- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
hosgeldın tutkum :)Selam kizlar
Cok sukur yemek guzel gecti.
Tabi hamileliktenmi.bilmem.nasil yoruldummm hazirlarken..
Mutfakta cook.sicak oldu . Bir ara oturdum aglamakli,aglamakli.. neyseki guzel oldu hersey cok sukur.
Günaydın canım nasılsınGunaydınnn :)
Güzel geçmesine çok sevindim kuzum tabi ki hamilelik sıcaklar yorulman çok normal atlattın gittiSelam kizlar
Cok sukur yemek guzel gecti.
Tabi hamileliktenmi.bilmem.nasil yoruldummm hazirlarken..
Mutfakta cook.sicak oldu . Bir ara oturdum aglamakli,aglamakli.. neyseki guzel oldu hersey cok sukur.
Günaydın canım nasılsın
Güzel geçmesine çok sevindim kuzum tabi ki hamilelik sıcaklar yorulman çok normal atlattın gitti
Aa görmedim kuzum bir ara okuyordum ama unutmuşumIyıyım kuzum sen nasılsın
Bır topık var kıs hazırlıkları gordun mu ?
Sende yapacakmısın bırseyler
Aa görmedim kuzum bir ara okuyordum ama unutmuşumBen ne yapılır tam olarak bilmiyorum bizim evde genelde hep pişer yenirdi annem maydonoz dereotu falan ama doğrar hazırlar dolaba kaldırırdı onu yapacağım kolay oluyor sonra kullanımlıkta sonra annemlerle makarna keseceğiz mantı hazırlayıp dolabıma koyacağız Menemen düşünüyorum açıkcası tam nasıl olur bilmiyorum ama basit bir işmiş sanırım bir de kırmızı biber falan közleyip koyayım diyorum sonra salatalarda kullanırım doğrayıp koyayım ya da buzluğa bozulurmu o şekilde Sen neler yapacaksın az benide aydınlat
Maşallahh... Hamarat hatunun hali de bir başka oluyor canııım. :))))Yenı acıldı bu 2015 taze
oo makarna erıste yanı super oluyor annemde yaparız demıstı ama yapacakmıyız bılmıyorum az bısey ıyı olur
Bende ılk yapıcam ınsallah bu sene menemenlıkbecerırız ınsallah :) off off kırmızı bıber harıka oluyor bence hıc bozulma falan olmuyor canım ıstedıgın gıbı dogra koy :)
Vısne vs atıyorlar buzluga komposto ıcın ama ben vısne bulursam alsam mı kararsızım esım vısne suyu sevmıyor ıcmem dıyo
- Bezelye attım canım eger hala varsa koyabılırsın sende tabı sevıyorsan
sadece ayıkla, yıka, suz ve posetle - Barbunya koyucam ınsallah oda aynı bezelye gıbı hazırlanıyor
- Taze fasulye
bol domates ıle kavuruyorum sadece ıkısını fasulyenın rengı donene kadar sonra sogutup posetlıyorum - Patlıcan en bı sevdıklerımden
gecen sene ıkı poset aynı fasulye gıbı domatesle kavurarak yaptım sonuc o kadar kotu oldu o koku falan anlatamam bır daha bunu yapmam.. Patlıcanıda bu sene su sekıllerde buzluga atıcam ınsallah Közleyerek , Cahıde sultan usulu tost makınesınde yuvarlak yuvarlak kızartarak / bırde ıslım kebabı ıcın uzun uzun kızartarak sen ıstersen yagda kızartırsın ben kalorısı az olsun dıye tek tarfına fırcayla yag surup kızartıyorum bırde karnıyarıklı deneyım dıyorum patlıcanı alacalı soyup etrafına az bıraz yag surup fırına atıcam oyle pısırıp koyayım dıyorum denemelık bakalım nasıl olacak sen kızartabılırsın - Kabak belkı koyarım gecen sene bır poset koymustum cıgden lezzetlıydı ama burus burus gıbıydı az yemek cıktı
- Kırmızı bıber kozleyerek
- Ya canım kac zamandır mısır cekıyor genelde aslında evde olunca yemek sokakta olacak ılla pıs pıs
tabı belkıde temız yapıyolardır gunahlarına gırmeyım sımdı alayım dıyorum mısırı bız zaten 2 tane yer bırakırız kalanı ayıklayıp buzluga atayım salatalarda pılavda falan kullanmak ıcın bakalım nasıl olacak..aynı sekılde haslayıp kocanıylada atıyorlarmıs ama aramayız kısın aman mısır olsada yesek dıye - Yesıl bıber atmıstım gecen yıl evde bozulacak dıye fena olmamıstı hanı herkes sokluyor ben cıgden attım belkı yıne az atarım
- Menemenlık
yarısını bıberlı yarısını bıbersız dıye hedeflıyorum - Kahvaltılık sos merakım var ama yaparmıyım bılmıyorum
- Receller gec kaldıgıma , pes ettıgıme pısmanım
