- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Evet tavrımda ciddiyim anlayacak bu seferSen bozma canım benim biraz anlasın o da seni :))) Çünkü çok çok haklısın..
offf ne cok varSende aynısın demek zaten kv lere gidince kenardan kenardan yürüyorum, güvercinleri var 60-70 tane, köpekleri, tavukları hayvanat bahçesi gibi:))) onların pisliği de hiç bitmiyor hele kuşların kokusu ayrı birşey zaten...
Ayy civcivli tavuklar yaklaştırmıyor birde yanlarına nasıl karşı geliyor savunuyor görmelisin üstüne atlıyor insanın:)))
Çok iyiymiş aranızdaki iletişimBizimki de dün akşam nefisti uyuz oldum ona konuşmuyorum oyun belasıyla uğraşıyorum saatlerce başında oturdu pc nin dün sinirlenip uyudum bazen düzeliyor biraz bakıp yanıma geliyor beraber zaman geçiriyoruz film izliyoruz bazen kalkmak bilmiyor başından ben temizlik yaparken yemek yaparken kendimle ilgilenirken bak geri kalanda beraber olalım beraber uyuyalım diyorum bazen unutuyor evli olduğunu
Bende bazen korku filmi açıyorum eşim çok sevmez o tarzları tek izliyorum rahatça ama bazen uyuz oluyorum dövesim geliyor o an onubenım beyde aynı gerci yine ıyı ılk evlendıgımız zamanlar ben dızı vs ızleyemıyordum evde ınternette yoktu ya oyle oturuyodum yanında oda haberlerı ızlıyodu saatlerce bunalıma gırmıstım cıdden sonra pc geldı de kumanda yuzu gordum bazen beraber ızlıyoruz, bazen ben tv o pc =) hatta bazen gecıyo balkonda oynuyo aman neyse kumanda benim ya
Bende bazen korku filmi açıyorum eşim çok sevmez o tarzları tek izliyorum rahatça ama bazen uyuz oluyorum dövesim geliyor o an onuKızdım dün geceden beri konuşmayacağım hatasını farkedene kadar
neekorku filmi mi hayatta tek izleyemem hatta evde izledigim zaman 2 kat fazla korkuyorum sinema neyse birde yabancı ızledıgımde fılm dıyıp sonrasında unutuyorum ama turk korku oldugundan onların basına gelen bızımde gelır dıyıp oluyorum korkudan
ben kus kalmayı basaramıyorum aslında dun gece ınanılmaz kızgındımo ıse uyudu sabah kalktım sarıldı falan ben hıcc ses cıkaramadım sadece sen beni çok uzdun ama dıyorum bu kadar ya süpriz beklıyorum süprız cok mu sey ıstıyorum bır pazar sabahı ne olur tepsıde kahvaltı hazırlasa operek tatlı tatlı benı uyandırsa sonra bır ıkı defada aynı seyı salonda yapabılır mesela eve kucuk kucuk notlar yazsa yada sevdıgım mınııcık bıseyı alsa ama all demek yerıne bı yere saklasa sans eserı bulsam falan cok mu dızı işi bunlar ama hayalım yaa napıyım suprız beklıyorum dıyorum yok.. şu yataga kahvaltı ısını soylemekten bıttım artık gıttıkce mutlu etme etkısıde azalıyo oylekı eskıden olsa havaya ucardım sımdı sadece ıcımde kalmasın dıyorum ama yok oglu yok öküz geldi öküz gidicek yada sevdıgım bıseyı alsa yıne kucuk eve geldıgınden sarılırken cebınden cıkarsa vs dondurma ornegın tamam o cebe gırmez ama kandırdı beni resmen bekarkende odun du ama evlenelım boyle olmayacak dıyodu kandım evlendık hala odun dogum gunumde nasıl yaptı hala aklım almıyo aferım gercı o gun bıle vıdeoda gorunuyo pastada kı mumları ben ufler uflemez ıcerı gecıyo hee bıde cıcegı verıyo 'al' dıye odun ya.. cok heyecan yapmıs herkesın ıcınde ınsan guzel karıcıgım ıyı kı varsın dogum gunun kutlu olsun vs der Neyseki çocuklar duymasında kı Haluk karakterı kadar degıl sukretmelıyım dımı
Yok canım bende giremiyorum kenardan kenardan yürüyorum işte, eşim kovalıyor tavukları:)offf ne cok varsen gırebılıyomusun aralarına tavukların ?
