- 30 Ocak 2015
- 19.922
- 29.076
- 798
- 29
cekmez mi cekiyo valla en olmadk zamanda hemdeof gecenlerde cocuk akrabanin biri yanimda su an daha olmamis meyveyi soyledi..
can iste cekiverdi,demin gittik pazara yok
sagolsun pazarcinin biri getirecek tadacak kadar,daha sertmis ama napayim.
iyi bari mevsimiymis
Ayva mı çekti kız?of gecenlerde cocuk akrabanin biri yanimda su an daha olmamis meyveyi soyledi..
iyi bari mevsimiymis
1 ayda 40 parça kıyafet mievde 5 parça kıyafet ütülencek ben ona üşeniyorum maşallah diyim
Bazen az olabiliyor 10-15 parça falan 2 haftadagömlek tshirt pantolon çıkıyor bir kıyafeti 2-3 gün anca giyebiliyoruz kışın nasıl olur bilmiyorum yazın günlük bile değiştirdik Allahtan kısa programda yıkıyorum hep 30 dakika
Eşim çok istiyor aslında ben kapattırmak çok istemiyorum önü açık olsun istiyorum balkonumuzda kahvaltı yapalım yola bakıyor sakin çok ev yok açık yani önüAçılıp kapananlardan yaptırırım olmadı
Yaşasııınnn evde var karbonat, ne diye aldıysam diyordum boşyere bak lazım oldu şimdi... :)))kabartma tozu yerine karbonat kullanırsan kıtır kıtır olur canm buda benden sana bi tavsiye olsn
Elmalı KurabiyeValla oku oku bitiremedim heeee, MaşAllah baya konuşmuşsunuz... İşler beni bekliyor ama bir türlü ayrılamıyorum da burdan...
Şimdiiii gelelim asıl konuya...
Hamişler canınız çekmesin, çekerse de yapıverin canım hamaratsınız nasıl olsa :))) Neyse bana şöyle ağızda dağılan tatlı mı tatlı, uzun ömürlü (o nasıl olcaksa) elmalı kurabiye tarifi lazım....
Bendekinde yapıyorum yapıyorum ama istediğim katılık olmuyor, yani yumuşak oluyor sanki bir yerde yanlış yapıyorum sanırım hadi bakalım gelsin tarifler
annem 1 tatlı kasıgı koyuyo yarım pakette kabartma tozu koyuyodu sanırım yanls hatrlamysam ben sevmedgm icin yapmyrm hic ama bizim evde hep yapılırdı annem yapıp buzluga atardı hattaYaşasııınnn evde var karbonat, ne diye aldıysam diyordum boşyere bak lazım oldu şimdi... :)))
Kıyamam ya burada da konuşuyoruz herşeyi aslındaof gecenlerde cocuk akrabanin biri yanimda su an daha olmamis meyveyi soyledi..
iyi bari mevsimiymis
Değişiyor işte canımBenim bazen 1 haftada ütülediğim parça o kadar oluyor.Hava şartlarına göre değişebiliyor ama genelde giydiğimi 2. gün çok çok nadir giyerim Kimi insan kot pantolonu ütülemez ama ben ütülemeden asla giyemem
Bende kısa programda yıkıyorum kuzum. Bazen eşimin iş kıyafetleri için dereceyi 40 a çıkarıyorum oda 35 dk oluyo
Beyazlar çok birikmiş ise onu 1 saatlik programa atıyorum. Maşallah makinamdan çok çok memnunum
Bulaşıklarımı bile kısa programda yıkıyorum 30 dk
Öyle yaptıralım bizde kuzum o zaman
Kuzum şu siyah film camlar varya benimki ondan. İnan öyle komple kapattırmışsın hissi vermiyor. Her bir cam tek tek sağ yada sola en dibe açılıyor ve sanki balkon kapalı değilmiş gibiArada pimapen yada demir v.s. de yok. O yüzden çok çok rahat
Kıyamam ya burada da konuşuyoruz herşeyi aslında
Değişiyor işte canımBende kotları ütülüyorum Kısa program iş görüyor vallahi aşırı kirli olmuyorlar nasılsa Bulaşıkları eko programında yıkıyorum adam onu önerdi 3 saat sürüyor
Öyle yaptıralım bizde kuzum o zaman
Genelde bunda öneriyoruz az harcıyormuş falan adı da eco ekonomik demektir
Aynen kuzum tozu gitsin temiz koksun yeter
Benimkide ekoda 3 saat neyi avantajlı anlamadımBana öneride bulunmadı sadece hepsini tek tek tanıttı Neye istinaden önerdi kuzum?
bende de sık yıkama diye bi program var 55 dk hep onda yıkıyorm tertemz oluyo bide iyice sıkıyo kısın kuruması acısından rahat olurGenelde bunda öneriyoruz az harcıyormuş falan adı da eco ekonomik demektirkısa devrede yıkadım bi kere tam çıkarmamıştı bir daha deniyim bari suyumuzda ortak şuanda ne kadarı bizim bilemediğimizden şu iskan çıksa da rahatlasak
Canım tıpa tıp aynısı yapcam du bakalım ne olcak kabartma tozunun yarısını da karbonat koycamElmalı Kurabiye
İç malzemesi;
- 3 su bardağı un
- 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şeker kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 3 elma orta boy elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük boy çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )
Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır. Önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Öneririm canım
Tamam canımannem 1 tatlı kasıgı koyuyo yarım pakette kabartma tozu koyuyodu sanırım yanls hatrlamysam ben sevmedgm icin yapmyrm hic ama bizim evde hep yapılırdı annem yapıp buzluga atardı hatta
bütün kurabiylerde karbonat güzel oluyo canım daha kıtır olmasını saglıyoCanım tıpa tıp aynısı yapcam du bakalım ne olcak kabartma tozunun yarısını da karbonat koycamilknurrr22 cuğum öyle önerdi :))
Genelde bunda öneriyoruz az harcıyormuş falan adı da eco ekonomik demektirkısa devrede yıkadım bi kere tam çıkarmamıştı bir daha deniyim bari suyumuzda ortak şuanda ne kadarı bizim bilemediğimizden şu iskan çıksa da rahatlasak
Aklımda bulunsun canım, bende bu karbonat ne işe yarıyor ki acaba diyordumbütün kurabiylerde karbonat güzel oluyo canım daha kıtır olmasını saglıyo
Bizimki de sıkıyor bayağı iyi çok şükür memnunumbende de sık yıkama diye bi program var 55 dk hep onda yıkıyorm tertemz oluyo bide iyice sıkıyo kısın kuruması acısından rahat olur
Canım tıpa tıp aynısı yapcam du bakalım ne olcak kabartma tozunun yarısını da karbonat koycamilknurrr22 cuğum öyle önerdi :))
Bende kısayı deneyeyim olmadı ya zaten normal tabak bardak yani
Hımm ben açıkcası pek güvenemiyorum kuzum onlara. Bu nedenle kullanım klavuzuna bakmanı öneririm. Ben şimdi netten bakacağım ne kadar elektrik su harcadığı yazıyor. 3 saat az bir zaman değil çünkü. En fazla yıkadığım 1 saatlik programda oldu
cok kullanılmadıgı icinAklımda bulunsun canım, bende bu karbonat ne işe yarıyor ki acaba diyordum
kışın hic sevmyrm ya camasır yıkamayı yapcak bsy yokBizimki de sıkıyor bayağı iyi çok şükür memnunum
Oldukça kıyır oluyor canım bu tabi o şekilde de yapabilirsin bir şey değişmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?