2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Korkyrm gerçekten böyle olursa ben.idare edeblr miyim edemez miyim bizim tarafta byle şımarık cock gormedm ben hiç ama eşimin tarafı hep böyle

Korkacak bişey yok. Senin cocuğun, senden ve babadan ne görürse onu yapacak :)

Korkacak bişey yok. Senin cocuğun, senden ve babadan ne görürse onu yapacak :)
İnsan gorunce korkyo işte bi dk yerinde durmuyo biseyle 10 dk oynamiyo onu bırakıyor başka bsyle oynuyo skliyo başka biseye geciyo her yeri dagitiyo benmkide byle olrsa akşama kadar ev toplarm artk

Öyle evet ama çeker mi huyu felan diye.korkyrm smdi ben araştırmalara baslicam yetiştirmek için napablrm diye

Huy çekmesi v.s. gibi bir durum olacağını sanmıyorum canım. Annesi olarak herşey sende başlar ve biter. Babanında çok fazla rolü var. Senin hayır dediğine baba evet derse çocuk bunu zamanla öğrenip koz olarak kullanır -ki çok örnekleri var etrafımızda. En başta şunu bilmeliyiz diye düşünüyorum bebek sonuçta ve hiç bir bilgiye sahip değil. Sen neyi, nasıl öğretirsen onu alacak hafızası. Hiç bir zaman çocuk bişey olmaz kelimesini kullanma derim. Sabırlı ol ve herşeyin doğrusunu anlatarak yetiştirmeni tavsiye ederim. Bir çok anne baba çocuklarına bu yaşta bilmesine gerek yok, fazla merak etmesin gibi düşünceye kapılıp yanlış bilgi verebiliyor. İlerleyen zamanlarda çocuk okul çağına geldiğinde, öğretmeni doğrusunu anlattığında çocuk bunu kabul etmez. Benim anne babam bana böyle söyledi diyerek yada anne babasına karşı bir güvensizlik sezinir, bana yalan söylüyorlar gibi. Konu daha uzar gider

Büyüklerimizin söylediği sözler gelir hep aklıma. Hep kulağıma küpedir. "Ağaç yaşken eğilir" ve "Ne ekersen, onu biçersin"

İlk doğduğu zamanlarda ve büyümeye başladığı zamanlarda da en güzel şey bebeğinle sürekli konuş. Bu zamana kadar hiç bir bebeğin buna tepkisiz kaldığını görmedim. Anne-bebek ilişkisini daha da güçlendiriyor

Ay o zaman bna akıl verin kızlar ben nasl yetstrcem
Canım bir yöntemi olur mu inan bilmiyorum o yüzden mesela bende korkuyorum bende şımarık çocuklara tahammül edememAnneden babadan ne görürse çocukta öyle davranmaya başlıyor tabi öncesinde herşey hamilelikten başlıyor senin kalp ritmine göre bile durumları anlayabiliyor bir bebek o yüzden hamileliğinden doğuma kadar süreci şimdilik iyi geçirmeye çalış sonrası gelecek eminim ki Ben gelişim olarak takıyorum aslında kafama akıllı zeki olması için falan tabi bilemem nasıl bir çocuğumuz olur ama en baştan öğretici oyunlar oynayarak bir yetişkin gibi ilgilenerek başlayacağım sanırım arkadaş gibi yaklaşıp büyük olduğumuzu hissettirebilirsek işte o ince çizgi çok önemliBir çocuğu yetiştirmek çok zor gerçekten geçende öğretici kitaplara oyuncaklara falan baktım da neler var neler bir de birey olarak biz yaptırmalıyız falan En başta sanırım telefondan bilgisayardan uzak tutmaya çalışırım televizyon günün belli saatlerinde olması gereken kısa bir zaman diliminde izlemesine izin veririm

Bende öyle düşünüyorum canım herşeyi küçükken en başta anlatmaya başlamak en mantiklisi eşimin kuzeninin çocukları var.nasl akıllı ve kibar konuşmaları felan ama gorumcelermnkiler için aynı şeyleri soyleyemicem

Evet Canm şimdiki çocuklar telefon tablet ellerinden dusmuyo ben onlarn yaşındayken daha bilmyodm bile nasl.kullanldgni

Evet Canm şimdiki çocuklar telefon tablet ellerinden dusmuyo ben onlarn yaşındayken daha bilmyodm bile nasl.kullanldgni
Ben telefonla da bilgisayarla da lisedeyken tanıştım o zaman sahip oldum şimdi ki nesil çok çabuk ilerliyor ben kuzenlerimle kardeşlerimle hep evcilik oynadım bence bazı duyguları geliştiriyor bende çocuğuma bunu aşılamayı isterim paylaşmayı oyunları aynı şekilde şimdi ki çocuklar pepe diyor biraz baktım eltimin kızını durdurmaya çalışırken öğretici bir şeyler gösteriyor fena değilmiş ama çocuklar bunu bilgisayardan tabletten tv den açmak için savaş veriyor resmen bunu bir anne baba olarak bizde anlatabiliriz çocuğumuza evcilik oynarken falan bebekler eskiden neden vardı Anne çocuk sussun diye tvnin karşısına oturtuyor farkettiysen çoğunlukta göz problemi olmaya başladı

Sabırlı olduğun takdirde gayet güzel yetiştirirsin canım. Milletin söylediğine çok kulak asma. Çünkü artık yok denecek kadar az böyle anneler. Herkes sabırsız olmuş. Bakamayacağın çocuğu doğurma o zaman dimi? Annelik sadece doğurmakla bitmiyor malesef ki. Pedagogların yazılarını okuyabilirsin bolca canım. Çok faydalı bilgileri var.

