2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Böyle hep espirisine takılıyoduk bu konuda ama dün ciddi ciddi söyleyince sadece yüzüne boş boş baktım olmaz bu yıl dedim.Bakalım nasip kader :)
Canım bu yılın bitmesine ne kaldı şunun şurasında 4 aycık:))) O da çabucak geçer gider zaten

Amaan mutfaga gireyim dedim, 2 kilo vermisimdir ne sicaak :/
Patates koymustum.ocaga haslamaya iyice sicak oldu
Tansiyonum.yukseldi galibamm

Sanirim bukez pogacami buldum, daha tadina bakmadim ama en azindan yumusacik oldu

Şaka bir yana hayırlısı olsun canım sen kendini ne zaman hazır hissedersen çünkü büyük sorumluluk:)))) Du bakalım M mutlubulut önümüzdeki aylarda bombayı patlatabilir:))

Evet bende öyle hissediyorum nedense :) zaten cevremde herkez sormaya başladıda bu kışıda atlatıyım nasipse olur.26 yaşımda olucam yani uygun zaman gibi geliyor.

Sanirim bukez pogacami buldum, daha tadina bakmadim ama en azindan yumusacik oldu
Canım poğaçan yumuşaksa sorun yok demektir:)) Çünkü benim taş gibi oluyor bir türlü tutturamadım... hemen at kendini mutfaktan duşa gir:))

Ay bende severim pohacayı.Kıyamam ya benımde yanımda hamile arkadaşım var o da sıcaktan müzdarip

duman91
Mia-

Sorma canim ya sicakta daha bi zor ama buna sukur tabi.
Tuzlu ayran yaptim, iyi gelir belki.

Ftmam benimkilerde hep sert olurdu, kuru kuru.. meltemin tarifinide denedim banamisin demedi.
Bunu gecen tv den aldim, Ardanin mutfagindan.
Gercekten iyiymis :)

benim artık hiç cesaretim kalmadı poğaça yapmaya:)) İnşAllah seninki güzel olmuştur canım... Bazen bende denk geliyorum güzel şeyler yapıyor adam açıklamalı açıklamalı:)))
Kız tuzlu yapmasaydın bende yavaş yavaş azaltıcam şişmeye başlamayım.. :))

tutkku bende istiyorum tarif gerçi evde un yok ama alır yaparım Kabartma tozu almışım geçen pazar gördüm çok hamur yaparmışım gibi

duman91 yok ya bugun cok tatli yedim, hep tatliciyim, biraz tuzlu yiyeyim.
Seninde erken sisecek herhalde.
Cokta tuzlu tuketmiyorum ama iste odem.illa oluyo.
Herkez ayaklarin sismis desede bana ayni geliyor
Sanki herkez yalan soyluyor,bi ben dogru

Mia-

Hemen vereyim canim, hamur isiyle ugrasmayi sevmeyenlere gelsin, cok cabuk oldu :)

1su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag / ben yarim koydum - ona ragmen azicik tadi var, demekki daha azda olur/
1 su bardagi eritilmis margarin / ben koymadim/
1 kasik sirke

1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldigi kadar un /3-4 bardak/

Un ve kabartma yozu haric digerlerini karistir, yavas yavas ununu kat,kabartmayi kat yumusak hamur oluyor zaten, cok sevdim hamurunu heh :)

Sonrada iste sekil verip,uzerine yumurta sarisi surup at firina.

Onceden isitimis 170-180 derecede , 20-25 dk pisti.

/tv de 200 derecede, 30dk pismisti ama coo cabuk kizarir bence bu dereceyle/

Yumurta sarisinada biraz sivi yag koydum,birde yapismasinlar diye yaglamistim tepsiyi belki ondan biraz yag tadi var. Onun disinda tadi harika.
Mayalanmasini beklememek daha bi sevindirdi beni :)

tutkku hımm tamam sevdim bu tarifi un ve yogurt alınca denicem.İçine peynir koyabiliriz dimi yanına çay oh mis :) acıktım ya

@
tutkku hımm tamam sevdim bu tarifi un ve yogurt alınca denicem.İçine peynir koyabiliriz dimi yanına çay oh mis :) acıktım ya

Kesinlikle yap canim, cok hosuma gitti benim. Ozellikle sut yerine,yogurt olmasi daha guzel her zaman sut bulunmuyor evde.
Evet birazina koydum peynir, cok sevmiyorum oyle denemelik yaptim.

Var canım ama yalıtımı iyi değil 2 den sonra aşırı etki etmiyorEvet evde en azından giyinme de rahatsın
:)) yaa bugun pazara gittim o gecrn hafta ucuz ve cok lezzetli aldigim domatesci bu hafta domates getirmemis diger yerlerde daha pahali ve oyle guzel degildi.o yuzden haftaya erteledim bakalim kismet :) bu hafta buzluk icin kabak ve yinr.misir aldim bu sene taktim misira

Yok ben önce MutluBulut_ tan bekliyorum haberi :) Herkezin olursa belki cesate gelirim :)

Şaka bir yana hayırlısı olsun canım sen kendini ne zaman hazır hissedersen çünkü büyük sorumluluk:)))) Du bakalım M mutlubulut önümüzdeki aylarda bombayı patlatabilir:))

Haha insallah patlatirim bombayi kizlar insallah :) Mia- canim dger mesajda yazmissin sorma ya sinir oluyorum herkes ayni israri yapiyo.. Benimde huyum kurusun millet dedikce ben soguyorum korkuyorum yap yap diye onlar israr ettikce vazgecicem saka bi yana vazgecmem ya iyice icik gitmeye basladi cocuklara inslalah bizlerede nasip.olur

Ladypurple gelmedi kac gundur, varni acaba bisiler :)
MutluBulut_ varmi paylasimi.canim.ig de.
Aksamlari giriyodu,simdi gelmiyor kac gundur :)
Dun sordum yokmus diyecektim ki gelmis annemiz :))

Heheh alemsin kız çok güldüm tabi o da bir alternatif olabilir:))) Var mı akrabalarda ikizi olan?

Yok hic akrabalarsa ikiz canim ama Allahim ilkini kaybetmemin hatrina iki tane ayni anda verse ikiz verse diyorum hani dua serbestisi var sonucta di mi

Gercekten oyle canim ya dun sucak fiyodum ama bundan bin kat daha iyiymis

Bilmem bariz bi kiskancligim var iste

Israrcilik yok mu? Ozgurlugune duskunluk inatcilik yok mu? :)

Ladypurple ne nazliymis kizimiz
Gununu bekliyo herhalde :)

Hmm kasik agrisi var he canim usutmemeye calis, aksamlari biraz serin oluyor artik hanibyuruyuse falan cikarsaniz..
Tabi dogum haberciside olabilir.. Bol bol yuru kuzum..
Insallah hayirli zamanda, hayirli haberlerini duyariz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…