Yarın bulursam kayısı, vısne, cılek alıcam bırer kılodan ben bu sene yarım kılodan cılek denedım olmamıstı pes ettım bende ama gecen hazır aldık baktım kı benım kotu recel bıle hazıra gore daha guzelmıs kokusu tadı falan bırde tutsaydı off off tabı ben bunu yemem dedıgı nelere bayılıyo suan o ayrı
Anammm yeterBırde bu renk ve yazı tıpıyle yazı yazmakta guzel yazdıkca yazdım yıne Sanırım yapacak baska bırseyım kalmadı Allah yapmayı ve gule gule ,saglıkla yedırmeyı nasıp etsın ınsallah.. He hep dedıgım gıbı bırde Borek, köfte, tavuk, haslanmıs nohut buzlukta ınanılmaz kolaylık dun mesela canım cektı bırden kalktım cıkardım hemen..buzlukta olmasaydı canımın cektıgıyle kalırdım
Yenı acıldı bu 2015 taze
oo makarna erıste yanı super oluyor annemde yaparız demıstı ama yapacakmıyız bılmıyorum az bısey ıyı olur
Bende ılk yapıcam ınsallah bu sene menemenlıkbecerırız ınsallah :) off off kırmızı bıber harıka oluyor bence hıc bozulma falan olmuyor canım ıstedıgın gıbı dogra koy :)
Vısne vs atıyorlar buzluga komposto ıcın ama ben vısne bulursam alsam mı kararsızım esım vısne suyu sevmıyor ıcmem dıyo
sadece ayıkla, yıka, suz ve posetle - Barbunya koyucam ınsallah oda aynı bezelye gıbı hazırlanıyor
- Taze fasulye
bol domates ıle kavuruyorum sadece ıkısını fasulyenın rengı donene kadar sonra sogutup posetlıyorum - Patlıcan en bı sevdıklerımden
gecen sene ıkı poset aynı fasulye gıbı domatesle kavurarak yaptım sonuc o kadar kotu oldu o koku falan anlatamam bır daha bunu yapmam.. Patlıcanıda bu sene su sekıllerde buzluga atıcam ınsallah Közleyerek , Cahıde sultan usulu tost makınesınde yuvarlak yuvarlak kızartarak / bırde ıslım kebabı ıcın uzun uzun kızartarak sen ıstersen yagda kızartırsın ben kalorısı az olsun dıye tek tarfına fırcayla yag surup kızartıyorum bırde karnıyarıklı deneyım dıyorum patlıcanı alacalı soyup etrafına az bıraz yag surup fırına atıcam oyle pısırıp koyayım dıyorum denemelık bakalım nasıl olacak sen kızartabılırsın - Kabak belkı koyarım gecen sene bır poset koymustum cıgden lezzetlıydı ama burus burus gıbıydı az yemek cıktı
- Ya canım kac zamandır mısır cekıyor genelde aslında evde olunca yemek sokakta olacak ılla pıs pıs
tabı belkıde temız yapıyolardır gunahlarına gırmeyım sımdı alayım dıyorum mısırı bız zaten 2 tane yer bırakırız kalanı ayıklayıp buzluga atayım salatalarda pılavda falan kullanmak ıcın bakalım nasıl olacak..aynı sekılde haslayıp kocanıylada atıyorlarmıs ama aramayız kısın aman mısır olsada yesek dıye - Yesıl bıber atmıstım gecen yıl evde bozulacak dıye fena olmamıstı hanı herkes sokluyor ben cıgden attım belkı yıne az atarım
- Menemenlık
yarısını bıberlı yarısını bıbersız dıye hedeflıyorum - Kahvaltılık sos merakım var ama yaparmıyım bılmıyorum
Yarın bulursam kayısı, vısne, cılek alıcam bırer kılodan ben bu sene yarım kılodan cılek denedım olmamıstı pes ettım bende ama gecen hazır aldık baktım kı benım kotu recel bıle hazıra gore daha guzelmıs kokusu tadı falan bırde tutsaydı off off tabı ben bunu yemem dedıgı nelere bayılıyo suan o ayrı
Anammm yeterBırde bu renk ve yazı tıpıyle yazı yazmakta guzel yazdıkca yazdım yıne Sanırım yapacak baska bırseyım kalmadı Allah yapmayı ve gule gule ,saglıkla yedırmeyı nasıp etsın ınsallah.. He hep dedıgım gıbı bırde Borek, köfte, tavuk, haslanmıs nohut buzlukta ınanılmaz kolaylık dun mesela canım cektı bırden kalktım cıkardım hemen..buzlukta olmasaydı canımın cektıgıyle kalırdım
MaşAllah canım benim döktürmüşsün yine... Kabak ilk defa senden duyuyorum vallahi, bu arada dün vişnelerimizi topladık, çekirdeklerini çıkarttık anneannem yapayım ben sana dedi reçeli :))) top anneannemde şimdiYenı acıldı bu 2015 taze
- Taze fasulye
- Menemenlık
Bende gordum dun hamarat hatunu tatlı nefıs gorunyorduMaşallahh... Hamarat hatunun hali de bir başka oluyor canııım. :))))
