2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

MutluBulut_
nehirnil111

Selam kizlaar :)
Bendede camasir var bugun,gelin hanim yikasin diye bekliyorum.
Halbuki pazar gunu yine acmistim makinayi..
Ne ara birikti bilmem..
Demek ki evin çamaşırı bulaşığı bitmiyor
Gece için kuzum bir de kalanını buzluğa koyayım diyorum mayalı buzlukta olurmu denedin mi çıkartıp yiyebilir miyiz hemen ısıtıp ya da dolaba koyayım hafta içinde yeriz değilmiHadi kolay gelsin kuzu ohh annenlere gideceksiniz he ne güzel bizde erkenden gideriz görülecek yerlerde var

MutluBulut_
nehirnil111

Benimkide ottu,serdim.bilee cok sukur :)

Nehirim hic denemedim pogacayi dolaba atmayi..
Hatta simdiyekadar cok az yaptim.pogaca cunki tutturamiyorum,boyle kuru kuru oluyor bende yapmadim baska :/

Tarif alsam olabilirsee

Edam kolay gelsin sana

Yumuşacık pastane poğaçası

• 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı dışına, beyazı içine)
  • Aldığı kadar un

Un ve maya hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarıp elimizle karıştırıyoruz. Mayayı da una ekleyerek kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. İyice kabarınca yuvarlak şekiller verip tepsiye diziyoruz. Yarım saat kadarda tepside mayalanmasını bekliyoruz. Yumurtasını sürerek çatalla şekil veriyoruz. İsterseniz peynirli de yapabilirsiniz. Çok leziz, bereketli tam bir pastane poğaçası. Afiyet olsun.

Bu süper oluyor kuzum.. Mayayla ugrasmayı beceremeyen ben bunu cok güzel tutturdum, tavsiye ederim.Pişirdikten sonra buzluğa attım, çıkarınca gayet aynı tazeliğindeydi.Hele ısıtırsan birazcık, tam yeni fırından cıkmış gibiydi. nehirnil111

Günaydın canlaaaar

Bugün herkeste bir hamaratlık maşallah :) Ben de işe gelmeden çamaşırları topladım, katladım.Makineye yeni çamaşır attım.Öğlen gidince bitmiş olur, sererim artık. :) MutluBulut_ tutkku

Ladypurple oy cok sagol kuzum.
Mayayla ugrasmayi benimde pek aram yok ama deneyeyim bari.
Insallah guzel olur bukez.

Sendedemi camasir vardi,balkonlar mis kokmus bugun desene :)
Bayram heyecani bence yorgunlugu aldi uzerimizden, bir hamaratlik var evet masallah diyeyim

Ben bayılırım poğaçalara sürekli yaparım genelde bu tarifim hiç şaşmaz benim diğerleri tutmazsa bu kurtarıcımdır puf puf çok leziz yaş maya kullanırım ben diğerleri hep kuru geliyor bana

Şerit Poğaça
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Susam, çörekotu

İçine:
Peynir

Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.

Cok sagol. Kuzum bunuda aldim.
Sutle guzel olur bencede.
Listeye eklendii

Güzeller merhabalar nasılsınız bakalım?
Sohbet almış başını gitmiş poğaça bende yapamıyorum henüz gönlüme göre de bulamadım, iyi hissettiğimde verdiğiniz tarifleri denicem süper görünüyor.. Benim yaptıklarım resmen taşşş ( tövbe tövbe

Şekli farklı ve güzel canım püf noktası yarım saat normal kapta mayalansın ılık bir yerde yarım saatte tepside mayalansın ısıtılmış fırına sonra koy gitsin

Iste o mayalanma kismi benlik degil, ortalik dagilmisken herseyi halledeyim kafasindayim, bu yuzdn cok.yapasim gelmiyor.
Ama birz daha denemekte fayda var :)

duman91 buna sukur kuzum seni sormali :)
Bana cok uzun is geliyor mayali tariflrr ya ama denrmeyr dener sanirim :)
Meteminkide guzel, ikiside denenmelii

Kızlar bizim içim dua edin, inşallah kötü birşey çıkmasın..Ben birkaç gündür akşamları cok feci kasiniyorum.ama döküntü falan yok, kollar bacaklar acaip kasiniyor.netten baktım pek iyi şeyler yazmıyor.umarim ordaki gibi değildir de gebelik kolestazi diye hastalık varmış.safra ile ilgili bir problem diyor.gebeligin son haftalrinda goruluyormus.bbegin anne karnında diskisini yapmasına sebep olabiliyormus, o yüzden erken alınması gerkir fln diyo. of ne bileyim, şöyle netten araştırmalara girip moral bozmamk lazım ama yine de iyi ki bakmisim , şimdi erkenden girunucem doktora, yarin gidicem tahlil fln yaptiricam.sonrası Allah Kerim.

Iste o mayalanma kismi benlik degil, ortalik dagilmisken herseyi halledeyim kafasindayim, bu yuzdn cok.yapasim gelmiyor.
Ama birz daha denemekte fayda var :)
Canım inan çok kolay birde bu tariften dene yormuyor insanı hiç tadına baktıktan sonra değdiğinide göreceksin nasıl gaza getiriyorum

Canım dualarım seninle bu mübarek günlerin hürmetine inşallah kötü birşey değildir içini ferah tut o normal sıcatan oluyordur bence

İnşallah

kuzum mayalıyı hıc atmadım zaten mayalıda yapmıyorum kabartma tozu ıle pogacayı bır kere denemıstım guzeldı tadı :) sagol canım

sagol canım :) yarın yıkayacagım camasırıda yıkadım nasılsa hava guzel dedım oda kurur :)

bugun camasır gunuymus demek :)))

Canım uzme kendını ınsallah hersey yolundadır bısey cıkmaz merak etme kasıntı gecelerı bende de oluyo..hatta annemde yıllardır var nedenı bulunmadı annemın. ınsallah ıyı cıkacak sonuc

Ladypurple kuzum benim dusunmemeye calis, insallah hersey temiz cikar.
Bir git bakalim canim, kotu dusunme tamam.
Kizlarin dedigi gibi scaktandir belki, sinek isirigi gibi kasintimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…