- 20 Şubat 2007
- 7.295
- 347
- 198
- 41
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #24.041
canımmm mesajın için sanada çok teşekkür ederim seviyorum sizleri
kızlar bu arada sizi kaç gündür takip ediyorum emzirme sürecinde göğüs ucu acısını nasıl geçirebiliriz vs.diye knuşuyordunuz.Yazamadım size söylemessem çatlarımayvanın içindeki çekirdekleri çıkarıp kavanozun içine atıyorsunuz üzerine 1,5 çay bardağı su ekliyorsunuz kapağını kapatıp dolapta 1 haftaya yakın bekletiyorsunuz.Zaten o kıvama gelince olduğunu anlarsınız ayva çekirdeği yapışkan kıvamlı olduğu için suda beklediğinde su kremsi bir yapı alıyor.Bunu yapmak biraz vakit aldığı için doğuma 1 hafta kala falan yapıp koyun dolaba beklesin.Sonra her emzirmeden önce göğüs ucuna sürün yıkamayada geek yok tamamen doğal ve kremler bunun yanında halt etmiş mucize bir şey.
doğrudur canım cildime bende deneyim merak ettimBunu cilt içinde veriyorlar. .sivilce mi neydi ben yapıyordum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizlar ya, karnimda kalp atisi gibi birsey hissediyorum. Aslinda bu yaklasik belki 3-4 haftadir vardi ama son günlerde artti gibi. Bilgisayar basinda otururken böyle birden sanki bebegin kalp atisiymis gibi tekmeden daha az kuvvetli, tekme gibi degil ama bence bir kalp atisindan daha kuvvetli pes pese atan biseler hissediyorum. Az önce o olay olurken vajinamda kasilma da oldu ama böyle anlik ve gecti.
Genelde otururken oluyor, önce acaba bebegi sikistiriyor muyum diye düsünmüstüm ama degil uzaninca da bugün devam etti. 15 20 kere atiyor, duruyor, biraz sonra yine basliyor. Sonra tamamen kesiliyor saatlerce. En son öglen olmustu, simdi yine oldu bir 5dk kadar. Internette taradim ama bulamadim. Bir yerde birisi bagirsak enfeksiyonu olabilir yazmis o kadar.
Insallah benzerini yasayan birileri vardir, ya da bilen.... ??????
ben de sormadim ama kizima hamileyken 37 haftaya kadar kullanmistim..eger sakin biriysen gerilmiyosan trafikte bisiy olmaz Allah'in izniyle..günaydın annişler
kızlar ya aklıma bişey takıldı ve bu konuda hiç bilgim yok doktora sormak aklıma bile gelmedi,aranızda araç kullanan varmı yani gebelikte araba kullanmanın bi zararı varmıdır yada acaba belli bi haftaya kadarmı kullanmak gerek,valla ben hergün rutin kullanmak zorundayım çalıştığım için çocuğu anneme bırakmam işe gelmem gitmem vs,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
sujineye alinganlik yapiosun demel de cpk fogru gelkio bana acikcasi..beni de rahatsiz etti cunku msjlar..ewde olmak rahat olmak anlamina gelmiyo..her calisanin cok zor calistigi anlamina gelmedigi gibi..ewde hareketli bi cocuk belki aile buyukleri warsa ewin alisweris dahil herisi kadina kaliyosa eşi yaninda olamiyosa mesela inanin ewdeki kadinda bazen gece olsa da popom bi yer gorse diye dua ediyo..ewdeki yada calisan farketmiyo herkesin hayatinda belli zorluklar belli imtihanlar war..we hepimiz icin hamilelik zor..kelimeleri dikkatle secelim gonul kirmiyalim derim ben..Ben gayet iyi biliyorum o koltuğun kıymetini. Sonuçta çalışıp çalışmamak bir anne adayının yada annenin kendi seçimi. Hem kariyer yapayım hem çocuk yapayım derseniz ona göre de daha fazla sıkıntı çekmeniz normal değil mi? Yani hayatta herşeyin bir bedeli var, çalışıyorsan kendine çalışıyorsun para kazanıyorsun ona göre de bazı sıkıntıların var. Peki bizi niye "Evde yatarak geçiren" "kıymet bilmiyorlar" gibi sözlerle yaftalıyorsunuz. Şahsen ben alındım. İyi niyetle söylenmiş yada söylenmemiş olsa da kelimeleri dikkatli seçin bence kendi durumunuzdan başkalarının durumu ile alakalı pay çıkarmayın.
