2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

ben evlendiğimden beri camasır makinesi icin hicc deterjan almadm sadece yumusatıcı annemle kvdem almstı daha bitmedi
Maşallah bayağı fazla almışlar canım benimde evlendiğimden beri yeni bitti işte orta boy bir poşetti 2,5 kilo falandır herhaldeEt ürünlerini saymıyorum kurbanda gelenleri kullanıyoruz onunda tabi ki yükselebilir faturalar
Aynen canım...

Kız bu halimiz ne olcak yağla deterjanı aynı ayda almıyoruz Bende öyleym büyük şeyleri aynı anda almam... Ev ekonomisi işte böyle birşey demek ki...
Evet canım ev ekonomisi işte bitti yağım vallahi kızartma yapsam yok yani inat ettim bekleteyim diye
bızde de cok gıdıyor yogurt ve kasar bırde kahvaltılık cıkolata.. ne kdar gıttgını gorsenız yuh dersınız
Bizde de inanamazsın haftalık yoğurt gidiyordur yarım kilo salatalıkla beraber sarımsakları hap niyetine yutuyoruz bir de sanki herşeye katıyorumÇikolata çok yemeyiz eşim kızarmış ekmeğine yağla bal ya da reçel sürer kardeşi geldiğinde yiyor 5 ay olacak evleneli o kavanozlar var ya nutellanın o anca yarısını geçmiş

Umdukları gibi çıkmadık

Aynen öyle başkalarını önemsemez ama kendine ohooo

Evet maalesef yanıldılarEvime direk baskında yapsa toplu duruyor temiz duruyor bir şey bulamıyor Bende önemsemiyorum beni önemsemeyeni k.bakmasınlar

cok masraf var cok bide bebeğin masrafları olcak smdi

Aynen canım bende öyleyim birde ne zaman iş yaptım desem direkt şey der oram ağrıyor buram ağrıyor ben yapamadım valla Ama gezmeden de hiç geri kalmaz. Ne zaman arasa muhakkak ya bi yere gidiyor yada bi yerden geliyor Bende eşime derim annende olan gezme azmi bende olsa Dünyayı turlarım diye

Aynı benim kayınvalide hafta içi çalışmasa eminim hafta içi de turlarHafta sonu ya kardeşine ta İstanbulun bir ucuna gidiyor ya bizim oradaki arkadaşına muhakkak geliyor bazen arkadaşlarının evini görmeye falan gidiyor ama bir cumartesi ya da pazar evde olduğunu görmedimGezmekten herhalde geçen akşam yemeğe gelin yarın akşam bizde yiyelim dedi bende iyi madem dedim hep annemlere gidiyor gibi olmayalım diye bayağı da geç gittik 7 -- 7 buçuk falandır işten erken gelmişti çünkü biliyorum bir gittik 1 saat önce kızartılmış patates yağ çekmiş resmen tuzlu oldu diye su katmış bol bol lapa olmuş bir pilav bir de çoban salatası yapmış koymuş iyi eşim bekarken zayıftı çok fazla erimemiş diye dua ettim o anBen evimde tekken bile yapmıyorum o şekilde yahu senelerin tecrübesi olur az ya da özellikle gelin dedin o yemekler nedir bir sebze yemeği falan olsaydı iyiydi diyetim bozuldu yeşil fasulye de var diyor kaç gün önceden

Mrs Sahin annem o patates kızartmasını ortaya çerez diye koyuyor ya ondan öyle tuhaf karşılamam yoksa herkesin yemeği kendine ben annemden öyle görmüşüm

Pilav ve patates kızartması mı
Hiç olmayacak ikili resmen... Afiyet bal şeker olsun canım? oldu mu bari

Pilav ve patates kızartması mı
Hiç olmayacak ikili resmen... Afiyet bal şeker olsun canım? oldu mu bari
Bir kaç çatal bir iki kaşık pilavla oldu gibi salata yedim o da sadece salatalıktan oluşuyordur mübarek koca koca soğanlar ya Allah affetsin dedikodusunu yapmak istemem de aklıma geldikçe gülüyorumkabak tatlısı yaptım dedi o tatlı değil ki kuru ne şekeri var ne yumuşakaşure yapmıştı Allahtan iştahımı yarım kase yiyerek bastırdımHayır özellikle çağırmasa ansızın gitsek neyse ben onu her hafta içi farklı günler de yapıyorumNiye garipsiyorsam eşim bekarken hep dışarıdaydı annesi onlar ekmek arası ya da tek çeşit yemek yapıp bıraktıysa annesi onunla idare ederlerdi bazen dışardan tavuk döner söyleyip yerlerdiAnnem ansızın bile gitsek döktürüyor kaç çeşit çorbasından mezesine ondan tuhaf geliyor herkesin annesi kendine işte

Ayy valla çok dedikodusunu ettik... Allah'ım affetsin..
dediğin gibi kendisi çağırmış siz ansızın gitmemişsiniz ki... Hadi evde malzemesi vs yoktu diyeyim... Canım onların da yemek kültürü öyle demek ki.. Eşin baya kilo almıştır o zaman düğünden sonra..?

