2014 Ağustos anneleri doğum hikayeleri

gülüm valla cok duygulandımcok duygusal ve güzel. Allaha sükür oglusuna kavustun Allah size basıslasın evladınızı hayırlı saglıklı kardesler nasip etsin ibrahimine insallahtatlı anniş

amiiin cnm bnm amiiin

15.08.2014, Saat 8.54
3200 gram, 50 cm, normal dogum

Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir hep baskalarinin dogum hikayelerin okur dururdum ve bana ne zaman sira gelecek derdim. Cok sükür ki geldi. 13 Agustosta NST'de cikan sonuctan sonra hastaneye yatisim yapildi ve 2 gün bebegi kontröl altinda tutmaliyiz gerektigini söyledi doktorumuz. Tabi bende madem dogum olmayacak ne diye yatayim dedim ama kizim icin yatmak zorundaydim. Derken yatisim yapildi günde 3 kez NST ye baglanip bebegimin kalp atislarini takip ediyordu doktorumuz. Esime ve anneme sürekli dedigim sey madem hastaneye yattim tek cikmayacagim kizimi alip cikacagim görüceksiniz siz :) Ben tabi sürekli merdiven inip cikiyorum, yürüyüs yapiyorum hastenede ve annemin getirdigi hurmalari bol bol yiyorum. Derken 1 gün böyle gecti hastanede. NST sonuclarimiz iyi, sancilarimiz cok az, ebe diyor dogumuna daha var umutlanma diye, ozaman beni eve gönderin diyorum. Ama yok diyorlar tedbir amacli 1 gece daha kalman lazim. Neyse ben esimle yürüyüslere ve merdiven inip cikmaya devam ediyorum, bebegim gelecek diyorum kendi kendime. Aksama dogru ebe gelip acilmama bakti, ve henüz 1,5 cm acilman var, bu gece birsey bekleme dedi. Tabiii benim moral bozuldu, ozaman beni eve gönderin dedim. Tamam dedi ben bi doktorlarla görüsüp geleyim. 10-15 dakika sonra ebe geldi ve bak dedi eger istersen cocktail karisimi bi icecek var dogumu tetikleyen ondan sana verebiliriz ve bebek hazirsa dogum eylemi baslar yoksa hic bi ise yaramaz. Bende bi esime bi anneme bi kiz kardesime baktim ve tamam dedim denemekte fayda var. Kizim hazirsa gelmeye gelir yoksa eve giderim dedim. Ama onu icersem eve gidemem mecburen o geceyi de hastanede gecirmem gerekiyor, olurda dogum baslarsa beni hemen dogumhaneye almalari icin. Bende kizim icin kabul ettim, cünkü icimden bi ses kizim gelecek annesini eve yalniz göndermeyecek diyordu. Derken icecegi bi güzel ictim :) ve hep beraber beklemeye basladik. Ben tabi hurma yemeye devam, yürüyüs ve merdiven inip cikmaya devam. Tabi in cik derken uykum geldi ve biraz uyuyayim dedim. Uyandigimda bi mide bulantisi, garip garip sancilar. Aman Allahim diyorum bu ne, yoksa kizimmi geliyor. Adet sancisi gibi hafif hafif vurup gidiyo. Biraz böyle cektim, daha sonra ebe geldi ve beni tekrar NST ye baglayip acilmama bakti. 3 cm olmus dedi ama sakin ol sabaha kadar gelmez, sana simdi sakinlestirici serum takacam sabaha kadar uyu dinlen, doguma direncli ol dedi. Esimi ve annemi eve gönderdi, bizimkiler gitmek istemeyince, ebe gitmeniz gerekiyor ki hastamiz dinlensin sakinlessin ve her hangi bi gelisme olursa sizi hemen arayip cagiracagiz dedi. Derken benimkiler gitti ve bende biraz serumun etkisiyle sersemlesip uyuya kalmisim. Gece 2-3 gibi ebe geldi tekrar NST ye bagladi, sancilar yükselmis, serumu cikardi. Ve yavas yavas etkisi gitmeye baslayinca serumun, sancilari hissetmeye basladim. Evet dedim bunlar dogum sancisi bebisigelecek diyorum. 40 dakikaya yakin NST ye bagli kaldim ve daha sonra tekrar serum istedim ama nafile bu defa fayda etmedi sancilar agir basiyordu :) geliyordu sancilar, kisa kisa araliklarla. Ama bende bi mide bulantisi dayanilacak gibi degil, hemen ebeyi cagirdim yanima ve ben baya baya cikardim. Serumdan diyor ebe, derken serumu tamamen cikardi. Ve bu sefer de idrarim bastirdi, 2-3 dakika da bi idrarim geliyo lavaboya gidiyorum. Saat 3.30-4 civari lavabodan yatagima gelmisim biraz uzanayim dedim, derken bende bi islaklik aman Allahim bu ne acaba suyummu geldi dedim, bi yandan ebe yi tekrar cagirdim öte yandna