayirli yolu bulursunuz canim, ev kira olsaydi orayi birakip , size yakin biryerde kira tutsa dixem ama ev kndinizinmis.
babanin yaptigida yanlis geldi bana canim , babanla konussaniz tekrar.

Çok şükür iyiyim canım benim, evet yavaş yavaş başladı gibi zaten yemek hiç yemiyorum desem yeridir eşime yapamıyorum bile...genellikle kahvaltı tarzı geçiştiriyoruz akşamları da artık.. Üstelik daha yeni başladık nereye kadar gider bilemiyorum Öğle arası eve gidince uyumayı düşünüyorum, gözlerim kapanıyor adeta yaaa:)))
Eşimde öğlen güzel yemek yicekmiş akşama yemek yapmıcam yine ohhhh:))))

Sen nasılsın ne yapıyorsun?

ne canin cekerse,, nekadar cekerse okadar ye canim.
simdi basinda ye ye diye tutturanlar cok olur.
istemutfaga giremememk insani zorluyo biraz. esime yemek bile yapamiuorum diye uzuluyordum, nasil anne olucam bn diyodum heh :)
nasipse gecer insallah canim.
11-12 haftalara dogru azalir belki eger annene cekmediysen .
insan duunuyor azcik psikolojikmi diye ogrenmeden once bisi yok, ogrenince bulantilar basliyor heh :) ama tabi isteyerek yapmiyoruzki.

inanirmisin bulantili zamanimda isim arastirmistik, orda begendigim isimleri bile simdi hatirlayinca bulanti tekrar geliyor.
oyle herseyden bulanti kapar olmustum heh :)
ama anne olmak kolay degil, sabir canim.
her bulantinda brbisin iyi olduunu aklina getir.
oyle.bisi okumustum,bulantilar bebegin iyi olduguna isaret diye.
bulantim yokken diyodum bisi mi var acaba heh o derece takmisim.kafaya :) birazda burdan etkilenmistim sanirim.
uyuyabiliyosan uyu canim, azicik dinlensen bile daha iyi yapiyor insani.

Ahhh ya hep canım saçma şeyler istiyor nerde kilo yapacak işe yaramayacak şeyler var onu istiyor.. Özellikle hamur işi, simit poğaça tarzı şeyler Tabi ben elimden geldiği kadarıyla yemeye çalışıyorum herşeyden ama içim almıyor:))))
Ya sende bilirsin mutfağa hiç girmek istemiyorum, o kokusunu hiç duymak istemiyorum 7/24 penceresi açık kalsın istiyorum(
Eşimde öyle söylüyor keşke öğrenmeseydik, önceden bulantın yoktu diyor, ama sabahları kendime engel olamıyorum, şimdi bile sersem gibiyim halsizim Ayyy annelik daha yeni başlıyor yesinler o minnakı yaaa :)))) Dayancaz artık ne yapalım, annem gibi 9 ay böyle olmasında :))

evet eşimle bir ara konuşmuştuk bu konuyu , babamın ne zaman döneceği belli değil çünkü , eşim de merak etme annen de yalnız kalabilir , hem kendisi istiyor bunu demişti , ama aslında annem tek başına kalmak istemiyor , annemin istediği torunundan uzaklaşmamak... e çok haklı , kadın daha ben evlenmeden torun torun diyordu... çok bekledi bu anı...
ama babam işte , her şeyde zora koşmak zorunda maalesef...
bana saçma gelen annem tek başına kalacak bir evde babam tek başına kalacak yurt dışında , üstelik boşuboşuna...
çalışmayacak yine , ancak annemi tek bırakacak , en çok canımı sıkan da bu ..