Canım 55 falandı öyle söylüyordu şimdi dijital aldım 60 görünüyor o zamanlar yanlış tartılmış olsa o kadar almasa da 3 kilo rahat almıştırAçlıktan kurtardım gibi

İnşallah görsün gider ona 70 kilo bence çok minyon benim eşim ayakları 39 düşün boyu 170-72 falandı sanırım canım
Hmm o zaman da göbeği çıkar belki kız... :) Anaaa ne güzel küçükmüş ayakları, eşim spor ayakkabı almış 45 numara çorap alıyorum olmuyor bazen... Sürekli çorap yüzünden tartışıyoruz, koca ayaklı ne olcak

Mrs Sahin annem o patates kızartmasını ortaya çerez diye koyuyor ya ondan öyle tuhaf karşılamam yoksa herkesin yemeği kendine ben annemden öyle görmüşüm

Özellikle çağırıp birde patates kızartması mı yaptı Yok artık ya. Merak ediyorum misafiri geldiğinde ne hazırlıyor

Ayrıca patates kızartması ile pilavın alakasını tutturamadım Tencereye soğan salça koyup patatesi atsaydı bari sıcak yemek olurdu Oda yetmedi birde kaç gün önceden fasulye var diyor

Yok kuzum bizde bu konuda benziyoruz. Geçen bende gittim kayınvalideme. Menüyü söylüyorum. Patlıcan musakka, Patates kızartması, köfte, lahana sarması ve salata.

Patlıcanlar musakkalıktan çıkmış resmen püre olmuştu Erimiş gitmiş birde yemeği ocakla unutmuşum diyor Başka ne işi varsa

Patates kızartması yedim sadece. Köfteleri kuzu etinden çektirip yapmış koktuğu için yiyemedik eşimle. Çok ısrar etti ama eşim dayanamadı artık anne sevmediğimi biliyosun daha fazla ısrar etme dedi.

Lahana sarmasından yedim 1-2 tane. Onuda nedense hep tuzsuz yapıyor ve anneminkinin yerini hiç tutamıyor

Sende bendensin yani Yok arkadaş annelerimizden böyle görmedik. Yemek dediğin önce göze hitap edecek ki yiyesin

65 olsun bari ona da razıyım hala zayıf geliyor gözümeEli ayağı ufak kulakları o kadar küçük ki görsen hayret edersin bebeğimizin özellikle kulakları zayıflığı babasına benzeyebilirAhahaha koca ayak olayına güldüm canım boyu varsa kaldırıyordur tabi bu işler boya da bakıyor

Benim eşimde 44-45 giyiyor Oda kendince palet ayak diyor Bana da minnak Tabi onda boyda var maşallahhh

65 iyidir dediğin gibi ayy tam fındık olur o zaman sizin bebiş, küçük küçük heryeri...
Bende öyleymişim bebekken fındık kız diye severlermiş ama sanırım bizim kız babasına çekecek.. ultrasonda ilk önce burnu görünüyor
Evet canım boyu 185 cm, 75 kilo.. Allah'tan kilosuna çok dikkat ediyor yoksa iri kıyım bişey olur

Ramazanda gittiğimizde de gerçi pek bir şey yapmamıştı öyle değişik tarifler falan bilmez bende fırında makarna görünce şaşırmıştı onu koşup eltime yetiştirmişti işte gerçi eltimde bilmiyor

O geçen günden demedi ama bugünden de demedi hiç bugünlük değildi hadi 1 tencere yemek ondanda koyalım de çocukları patates seviyor diye direk patatesi dayadı önümüze sanırım yanına nugget köfte kızartsa neyse kendi yemedi hiç fasulyeden 2 tabak yedi ama diyetteymiş

Senin kayınvaliden de ilginç menü yapmış patlıcanın yanına köfte ne alaka hadi sarmayı yaptın anladık patlıcanı kıymalı ya da etli yap daha ağır bir yemeye dönüşür sarma yapmış diye pilav yapmamış herhalde ben bir fırında makarna patlatırdım yanına en olmadı bizim gönlümüz zengin vallahi çok çeşit olacak masada çorba ana yemek diğeri hariç mezeler salatalar dolduracak masayı misafir ağırlarken çok önemli

Kuzu etini sevmem sadece dana eti yerim ben ağır gelir diğerleri hiç biri annemizin yerini tutmuyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…