- Konu Sahibi BetulMuratErdem
-
Yanlış anlama derken desteksiz oturamadığını kastetmiştim canım.artık oturtulmalarında bi sakınca yok canım.zaten alışıp zamanla desteksiz oturacaklar.ben arada yanlarına yastık koyarakda koltukda falan biraz oturtuyorum.nie yanlış anlayım canm :) bizimkiler de oturuo ama tam dik duramıolar yana kaykılıolar ben ondan sordum tam dik konumda oturabiliomu die :)
Ya eymet bizim üçüde bacaktan yapıldı.niye farklı ki.ağızdanda iki tane yapıldı biri rota diğeri çocuk felci size yapılmadımı.benim oğlum 50 cm doğmuştu 67 cm boy başda yanlış hatırlamıyorsam 44,5 dedi gibi.pınarcımm baş çevresi ve boyu ne kadarçıktı senn bebeğinn bugün aşılarımızıolduk aman ne bitmez bi şeydi yaa iki bacaktan bi koldan bi de ağızdan şaka gibi biz koca adamlar bile dayanamazdık herhalde
üç bacaktan vurulmadı ya hiç anlamadım birini koldan vurdu ben rotavirüsü yaptırmıştım daha önce 2 dozluk ama bizim ki ağızdan biri o dur da neden bacaktan üç yapıldı bizim birini koldan yaptılar şaştım yani benm eymenn bıngıldağı kapanmak üzereymiş kafamız 43 çıktı ondan bi sorayım dedim bi şey demedi ama ben çocuk doktorumuza götürcem yinede kafam takıldı nette olabilir yazıo da kafa sının büyümesi gerekiomuş falan filan inş bi şey çıkmaz yaa... bi de hemşire bi şey olsa be yönlendiririm zaten dio hocam pipiriklenme falan dio ama onu bi de benm içimde görseYa eymet bizim üçüde bacaktan yapıldı.niye farklı ki.ağızdanda iki tane yapıldı biri rota diğeri çocuk felci size yapılmadımı.benim oğlum 50 cm doğmuştu 67 cm boy başda yanlış hatırlamıyorsam 44,5 dedi gibi.
Sen kalbini temiz tut bişey olmaz inş..hem kapanmış dememişki.bi doktor bana toplu iğne başı kadar açık olsa yeter demişti.dediğin gibi büyümesi gerkiyor.büyüyorsa sorun yok kapansa bile.ama ben ne desem boş biliyorum içine şüphe düştü bi kere.rahat edeceksen doktora götür şüphelerin dağılsın.bide seninkiler ikiz metenin ölçüsü kaç önceki kontrollerinde kaçtı.banada 3.ayımızda ayına göre baya fazla kapanmış demişti sağlık ocağındaki doktor kendi doktorumuzda yok öyle bişey onu nerden çıkarmış demişti.Sizinkide abartmıştır.üç bacaktan vurulmadı ya hiç anlamadım birini koldan vurdu ben rotavirüsü yaptırmıştım daha önce 2 dozluk ama bizim ki ağızdan biri o dur da neden bacaktan üç yapıldı bizim birini koldan yaptılar şaştım yani benm eymenn bıngıldağı kapanmak üzereymiş kafamız 43 çıktı ondan bi sorayım dedim bi şey demedi ama ben çocuk doktorumuza götürcem yinede kafam takıldı nette olabilir yazıo da kafa sının büyümesi gerekiomuş falan filan inş bi şey çıkmaz yaa... bi de hemşire bi şey olsa be yönlendiririm zaten dio hocam pipiriklenme falan dio ama onu bi de benm içimde görse
aynen doktora gidecez yoksa dediğin gibi içim hiç rahat etmiıo metenn varmış daha kapanmasına metenn 45 cm çıktı 41 di daha önce evet çok az kalınca o zaten çok yavaş kapanıomuş ben de öle biliodum araştırdım öleymiş gerçekten bakalım doktor ne dicek inş kalbim rahatlar yaa şu d vitaminine taktım ya salıya kadar vermicem dört damla veriodum 3 ver dediler bazen bi damla fazla damlattığımda oluodu bazen hiç vermediğim de kiileri alakası yok onunla dio ama bence vardır yani sen veriomusunSen kalbini temiz tut bişey olmaz inş..hem kapanmış dememişki.bi doktor bana toplu iğne başı kadar açık olsa yeter demişti.dediğin gibi büyümesi gerkiyor.büyüyorsa sorun yok kapansa bile.ama ben ne desem boş biliyorum içine şüphe düştü bi kere.rahat edeceksen doktora götür şüphelerin dağılsın.bide seninkiler ikiz metenin ölçüsü kaç önceki kontrollerinde kaçtı.banada 3.ayımızda ayına göre baya fazla kapanmış demişti sağlık ocağındaki doktor kendi doktorumuzda yok öyle bişey onu nerden çıkarmış demişti.Sizinkide abartmıştır.
