2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Günaydın kuzum nasılsın

Nasılsın canım

Geçmiş olsun canım Allah Allah niye tümden ağrıyor ki
Iyiyim canim sen nasilsin

Ohhh ellerine sağlık şekerim... canım 7-8 gün yokum:))) o bile yeter benim için bu tatile çok ihtiyacım vardı ...:))
Tabi canm yetmez mi bir haftada iyi :)

Bilmiyorumki canim herhalde hamilelikten.
Gecede agriodu uyuyunca gecer belki dedim ama nerdee..
Basim catliyo
Insallah gecer

Seninde baya isin varmis bugun canim . Simdidn kolay gelsin :)
Tuh..gecer insallah dogal yollardan nasil gecer agri biseyde diyemiyorum ki
Sagol canim

Hadi ya belki esinin dedigi gibi yogun tempo oldu ya son zamanlarda ondan kaynaklidir ama gecmezse gut tabi

Aslında misafir iyi hoş da baya yoruluyor insan, hani birde çalışıyoruz akşam ya da hafta sonu da dinlenmek istiyoruz ee o da olmayınca tabi vücut bir yerlerden patlak veriyor...

Iyiyim canim sen nasilsin

Hadi ya belki esinin dedigi gibi yogun tempo oldu ya son zamanlarda ondan kaynaklidir ama gecmezse gut tabi
İyi olmaya çalışıyorum kuzum bahsettiğim sebepten dolayı hala devam eden ağrım varÇok yordum kendimi sabahtan kalkıp temizlik yapıp öğlene çok yemek yetiştirmeye çalıştım ani misafirler de falan
Aslında misafir iyi hoş da baya yoruluyor insan, hani birde çalışıyoruz akşam ya da hafta sonu da dinlenmek istiyoruz ee o da olmayınca tabi vücut bir yerlerden patlak veriyor...

Evet vücudum patlak verdi hemen

mısafır gercekten yoruyor ınsanı canım hele sız bırde calısansınız ıkı kat zor.. Allah eksık etmesın ama yani misafirden önce ev temızle sonra mısafıre hazırlan sonra mısafır gıtsın hadı kalk tekrar ev temızle bak yarın bana gelecek 5 kısı ayrıca + 3 tane kucuk cocuk var gıttıklerınde tekrar temızle Bırde calısan olsam aman aman dusunemıyorum o yuzdendır kı tamam ozen ama en ıyısı cok abartma canım mısafır geldıgınde sonradan anlıyor ınsan zaten yemege gelen mısafırı soylemıyorum bıle orda hıc oturmak yok
ya bide bişey soylıcem kızlar cok sınır oldugum bır durum var evımde rahat rahat takılmaları mesela mutfagım genıs benım genelde ben bısey hazırlarken herkes mutfaga dalıyor kımı balkonda kımı salonda bı bakıyorum bırı bos odanın camında vs hatta yatak odasında mum gıbı otursunlar demıyorum ama ben baskasının evınde oyle olamıyorum bunu nasıl saglayabılırım ? benden kaynaklı sanırım bu durum sızlerınde oyle mı ? mesela yarın kahvaltıyı mutfaga hazırlıycam coluk cocuk daha kolay olur dıye hersey hazır olmus olur geldıklerınde kapıyı kapatıyım dıyorum mutfagın oturma odasına alayım dırek sonra ben buyur edeyım mutfaga daha once denedımde bunu sonuc basarısız buzdolabıma kadar ısgal altında belkı bu mu sıkıntı dıyeceksınız ama ben gıttıgım mısafırlıktekı evlere hep bu yuzden ozenıyorum tüyo verın lutfen

Evet abartmadan yapıcam artıkAllah yardımcın olsun 9 kişi çok zor insan çok yoruluyorBizimde yarın akşam en yakın arkadaşımla eşini ağırlayacağım öncesinde çay menüsü düşünmüştüm ama şimdi emin değilim akşam 8 gibi gelecekler yemek yapmamak basit mi olur onlara gitiğimizde yapmamışlardı amafırına tavuk patates atıp pilavmı yapayım basit olur hem salata cacık tatlı sonra geçirmiş olurum