ay ben bayiliyorum bu siteyede pahaliya gelio cnm yaakızlar bu bebek şekeri için keçeden yapılan çok güzel... ben çok isterdim kendim yapmayı ama malzeme bulamadım ilk başta. sonra internetten sipariş edecektim ki tayin çıktı ve gideceğim yerde doğum ziyaretne bana kimse gelemeyecek bi yer. boşu boşuna elimde kalacaktı yoksa. ben keçeleri diğer tüllülerden daha çok beğeniyorum ilgilenenlere fikir olsun :)
Eki Görüntüle 1135729 Eki Görüntüle 1135731 Eki Görüntüle 1135732 Eki Görüntüle 1135733
Sakın hıçkırık olmasın:44:
Ben gayet iyi biliyorum o koltuğun kıymetini. Sonuçta çalışıp çalışmamak bir anne adayının yada annenin kendi seçimi. Hem kariyer yapayım hem çocuk yapayım derseniz ona göre de daha fazla sıkıntı çekmeniz normal değil mi? Yani hayatta herşeyin bir bedeli var, çalışıyorsan kendine çalışıyorsun para kazanıyorsun ona göre de bazı sıkıntıların var. Peki bizi niye "Evde yatarak geçiren" "kıymet bilmiyorlar" gibi sözlerle yaftalıyorsunuz. Şahsen ben alındım. İyi niyetle söylenmiş yada söylenmemiş olsa da kelimeleri dikkatli seçin bence kendi durumunuzdan başkalarının durumu ile alakalı pay çıkarmayın.
ben de sormadim ama kizima hamileyken 37 haftaya kadar kullanmistim..eger sakin biriysen gerilmiyosan trafikte bisiy olmaz Allah'in izniyle..
sujineye alinganlik yapiosun demel de cpk fogru gelkio bana acikcasi..beni de rahatsiz etti cunku msjlar..ewde olmak rahat olmak anlamina gelmiyo..her calisanin cok zor calistigi anlamina gelmedigi gibi..ewde hareketli bi cocuk belki aile buyukleri warsa ewin alisweris dahil herisi kadina kaliyosa eşi yaninda olamiyosa mesela inanin ewdeki kadinda bazen gece olsa da popom bi yer gorse diye dua ediyo..ewdeki yada calisan farketmiyo herkesin hayatinda belli zorluklar belli imtihanlar war..we hepimiz icin hamilelik zor..kelimeleri dikkatle secelim gonul kirmiyalim derim ben..
ay ben bayiliyorum bu siteyede pahaliya gelio cnm yaa
canım inan ki alınganlık yaptığım için falan değil.Beni öyle bir duruma soktuki bu acaba gerçekten benim paylaştıklarımı insanlar alamıyormu yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.Kendime de kızdım.Çok karmaşık duygular işte ya neyse boşver
Yok sanmiyorum, bebegin hickirigi mi dersin? Ama kalp atisi gibi düzenli hickirik tutunca arada daha uzun mesafe oluyo. Ne bileyim... Simdi kasiklarimda biraz agri var... Adetmisim gibi de hissediyorum...Ne oldu anlayamadim...
Kızlar bebişler gelmeye yakınken stres basmasın hepimizi nolur
Çalışmak da evde kalmak da şimdiki dünya şartlarında kimsenin kendi tercihi olamıyor maalesef. İstisnalar hariç tabii ki.
O yüzden siz hem kariyer yapmayı hem çocuk yapmayı seçtiniz katlanacaksınız demek acımasızlık olur. Çalışanın işi işte bitmiyor, eve geliyor çalışmaya devam ediyor.
Ama bu demek değil ki çalışan kadın bir sürü iş yapıyor da evdekiler yatıyor. O da bütün gün ev işiyle uğraşıyor üstelik çoğu çevresinden "evde yatıyorsun ne işin var ki" lafını duyuyor bu yüzden yardım eden de pek bulunmuyor.
Keşke hepimizin şartları istediği gibi olabilse. Çalışanların evde yardımcıları olsa, hem ofiste bir de eve gelince çalışmaya devam etmek zorunda olmasalar. Kendilerine zaman ayırabilseler.