kuzum benimm , iyi niyetli arkadaşım

evet annem gitmedi şimdilik bebiş gelinceye kadar burda...
babamın orda uzun süreli kalacağı belli , ama 1 sene mi 2 sene mi yoksa 3 sene mi o belli değil , kısa bir süre olmadığı belli sadece..
ve boşu boşuna , en büyük takıntım o zaten...
çalışmayacak , sırf can sıkıntısından gitti... annemse tek kalacak evde..
benim içim el vermiyor bu duruma , belki de yıllardır babamın bu tuhaf huyu yüzünden ben tek başıma kaldım ve bu duyguyu tattım diye böyle hassasımdır bu konuda...
velhasıl benim düşündüğüm şey uzun süreli olanı...
annemi nasıl yalnız bırakacağım o evde.. e bırakmasam eşime haksızlık etmiş olurum..şahsen ben istemezdim kayınvalidemle uzun süreli yaşamayı.. süresi bile belirsizken..

yoksa kısa süreli olana kimse bişey demiyor kuzucum şükür :)

ah şu bulantı dönemindeki en güzel şeyler kahvaltılık şeyler zatiii :)
ekmek peynir domates :)))
tost , poğaça belki de... ben öyle geçirdim ilk zamanları... hebide makarna vardı :))

kuşum evet konuştuk...
uzun süreli kalmasına yorum yapmadı , beni dinledi sadece , çünkü haliyle istemiyorum demek istemiyor beni kırmamak için ama ona hak veririm..bende istemem ki :S

doğum zamanı kayınvalidem de gelecek eve..yani hem annem hem kayınvalidem olacak bir süre :))
annemle uzun süreli kalmayı konuşmadık , konuşmak ayıp geliyor , ne diyebilirm ki dıyorum ... anne ne kadar kalacaksın diye soramam ki
o yüzden ne düşünüyor bilmiyorum :S

babamın yaptığı çok çok yanlış , hani bildiğin keyfiii , bildiğin can sıkıntısı ve yıllardır bunu yapıyor , artık canıma tak etti diyebilirim... beni çok sinirlendiriyor
babam maalesef dinlemiyor , çünkü çocuk gibi inatlaşır herkesle , yaşlandıkça daha berbat oluyor... maalesef kuzum..

Canım o zaman mesela 40'ın çıkana kadar annen seninle kalır, sonra evine döner, kışın tekrar gelir.. Bu şekilde olabilir ya da eviniz küçükse tam tersi olabilir yazın gelir, kışın gider, sende çok haklısın bu belirsizlik zaten insanı yiyip bitirir ama işte büyüklerimizi karşımıza alıp da konuşamıyoruz bazen maalesef, aslında bu durumu babana anlatsa annen ya da sen, o zamanda mı gelmez?

ah şu bulantı dönemindeki en güzel şeyler kahvaltılık şeyler zatiii :)
ekmek peynir domates :)))
tost , poğaça belki de... ben öyle geçirdim ilk zamanları... hebide makarna vardı :))
Ayy öyle mi resmen içine su serptin canım benim.. :) Canım hiç mi hiç bişey istemiyor kraker yiyorum şimdi bulantımı bastırsın diye.. oysaki eşim koliyle süt almıştı kim içcek onları(( Umarım çok sürmez bu dönem...

ah aaahh kaç kere dedim , senin bu can sıkıntısının ceremelerini hep biz mi çekeceğiz diye..
ben çalışmaya gidiyorum dedi yine bize laf bırakmamak için ,
yıllardır bahanesi inan ama çalıştığı yok ...

annemle oturup bu konuyu konuşamam nasıl açıklığa kavuşturabiliriz ki , kimse şu kadar zaman kalmak niyetim tarzı konuşmuyor , yani aklında ne var hiç bilmiyorum ama gelmeden bize bana ben sürekli kalmak , sizi rahatsız etmek istemiyorum dedi annem.. der zaten , ama evde babamın bu saçma huyu yüzünden tek başına kalmasına içim el vermiyor ((
çok üzülüyorum anneme... ben mutlu olamam bu şekilde , babam nasıl göremiyor bunu anlamıyorum...