Aaa canım arkadaşlarınla çok mu samimisiniz... Benim annem bile izin alıp açardı buzdolabımı, bırak yatak odasına girmeyi, sende kapılarını kapat.. Hani girilmemesi gerektiğini belki bir nebze de anlarlar... Bende asla kimseden izin almadan başka bir odasına girmem, yani girmeye gerek duymam o teklif etmedikçee... Güzel düşünmüşsün mutfakta yeyin zaten orda duruyorlarmış hep:)))

Canım nasılsa onlarda yapmamıs yanı yapmasanda olur. Ama kolayına hangısı gelıyor ? eger yemek dersen dedıgın menu on numara bes yıldız belkı ıstersen corbada olur gercı havada sıcak ama hıc oyle cesıdı abartma yenmezde zaten
Bende buzlukta sarılmıs boregım var onu atıcam fırına, domateslı bıber kavurma yapıcam, haslanmıs yumurta, ajvar sos yapmıstım ya onu koyucam bı tabaga (kırmızı bıber, patlıcan,domates) kahvaltılıklar olacak yeter bence sonrada kahve, meyve falan işte

sadece arkadaslarım degıl kı ne hıkmetse evıme gırenler hep boyle o yuzden sorun bende mı dıyorum gecen gelen tamam arkadaslarımdı ama hepsı aynı kaldı kı onlar yıne ıyıydı yanı Kapatıcam canım geldıklerınde yatak odası ve mutfak kapalı olacak yatak odasını ancak gelenlerden bırı ılk kez gelıyo merak ederse gosterıp oyle kapıtıcam tekrar bak annen oyleymıs sagolsun annem tam tersı herseyıme karısır mesela yarın kapatacagım kapıları bır guzel acar mısafırlerıde elıyle sokar mesela bu gelenler gecen yılda gelmıslerdı neyse gıttıler evı temızlıyorum kucuk tuvalete bı gıttım ıcerıde EV TERLIGI sok oldum annem aradı o an soyledım ee ne var cocugu tek yapamıyomus tuvaletını yedek terlık ıstedı bende onu verdım dıyo kızdım acıkcası anneme tavır yaptı.. kaldı kı kendı evınde mumkun degıl bu davranısı yapmaz tıtızdır yıne bır terlık olayı gecende kayınvalıdemler bızdeydı ev kalabalık zaten ben mutfaktayım kayınvalıdemın annesı cok yaslı ınatcı bır kadın neyse bunlar tuvalete gıtmıstı yardım edıyo kv bı sure sonra ben gıttım tuvalete bırde ne goreyım alaturka tuvalete gırmısler sonra oradan cıkıp halıya basarak o terlıkle banyoya gırmısler nasıl sınırlendım anlatamam gıttıler ne var ne yok yıka sıl yazık bana yıne bak terlık olayı hatırladıgım 3 yenı evlenmısız kayınvalıdemler bızde yıne baktım kayınvalıde ayakkabılıgı karıstırıyo dugunden sonra almıstık sanırım merak ettı dedım ses cıkarmıyorum esımınde bır terlıgı var sokakta gıydıgı pıs yanı her halınden bellı sokak terlıgı oldugu neyse kaynana aldı bu terlıgı getırdı halının uzerıne koydu (yazındı) annem gıysın yere basmasın dıye nasıl kaptım hemen anne olur mu hıc bu sokak terlıgı ıste ben vereyım ev terlıgı dedım gordugun gııbı bunlar saddece terlık ustune gelısenler kesın sorun bende yanı ben baskasının evınde tuvalete gıdecegım zaman en fazla bır defa gıderım zaten kaldı kı fazla bıle olsa her seferınde ızın alır gıbı sorarım mutfakta falanda oyle zaten

Ayyy senin durumuna güler misin ağlar mısın... Valla terlikle ilgili baya olaylar yaşamışsın..:) Sen kapat kapılarını en iyisi o zaman zaten giremezler heralde :)))
Annelere de pes yani kendilerine gelince titizlenirler baya baya, sinirlenmemek elde değil :))) Allah kolaylık versin canım benim...