lavaboya kostum. Evet suyum gelmis, ebe hemen acikligima bakti 4 cm olmus dogum odasina geciyoruz dedi. Ailene haber verelim gelsinler diyordu. Ben hemen annemi aradim, 15 dakikaya annem, esim ve kiz kardesim gelmisti. Ben dogum hanedeyim sancilar bi sIklasti dayanilacak gibi degil. Ebe sakin ol diyor sancilar gelince burnundan nefesini al agzindan ver ve sakin ol diyor. Beni yürütüyörlar pilates topuna oturtuyorlar. Sagimda esim solumda annem beni sakinlestiriyorlar. Sonra ebe beni küvete soktu acilmana fayda edecek dedi. Girdim sicak suyun icine, sancilar geldiginde nefes teknigini uyguluyorum, esimin ve annemin ellerini sIkiyorum, okadar sIkmisimki gariplermin elleri mafolmus :) Sancilar gittiginde suyun icinde mayisiyorum :) Allahim diyorum gelmesin bi daha sancilarda suracikta uyuyayim :) ama nafile git gide daha da artiyor sancilar. Bi süre sonra sudan ciktim. Hic oturmadim ama hep haraket halindeydim acilmam cabuk olmasi icin. Pilates topunda bi kac seyler yaptim ve inanilmaz hizli acilmam oldu. Ama onlari yaparken de canim yaniyordu, dayanimiyorum diyorum epidural istiyorum diye söyleniyorum. Annem ve esim beni teselli ediyor, hayir Semra gerek yok sen onsuzda basaracaksin diyorlar. Derken acilmam artik 8-9 cm olmus, ve ebe hadi 1 cm kaldi sonra ikinma faslina gececegiz dedi, simdiye kadar cok iyi gittin dedi. Ebe sagolsun okadar iyiydi ki ne dediyse yaptim ve cok cabuk acilmam oldu. 10 cm oldugunda hemen beni catala aldi ve sancin gelince kafani öne egip büyük tuvaletini yapar gibi ikin dedi. Amaaaa ben okadar yorulmusum ki artik, gücüm yok ikinamiyorum. Hadi diyor ebe basaracaksin derken sancilar geldi ve ben ikinmaya basladim ama yok gelmiyor kizim. Ben bagiriyorum canim yaniyor, dayanamiyorum diyorum. Esimin ve annemin ellerini o canimin acisiyla öyle sIkiyorum ki farkinda degilim. Degisik pozisyonlar deniyoruz bebisim gelmesi icin, hadi diyor ebe 20 sn durmadan ikin kizin gelecek diyor. Biz bastan aliyoruz sancim geliyor ikiniyorum, esim annem biryandna ebe bi yandna hadi diyorlar saclarini görüyorum kizinin biraz daha. Ama yok bitmisim ben, gücüm yok halim yok. Artik yalvariyorum kesin alin dayanamiyorum diyorum. Yok diyor ebe basaracaksin, biraz güc topla, sakin ol. Ilk dogumun normal bunlar diyor. Karnima yag sürdü ovuyor sürekli. Tekrar sancilar geldi ben tekrar ikinmaya basladim ama yetmiyor kizim gelmiyor ben üzülüyorum. Esim, Annem ayni sekilde. Cataldan indirdiler beni farkli bi sekilde deniyoruz olmuyor, en sonunda tekrar catala cikardilar. Evet dedi ebe simdi cok az kaldi ikinma hissi geldiginde ikin kizin geliyo. Derken ben tekrar basladim ikinmaya veeee evettt kizim geldi... Allahim dedim bu ne bitti kizima kavustum, ve o an sanki kizimla birlikte bütün sancilarim da gitti. Saate baktim hemen saat 8.54 olmus, kizim dogmus. Dogarken kizimin elini kafasina koymus. Ve ondandir gelmesi zor oldu canim kizimin. Dogar dogmaz gögsüme yatirdilar kizimi. O an hissettigim duygulari anlatamam dünyanin en güzel duygulari, tarifsiz, essiz. Tam 45 dakika gögsümde yatti kizim. O ara doktor dikislerim dikti, ve cok yirtilman yok sadece 1-2 dikis aticam dedi. Cok güzel bir dogum gerceklestirdiniz tebrik ederim sizi ve kizinizi dedi. Esim cook duygulandi, evet cünkü baba oldu. Kizina kavustu. Gözleri dolmustu, birsey söyleyemiyordu. Annem ilk defa anneanne olmustu ayni sekilde gözleri dolmustu. Cok güzel duygusal anlar yasadik hep beraber. Daha sonra kizimi ebe aldi ve hemen yan tarafta kizimi hazirladi, anneannesiyle birlikte. Ikimizin isi bittikten sonra yürüyerek odamiza gittik. Kizimi RAVZA'mi besiginde ben götürdüm odamiza....
biraz uzun oldu hikayemiz kusura bakmayin kizlar :)) Rabbim herkese bu duyguyu nasip etsin, tarifsiz birsey. Suan 13 günlügüz ve kizim yanimda uyuyor bende onu izliyorum. O kadar güzel ki :))

