Bende hemsireye "cok yuksek degil bu sicakta normal degilmi" dedim..gebelerde kucuk tansiyonun yukselmesi iyi degil dedi..internettede neler okudum neler..kendimi iyi hissediyorum aslinda ama okuduklarima cok canim sikldi...iyi dileklerin icin tesekkur ederim..dulariniza benide katiniz bu aralar :)
Peki canım hamilelik öncesinde tansiyonun nasıldı ? Ölçütürüyor muydun ?
Nette yazılanlara takılma. Onlar daha çok insanı tedirgin ediyor.
Dua edeceğim canım.
Saol canım geldik cok şükür .. Kız zaten bi kapı süsü , yaz için zıbınlara yazı, bide gelenlere süs versem yeter
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Amin canim tesekkur ederim :)
Resimmi yapiyosun canim bende karakalem yapiyorum ara sira ama su siralar pek canim istemiyo :)
Gule gule kullanin canim :)
günaydın canımmm hepimiz iyiyiz malum iş başındayız ne zaman gelecek bu izin yaaGünaydın annişler... Nasılsınız bakalım... Bebişleriniz nasıl ....
içini ferah tut canım dualarımız seninle hemen karar verme bi kaç doktora daha görünmeyi de ihmal etme benceGünaydın kızlar, herkese selamlar
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
Yok canım mutfakmış sürekli temizlikmiş hiç bana göre değil yapmaya halim de yok zaten
Evde napabilirim napabilirim derken niye bebeğim için bişiler yapmıyım dedim biraz araştırdım evde neler yapabilirim diye pek becerekli biri değilimdir aslında :) fikir olsun sana ve arkadaşlara diye paylaşıyorum bi kaç bişi :)
Birinci örgüye sardım nette de küçük patiklerden bebek şekeri yapıldığını gördüm ama patik örmeyi başaramadm ben Eki Görüntüle 1213013 Eki Görüntüle 1213014
İkincisi iki renk tül alıp kalıbı var nette ona göre kestikten sonra yapabilceğimiz bi şeker gördüm içine şekeri koyup bağlıyosun çok kolay Eki Görüntüle 1213015
Sonra kutular gördüm yine bunların da çeşitleri var bi sürü ve anlatımları da youtube de var adım adım orda anlatıyo herşeyi tül kurdela alıp süslemek kalıyo sana sadece kutu yapmayı bn denedim ve başardım bn başardıysam herkes başarır :) Eki Görüntüle 1213016
Eki Görüntüle 1213017
Bi de bu keseler var kumaşın varsa elinde süslemek için de bişiler alıp yapabilirsin bunun da yapımı kolay gibi geldi bana Eki Görüntüle 1213018
Sabun da var ama o bana biraz maliyetli ve zor geldi kalıp kutu sabun bazı koku alman lazm bi de bi tane yapabilmek en az yarım saat ısıt donması bekle falan Eki Görüntüle 1213020
Kısa araştırmalarım sonucu bunlar canım umarım yardımcı olmusumdur :)
benim çoğu renkli olmak üzere kalp damar ve kan akışı kısmı siyah beyaz ama bebek olabildiğine ten rengi görünümünde bacımKızlarr gunaydınn. Detaylı ultrasondakı goruntulernz cd ye aktarıldıya o sıyah beyazmı yoksa renklımı.
