2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

amin canım ınsallah son zamanlarda esımınde ıstegı baya arttı hatta benı gectı sankı :) yada hep cok ıstıyormusta ben dıyetı bozmıyım dıye bıseyde demıyomus gıbı belkıde bana oyle geldı :)
en ustun bır altı canım kat olarak 2 kat cıkıyosun apartman gırısındekı merdıvenlerı saymazsak ama ve lakın salon canımından baktıgında 4. kattasın yokus oldugundan degısık oluyo boyle bır taraf daha alcak bır taraf baya yuksek

Kızlarr yardım :)
Eltım gelmıs buraya aradık aksam.. esım ılla yatıya cagıralım ayıp olur dedı kalıcaklar buyuk ıhtımal..
aksam yemekte kv ve kp de cagırdık 8-9 kısı olucaz gece gıder kp ve kv sadece eltım ve cocukları kalır 5 kısıler neyse sımcık esım menuye taktıda taktı farklı olsun dıyo hos esımın ailesinden ben hıc bısey gormedım onlarada yapmazlar ama neyse ben manisa kebabı yapalım dedım esım yok dedı menuyu yazıyorum

* Domates corbası
* Tavuk sote
* Patates puresı
* Mısırlı pilav
* kasarlı mantar ( bunu dıger 3 lunun yanına tabaga mı koysam sızce yoksa masada ortada mı durmalu sankı tabak daha ıyı ama masada bos mu gorunur)
*Masa cok bos kalıyo boylede uff sımdı bunun yanına coban salatasıda gıder mı ? gıtmez gıbıde sankı kararsız kaldım ben neyse gıderse coban salata
*köz biber salatası gıbı bısey yapabılırım
*Kavun yada karpuz
* içicekte kayınederler ayran sevıyolar ayran ve kola olur sanırım

Tatlı olarak yas pasta yapayım dıyorum en kolayından hem cocuklarda sever dıye malzemede var elımde sadece pandıspanyayı alıcam

Börek yapmak ıstemıyorum cunku gecede kalacaklar sabah kahvaltıya borek yaparım dedım hazır sarılmıs var buzlukta zaten kahvaltıyı dusunurum o kolay hatta daha keyıflı
bu menum olmamıs mı sızce ya ne yapayım ben sımcık

Esım sonunda pes ettı
Yenı menum kızlar bır rıske gırıp bu yemegı denıcem arkadas
* Domates corbası
* Tavuklu manisa kebabı ( bır kreplı var bırrde yufkalı ben yufkadan yapayım dıyorum ne dersınız ?)
* Mısırlı pilav
* Ben dıyorum kı barbunya yapayım ortaya koyayım zengın dursun bırde o yemek yetersız gelırse o olsun hanı dıye sızce?
* coban salata yıne gıder mı ? yada yogurtlu semızotu yapsam nasıl olur ? salatanın yoklugu aranır mı vs
* Karpuz yada kavun
* bırde yıne kozbıber yapsam mı ? yada bunun yerıne patatesten sandal yapıp ıcıne havuc koyup ustune yogurt mu eklesem anlatabıldım mı yada hıc bırı

Karpuz peynir en güzeli vallahi ben çok sevmesem de karpuzu yazın güzel gidiyor meze türü şeyler yap kuzum kendini yorma salatalar falan hem karnınız hem gözünüz doyar
Benimde bugun canim cekti taze fasulye pazardan alirim artik. Afiyet olsun simdiden canim :)) yaparsin hepsini duduklu kullaniyomisin fasulye icin ? Yaparsin sen hepicigini :))

Kuzu bu akşammı geliyorlar dün geldiler de kaçırdım mı sen hepsini halletmişsindir eminim çokta güzel olmuştur Manisa kebabını bende denemek istiyorum çok leziz birşey annem yapmıştı bence yufkayla daha güzel oluyor krepli çok kalın kalmıştı bize göre ama krepe görede değişiyor olabilirMısır yerine sade pilav bile yapabilirsin zaten manisa kebabı ağır duruyor kuzumbarbunyada çoban salatasıda olur neden olmasın artı olarak yoğurtlu salata illa olsun dersen közbiber yaparsın ya da havuç tarator tarzı birşeyler olmaz mı baktın hepsi fazla geliyor karpuz cacık yap olsun bitsin patates sandalda çok güzel bence patates sandal ya da közbiber havuç tarator yap yoğurtlu birşey muhakkak olsun hem erkenden uyurlar fenamıbir tane de çoban salata karpuz oldu bittiSabah kahvaltılarına bayılıyorum börek poğaça hepsini yiyebilirim

Kuzumm yok yok gelmediler daha cuma aksami gelecekler :)) menuyu gece boyunca degistirdim barbunyadan vazgectim yorumlara baktim cok doyurucuymus ayrica onu yapmayim dedim. O vakit domates corbasi, manisa kebabi yufkali, misirli milav misir renk katsin diye , coban salata yapayim alismisiz salataya yoktu demesinler , kirmizi yogurtlu biber daha mantikli sanki dimi yakisir gibi geliyo :) birde patates sandallarini yaparim belki ortasi bos kalmasin diye bilemedim.cayin yaninada yas pasta iste :) sabah kahvaltiya borek tarifi buldum tavada yalanvi su boregi diye dolamali onu yapayim dedim. Recllerim, kahvaltiliklar birde yanina yumustali patates yada patates kizartmasi ve haslanmis yumurta bakalim artikin :)) Birde tarifte yufkalari 4 e bolun demis ama buyuk oluyor sanirim cocuklar icin 6 parcaya bolup mu yapsam yani sadrce cocuklara bir kucuk versiyonunu

