- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Demek ki evin çamaşırı bulaşığı bitmiyorMutluBulut_
nehirnil111
Selam kizlaar :)
Bendede camasir var bugun,gelin hanim yikasin diye bekliyorum.
Halbuki pazar gunu yine acmistim makinayi..
Ne ara birikti bilmem..
Gece için kuzum bir de kalanını buzluğa koyayım diyorum mayalı buzlukta olurmu denedin mi çıkartıp yiyebilir miyiz hemen ısıtıp ya da dolaba koyayım hafta içinde yeriz değilmiahh canım yagece ıcın mı yapacaksın aksama mı sımdıden ellerıne saglık benım camasır makınesı ottu ben kacar ıse balkonu yıkayıp onları asmak ıle baslayım barı sende de utu var hem desene utu bıter mı ıyı olur tabı canım persembe ınsallah tatıldır olmadı yarım gun olsada yaparsın ınsallah :) bız arıfe annemlere gıdıcez bu sefer bayram kahvaltısını bırlıkte yapmak ıcın gecen yıl soz vermıstık opuyorum senı ogleden sonra gorusuruz
Yumuşacık pastane poğaçasıMutluBulut_
nehirnil111
Benimkide ottu,serdim.bilee cok sukur :)
Nehirim hic denemedim pogacayi dolaba atmayi..
Hatta simdiyekadar cok az yaptim.pogaca cunki tutturamiyorum,boyle kuru kuru oluyor bende yapmadim baska :/
Tarif alsam olabilirsee
Edam kolay gelsin sana
Ben bayılırım poğaçalara sürekli yaparım genelde bu tarifim hiç şaşmaz benim diğerleri tutmazsa bu kurtarıcımdır puf puf çok leziz yaş maya kullanırım ben diğerleri hep kuru geliyor banaMutluBulut_
nehirnil111
Hatta simdiyekadar cok az yaptim.pogaca cunki tutturamiyorum,boyle kuru kuru oluyor bende yapmadim baska :/
Tarif alsam olabilirsee
Edam kolay gelsin sana
Ben bayılırım poğaçalara sürekli yaparım genelde bu tarifim hiç şaşmaz benim diğerleri tutmazsa bu kurtarıcımdır puf puf çok leziz yaş maya kullanırım ben diğerleri hep kuru geliyor bana
Şerit Poğaça
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam, çörekotu
İçine:
Peynir
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1582836
Biz hep bayılarak yiyoruz kuzum şeklinide aynısı yap derim bu şekil gidiyor bu poğaçaya sanki yuvarlak yaptım içi tam pişmemişti meselaCok sagol. Kuzum bunuda aldim.
Sutle guzel olur bencede.
Listeye eklendii
Biz hep bayılarak yiyoruz kuzum şeklinide aynısı yap derim bu şekil gidiyor bu poğaçaya sanki yuvarlak yaptım içi tam pişmemişti mesela
Şekli farklı ve güzel canım püf noktası yarım saat normal kapta mayalansın ılık bir yerde yarım saatte tepside mayalansın ısıtılmış fırına sonra koy gitsinHadi ya iyi oldu soyledigin canim bileyim bari.
Seklide guzelmis
Şekli farklı ve güzel canım püf noktası yarım saat normal kapta mayalansın ılık bir yerde yarım saatte tepside mayalansın ısıtılmış fırına sonra koy gitsin
Canım inan çok kolay birde bu tariften dene yormuyor insanı hiç tadına baktıktan sonra değdiğinide göreceksinIste o mayalanma kismi benlik degil, ortalik dagilmisken herseyi halledeyim kafasindayim, bu yuzdn cok.yapasim gelmiyor.
Ama birz daha denemekte fayda var :)
Kızlar bizim içim dua edin, inşallah kötü birşey çıkmasın..Ben birkaç gündür akşamları cok feci kasiniyorum.ama döküntü falan yok, kollar bacaklar acaip kasiniyor.netten baktım pek iyi şeyler yazmıyor.umarim ordaki gibi değildir de gebelik kolestazi diye hastalık varmış.safra ile ilgili bir problem diyor.gebeligin son haftalrinda goruluyormus.bbegin anne karnında diskisini yapmasına sebep olabiliyormus, o yüzden erken alınması gerkir fln diyo.of ne bileyim, şöyle netten araştırmalara girip moral bozmamk lazım ama yine de iyi ki bakmisim , şimdi erkenden girunucem doktora, yarin gidicem tahlil fln yaptiricam.sonrası Allah Kerim.
İnşallahCanım inan çok kolay birde bu tariften dene yormuyor insanı hiç tadına baktıktan sonra değdiğinide göreceksinnasıl gaza getiriyorum
Canım dualarım seninle bu mübarek günlerin hürmetine inşallah kötü birşey değildir içini ferah tut o normal sıcatan oluyordur bence
Demek ki evin çamaşırı bulaşığı bitmiyor
Gece için kuzum bir de kalanını buzluğa koyayım diyorum mayalı buzlukta olurmu denedin mi çıkartıp yiyebilir miyiz hemen ısıtıp ya da dolaba koyayım hafta içinde yeriz değilmiHadi kolay gelsin kuzu ohh annenlere gideceksiniz he ne güzel bizde erkenden gideriz görülecek yerlerde var
sagol canım :) yarın yıkayacagım camasırıda yıkadım nasılsa hava guzel dedım oda kurur :)MutluBulut_
nehirnil111
Tarif alsam olabilirsee
Edam kolay gelsin sana
bugun camasır gunuymus demek :)))Günaydın canlaaaar
Bugün herkeste bir hamaratlık maşallah :) Ben de işe gelmeden çamaşırları topladım, katladım.Makineye yeni çamaşır attım.Öğlen gidince bitmiş olur, sererim artık. :)MutluBulut_ tutkku
Kızlar bizim içim dua edin, inşallah kötü birşey çıkmasın..Ben birkaç gündür akşamları cok feci kasiniyorum.ama döküntü falan yok, kollar bacaklar acaip kasiniyor.netten baktım pek iyi şeyler yazmıyor.umarim ordaki gibi değildir de gebelik kolestazi diye hastalık varmış.safra ile ilgili bir problem diyor.gebeligin son haftalrinda goruluyormus.bbegin anne karnında diskisini yapmasına sebep olabiliyormus, o yüzden erken alınması gerkir fln diyo.of ne bileyim, şöyle netten araştırmalara girip moral bozmamk lazım ama yine de iyi ki bakmisim , şimdi erkenden girunucem doktora, yarin gidicem tahlil fln yaptiricam.sonrası Allah Kerim.
O zaman ben deneyip söyleyeceğim sizekuzum mayalıyı hıc atmadım zaten mayalıda yapmıyorumkabartma tozu ıle pogacayı bır kere denemıstım guzeldı tadı :) sagol canım
tamam kuzum anlastıkO zaman ben deneyip söyleyeceğim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?