Bize doktor üç damladan bir damla fazla verme demişti.ondan olmuştur belki.ben 3.aydan sonra senin gibi pipiriklendim bir ay vermedim.sonra kendi doktorumuz ver dedi tekrar başladım ama son günlerde çoğu unutuyorum vermeyi.aynen doktora gidecez yoksa dediğin gibi içim hiç rahat etmiıo metenn varmış daha kapanmasına metenn 45 cm çıktı 41 di daha önce evet çok az kalınca o zaten çok yavaş kapanıomuş ben de öle biliodum araştırdım öleymiş gerçekten bakalım doktor ne dicek inş kalbim rahatlar yaa şu d vitaminine taktım ya salıya kadar vermicem dört damla veriodum 3 ver dediler bazen bi damla fazla damlattığımda oluodu bazen hiç vermediğim de kiileri alakası yok onunla dio ama bence vardır yani sen veriomusun
İnş..canım ya.aklına kötü getirme.bence Allah'ın izniyle bişey olmaz korkma.hem zaten tamamen kapanmış değil dimi.ağustos annelerinden birisinin bebeğinin doğuştan kapalıydı bıngıldağı.onlar ne yaptı bilmiyorum.sen kendini böyle üzmekle kalacaksın.anne olmak böyle bişey işte.canım bugün beyin cerrahına da götürdüm takip yapılcak dedi şu an bi sıkıntı yok dedi aylık kontrollerini yaptırın nörolojik muayenesine filan dikkat edin dedi inş bi sıkıntımız olmaz inşallhh bebeğim sağlıkla büyür ...
Merhaba canım iyiyiz oğluşumla.daha desteksiz oturamıyoruz oturtmuyorumda.seninkiler nasıl oturuyorlarmı?canı isterse mama,meme diyor.gel dediğimizde elini veriyor.tut elimizi dediğimizde tutuyor vs.ben farklı olarak ne veriyorum diyebikirim sana bize yaptığım bazı yemeklerden tattırıyorum.sabahlaŕı herobaby 8 tahıllı kaşık maması bu erken saatte kalkınca,sonra bir yumurta sarısı peynir ekmek uykudan kalkınca 3-4 gibi artık ne verebilirsem çorba yada meyva püresi bebe bisküvisi,akşam yatmadan öncede irmik,pirinç unu karıştırıp muhallebi yapıyorum içine bebe bisküvisi ve muz ezip veriyorum şimdilik böyle.banyodan öncede sonrada hiç birşey sürmüyorum.ama gerekirse sivilce yada kızarıklık oldumu doktorun verdiği bir krem var günlük kullanıma uygun çok güzel bi krem onu sürüyorum.pınarcım naber bizden başka yazışan olmadığı için artık direkt sana hitap ediorum :) oğluşunla neler yapıosunuz bakalım desteksizoturmaya başladınız mı senn bebeğin tek heceli kelimeleri çıkarmaya başladımı bizimkiler bababa falan diolar bazı sesli harfler de çıkıoo yemek olarak farklı şeyler vermeye başladın mı bizimkiler hemen kızarıo ya tenleri hassasmışşş özellikle metenn yağ sürüomusun banyodan sonra yada yüzüne herhangi bi nemlendirici ayy ne sordummm :)
oturabiliolar ama yoruluolar bellerini tam dik tutamıolar ya benm oğlanlar o kaşık mamalarından pek haz etmediler ben de gece yatarken çorba veriorm sonrada emziriorm daha kahvaltıya gecmedik yoğurt mevye falan gidiorz bende artık yemeklerden tattırıorummm çorbaları tuzsuz oluo ya pek tadı gelmioherhalde yediklerimiden istiolar :) ben yağlıorm banyodan onra ama yüzlerine sürmüorm bi şeyyyMerhaba canım iyiyiz oğluşumla.daha desteksiz oturamıyoruz oturtmuyorumda.seninkiler nasıl oturuyorlarmı?canı isterse mama,meme diyor.gel dediğimizde elini veriyor.tut elimizi dediğimizde tutuyor vs.ben farklı olarak ne veriyorum diyebikirim sana bize yaptığım bazı yemeklerden tattırıyorum.sabahlaŕı herobaby 8 tahıllı kaşık maması bu erken saatte kalkınca,sonra bir yumurta sarısı peynir ekmek uykudan kalkınca 3-4 gibi artık ne verebilirsem çorba yada meyva püresi bebe bisküvisi,akşam yatmadan öncede irmik,pirinç unu karıştırıp muhallebi yapıyorum içine bebe bisküvisi ve muz ezip veriyorum şimdilik böyle.banyodan öncede sonrada hiç birşey sürmüyorum.ama gerekirse sivilce yada kızarıklık oldumu doktorun verdiği bir krem var günlük kullanıma uygun çok güzel bi krem onu sürüyorum.