benım beyde aynı gerci yine ıyı ılk evlendıgımız zamanlar ben dızı vs ızleyemıyordum evde ınternette yoktu ya oyle oturuyodum yanında oda haberlerı ızlıyodu saatlerce bunalıma gırmıstım cıdden sonra pc geldı de kumanda yuzu gordum bazen beraber ızlıyoruz, bazen ben tv o pc =) hatta bazen gecıyo balkonda oynuyo aman neyse kumanda benim ya
Canım öyle birşey var ama ne kadar etkili hiç denemedim... Ama çamaşır makinesi gürültülü olabiliyor komşuların rahatsız olmasın bu konuda... Eeee yani süpürgede gece gece yapılmaz:))
İkeadan hiç almadım sen zaten çeyizinde bol bol bulundurmuştun ikea peçetelerini
Ne demek canım kesin tutturursun çok kolay püf noktası mayayı ılık suyla açtığında şekerini ekle biraz daha köpürt sonrasında tuz ve diğerlerini ekle en az yarım saat hamur kabının ağzını kapatıp beklet birazda tepsi de 10 dakika falan en az bekletirsen kabarmasına şok olacaksın
dımı yanı sızene hem. ayy sımdıde oyle mı dıyolar pehhh..
ohh ne guzel olmus sanada pankek kaldı deseneıyı olmus canım ne guzel kalabalık kahvaltı etmek
canım yıllardır duyuyorum bunu bugun bende dıger konuda gorunce azcık arastırdım ama 2 turlu saat oluyomus bırı 24 saat aynı yansıyan digeri gun ıcınde 3 farklı tarıfe ıle calısan eger dılekce ıle vs belırtmemıssen ılk olanı oluyormus. zaten bu 3 tarıfelı olanın aksam 5 ile 10 arası ınanılmaz kabarık oluyormus fatura tam mılletın ısten eve geldıgı en cok elektrık tukettıgı saat yanı uyanıklar..sanırım bızler tek fıyattanızdır ama eger 3 ludeysek uyanıklıgın otesı bu.. bide yaz gunu ne bıleyım gece atıcam makıneye sabah atıcam kokmaz mı ıcınde anlamadım :) benım makınes ısıgı yanıp oter sabaha kadar gelın kapatın benı dıye :) süpürge zaten ımkansız apartmanda :)
aynen almısımda almısımneyse dedıgım gıbı yıllarca almam zaten
gunaydın canım ıyı sen nassılsın
Hepimiz yapabiliriz kuzum yaBen senin kadar hamarat degilim canım bu söylediklerin bana fransızca geliyor maya fln bilmiyorum du bakalımbu msjını da kaydettim :)
Hepimiz yapabiliriz kuzum yaCanım yaş maya kullanacağın için buzluktan öncesinde çıkarman gerekecek böyle elinle ezilecek kıvama geldiğinde yapmaya başlayacaksın bir de bütün malzemelerin oda sıcaklığında olsun direk buzdolabından alıp koyma derim öyle daha güzel oluyor
Nasıl yapıyorsun canım ben sana yapış şeklimi anlatayım aynı mı sen karar verTamam canim cok tesekkur ederim :)
Ya ben iki seferdir guzel pirinc pilavı yapamıyorum nerde hata yapıyorum acaba arpa sehriyeyle yapıyorum tadı bir turlu olmuyor bi ilginç
Tavsiyen var mı?