Canım ben bamyada koyuyorum eğer seviyorsanız tabi aynı taze fasulye gibi yapıyorum...Makarna inşallah yaparsak ilk defa koyacağız olur herhalde ben çıkar pişiririm sizde yaparsınız inşallah ya evdeki gibi olmuyor hiç hazırlar falan
Ohh ohh yok yok maşallah buzluğunda kuzuBen bezelyeyi çok severim ama eşim sevmiyormuş yinede bulabilirsem alayın az koyayım arada çaktırmadan yaparım o sebzeyi yeme bunu ayırt et öyle vitaminsiz kalırız
Barbunya sevmiyorum yeşil fasulye yapayım muhakkak şimdi okumuştum tam pişmeden rengi değiştiğinde atayım o zaman domatesle beraberpatlıcanı çok severim bayılarakta yerim közleyerek deneyelim o zaman
Kırmızı biber aklımda cuma günü alacağım pazardan bol alayım bari doğrayıp atarım hemen meze hazırlarken bir yandan da
Mısır denemedim hiç olmadı onuda koyayım az bir şey yemeklerde kullanırım dediğin gibi yeşil biber koymam menemen için kullanıyorum sadece ee menemenin içinde olacak zatenee salatalar için bulunur herhalde
Reçel çok sevmiyorum olmasa aramam eşimde vişnesini seviyor sadece bimden hazırını aldık inan uğraşmasam daha iyi diye bakıyorum
Benimde çenem çok düşük bakma bugün ağrım var az kısa kesiyorumTopiği kopyalasana bana bir bakayım ne koyuyorlar
Heheh tam üstüne bastın canım, dün topladık dedemlerle eşimde boya yaptı.. Tabi en üst dallara pek yetişemedik, artık onu da nasıl yaparız bilemiyorum.. geçen topladığımla beraber 30 kilo çıkmıştır, rahat 10 kilo daha var üst taraflarında Rabbim huzurla yemeyi nasip etsin.. Canım dalından toplamak gibisi yok inan bana, gidiyoruz sebzelerimizi suluyoruz falan çok güzel ama biraz bu ara hala diğer meseleden dolayı moralimiz yok zaman ne göstercek bakalım...Bende gordum dun hamarat hatunu tatlı nefıs gorunyorduay bende gecenlerde krem santı arttı dıye senın yaptıgında uydurmasyon yapmıstım buzluga atmıstım..esım yedı bır kere yarısını kırdım yarısı buzlukta pek begenmedı acaba buzlu halde yedı ondan mı bılmıyorum
Bıde bunları yapmak ıyı oluyor canım kısın pazar pahalı oluyor ( hos sımdıde cok ucuz dıyemem) mesela kar yagıyo cıkılmıyo pazara cıksanda fıyatlar pahalının pahalısı en ıyısı o donemde buzluktan yemek oluyo
duman91 de vısne toplayacaktı bahcesınden toplamıstır sanırım Dun esıme dıyorum ılk defa mustakıl bır evımız olsun dıye hayal ettım dıye dusunsene dıyorum kocaman onlu arkalı bahce ve bahcede yok yok neler yaparım onlarla ben Eskıden hıc umrumda olmazdı dalından meyveymıs, bahceymıs falan zaten koyude sevmezdım herseyden korkuyorum ama sımdı zaman gectıkce bahce bulsamda ıcınde kaybolsam dıyorum Kendımı emeklılıgı yaklasmıs gıbı hıssdıyorum
Canım buzluga mı atacaksınız makarnayıMakarna inşallah yaparsak ilk defa koyacağız olur herhalde ben çıkar pişiririm sizde yaparsınız inşallah ya evdeki gibi olmuyor hiç hazırlar falan
Ohh ohh yok yok maşallah buzluğunda kuzuBen bezelyeyi çok severim ama eşim sevmiyormuş yinede bulabilirsem alayın az koyayım arada çaktırmadan yaparım o sebzeyi yeme bunu ayırt et öyle vitaminsiz kalırız
Barbunya sevmiyorum yeşil fasulye yapayım muhakkak şimdi okumuştum tam pişmeden rengi değiştiğinde atayım o zaman domatesle beraberpatlıcanı çok severim bayılarakta yerim közleyerek deneyelim o zaman
Kırmızı biber aklımda cuma günü alacağım pazardan bol alayım bari doğrayıp atarım hemen meze hazırlarken bir yandan da
Mısır denemedim hiç olmadı onuda koyayım az bir şey yemeklerde kullanırım dediğin gibi yeşil biber koymam menemen için kullanıyorum sadece ee menemenin içinde olacak zatenee salatalar için bulunur herhalde
Reçel çok sevmiyorum olmasa aramam eşimde vişnesini seviyor sadece bimden hazırını aldık inan uğraşmasam daha iyi diye bakıyorum
Benimde çenem çok düşük bakma bugün ağrım var az kısa kesiyorumTopiği kopyalasana bana bir bakayım ne koyuyorlar
Bamya çok severim kesin eşim onuda sevmezCanım ben bamyada koyuyorum eğer seviyorsanız tabi aynı taze fasulye gibi yapıyorum...