ah canım benim ah...
ilk zamanlar böyle geçiyor , dua edelim ağır geçmesin...
çok kilo verenler duydum çok kustukları için ... serumla beslenenler vs.
bebişin bu durumdan etkilenmez hiç korkma...
sen için ne alıyorsa onu ye ...
ben sık ve az yemiştim yoksa mide bulantısı beni deli ediyordu.. hoş geçmiyordu ama bastırıyordu en azından poğaça tuzlu kraker , kaşarlı tost , makarna...
tek yiyebildiğim şeylerdi inan :) eşim bile bunları yiyordu mecburen :)))
mutfağa giremiyordum kokudan , tostu bile eşim yapardı çoğu zaman halsizlikten , gayet normal durumun..
bazı şeylerden tiksineceksin bu da normal... ben tiksindiğim şeyleri hala yiyemiyorum :)

Ahh canım kıyamam yaaa, baban sanırım biraz başına buyruk birisi anlaşılan kimse ikna edemiyor onu,, ay ne bileyim yine de bir tarafım torununu görünce geçecek gibime geliyor ne bileyim..

Tabi annene de diyemezsin şimdi, o da ne yapacağını bilemiyordur, tabi rahatsız etmek istemem dese de bir tarafı hep kalmak isteyecektir...
Aslında alsan karşına anne hani nasıl yapalım, sen nasıl olmasını istiyorsn gibi bi konuşsan? hani iki tarafta düşüncesini söylemeyince anlaşılamıyor ki her ne kadar kadıncağız evinde kalsa bile sen rahat edemeyeceksin..

Evet canım ben ne yiyorsam eşimde onu yiyor mecburen:)))
Aynen yoğurtlu makarna, mantı falan onları istiyor canım, ya da kahvaltılık domates peynir işte.. :))) Ayy hep kilo yapıcı şeyler birazda ondan çekiniyorum açıkcası(

Aynen annem çok kilo verirmiş, serumla gezermiş hep ( tabi dğumdan sonra alırmış kilooo

aynen öyle bir adamdır kendileri :)
yıllardır oyuncak olduk elinde...aha aaahhh

torun görünce eriyecek tiplerden değil sanırım... bir tarafı duygusal olsa ne yazar.. yurt dışında 12 aylık olan sözleşmelere imza atmış bile , gelemez ondan önce yani bence...

evet evet haklısın işte , benim annem de bilemez ki , çünkü o da mağdur durumda bence.. şu kadar zamana kadar kalırım diye bişey geçmiyordur aklından bence ah baba ah...
kafanızı şişirdim ya hakkını helal et kuzucum

Ahh canım olur mu öyle şey keşke elimizden birşey gelse de yardım edebilsek, tutsak babanın kolundan evine getirsek mesela ((
Sende kendini üzme artık, herşey olacağına varır Rabbim herşeyi ayarlamıştır merak etme...

hiiiç merak etme kuzuumm.. ben o kadar onları yedim 13.haftaya kadar 2 kilo aldım...
sonrasında düzenli ve dengeli beslenmeye başlayacaksın ve kilo alımını kontrol altına alırsın

tabii bu durum benim tecrübeme göre 30.haftaya kadarmış
ben ki ayda 1 kilo alan insan , 30.haftadan 35.haftaya kadar 3 kilo aldım...
şu an toplamda 11 kilodayım... son ay yediklerim de değişmedi ama demek vücudun alması gerekiyormuş...

evet keşke...
tutup getirebilsek , rahat rahat otursa evinde , şu yaşından sonra macera arıyor resmen ...
hiiiçç sıkıntısı yok işte , rahat batıyor resmen

Hmm olabilir canım, ben yinede yürüyüşleri de ihmal etmeyim o zaman:))

Zaten seni örnek alıyorum sen kadar kilo alsam yeter bana yaniii:)))) Tabi daha az alsam daha iyi

Hmm olabilir canım, ben yinede yürüyüşleri de ihmal etmeyim o zaman:))

Zaten seni örnek alıyorum sen kadar kilo alsam yeter bana yaniii:)))) Tabi daha az alsam daha iyi
etme ama çok da yorma kendini :)

oy oy 7 kilonun altında da alma kuzum...
uzmanlar idealinin 10 15 kilo olduğunu söylüyor...
yani sende okuyup araştır tabii kuzum...
boyun kaçtı senin ? başlangıç kilon bide ? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…