Evde olanlar psikolojik baskıdan kurtulsa yaptıkları işin kıymeti bilinse, işleri yapan olsa da hepimiz gidip gezsek tozsak
Ama napalım dünya öyle biryer değil. Şimdi evlatlarımızı biz yetiştireceğiz. İnşallah onların akıllı sağduyulu bireyler olmasını sağlayabilsek. O zaman dünya daha güzel bir yer olsa
Ayyy ne güzel olurdu yahu
Aynen katiliyorum arkadada hickirik:)Senin yasadiklarini aynen yasiyorum ve hickirik olduguna kesinlikle inanniyorum cunki netde de okumusdum anne bebeginin hickirini tam net sekilde 27 haftadan sonra hiss eymeye baslar bende oturdugumda olur en cok ama yuruyunce geciyor saki kalp atisi gibi ilk ben cok sasirmmisdim ama simdi alisdim hickiran anda yuruyorum evde bile ols oyana buyana gidiyorum deli gibi:)Yok sanmiyorum, bebegin hickirigi mi dersin? Ama kalp atisi gibi düzenli hickirik tutunca arada daha uzun mesafe oluyo. Ne bileyim... Simdi kasiklarimda biraz agri var... Adetmisim gibi de hissediyorum...Ne oldu anlayamadim...
Cok güzel yazmissin mangomango altina ben de imza atabilirim.Bence de kimse alinganlik yapmasin. Evet calisan hem kariyer hem cocuk yaparim dedigi icin katlanmak zorunda gibi bir ifade de sert olur, evde hamile olanlar yata yata hamilelik geciriyor demek de en az o kadar yanlis ve kirici. Herkes calismayi secmiyor, herkes istedigi iste de calismiyor, hayat kavgasi. Ayrica istedigi iste ve istedigi icin calisanin dahi arada söylenmeye hakki olsun. Hamilelik herkes icin ayni zorlukta gecmiyor sonucta. Diger yandan gecen konusmasi olmustu, hamile olup evde olanlar kiymet bilsin gibisinden, ben bunun ardinda art niyet de aramadim. Aslinda bu birazcik calisanlarin icinde kalan bir his, "keske evde olsam, keske ben de rahat edebilsem" tamamen özenmekten kaynakli, yoksa evdeki kadini kücültmek babinda kimsenin söyleyecegini sanmiyorum. Diger yandan da elbette evde olan kadinin is yükü cok zor, özellikle de esler yardimci olmuyorsa, ki sadece isten kaynakli problemlerimiz yok ki, aile sorunlari, akrabalar, arkadaslar ve hatta diger cocuklar vs. vs.
Ama sorunlar da paylastikca azaliyor, o yüzden kimse kimseye darilmasin, herkesin kendine göre muhakkak dertleri var.
aynen yaa sormaaa
çalışanla evde yatarak geçiren hamileler arasında bence çok fark var
heleki bizim gibi büyükşehirde olup
sabahın 6,30da yola çıkıp akşam köprü trafıgında SAATLERCE kalmak
ay ben bayiliyorum bu siteyede pahaliya gelio cnm yaa
burda ya da başka yerde okudum bilmiyorum ama bepantholun çatlak kremi çok nemlendiriyormus ben kullanmadım ama öyle duydum
Peki madem, hormonlarımdan dolayı yanlış anladığımı farzedelim...
Geçen yemek yediğimiz yerde göbeğim sığmadı masaya, başka yere geçtik.Zaten başka yerlerde de masayı itekliyorum eşime doğru yoksa göbeğime değiyor sinirleniyorum. Birde ne yersem üzerime döküyorum. Geçen günü gene yeni birşey giydim pat üzerine yemek döküldü, moralim bozuldu ağladım biraz. Önceden sadece göğüs kısmı çıkıntıydı oraya dökülürdü, şimdi göğüsten kurtulsa göbeğe düşüyor. Dün büyükçe bir mama önlüğü gördüm, aldım onu. Eşim "oğlana mı aldın" dedi safça, yok kendime dedim inanmadı. Eve gelince taktım oturdum yedim yemeğimi valla canıma tak etti iki dakika temiz dursun üstümdeki hehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?