allah bağışlasın cnm
çok güzel bi doğum olmuş darısı başıma

çok güzel bir doğum olmuş çok duygulandım.
darısı başıma inşallah.
pilates topu üstünde nasıl harek yapıyordun cnm evde deneyeyim
bende bu zamana kadar pilates yaptım

Kuzey emir
3580 gr 51 cm
17agustos
4 28 de dünyaya geldi

Dr la görüştü.pazar günü zamanin ddoluyor o gün nobetteyim . O gün gel dedi.suni sancı vericekti cmtsi gecesi saat gece uüç te iki yaşındaki oğlumbeni uuyandırdı anneme suuuu dedi.kalktim su verdim . Sonr ayağm da ssallıyor ken sancıgeldi sallayamadim . Dk tuttum. Beş dk da birgeiyordu.Sacimi duzlestirdim . Makyajimi yaptım. Tam merdivenlerden inerken çocuk aaltima ddayandı. Arabaya bindim ama dogurcam . Esimebagiriyorum hep senin yüzünden. Çabukol vs saydiriyorum . Hemen hastaneye yetistik. Acilen sedyeile ddoğumhaneye aldılar beni.dr da muayeneden sonra sakin ikinma dedi .çatal aldıve ben ikindi.m.sonra bebeğim geldi hmm. Çokbbüyük bir mutluluk. Allah herkese nasip etsin.dogumdan sonra Drsşey dedi sen tecrübeli sin dedi hhmmikindi . N.massallah dedi.

çok güzel bir doğum olmuş çok duygulandım.
darısı başıma inşallah.
pilates topu üstünde nasıl harek yapıyordun cnm evde deneyeyim
bende bu zamana kadar pilates yaptım
Canım Allah seni de hayırlısı ile kurtarsın ınsallah. Sabah aksam 10 ar dakika. Önce topun üstüne oturuyorsun ve yukarı aşağı yaylaniyorsun. Ikincisi de yine topa oturuyorsun be üzerinde daire çiziyorsun kalçana. Belinden de güç alarak.

çok sağol cnm deneyeceğim

Dogum tarihim:23.08.2014
Dogum saati:08:50
Kg:3000
Boy:50

22.08.2014 Cuma günü saat 17.00'de belime giren sancıyla başladı bizim hikayemiz.
Eşimin işten gelmesini bekledim, yine yalancı kasılmadır diye düşündüm, eşimin riske atmayalım doktorunu ara demesi ile saat 19.00 gibi hastanedeydik. Nst'ye bağlandım, sancılarım çıktı, hemen yatışım yapıldı.
Muayenede 2 cm açıklık vardı, sancılar gittikçe artmaya başladı, normal doğum düşündüğüm için sancılarımla başbaşa kalınan saatler, saatler...

Doktorum 23.00 gibi aradı, hemşire arkadaşlardan bilgi aldığını, doğumun yaklaşması durumunda hastaneye geleceğini söyledi.