Günaydın kızlar, herkese selamlar
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
benim çoğu renkli olmak üzere kalp damar ve kan akışı kısmı siyah beyaz ama bebek olabildiğine ten rengi görünümünde bacım
oh ohhh ne alaaa vallaa ben 2 takım aldımm biri ucuz olaki hastaneden isterlerse diye diğeri klasik özdilek işteOhhh bambu yumuş yumuş sıhhatli banyoları olsun .. Ben Denizli gelineyim havlusunu bornozunu düşünmüyorum .. Babanesinin ellerinden öper o işler havlu bornoz işindeler zaten..
evet sıcak ki ne sıcakkk yine serinlesede bana ayrı bir sıcak oluyor bu yıl... bir yere gittiğimzde yok şöyle bir yoldan caddeleri turluyoz yürürkennSiz nereye gıdıyırdunuz ?? Valla ankara şartlarında bu sıcakta aksam yürünur de soğuklar da napcazzz .. Ben eşimle cıkınca bi tur atıyoz yoruluyom arkadas var aksam onla 3 tur atıyoz dedıkodu yaparken yürüme arkadaşı bulununca iyi oluyor
bacımmm şu ana dek gittiğim tüm muayenelerde devlet hariç tüm dr lar bebeğe bakmadan rahim yolu kanalı rahim ağzı ölçüümü uzunluğu bir sürü bişey diyip kapalı gayet iyi uzunlukta dediler onun için alttan muayeneye gerek yok belki demişlerdir de farkında olmamışındır zira tıp merkezlerindekiler bile diyorrr üstten gözükyo rahat olBu rahim yolu agzi olcumu normal ustten ultrasonla bakinca olculebiliyormu yoksa altan bir olcummu yapiyor hic bana gittigimde boyle bilgi vermedi dr.
bu sefer içime sinerek göremedim radyologdu ondan mı ne ama adam tık tık işini yaptı iyiydi:) dediklerinde de çok haklısın ama acaba normal doğumda erkek dr da mı kadın dr damı daha rahat ederim acaba bilemedimmm:26:Hadi bakalim gozunaydin canim yaa insan nasil rahatliyo di mi bebisini iyi görünceo geriden gelme olayini da kafana takma artik sen biraz kendine dikkat et yeter Dr falan bahane hepsi ayni kapiya cikiyo isterse Harvard dan mezun olsun en çok hangisinde rahat ettiysen onu sec
he valla bacım yer etmişki nasıl yer etmiş taaa göğüs altıma kadar çıkmış cihazı oraya tutunca kafası ekranda beliryor demkki günlerdir midemin yanması meğer buymuş taa mideme baskı eder halde bende sanıyom ki hala göbek deliğimin altında bu birde hala göbeğim çıkmadı nasıl bişeyse karnımın içi genişmişşş :) galiba dün eşim aklınca bana spor atlet görünmlü bir sıfır kol bady penye almış illa giy giy ve hala small alıyor ne dense neyse giydimmm diyor gökçe be 5. ay bitiyorrr hani liseli kızlar hamile kalır da filimlerde ailelerinden saklayabilirler ya tüm aylar boyunca sende öyle oldun hiç bir fark yok eskisinden ama beni tuttu bir ağlamaa ne yani ne saçmalıyonnn bakamıyom mu ben bu bebeğe zaten otobüste 5 ay geçiyor yer veren de olmuyorrrr diye abartısız 15 dkk ağladım 30 dkk laf saydım sonra düşünüce adam belkide kendince jestt yaptı sanıyor bana ama söz konusu bebek olunca kendimi yetersiz hisseder oldum..Valla canim ne kadar bilgili basarili olursa o kadar iyi evet ama iletisim ve guven de cok onemli. Hangisine icin daha cok isindiysa ona devam et. Bebis sen ne kadar kilo almadim gobek yok desende kendine yer ediniyor. Yavas yavas iyice tepimize cikacaklar
Canim normal bebise ustten bakarken bakiyor bana. En son 5.5 mu neydi. Asiri kapali
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
öyle bacım sağlıklı olsundaaa şurda 3 buçuk ay sonra doya doya görecez inşallahhhCanim benimki max 10 dk surdu detayli usgm ve ben sormasam biseyde anlatmayacakti radyolog.hic 3 boyutlu goremedim kizimidaonemli olan saglikli olmasi diyip avutucaz kendimizi ne yapalim
ben mustela for baby 50 faktör yüz kremiKoruyucu güneş kremi kullanan arkadaşlarım, ne kullanıyorsunuz kaç faktör kullanıyorsunuz, memnun musunuz? bana yardımcı olur musunuz :)
ayyy ne güzel darısı bize ama ben muz yesem alttan kanamadann giderim bacımmmOlsun canım bebişin sağlıklı sıhhatli olsun da nasıl olsa görürsün yüzünü de ilerleyen haftlarda inşallah. Bizim de oğluş 1 hafta geriden geliyodu geçen ay ondan sonra hoop birden kapadı arayı. Çok muz yemiştim o aralar belki o etki etmiştir :) Şimdi normal devam ediyordu en son, bakalım cumartesi de ben görcem bebişimi inşallah. Heyecanlıyımm
21. haftada yapıyoz dedi aile hekimiKızlaar tetanoz aşısını kaçıncı haftada oldunuz? İki doz oluyormuş sanırım. İkincisi kaçıncı haftada?