Nasıl yapıyorsun canım ben sana yapış şeklimi anlatayım aynı mı sen karar ver
Bir yemek kaşığından biraz az margarin çok az sıvı yağ yarım yemek kaşığı anca tereyağ bu üçünü eritiyorum tavada tavam teflon bu aradaarpa şehriyemi ekliyorum biraz rengi atıyor hemen pirincimi ekliyorum iyice kavuruyorum böyle rengi iyice şeffaf hale gelip kaşığa yapışana kadar bu zamanlamayı biliyorsundur zaten bu arada pirinçleri en az yarım saat sıcak tuzlu ve bir damlalı limonla beraber bekletiyorum bir tepsi de yapma zamanım geldiğinde iyice duruluyorum temiz su gelene kadar öyle tavaya alıyorum iyice kavrulan pirince 2 bardak sıcak su ekliyorum ama öncesinde 1 tane tavuk tableti ekliyorum iyice ezerek tuzunu da suyunu katıp tableti erittikten sonra tadına bakıp ekliyorum bazen gerek kalmıyor o tabletin tuzu yetiyor pilava Hepten çekmeden alıyorum üstünden. Pişirmem önce harlı ateşte sonra hafif suyunu çekmeye başladığında iyice kısıyorum altını biraz daha suyunu çekiyor hepten çekmeden kaşıkla ters düz ediyorum pilavı bir bezin üzerine alıyorum üzerine de bezi kapatıyorum en az 10 dakika bekletiyorum sonra afiyetle yiyoruz
Bende bugün ilk defa arpa şehriyenin sadece pilavını yapacağım çok severim kendisini bakıyım tek onunla nasıl olacak pilav
Canım bekletince daha güzel lezzetli oluyor bekletmenin faydası var hiç yoktan yarım saat bekletebilirsin daha fazla beklerse daha güzel oluyor tabi ki o sırada diğer yemeğinle falan uğraşırsınCanim uzun uzun yazmissin tesekkur ederim yine ben bu kadar ugrasmiyorum ya
Sivi yag koyuyorum arpa sehriye koyuyorum bir avuc onlar kavrulunca pirinci koyuyorum 1 kase.(yikamiyorum bekletmiyorum ya o kadar sabirli degilim ben) bunlari kasikla biraz evirip cevirip sonra 2 bucuk kase kettle dan kaynamis su koyuyorum bi tutam tuz atiyorum (tuzsuz yemem lazim benim yemekleri) sonra kapagini kapatiyorum 15 dk hic bakmiyorum 15 dk sonra bakiyom su cekmis gorunuyo altini kapatiyorum
Tavuk bulyon baya tadinda etkili oluyor mu? Pirinci bekletmek etkili mi? Margarinle tereyag farkli seyler mi ya ben cok mu cahilim
Canım bekletince daha güzel lezzetli oluyor bekletmenin faydası var hiç yoktan yarım saat bekletebilirsin daha fazla beklerse daha güzel oluyor tabi ki o sırada diğer yemeğinle falan uğraşırsınTavuk bulyonlu çok seviyorum ben lezzet katıyor bana göre kimisi sevmez eğer eşinin öyle bir ayrımı yoksa sen bir de bulyonla dene bakalım tadını sevecek misin bana daha tadı lezzeti yerinde geliyor öteki türlü tatsız bir şey tavuk suyuyla yaparlar normalde pilavı haşlanmış tavuktan çıkan suyla daha lezzetli olur tabi o yokken tablette iş görüyor işte pirinci iyice kavurmalısın ve dediğim gibi pişirirsen zaten uzun değil pişirmek bir anda harlı ateşte kalırsa kurur çeker pişmeden kıtır kıtır olur o şekilde kısıkta daha lezzetli ve tam çekmeden çok sulu olmayacak şekilde böyle lapa gibiyken alıp kenarda beklet bez kapatarak margarin bu markette olan bizimyağ sanayağ gibi kalıp yağlar genelde herkes kullanmıyor zararlı sağlığa diye ben vazgeçemiyorum ama tereyağda bildiğin kahvaltılarda tüketilen yağ
Fırında patates üzeri kıymalı harç ve en son pişmesine yakın rendelenmiş kaşar nefis olabilir canım tavada da aynı işlemi yapabilirsin fırına gerek olmadanSagol canim :) simdi dvde pirincimiz bitti bir daha aldigimda yine deneyecegim :)
Su an bende kıyma ve patates var ne yemek yapsam hani birqz da farklı gorunen bir yemek olsa var mı aklında bir sey :)