Sancılarım devam ederken artık sabah olmuştu, 2 cm açıklık ile hemde
Doktorum sabah geldiğinde açılmanın devam etmeyeceğini, sezaryene alıyoruz demesi ile farklı bir boyuta geçti benim hikayem...
Çok sancı çektin epidural değil genel anestezi dedi.

Sedyede alındım, soğuk ameliyat odasına giderken, hayatımın ilk operasyonuna girmenin korkusu ve endişesi vardı, anestezi uygulanmaya başladı, sürekli soru soran bir anestezist:)) Meğer uyutuluyormuşum:))

Gözlerimi açtığımda asansördeydim, bebeğimi soruyordum başımdakilere, iyi olduğunu beni odada beklediğini söyleselerde ikna olmuyordum, bebeğimi istiyordum.

Hala tam uyanamamıştım, odaya geldiğimde bebeğimin odada olduğunu yanıbaşımda olduğunu söyleselerde ben hala bebeğimi soruyordum, gözlerim bebeğimi arıyordu, bana uzatıyorlar bak burada diyorlar ama ben göremiyordum.
Ve nihayet o an bebeğimin küçücük halini görebildim, seçebildim, oradaydı evet bebeğim oradaydı...
Bana ait benden bir parça oradaydı. Dünyanın en güzel kokusu onundu, dünyanın en tatlı bakışı ona aitti, çektiğim sancılar, hala uyanamamak da neydi ki, koca bir hiçti, bebeğim benimleydi...

Beni odaya getirdiklerinde hala uyanmadığım için bebeğimi emzirmek için çok uğraşmışlar, ilk sütümü alsın diye, tabi ben bu kısmı hiç hatırlamıyorum:)
İki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olduk, evimize geldik, 9 günlük oldu bile bebeğim, ilk günler ameliyat ağrılarından canımın çekildiğini hissetsem de şu an daha iyiyim, ve ben de artık anladım ki, anne olmak çok farklıymış, bunu ancak anne olunca anlıyormuşsun...
Allah dileyen herkese bu duyguyu tattırsın...
İşte bu da bizim hikayemiz...