hımmmm çekmedimi acaba cd ye bizde tüm muayene süreci kaytlı verdiler git bakalım ama tekrarr usg yapmadan hop diye cd veremez ki yeniden bakması gerek sana :)Sagol cnm. Bende cd de sıkıntı cıktı eve bi geldm actm cd yı 5 saniyelik goruntu var. Yani hiç bişey yok oda karartı. Arayıp bugun halledıcem bidaha gıdıcem. Cazgrlık yapıcam yani. Zaten kızım yuzunu kapattı bari cd si olsun elimizde dedık oda sıkıntılı cıktı
hımmmm çekmedimi acaba cd ye bizde tüm muayene süreci kaytlı verdiler git bakalım ama tekrarr usg yapmadan hop diye cd veremez ki yeniden bakması gerek sana :)
ay çok iyi olurrr görürsün bıdığını
Günaydın kızlar, herkese selamlar
güle güle giysin bacımmmKizimin yelegine bakin babanesi ordu bende susledim nasil olmus?
haydi bakalımmm ara de bari birdaha yok randevo yok yok müsait değil diyeee başından savmazlarsa süper olur vallaaaEe bakıcak tabiki onada. Duzgun yapsaymış işini banane. 😀😀benimde işime gelirr
İnsallah sonuc temiz cikar canim..allah yardimcimiz olsun..beklemekten baska caremiz yok...sabreden ve sukredenlerden olmak duasiyla
Allah şifa versin. İnş Allah kromozomal bir hastalık çıkmaz. Anne karnında tedaviye bile gerek kalmadan kendiliğinden kaybolur gider. Rabbim tüm bebeklere ve senin bebeğine de şifa versin, annelerine sağlık, eksiksiz,kusursuz kavuştursun inş allah. Bak cuma günü Cuma saati bol bol dua et. Derdi veren Rabbim dermanının da verir inş allah. Sabırlı olmaya çalış canım. İnş Allah her şey yoluna girecek.
günaydın canımmm hepimiz iyiyiz malum iş başındayız ne zaman gelecek bu izin yaa
içini ferah tut canım dualarımız seninle hemen karar verme bi kaç doktora daha görünmeyi de ihmal etme bence
Canim tarama testlerin temiz cikmis ya çok şükür önemli olan onlar bence.. Çoğu bebekte boyle şeyler görülüyor doğuma kadar kayboluyor.. Sen içini ferah tut. Kendini üzme inşallah güzel bi sonuç alacaksin bebegin ve kendin için moralini yuksek tut..
sağolun kızlar dualarınız için. inşallah Allahım bana bağışlar bebeğimi. sonrası da hiç kolay olmayacak belki ama ilk duam amniyosentez sonuçlarının temiz çıkması. iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum, sabretmeye çalışıyorum. duayla bekliyorum yarını.dualarım seninle canımmm,inşallah temiz çıkarda sonuçlar bebeğini sağ sağlim alırsın kucağına,allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?