Evet daha 4 aylıkken yemek yedirirken reklam felan aciyolar ben istemiyorum inşallah güzel yetistirebiliriz cocuklarimizi

Ben anneme felan smdiden söylüyorum benim yok dedgm biseye siz yapmicaksnz diye cnku çok fazla kişinin içinde yetişen cock simark oluyo birinin yok dediğine oburu tamam diyince simariyo

Evet daha 4 aylıkken yemek yedirirken reklam felan aciyolar ben istemiyorum inşallah güzel yetistirebiliriz cocuklarimizi

Aynen öyle canım inşallah bende çok istiyorum o yüzden çocuk ciddi bir iş gibi benim için evet evlat candan öte tabi ki hemen olsun ister insan ama en faydalı dönemimde dünyaya getirmeliyim beynim ona adapte olmalı ki bende mutlu olayım evladımda sağlıklı güzel bir ortamda büyüsün

Ben anneme felan smdiden söylüyorum benim yok dedgm biseye siz yapmicaksnz diye cnku çok fazla kişinin içinde yetişen cock simark oluyo birinin yok dediğine oburu tamam diyince simariyo
Herşeyden önce eşle anlaşılmalı bir şey yanlışsa yanlıştır en şımarık çocuklar birine yaptıramadığını diğerine yaptırdğında oluyor bir de ağlıyor diye istediği herşeyi almak hemen eline herşeyi vermekte buna sevk ediyor mesela bir telefon atıp kıracak belki de çocuk kendini yerlere atıyor sırf alabilmek için şahsen ciddiyetini belli eden bir konuşma yapman yeterli baktın kar etmiyor ağlasın yine de vermeyeceksin kimse ağlamaktan zarar görmez hastane de farkettiysen doktorlar hemşireler falan ağlayan bebekleri çok öenmsemezler çiğerleri için sağlıklı ağlamak aslında

Kesinlikle öyle canım. Çocuk her zaman varlığı da bilmeli yokluğu da. Benim kayınvalidem de hep kızının çocuklarını pohpohladı 1 dediklerini ikiletmedi. Şimdi çekiyolar baya. Aynen senin anlattığın gibi 2 dk yerinde durmaz çocuk ve ne oyuncak beğenir ne oyun.

Tabiki benm şuan bi isim.yok bi hedefmde olmadığı için en uygun zaman ki zaten hep genç yaşta anne olmak istemsmdr

Smdiden soylyrm valla ben benm yok dediğime kimse tamam demesn dye sonra durmuyolar

ilknurrr22
canim onceden evde yetistirmekle alakali diye dusunuyodum,ki evet anne babadan neyi nasil gorurlerse oyle davranirlar ama taaki ana okuluna gidene kadar.
cocuklarin ilk arkadas cevresi orda basliyor, orda ne ogrenirlerse onu yapmaya basliyorlar,anne babayi cok umrsamamaya basliyolar ve asil o zamanlar cok is dusuyor anne babaya.
orda bussuru farkli huyda cocuk var kimi cok yaramaz,kimi cok sakin.
kisaca evde ne kadarda iyi yetistirsek,o cocuk birkez evden arkadas cevresine katilinca huysuzluklar basliyor.
Rabbim hayirli evlatlar nasip eder insallah herkeze.
ve nehirin dedii gibi kesinlikle telefon,bilgisayar falan bunlara karsiyim.
ciksin sokaga oynasin, gercek oyuncakarla oynasin.
kuzenimin cocugu okadar alismiski telefona falan bize geldiginde ilk lafi ne zaman acacaz bilgisayari oluyor.
halbuki daha 4 yasinda ve telefonu kullanmayi ogrendiginde 2 yaslarindaydi.
zaman cok kotu gercekten..

Tabiki benm şuan bi isim.yok bi hedefmde olmadığı için en uygun zaman ki zaten hep genç yaşta anne olmak istemsmdr
Kendini hazır hissettiğinde olması en güzeli canım insan her şekilde hazır olmalı çünkü bundan sonra hayatın değişecek hayata bir birey kazandırmaya başlayacaksın sorumluluk büyük eşinle yapacaksın belki bazılarını ama büyük kısmı sana düşüyor bilinen bir gerçekSorumluluk sahibi bir birey yetiştirmek istiyorsak böyle bir yazı okumuştum bazı aileler ilkokul çağına gelmeden iş vermiyorlarmış çocuklarına sonra birden yük biniyormuş omuzlarına bu çok yanlış bir durum mesela oyun oynarken oyuncaklarını toplamasını isteyebilirmişiz sofra koyup kaldırırken ufak tefek işlerde destek almamız oynayarak bile yapsak bu ona sorumluluk sağlarmış eğer odasını toplamıyorsa bırakın dağınık kalsın kendisi bulamadığında yerleştirmeye başlayacak diyor bir pedagog kesinlikle yazıları okunmalı Mrs Sahin kuzumun da dediği gibi

Okulda olana bisy yapamazsın ama arkadaşlarına dikkat edersn benm babam çok karışırdı arkadaşlarıma sevmediği bi arkadasm olnca konstrmazdi iyi ki de öyle yapms

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…