24.08.2014Yusuf Asaf
Hoşgeldin Oğluşum
Cumartesi günü sabaha karşı saat 5 gibi çok şiddetli 15 dakikada bir gelen sancılarım başladı. Ve beni hiç uyutmadı. Saat 11e kadar eşime söylemeden bekledim. Ağrılar belimden girip adet sancısı gibi kasıklarıma vuruyodu. Artık ağrılarımın geçmiyceğini, düzenli doğum sancısı olduğunu anladım ve eşimle doktorumun yanına gittik. Doktorum ilk önce çatı muayenesi yaptı ve açılmam 1 cm'di. Doktorum bu şekilde suni sancı verme taraftarı olmadığını hemen sezeryana almak istemediğini istersek hastahanede yatış yapabileceğimizi ve beklemememiz gerektiğini söyledi. Bizde evimiz yakın olduğu için yatış yapmadık ve annemlere geldik. Akşama kadar sancışarım sıklaştı ve gitgide dayanılmaz bi hal alıyodu. Suyum gelmemişti ama kanamam başlamıştı. Annem tekrar hastahaneye gidelim dedi. Doğumun başladığını söylüyodu. Bi heycanla tekrar gittik hastahaneye. Tekrar çatı muayenesi, nst, ultrason derken hiç bi değişiklik yoktu ve 1 cm' di açılmam. Tekrar eve döndük. Belki duymuşsunuzdur fatma anamızın eli diye tabir edilen bi ot var ve doğumlarda rahim açılması için suya koyulur. Gerçekten kalpten inanarak onu suya koyduk. O gece 11den sabaha kadar bi yanımda annem bi yanımda eşim resmen basbas bağırdım. Artık komşular duyuyo diye utanıyodum. Ama kendime engel olamıyodum durmadan ağlıyodum eşime bişeyler yap diye yalvarıyodum. Eşim elimden tutup beni sakinleştirmeye çalıştı, saçlarımı okşadı, koluma girip evin koridorunda yürüttü ama nafile. Ayağa kalktıkça çocuk çıkıcak sanıyodum. Sabah 8.30 olunca annem artık yeter dedi. Çok acı çekiyosun açılma olmuyosa sezeryana alsınlar dedi. Ben hayır diye ağlıyodum. Gitmek istemedim ama ağrılara dayanamıyodum uykusuzdum 2 gündür gözümü kırpmadım ve gece 2 kere istifra ettim. Takatim kalmamıştı artık. Ve hastahanedeydik. Tekrar kontroller ve 3 cm olmuştu açıklık. Ohh dedim rahatladım. Hemen yatış işlemlerim yapıldı. Serum takıldı. Sancım çok olduğu için doktorum suni sancı vermedi. Lağman yapıldı. Nst ye bağladılar beni. Sonra ayağa kalktım doktor yürümemi söylüyodu. Ama ben yere yığıldım. Gücüm kalmamıştı. Doktor uzanmama izin verdi biraz dinlen ve sakın ıkınma dedi. Senin güce ihtiyacın var diyodu sürekli. Ben bağırıyodum sürekli annemi istiyodum doktorum saolsun doğuma girene kadar annemin yanımda kalmasına izin verdi. Sürekli açıklığı kontrol ediyolardı. 3,5,7 derken tamm artık doğuma alıyoruz dedi doktorum ve ben artık alın beni ne oluyosa olsun diye yalvarıyodum. Çünkü gerçekten çok sancı çekmiştim ve takatim kalmamıştı. Doktor 2 kere ıkınmamı ve açıklığın 10 cm olmasını sağlamamı istedim. Dediğini yaptım ve açıklık 10 cm oldu. Sırada sancı gelince tüm kuvvetinle ıkınman var dedi. 1 kere ıkındım olmadı. 2.de kafasını görüyorum devam et dedi 3.de kafası çıktı ama oğlumun omuzları baya genişmiş doktorum bebeğinin böyle kalmasını istemezsin dimi? hadi ıkın dedi. Tüm gücümle tekrar ıkındım ve böyle bi rahatlık yok gerçekten oğluşum ağlamaya başladı. Bütün acılarım dinmişti. Gözüm ondaydı. Muhteşem bi duygu. Oğlumun omuzlarının geniş olması ve kilosunun fazla olmasından dolayı bi damarım yırtılmış ve rahim baya bi parçalanmıştı. Doktorum tam 2 saat dikişlerimle uğraştı 4 dışarda 26 içerde toplam 30 dikişim var. Tabi bu arada dışarda bekleyen annem ve eşim bebeğin sesini duymuş ve ben çıkmayınca bana bişey oldu diye çok korkmuşlar. Ama çok şükür herşey yolunda. Bu mucizeyi bana yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Çektiğim tüm acılara değer oğluşumun kokusu...

