- 14 Nisan 2014
- 991
- 115
- 53
Canin gecmis olsun.insallah korkulan olmaz.dualarimiz seninle..Günaydın kızlar, herkese selamlar�
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
Canim sicaklardandir duzene girer insallah zamanla.benimde saglik ocaginda nabzimi duzenli alamadilar birinde 54 cikti birinde 106 kardiyologa gitmen gerek filan dediler ama ben dikkate almadim havalardandir diye dusundun kontrole gidince sorucam doktoruma.sende fazla takilma canimHerkese merhaba kizlar...
Malumunuz urfada yasiyorum..dun anneme giderken arabam golgede olmasina ragmen sicaklik 57derece gorunuyordu..sonrasinda asimi olmak icin saglikocagina gittim.tansiyonumu 13-9 olctuler ve takibe almalari gerektigini belirttiler..bende eve tansiyon aleti aldim..dun gece gene 13-9 cikti..ama havanin sicakligini ve benim damarlarimdaki kan akisini size anlatmam mumkun degil..henuz durumdan drumu haberdar etmedim.. Bir kac gun takibimi ben yapacagim ve gerekirse dr.a gidecegim ama internette okudugum seyler cok ama cok can skici..olumlu hic bisey okumadim.aklima kotu birsey getirmek istemiyorum..bolca dinleniyorum..ve ne yapacagimi gercekten bilemiyorum..bir bu eksti yuksek tansiyon.. :) buda oldu cok sukur..
Cok guzel canim bende yazacaktim ama belki ilerde cocukca gelir falan dedim vazgectim :)Yok tatlim karakalem resim karikatur babamizin hobisi, ben genelde siir oyku falan yaziyorum. Ogluma aldigim bide hatira defterim bar yaziorum yavas yavas buyuyunce okusun onu nasil bekledigimi nasil sevdigimi bilsin die.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bizim babamiz muzisyen ara sira calip soyluyo kizima :)
Ben kayinvlidemle anne kiz gibiyim canim hatta uzak oturuyoduk ayni binada ev bosaldi hemen tasindik her seyime yardim eder.asil ceyizi annem yapiyo yoksa :)güle güle giysin bacımmm
sarıyı bebişlerde nedense çok sevmişimdirrr
bizimde babanneyle kaç yıldır görüşmüyozz neyse geçen yıl bebeğimi kaybedince bir alo bile demedi bu yıl da biz geç söyledik bebeği geçen hafta söyledik tutturmuş eşime gökçe beğensin öreyim diye bende yeşil ve sarı kullansın kafasını büyük yapsın giydirebilmem için dedim ama eşim ohoooooooo annem örerse seneye bile olmaz çocuğa 1.sınıfa giderken ancak olur dedi anlaşılan yalandar ördürecezz kadınaaa giydireceğmizi de sanmıyommm annemler babannem döktürürrr zaten kayınvalide pek naçar beceriksiz bişe o ancak yesinnnnnnn
Bizde esasinda kiz annesi yapar canim yapiyoda zaten dunya kadar orgu falan ordu besiginden pusetine alicak ananesi.ama babanede nos durmuyo sagolsun igne oyasindan mendillerini yapti simdide puset ortusu yapiyo cok guzel bisey :)çok tatlı ya güle güle giysin yerim ben onu :) bizim babaannemiz de örgüden anlamıyor ama dantelde üzerine yok. iğne oyası yüz örtüleri, ağız bezleri yapıyor şimdi. bir de kaneviçeden çarşaf takımı yaptırıyormuş. kızıma çeyiz düzüyorlar :) örgü işini de bizim taraf halleder artık, annem halalarım falan anlar o işlerden, yapıp dursunlar
Babasinin nevresim takimi varmis kullanicam..
Benimde bebekligimden kalan islemeler varmis annem onlaro pike takimi yapicak bizim kiz nostalji takilicak cok guzel bisey bence..
Benim esim haftada 1 dipkose temizliyo sagolsun bide titiz anlatamam.ben bazen haftaici yapayim diyorum izin vermiyo bende topla yerlestir falan yapiyorum iste.nböyle diyince evet çok çok haklısınız hak ta veriyorum ama gel görki eşimeee taktım galiba gıcık oluyorummmmm ne olur o yapsın ben o kadar işe git gel ev temizle yemek ütü yıllardır yapıyomda o bir süpürmeyiii törenle yapıyor yahu...
ayrıca süpürülnce daha mutlu oluyorummm çok çok titiz biri olmasamda düzenden temizlikten herkes hoşlanır
kızlar ya hamile bi arkadaşım vardı doğum yapmış az önce haberini aldım, çok kolay çok güzel olmuş doğumu. Allah bize de nasip etsinhamileliği de çok zor geçmişti, bebek aşağıdaydı önce, sonra suyu çok azalmış demişti doktor. bir sürü iğne, serum kullanmıştı. üstelik eşi de sorunluydu çok huzursuzdu. dün gece 1 buçukta hastaneye gitmiş ve 3 buçukta çıkmış doğumdan. o kadar sevindim ki
Allah anali babali buyutsun canim masallah