O zaman boşuna uğraşmış olacaksın manisa kebabı yeter barbunyadan iyi olmuş vazgeçmen bende hiç sevmem onu hadi salata yap bari ben yapmadım mezelerden masada yer kalmamıştı sarma börek falanda oluncakırmızı yoğurtlu güzel gider bence olmadı tabağını ikiye ayırır bir tarafınıda havuç tarator yap hepsi tadımlık olsun anca yeniyor zaten maksat renk katsınyaş pasta tek başına götürür akşamı hamarat hatun daha ne olsunöylede yapabilirsin canım sen bilirsin işini bir bak bakalım yaparken olmadı hepsini aynı yap bölersin ne olacak patates kızartmasını çocuklar çok sever bence kızartma yapıp yumurta haşlayabilirsin sağlıklı bir kahvaltı olur patatesli yumurtayı ne kadar sevsemde böyle göz dolduruyorbörek çay kahvaltılıklar oldu bitti ben dayanamaz poğaçada yapardım sanırım poğaça hastasıyım çok basit bir tarifim var onu yapabilirsin istersen ya da uğraşma fırından simit alırsın onuda koyarsın

Hadi ya ben severim dimi ya yeter pasta meyve falanda cikaririz aksam uyuma durumuna gore zaten :) he ya ne demezsin dimi sever cocuklar ayy ben kokusunu sevmiyorum yok ya birde pogaca yapmam borek yeter simit icinde firin uzak bize ekmegi bakkaldan.aliyoruz anca

Yeterde artar yanına çay kola artık ne isterlerse duruma göre meyvede çıkartırsın olur biter kuzum yalnız kalmaz diyorduk kalıyorlar bak Simitide boşver zaten börek var kalmasın şimdi yemekler abartıya gerek yok

Sormaa ya sahsen ben olsam senede bir kere 1 haftaligina grliyorum annemde kalirdim hasret giderirdim. Aynen kalmasin sonra esime yazik pilavi falanda dozunda yapayim.diyorum bazrn abartiyorum gunlerce bitmiyo

Sormaa ya sahsen ben olsam senede bir kere 1 haftaligina grliyorum annemde kalirdim hasret giderirdim. Aynen kalmasin sonra esime yazik pilavi falanda dozunda yapayim.diyorum bazrn abartiyorum gunlerce bitmiyo

Aynen yani eltimde kalmazdım ne işim var annem dururkenBende ilklerde çok abarttım şimdi ayarını buldum herşey 2 gün yeniyor bitiyor 3.4 güne kalınca keyfi kaçıyor

MutluBulut_ he anladim.canim, yine yuksek sayilir sicak olmuyoa iyiymis.

Eltican geliyomus, nebileyim bencede kalmasi garip,cocuklarla felan insan sIkilir. Herkez bir garip iste.

Menu gayet guzel canim ya,yaparsin sen masallah :)
Beyenmeyen varsa yemesin,biz yeriz

Cok agir yemeklerede gerek yok, ama karpuzu ekle kesinlikle sofrana :)

nehirnil111 aynen canim ya.
Buz gibi iyi gidiyor.

Seninde buaksam dis cekileekmis kuzum, insallah fazla.zorlamaz :/

İnşallah tutkum azıcık tırsıyorum aslında 3 senedir çok çektim diş eti operasyonu geçirdim tel tedavisi zirkon kaplama için dişlerim kesildi falan çok acılar çektim sanırım artık sabrım azaldı o yüzden tırsıyorum nefret ettim bu işten ya Rabbim son gücü versin şunuda atlatayım bitmedi diş çilem

Aynen yani eltimde kalmazdım ne işim var annem dururkenBende ilklerde çok abarttım şimdi ayarını buldum herşey 2 gün yeniyor bitiyor 3.4 güne kalınca keyfi kaçıyor
dımı ya ohh ıyı masallah canım 2 gun tam ayar :) bende bugun ne yapsam dıyorum :) cok secenek yok aslında ya kabaktan bırsey yapıcam yıne yada 2 patlıccan var 2 tanede kabak koyucam ıcın bıber sogan bol domates uyduruk yemek yapıcam karar vermedım ama yaptıgım 2 gun gıtsın cumaya sıfırlanmıs olayım yanına bırde bulgur pılavı ıyıdır gece ruyamda bıle yemek gordum ya uykuda plan kurdum esım yuzunden hep hıc boyle yapmaz ama uzaktan gelıyorlar dıye mahcup olmayalım dıyo benıde yarıs atı yaptı mubarek sankı yemekteyıze katılıyorum degısık farklı bıseyler olsun dıyo not : yemek dogru yemeyen hıc aramayan, aman ne olacak corba,yemek,pilav mısafıre yeter dıye esımın evlendıkten 15 ay sonrakı durumu bu