Artik ozguruz kismi beni epey duygulandirdi

Gile gule buyut canimm

Katater nedir Canim

merhaba kizlar..
26 agustos sali gunu sabah 9 gibi gelen akinti ile uyandim.wc gidip baktim siradan bi akintidir deyip gectim.normale gore biraz daha fazlaydi tabi. sonra kahvaltimi yaptim evi toparladm supurdum derken oglen oldu.annemlerle parka ciktik hava almaya.caylar borekler keyif bende :) saat 4 e geliyodu ayaga kalktim ve birden yine ayni akinti oldu hissettim.hemen annemi ve teyzemi alip eve geldim.wc de baktip camasirim oylece islanmis.anneme gosterdim kadinin suyu gelmemiski hic bi dogumunda anlamadi tabi.bisey olmaz dedi.2 saat basimi beklediler ve gittiler.buarada bende 9ay cektigim sancinin zerresi yok.kuş gibi rahatim.sonra nolur nolmaz dedim actim bide kayinvalideme sordum.oda bisey olmaz dedi sanci varmi diye sordu yok dedim.konustuk kapattik.saat 7de bize geldi kv. ici rahat etmemis hemen esimi aradik geldi apartopar hastaneye gittik.arabadan indim yine ayni akinti.ama yuruyemiyorm fazlalasti.acile girdik hemen.ebe bakalim dedi daha masaya cikmadan ebenin onune oylece su bosaldi.hemen dogumhaneye cikardilar beni.acikliga baktilar 3cm.ama hic sanci yok nst de. suyum cok azalmis.bebegi tehlikeye atamayiz dediler ve alttan verdiler suni sanciyi saat 20.30 da.ilk 3 saat nst de cikan yuksek sancilari hic hissetmedim.evettt basliyoruz.saat gece 12 yi gormemle birlikte basladi bende bi bel agrisi dayanilacak gibi degil. kasiklarim agriyo kalbim carpiyo.gelip gidip acikliga bakiyolar yokkkk.gece 3e kadar bagira bagira cektim sanciyi acilma yok bi igne yapti ebe.o igneyi verdikten sonra basladi vucudumda bi yanma ama anlatilmasi mumkun degil.10 dk da bi gelip gidip acikliga bakiyo ama benim sanci felaket bisey ha cikti ha cikacak.oyle bagiriyorm ki ve korkumdan kalbim carpiyo nefesim daraliyo.getirdi taktilar bana oksijen maskesini saati 4 yaptik.ebe geldi bi daha bakti cok guzel 15 dk olmadan dogum yapicaz dedi.beni aldi bi korku.basladim ebeye yalvarmaya nolur beni bayiltin bisey yapin dayanamiyorum diye.doktor geldi bu arada bakti ikin dedi ikindim dur sakin ikinma dedi aldilar hemen beni catala. doktor dikissiz dogum olcak aferin dedi bana.ama sevinecek halim yokki
ben sancilardayim.sonra hemen ikin dedi ilk ikinmada bebek cikmis saat tam 4.20de.ama ben okadar aci cekiyorumki belimden hissetmedm bile.bebek cikmis bi koseye almis sarmislar ben halen bagiriyorm ikiniyorum ebe bagiriyo sus bitti diye.ama yok nefesimi tutup okadar bagirmisim kendimi zorlamisim ki dikissiz olacak dogumumda bebek degil ben yaptim yirtiklari.mecburen basladik dikislere.ama aci umrumda degilki artik.. aglamaya basladim 9 aydir bekledigim beni her an birakmaya hazir olan oyuzden 9ayi yatarak gecirdigim ugrunda herseyi goze aldigim minik melegim yatiyo tam sag tarafimda.aglamasi ninni gibi.elleri ayaklari yumuk yumuk beni bekliyo herseyim...

Evet sıra bende ama benimki genel anestezi sezeryan olduğu için biraz sıradan sanırım
29.08.2014 11.45
3680 kg
52 cm
Hiranur Tüysüz

Hani derlerya kız bebekler erken gelir diye bizimki inatçı olduğunu daha doğmadan bize ispatladı ve gelmek bilmedi 40+2 olmuştuk herşeyim normal doğum yapmama uygundu ama bende hiçbir sancı yada kasılma yoktu rahim tamamen kapalıydı doktorum tamamen bana bıraktı en fazla üç gün daa bekleyebiliriz dedi düşündüm bebek zaten iriydi yani beklediğimde 4 kg geçecekti ve benim okadar kilolu bebeği normal doğum yapmaya cesaretim yoktu bide büyük ihtimal suni sancım almam gerekecekti ve bende eşimde bunu istemesik bu yüzden düşünüp sezeryan olmaya karar verdim ogün geldi hastaneye elimi kolumj sallayarak gittim ve hem korkuyla hemde heyecanla hemşireleri beklemeye başladım annem kayınvalidem görümcem halam kuzenim can arkadaşım hepsi yanımdaydı ve hemşireler beni hazırlamaya geldi inanamıyordum sanki bi yandan hala ama artık vakit gelmişti ve ameliyathaneye indik hep beraber ağlayarak ve el sallayarak içeri girdim başımda ebeler hemşireler sohbet ediyolardı bi yandan arada banada laf atıp serumu bağlıyolardı o arada doktorum geldi nasılsın heyecan barmı dedi evet dedim peki uykun varmı diye sordu o an yok dedim ama o arada doktr beş tane oldu gözümde ve sonrası yok gözümü açtığımda odadaydım ve bebeğime hemşire mememi vermeye çalışıyordu ama ben hala şaşı görüyodum ama çok şükür iyiydi bende iyiydim be yavaş yavaş kendime geldiğimde aynı bana benzeyen dünyalar güzeli mis gibi kokan bir prensesim vardı eşime baktım gözlerini siliyodu çaktırmadan hala daha ağladığını kabul etmiyor ama gördüm ağlıyordu işte inanılmaz bir mutluluk Allahım tüm olmayanlara isteyenlere bu duyguyu tattırsın evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…