Hangi çorbalardan veriyorsun.mercimek verdinmi mesela.ben yağlamam çunkü yağlanan çocuk esmer oluyor.görümcemden biliyorum.oturabiliolar ama yoruluolar bellerini tam dik tutamıolar ya benm oğlanlar o kaşık mamalarından pek haz etmediler ben de gece yatarken çorba veriorm sonrada emziriorm daha kahvaltıya gecmedik yoğurt mevye falan gidiorz bende artık yemeklerden tattırıorummm çorbaları tuzsuz oluo ya pek tadı gelmioherhalde yediklerimiden istiolar :) ben yağlıorm banyodan onra ama yüzlerine sürmüorm bi şeyyy
Eymet seni hazır bulmuşken sorayım yürüme yardımcısı almayı düşünüyormusun?bide ikizlerine günde nekadar su veriyorsun?Hangi çorbalardan veriyorsun.mercimek verdinmi mesela.ben yağlamam çunkü yağlanan çocuk esmer oluyor.görümcemden biliyorum.
yok vermedim daha korkuorm gaz yapar die de ben de bi kitap var çorbalar kahvaltılar falan bi sürü onları deeniorm yavaş yavaş ayına göre de yazmış hoşuma gitti mesela yarın ıspanakllı mercimek çorbası yapcam kimyon var içinde herhalde o gazı önlüo kvalidem de öle dedi gazı engeller die domates çorbası vermeye korkuorm alerji yapar die hiç yağlanmanınn esmerleştiğini duymamıştım chiconun yağını kullanıorm umarım olmaz öle bi şey şimdilik gayet beyaz görünüolr :) bakalım sürmessen ciltlri kurur die düşünüorm ...Hangi çorbalardan veriyorsun.mercimek verdinmi mesela.ben yağlamam çunkü yağlanan çocuk esmer oluyor.görümcemden biliyorum.
onu daha dün eşimle konuştuk yürüteç zararlı die duymuştum ama daha araştırmadım hoşlarına gider ama ya binseler ama kullanmam herhalde özellikle erkek çocukları için uygun olmadığını duymuştum zıp zıplar falan var onlardan da almam herhalde yürüteç misalıler çünkü ... ben her gıdadan sonra içebildikleri kadar veriorm zaten cok içmiolar 15ml falan anca oluodur herhale suyun bi zararı yok tabi abartmadan içince sen ne kadar veriosunEymet seni hazır bulmuşken sorayım yürüme yardımcısı almayı düşünüyormusun?bide ikizlerine günde nekadar su veriyorsun?
Yürüteç değil canım.o zararlı evet.yürüme yardımcısı dediğim başka bir şey internetten bak.çocuk ona tutunp adım atıyor tekerlekli oda gidiyor ogittikçe çocuk adım atıyor.ya benimki suyu sevmiyor.bende ıhlamur yapıp içiriyorum.doktorda içmezse içmesin demekki ihtiyacı yok anne sütü karşılıyordur dedi ama içime sinmiyor.o çorbanın tarifini zahmet olmazsa banada versene.yada internette varmıdır acaba.onu daha dün eşimle konuştuk yürüteç zararlı die duymuştum ama daha araştırmadım hoşlarına gider ama ya binseler ama kullanmam herhalde özellikle erkek çocukları için uygun olmadığını duymuştum zıp zıplar falan var onlardan da almam herhalde yürüteç misalıler çünkü ... ben her gıdadan sonra içebildikleri kadar veriorm zaten cok içmiolar 15ml falan anca oluodur herhale suyun bi zararı yok tabi abartmadan içince sen ne kadar veriosun
Benim dediğim zeytinyağı ve gerçekten beyaz tenli çocuk zamanla esmer oluyor.hele yazın çok esmer oluyor.tecrübeyle sabit.yok vermedim daha korkuorm gaz yapar die de ben de bi kitap var çorbalar kahvaltılar falan bi sürü onları deeniorm yavaş yavaş ayına göre de yazmış hoşuma gitti mesela yarın ıspanakllı mercimek çorbası yapcam kimyon var içinde herhalde o gazı önlüo kvalidem de öle dedi gazı engeller die domates çorbası vermeye korkuorm alerji yapar die hiç yağlanmanınn esmerleştiğini duymamıştım chiconun yağını kullanıorm umarım olmaz öle bi şey şimdilik gayet beyaz görünüolr :) bakalım sürmessen ciltlri kurur die düşünüorm ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?