Fırında patates üzeri kıymalı harç ve en son pişmesine yakın rendelenmiş kaşar nefis olabilir canım tavada da aynı işlemi yapabilirsin fırına gerek olmadanfarklı mı bilmiyorum ama çok lezzetli olduğu kesin Tepsi kebabı yapabilirsin kıymalı harç köfte hazırlar gibi üzerine de patates püresi yapıp tepsiye yayarak fırına verebilirsin yine çıkarmadan kaşar serpip hafif eritip çıkartabilirsin Kıymalı patates dolması yapabilirsin baktın hepsiyle uğraşamayacaksın patates köfte yap geç Fırında patates oturtmayı kremalı ya da beşamel sosluda yapabilirsin canım senin elinde
Eki Görüntüle 1600174 Eki Görüntüle 1600175 Eki Görüntüle 1600176 Eki Görüntüle 1600177
Bende küs kalamıyorum o yüzden olmuyor işte bakıyorlar yumuşuyor bunlarsabah ne zaman kalkacaksın yataktan dedi canım ne zaman isterse dedim sarıldı ben durdum öyle put gibi uyuzum ona işte uyuz
Ben korku filmi hastasıyım bütün güzel olanları izlemişimdir sanırımİnsanın yapısında olacak işte canım akıllarına gelmez biz bayanlar daha ince düşünceliyiz öyle cebinden not falan çıkarmak he erkek bak çikilata getiriyor bazen sana getirdim diye insan dondurma falanda bekliyor sıcaklarda belki bugün gönül almak için getirebilir Ben Haluk karekterini beğenirdim aslında
Yok canım bende giremiyorum kenardan kenardan yürüyorum işte, eşim kovalıyor tavukları:)
Bizim apartmanda evlerde ütü-camasır odası var alt ve ust komsuyla utu odalarımız aynı hizada gürültü belki problem olmaz da asagıda mutlubulut bi acıklama yapmıs biz dilekce fln vermedik gece 10 tarifesi icin
Ben senin kadar hamarat degilim canım bu söylediklerin bana fransızca geliyor maya fln bilmiyorum du bakalımbu msjını da kaydettim :)
Anladım canım hic duymamıstm boyle bir sey bizimki de 24 saattir herhalde bilmiyorum bi sormak lazım
Benim camasır mak. 14 dakikada yıkıyor o nedenle aksam atsam hemen makinayı bosaltırım sabaha kalmazdı
Bulasıgı bazen sabaha bırakıyorum ama sakıncası var mı? Koku yapar mı? Onda da en cok sevdigim program 55 dk da yıkıyor daha dusugu de var 30 dklık ama yapısıp kalmıs seyleri temizlemiyor benim iki makina da bitince ses simyal vermiyor ısıgı da yanmıyor o nedenle makinaları calıstırdıgımı unutuyorum cok sessiz varlıgı yoklugu belli degil
nehirnil111 seni rahat birakmayacam bugun ya bir de hazir adli tatilimdeyken kışa hazırlık mı yapsam diyorum daha once anneme hic bu konularda yardm etmedigim icin bilmiyorum napilir hem yapip anneme de verip surpriz yapmak istiyorum :)
Tek bildigim domatesi rondodan geçirip kücük torbalara koymak başka var mı kış hazırlığı olarak, ne yapılır? :)
Cumartesi eşimle pazara gideceğiz pazardan ürün almak daha hesaplı oluyormuş :)
Hepsi birbirinden super ya ben basamel sos hic yapmadim sütüm ve unum var tarife baktım onlar gerekiyomuş şimdi baktım buzlukta kuşbaşı etim var hani basamel soslu bilmem ne fln ya kuş başı etiyle bi yemek vardı biliyo musun onu bak patates kıymadan nereye atladım
nehirnil111 şnu denesem mi ki sadece bezelyem yok ki bezelyeyi de pek sevmem :)
http://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-besamel-soslu-sebzeli-et-sote/
Ah canım işten çıktım akşam bakamadım bir daha kesin yapmışsındır bıraktım seni öylenehirnil111 seni rahat birakmayacam bugun ya bir de hazir adli tatilimdeyken kışa hazırlık mı yapsam diyorum daha once anneme hic bu konularda yardm etmedigim icin bilmiyorum napilir hem yapip anneme de verip surpriz yapmak istiyorum :)
Tek bildigim domatesi rondodan geçirip kücük torbalara koymak başka var mı kış hazırlığı olarak, ne yapılır? :)
Cumartesi eşimle pazara gideceğiz pazardan ürün almak daha hesaplı oluyormuş :)
Canım bazı şeyler fazlasıyla göstermelik tabi ki romantiklik oluyor arada bizde de var kız kocalarımızı gömmeyelim şimcikAptallik bizde :) ya ig e koyanlar nasil yapiyogostermelik mi acep herkesin esi bi romantik diyorum yalan onlar diyo izlerken iyiydi ama pek bir odundu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?