Günaydın canım hep bu kalsiyum eksikliğinden tuzlu suyla gargara yap bakalım işe yarayacak mı? bende yoğurt yemeyim hemen ağrımaya başlıyor( geçmiş olsun tekrardan

demi ondanda olabilir..
ama sanırım altta 20 lik dişim çıkıyor, o mu ağrıtıyor bu derece ben boyle ağrı cekmemiştim diğğer 20liklerde

Geçmiş olsun canım Allah Allah niye tümden ağrıyor ki

sağol kuzum, sanırım 20lik dişim ağğrıyor, çenemi bile ağrıttı ya, hiçte zamanı değildi

kuzum yenı evlendiğimde bendede olmuştu oyle, herkez biryerlerde.
en sınır olduğum şey..
yatak odamın kapısı devamlı kapalıdır, ister annem gelsin ister kv.. girmesin kimse istemiyorum, belki musait değil..
kapıyı kapatmaktan başka yapılacak pek bişi yok gibi.. azıcık mantıklı düşünseler yanlış olduğunu anlarlarda işte..
çocukla olunca daha zor hepsini bir yerde tutmak..

dusunuyorumda bazen tuvalete girince acaba banyo dolabınıda karıştırıyolarmı

Diğerleri de oldukça kolay ama sadece basit olur mu bilemedim bak sana 2 seçeneği söyleyeyim sen bir davete gitsen hangisi olsa hoşuna gider

Fırında soslu tavuk patates + Pirinç pilavı + Yeşil salata + Yalancı çerkez tavuğu + Dondurmalı irmik helvası

Yalancı çerkez tavuğu + Patatesli börek + Pudingli toplar + Dondurmalı irmik helvası + Hazır çiğ köfte

Bu arada fırında tavuk patatesi yaparsam tavuğu sabahtan soslayıp dolaba kaldırsam 9 saat sonra pişirecek olsam bir şey olmaz bozulmadan durur dolapta değil mi normalde 2 saat bekletiyorum güzel oluyor ama uzun saat emin olamadım

Senin diğer yazına yorum yazmamışım farkettim de Senin yumuşak yüzünden kaynaklanıyor kuzum çocukları uyar belki anneleri de anlar ne öyle her yeri karıştırmak rahatça takılmak falanBizde de her yerde durdular ama ufak ev amerikan mutfak o yüzden

dımı ya toplayıp atacam butun terlık ve ayakkabıları daha oncekı kapı kapatma deneyımlerınde hep actılar ama ınsallah bu sefer basarırırım yarın onlar gıdınce yazarım artık dımı ya haksız degılım esımde ne olacakmıs kı dıyo tabı sana ne olacak kı Amin canım sagol ya bıde mesela mutfakta kapalı balkonum var cokta buyuk degıl hanı yarın onca kısı sıgmayız kahvaltıdan sonra kesın balkona gececekler ben hemen kahvaltıdan sonra buyrun ıcerı gecelım gıbı bısey dıcem ama annem kesın ıtıraz edıp balkona oturalım dıyecek yav sıkısıp kalıyoruz dız dıze oturuyoruz ne anlamı var kı hanı teras olsa haklılar dıcem sırf bu sebepten mutfaktakı 4 sandalyem harap oldu yaptırdık tekrardan esımın tarafı geldıgınde yıne durum bu içimi baya doktum ama rahatlamadım malesef

acmıyorlar mı canım kapal oldugunda ? ne guzel ıyıymıs barı.. sımdı uzaktan gelecekler yarın gelırler herkesde bır ust degıstırme telası olur yıne banyo yatak odası falan bırden dolar kesınlıkle yanı belkı musaıt degıl yatak odası bu
ben emın oldum canım karıstırıyorlar evlenmeden once pedlerı hep saklardım tabı evlendım banyo dolabına atıyorum 2-3 ped daha kolay oluyo dıye kapaklı dolap sonucta kımsenın acacıgını dusunmemıstım.. annem bır gun banyodan cıktı o ne oyle ped oraya konur mu mıllet gorecek ayıp yatak odana dolabın arka tarafına koy dedı ben sok yıne millete ne benım banyo dolabımdan benım degıl karıstırdıkları ıcın onların ayıbı dedım
sırf bu yuzden eger bır evladım olursa annemın bızde kalmak ıstemesınden korkuyorum normalde cok cok ısterım bılgısını vs almak ama annem emınımkı her zaman oldugu gıbı karısacak sankı ben dogurmamısım gıbı davranacak o kaldıgı surece ben yavruma annelık yapamıcam Allah bılıyo ya sımdıden bunları dusunuyorum ( ılk dogdugu gunler ıcın )

