sağolun kızlar dualarınız için. inşallah Allahım bana bağışlar bebeğimi. sonrası da hiç kolay olmayacak belki ama ilk duam amniyosentez sonuçlarının temiz çıkması. iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum, sabretmeye çalışıyorum. duayla bekliyorum yarını.
1 hafta geri çıktıysaaa bence 1 hafta sonra yaptırr derimmm tam 20. hafta olsun en azından gerçi o zaman gelişimi ilerlemişse sana ölçümlere göre sen 20 beklerken 21. haftalık bile diyebilir ama şimdi gidersin 20 diye 19. hafta der oralı olmazlar falan ne bilemmmgünaydın kızlar ayrıntılı ultrason için 20.hafta erken mi ; bu haftada yaptıran var mı aranızda ben bir an önce yaptırmak istiyorum çünkü geçen hafta ki kontrolde bebeğin gelişimi 1 hafta geri çıktı çok endişeliyim bu yüzden.
21. haftada yapıyoz dedi aile hekimi
ben 1. kuru dün oldum 07.08.2014
ikincisine aşı kartımı verip yazdılar 08.09.2014 diye
bu ikisi gebelikte gerekli sonrada doğurunca 6 ay sonra 3.cü vurulmak gerekmiş
3den sonra 1 yıl sonra 4. cü aşı
4den sonra 2 yıl geçince 5.ciyi vurulursannn doğurganlık çağın da daha tetanoz aşısına gerek yok dedi hemşire ve doktor... bende bu sürece uygun davranacammm
Günaydın kızlar, herkese selamlar
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
Kizimin yelegine bakin babanesi ordu bende susledim nasil olmus?
Kizlar hic iyi hissetmiorum kendimi bi halsizlik coktu uzerime bi karamsarlik kapladibebiste az hareket edior sanki bugun :/ buaralar sizde bole hossediormusunuz ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bende simdi disardan geldim kızlar disarda dehset yagmur var bebisime ebebekden cok.güzel tulumlar ve yelek aldim, onun disinda chicconun sampuan ve emziklerinden aldim. Kendimede gogus pedi aldim geldim:))
Sabun da var ama o bana biraz maliyetli ve zor geldi kalıp kutu sabun bazı koku alman lazm bi de bi tane yapabilmek en az yarım saat ısıt donması bekle falan
Kısa araştırmalarım sonucu bunlar canım umarım yardımcı olmusumdur :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Günaydın kızlar, herkese selamlar
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
aile hekimine hava da serin diye sabah kahvaltıdan 1 saat sonra yürüyerek gidem dedim ki yakın zatennn neyse gidip içeri girdim tsh ölçümü için ama odaya acaip güneş çarpıyor birde kan hapı yazdırdım ordan yana hemşireye geçmemmle bana bişe oldu adeta hiç bu şekilde dışarda olmamıştım evde oldum ama doktor hemşire korktular ki ne korktular kolumu bağlamıştı kan almak için almadılar tansiyon 7 ye 5 hemen aşağı indirdiler hava aldım tuzlu kreker yedim suyu ensemden döktüm içtim yaklaşık 1 saat ayaklarım yukarıda azcık oturdummm neyse zor bela yatarak kanı aldırttımsonrasında tetanoz aşısınıda yapın daha gelememm dedimm neyse yaptılar eve zor attım kendimi kolum çok ağrımadı ama yine aşı dolayısıyla solumun üstüne yatamadım kasılmış gibi omuz ve bileğim düşük duruyor kaldıramıyom 1 gün mutfaktan elimi çektim eşim her tarafı berbat etmiş buzdolabının içine bile bir sürü bişey dökmüşşşşşşş gelde tansiyonun düşmesinnnnnn hiç bişey de yapacak halim yok zaten eşim ortalığı birrr süpürür ne silme var ne bişeyy ona iş buyurmak daha zor yoruyor beni:)
herşeyi ben yaparımmm zatende bu yıla dekkk hiç mi bişey öğretememişim diyede hayıflanıyorumm ya bakalımmm ne olacak annem 15inden sonra gelecek eşim geçen hafta süpürdü ve dieğr süpürmeyi annen yapar diyoo
o yokken bir kaç kez süpürdüm ama tansiyon düşüklüğünden bayılıyorummm adeta
ama 3 hafta nerdeyse ayda bir süpürme de olmazki hiç bişe olmasa pencereler açık toz saçlarımız dökülyo kıl pislikkkkkk ne edecemmm bilmiyom bunları düşünmek de ayrı birr yoruyooo insanı
50 gr glukoz yükleme testi - 100gr oral glukoz testi (Şekerli Su Testi)
24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir.
kızlar bana aç gel saat 10 da dedi doktor 6 eylülde hoş daha önceki gün hafta içi dediler ama okul başlayacağndan cumartesiye kaldı nasıl dayanacaksam açlığa 8 de yemesem 8 buçuk olsaa bayılma geliyorr acaba sahur gibi bişey mi yapsammm gecee
21.ci haftadan sonra yapılyor dedi hemşire ısrarla bana sordularki ben sat a göre 23 ama 21 artılarda dedimmm ssende 21+3 veya ötesi olunca git gönlün ferah olsunnn ayrıca bir arkdşm 19 da yaptırdı ama bebeğin gelişimi önden gidiyordu ondan mı bilememmmAnladım canım. Benim sağlık ocağına sinir oldum 16. hafta dediler bana ama doktor bi arkadaşıma sordum sakın yaptırma daha çok küçük 20den sonra yaptır dedi. nasıl sağlık ocağı oluyo orası ve içinde çalışanlar anlamıyorumBenim de haftya 21. hafta oluyo o zaman gidip yaptırayım. Hem de yarın doktora sorarım.