evet canım cok sukur kısında dıger evlere gore daha sıcak oluyo yalıtım falan dıyolar dıs cepheye ıyı sanırım.. zaten yaz ıcınde karsımız bom bos arazı oldugundan esıyo :)
dımı ya gelın bız yıyelım ınsallah corba ve pilav harıc herseyımı sabahtan hazır edeyım dıyorum masa dahıl aksam yemege yakın kebaplara besamel sos dokerım,pilav, corba tamamdır
ekleyım dımı karpuz senın ıcın konacak persembe bırde kavun alayım
sızde de durum bu mu cok buyuk olmayan bır karpuz aldık ama yınede bıtmıyor bereketlı kavunda ıstıyodu canım alamadım haftaya alırım dedım ıkısını yıyemeyız bozulur hep boyle secım yapmak zorunda kalıyorum

O bir gün patates içli karnıyarığı deneyeyim demiştin yanlış hatırlamıyorsam onu yap kuzu şu sirkeli kabak kızartmasını merak ettim kabak sevmem ama sırf alıp onu yapacağım çıtır çıtır oluyormuş cu cumartesi yapayım patates kızartmasının yanına Ben bugün yemek derdinden kurtuldum dünden çorbam ve yeşil fasulyem var ta misafirlikten sarmalarım duruyordu yine cacık falan yaparım karpuz duruyor öyle geçiririz bugünü zaten dişim bana neler yapacak haberim yok henüzAkşam saray sarması yapacağım ama yarın akşam yememiz için bir de patates yemeğiyle pilav yapıcam yarın cumartesine kadar rahatım artık haftalık yemek listem hazır canımcım önümüzdeki hafta yapacaklarım bileBu pazar bir ilki gerçekleştirerek kuru fasulye pişireceğim bakalım nasıl olacak

Biz alıştırıyoruz canım biz o kadar gözlerine sokuyoruz ki yemekleri hamaratlığı beklentiler yükseliyor eşlerimizde bize benziyor

evet ya hala denencekler arasında o ama 2 patlıcan var bugune cıkar o sonra yarına yetmez yap bakalım sende onu nasıl olacak :)ooo ıyı canım yemekler hazır hatta menunde hazır :) gayette guzel yaparsın kuru fasulyeı sımdıden ellerıne saglık.. saray sarma nasıl oluyo ? dogru ya belkı yıyemezsın sen oncesınde ye barı bıseyler ac kalma
sorma ya dun aksam dedım hata mı acep dıye

Evet senin yarınada kalacak birşeyler yapman gerek patlıcan musakka gibi birşey yap olmadı kabağada bir çözüm bulursunİnşallah annemden püf noktalarını öğrendim fasulyeninSağol kuzum hepimizin ellerine sağlıkSaray sarma nefis birşey o kadar hafif lezzetli ki tepsiye önce hindistan cevizini döküyorsun kapanıyor boş yeri kalmıyor tabi dökmeden az nemli olsun borcam ki yapışsın sonra muhallesbisi döküyorsun en üstede krem şantiyi böyle bir kaç saat dolapta bekliyor çıkarttığında borcamına göre enine boyuna kesiyorsun yuvarlıyorsun tekrar istenirse üzerine hindistan cevizi dökülebilir ben bayılıyorum lokum gibi

heee tamam bılıyorum bunu ben guzel olmaz mı tabı buyuk ıhtımal onumuzdekı gunler ıcınde kahvaltıya mısafırlerım gelecek eger gelırlerse kahvaltı sonrası kahve yanında guzel gıder sankı yapabılırımde kac paket hındıstan cevızı olmalı buna bım markettekılerı dusunursek

Büyük poşetten alıyorum ben anca yetiyor biraz kalıyor ama başka şeyde kullanıyorum sende büyük olanından al kuzum küçüklerden rahat 3 tane gider herhalde ben bu sefer ufak borcama yapacağım gerçi normalde büyük olana yapıyorum bu sefer kalın olsun istiyorum bazen yuvarlayamıyorum kırılabiliyor o zaman keser üstüne tekrar cevizi koyar servis ederim dedimMaşallah misafirlerin biri gidiyor biri geliyor kuzum Allah artırsınBizde bir pazar kahvaltıya ağırlayacağız düğüne gelemeyen arkadaşı eşimin gelmek istiyor nişanlısıyla önce kahvaltı tabakları almam gerek tabi İyi aklıma getirdin böyle hafif birşey olur değil mi kahvaltıda olsa tatlı verilebilir kahveyle falan

Ladypurple ya kuzum su imzada bebek ters duruyo ya, dha erken degilmiki 30lardan sonra donmuyomuydu

O hep öyle duruyor canım :)) erken erken aynen 30 lu haftalardan sonra dönüyo

Kızlar dün a101 den bi kitap aldım ''beşikte durdugu gibi durmuyor'' :)) çok eglenceliymiş. amatör bir annenin itirafları diye.. Hislerime tercüman olmuş resmen. tavsiye ederim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…