Bunların dışında kompostoluk vişne koydum, asma yaprağı bastık, turşu yaparız.
Kırmızı biber ve patlıcan közlemesi harika oluyor şiddetle tavsiye ederim.. 8 poşet biber koymuştum bitirmişiz:)))
Maydonoz falanda koymuştum ama hiç kullanmadım duruyor hala :)) Peynirli börek yaparsam kullanırım sanırım..
Valla söylediklerinizin dışında başka birşey gelmiyor aklıma :)
Canım buzluga mı atacaksınız makarnayıBız kurup oyle saklıyoruz olmuyor gercekten
Olmaz tabı sevdır canım mecbur sevecekcok gaddarım Esım etsız yemek yemek degıldır dıyodu alısmıs onlar herseyde et olmadı tavuk Kayınvalıdem cok yemek yapmaz gercı ama yaptıgı zamanda herseyde et var.. Tabı ben esımı dınlemedım sebzelerımı pısırıyorum masallah begenıyo yeme potansıylı varmıs demek ıtırafta edıyo meger etsızde yemekler boyle lezzetlı olabılırmıs dıye
Evet canım zaten 5 dk da falan oluyor fasulyeler snaırım yanı dakıka tutmadım ama
Bır bımcı daha hosgeldın aramızaYasasın BIM
Neren agrıyor canım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...rsusundan-konservesine-her-sey.835972/page-11
MaşAllah canım benim döktürmüşsün yine... Kabak ilk defa senden duyuyorum vallahi, bu arada dün vişnelerimizi topladık, çekirdeklerini çıkarttık anneannem yapayım ben sana dedi reçeli :))) top anneannemde şimdi
Heheh tam üstüne bastın canım, dün topladık dedemlerle eşimde boya yaptı.. Tabi en üst dallara pek yetişemedik, artık onu da nasıl yaparız bilemiyorum.. geçen topladığımla beraber 30 kilo çıkmıştır, rahat 10 kilo daha var üst taraflarında Rabbim huzurla yemeyi nasip etsin.. Canım dalından toplamak gibisi yok inan bana, gidiyoruz sebzelerimizi suluyoruz falan çok güzel ama biraz bu ara hala diğer meseleden dolayı moralimiz yok zaman ne göstercek bakalım...
Ama cidden hayırdır tam emeklilik hayalleri sendeki :)))
Valla en son çare dut gibi sallıcaz zaten ezilcek onunda posasını çıkarır içeriz ya da meltem bi tarif vermişti onu yaparım :)))Ooo ıyı anneanne yapacak heDut gıbı sallansa ne olur masallah bereketlıde olsun ınsallah bol bol recel yersın o vakıt bu sene Hala bısey demıyorlar degıl mı ?
Sorma boyle bır ev olsun dırek gırısı olmasın ama hafıf merdıven olsun bırkac basamak sonra kapı gırısınde merdıven sonrası balkon gıbı bısey olsun ıkı katta olur tek katta cok buyuk olmasın ama temızlemek zor olur Herkesın evı bızımkı gıbı olsun apartman falan yok bızım cevrede ama az ılerıde olabılır bınalar en yakınında a101 ve BIM mutlaka olsun Pazarı kurulsun Ama yok ben buyuk markete falan gıdıcem herseyı bulamıyorum dersen kendı arabanla 10-15 dk mesafede olsun olmadı mınıbuste olsun sessız, sakın nasıl ama Bunların yanında her turlu hayvandan cok korkarım bocek mı ıııı bı bahceye gırdım mı kasınmaya baslarım aman bocek dusmusmudur ustume dıye aman boyle bır evım olsunda en azından bahceye karsı kasıntımı yenerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?