Canıım içini ferah tut Allahım o bebişi vermiş sana inşallah sonunu da hayır eder. Buna inan güven bence temiz çıkacak. Dualarımız senin ve bebeğinle. Ama sen de üzülüp durma bebeğini de üzersin o da hisseder.Günaydın kızlar, herkese selamlar
bebek glikozlamı besleniyor ki sadece ben yediğimiz herşeyle besleniyor sanıyordummm... acaba ondanmı benimki ufak kaldıııBana saglik ocaginda gece 12 den sonra yemeyeceksin dediler aclik icin bu sartmis. Gebelerde zaten artmis olmasi gereken aclik kan sekerim cok dusuk cikti bebek glikozla beslendigi icin sorun oluyomus bugun doktoruma gidecem bakalim o kadar da tatli yememe ragmen nasil oldu anlamadim
Günaydın kızlar, herkese selamlar�
21.ci haftadan sonra yapılyor dedi hemşire ısrarla bana sordularki ben sat a göre 23 ama 21 artılarda dedimmm ssende 21+3 veya ötesi olunca git gönlün ferah olsunnn ayrıca bir arkdşm 19 da yaptırdı ama bebeğin gelişimi önden gidiyordu ondan mı bilememmm
aile hekimleri takip diye yapıyor ya normalde aramaları gerek sen gebe olunca zaten sağlık ocağna kaydın açılyor ama nerdeeeeeeee işini iyi yapan birileriii var ki allahasennn
buluncada gel yapak diyolarrr üstelik kadınların kadını bu derece anlayamamasına ayrıca kızıyorummmm ya neyseee
50 gr glukoz yükleme testi - 100gr oral glukoz testi (Şekerli Su Testi)
24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir.
kızlar bana aç gel saat 10 da dedi doktor 6 eylülde hoş daha önceki gün hafta içi dediler ama okul başlayacağndan cumartesiye kaldı nasıl dayanacaksam açlığa 8 de yemesem 8 buçuk olsaa bayılma geliyorr acaba sahur gibi bişey mi yapsammm gecee
böyle diyince evet çok çok haklısınız hak ta veriyorum ama gel görki eşimeee taktım galiba gıcık oluyorummmmm ne olur o yapsın ben o kadar işe git gel ev temizle yemek ütü yıllardır yapıyomda o bir süpürmeyiii törenle yapıyor yahu...Canım neden kendini yoruyor ve sıkıyorsun ev işleri için. Senin ve bebeğinin sağlığı çok daha önemli. Benim de 1 hafta önce süpürüldü evim ortalık toz kıl ama henüz bir şey yapmadım çünkü bebeğimi düşünüyorum Allah korusun ona bir şey olursa temizlik ev işi hiç umrunda olur mu. Bak hem tansiyonun da düşüp duruyormuş. Bence sen gün içinde bol bol dinlen. Kendini strese sokma hiç. Annen gelince o yardım eder sana zaten. Sağlığını düşün o olmazsa hiçbir şey yapamazsın. Geçmiş olsun bu arada dikkat et kendine
Bende hemsireye "cok yuksek degil bu sicakta normal degilmi" dedim..gebelerde kucuk tansiyonun yukselmesi iyi degil dedi..internettede neler okudum neler..kendimi iyi hissediyorum aslinda ama okuduklarima cok canim sikldi...iyi dileklerin icin tesekkur ederim..dulariniza benide katiniz bu aralar :)
bir bilsende bir bilene danış demişler hele de böylesi hayatı bir konudaaa:)Ben de anlamıyorm yani sağlık bu sonuçta Allah korusun bebeğe bir şey olsa ne yapacaklar kızıyorum böyle şeylere. Neyse çok şükür ki araştırdım ettim 20. haftadan sonra olduğunu öğrendim yarın da doktora sorcam o da yaptırabilirsin derse haftya giderim herhalde
böyle diyince evet çok çok haklısınız hak ta veriyorum ama gel görki eşimeee taktım galiba gıcık oluyorummmmm ne olur o yapsın ben o kadar işe git gel ev temizle yemek ütü yıllardır yapıyomda o bir süpürmeyiii törenle yapıyor yahu...
ayrıca süpürülnce daha mutlu oluyorummm çok çok titiz biri olmasamda düzenden temizlikten herkes hoşlanır
BEN SIKARIM DA SIKMASINAAA ama giderken bayılırım bizim adam zaten panikkkk neyse artık yapacak bişey yokkkBöyle testlerde genelde gece 12den sonra bir şey yiyip içme deniyor tabi su dışında. Bence biraz dişini sıkmaya gayret et canım sonra hemen yersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?