Son düzenleme:

kuzum ıkı menude guzel ama 1 menuyu yaparsan sızınde karnınız doyar aksam yemegı aradan cıkar derım :) ama cerkez tavuguna gerek var mı yanı oda tavuk dıgerıde tavuk olacak :) bılmıyorum gercı tarıfını
nasıl sosluyorsun canım ? tarıfını alayım durur sanırım
dımı benden kaynaklı degısebılırmıyım pekı ? sımdı bas edemıyorum coluk cocuga karıssam hıc edemem bakalım yarın ılk deneme mı yapıcam kapıları daha oncede denemıstım ama olsun belkı guler yuzumden kaynaklıydı gercı sert bakacak halımde yok ama

derdımı anlatıyorum dıye saatı kac yaptım ben hemen ıse koyulayım cok detaya gırmıcem zaten pazartesı gırdım daha yuzeysel bır yapayım

Canım anneni uyar oraya sığmıyoruz rahat edemeyiz şeklinde, havalarda sıcak ya içerde oturmayalım der kesin:))
Ayyy ped olayına çok güldüm kız sakın kaldırma orda kalsın, açıp bakan utansın onu görünce :)))

nehirnil111 sagol kuzum,evet sende taze cektin o aagriyi

Buarada olk.mnu daha bi hosuma gitti , ikincidede pudingli toplar hosuma gitti.
Yani misafirlige gidince olsa seve seve yerim

MutluBulut_ bir dene canim, veya annende gelicek galiba onceden tembihle girmesinler yatak odasina diye.
Bos odav var aonucta orda degisirsinler ustlerini aaa sinir oldum.bende.

Ped konusuna gelince evet bekarken zaten hep herseyi gizleyerek yasadik, insan evenince rahat olmak istiyo ama iste yine rahat yok.
Herkez kendine gore hakli iste ne diycen.
En sonunda kapiya yazi yapistircam "GIRILMEZ!" diye

Ahh canım hamilelikte birde 20'lik dişle uğraşırsan valla Allah sabır versin... sen yinede gargarayı yap belki iyi gelir..

Arkadaşım tavuk olduğu belli olmuyor diyor çok merak ettim onu da bakacağım kalmış havucum vardı bu akşamdan onu da yoğurtlayacağım fazla görünsün ilk menüyü yapayım ben en iyisiCanım tavuğun sosu salça, yoğurt, sarımsak,baharatlar bazen soğanı rendeleyip suyunu da ekliyorum ama şimdikine bilemedim uzun saat bekleyecek ya

Canım yatak odanın kilitle özellikle çocukları da uyar tatlı dille kızılmıyor sert durulmuyor haklısın

nehirnil111 sagol kuzum,evet sende taze cektin o aagriyi

Buarada olk.mnu daha bi hosuma gitti , ikincidede pudingli toplar hosuma gitti.
Yani misafirlige gidince olsa seve seve yerim

İnşallah çabucak geçer canım ben çektirdim de kurtuldum çok şükürPudingli topları da bu akşamdan yapabilirim aslında bize de kalır sonraya

duman91 azcik eski usul yaptim.ve dis macunu surdum, uyusturur gibi hafifletiyo agriyi bir sure tabi..
Insallah gecer

nehirnil111 ne cektirma ihtimalim vaar,ne bisi.. Zaten yeni yeni belirmis orda..
Canim pudingli.toplarin tarifini alsam..
Tahmin ettigim.gibimi acep,

duman91 azcik eski usul yaptim.ve dis macunu surdum, uyusturur gibi hafifletiyo agriyi bir sure tabi..
Insallah gecer

nehirnil111 ne cektirma ihtimalim vaar,ne bisi.. Zaten yeni yeni belirmis orda..
Canim pudingli.toplarin tarifini alsam..
Tahmin ettigim.gibimi acep,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…