- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
Ecmain olsun canim. Rabbim sifa versin ayrica memleketmi urfa yoksa meslegin geregimi ordasin ben mardinliyim hic yasamadim oralarda hep tatil icin geliordum gecen sene nisan dugun telasindan bu yilda bebis var yalan oldu memleket hasreti
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben hiç bir zaman şu başı şu ayakları diyemedim zaten canım ya ama hep hissediyorum içimde oynayıp duruyor :) çok şükür daha anlaşılmaz bence sen anlıyor muydun?
canım çok geçmiş olsun herşey yolundadır inşallah üzülmemeye çalış umarım temiz çıkarda ohh dersin haberdar et bizleri
Canin gecmis olsun.insallah korkulan olmaz.dualarimiz seninle..
merhaba canım inşallah Allah korktuklarını yaşatmaz sonuçların iyi çıkar Rabbim hayırlı evlat versin inşallah dualarım seninle
Canim..memleketimde burasi gorev yerimde..cok seviyorum burda olmayi ve burda yasamayi ama gel gorki yazlari hiic cekilmiyor..ha bire cekip cekip bi yerlere gidiyoruz ama kurkcu misali evimize donuyoruzgelirseniz sizi misafir ederiz...balikligole karsi bebislerimizi konusuruz :)
Kızlar bişey sorucam. Şimdi gebelıkten önce bende hemoroid vardı. Şimdi hala var ama kanama acı hiçbişey yok. Sadece arada bir o deri dışarı cıkıyo. Bunu doktora hiç söylemedim. Korkuyorumda. Napsam bilemedim. Bilgisi olan varmı
yuppiiiievet herkesde basacak ağlamayı,bizde susacak, biz onlar için huzur olucazz onlarda bizim için
Canım bu kesinlikle annenin çocuğu eğitmesi ile ilgili bir durum.ben hic sallayarak uyutmadm kızımi.hatta çevremdeki bütün seslere kulak tikadm. Cunku herkes çok biliyor genelde bu konularda.yok salla, yok kucağına alma alışır sana filan. Emzigin kullanılmasi gerektiğine inanıyorum cunku bebeklerin zaten bir ağlama bir de emme refleksleri var ve emzik olmasa parmağıni emecek yani kendini tatmin etmeye çalışacak.emziği alınca zaten rahatladİklari için çok daha rahat uyuyorlar. Ben emziği nasıl bıraktırcam diye düşünürken on alti aylıkken kendiliginden birakti kızım. Çok kolay oldu o yüzdensallamadan uyuyan çocuklara hayranım, benim çevremdeki anneler hep sallayarak uyutuyorlar, maşallah valla ne güzel sen öyle büyütmüşsün.
sallamadan uyuması tabi ki çok istediğim ve yapmaya çalışacağım bişey, ben de senin gibi yapabilirim inşallah. emzik konusunda da dediğin gibi tutturmaya çalışacağım ki diş damak yapısı konusunda tedirgin değilim çünkü benim diş yapım bozuktu ortodontik tedavi gördüm. babasının da dişleri inci gibi değil. diş de tamamen genetikmiş, yavrumun da bizim gibi olacak yani emziği suçlamam mümkün değil sorun bizde
Canım öncelikle geçmiş olsun. Yaşadığın sıkıntıları tahmin edebiliyorum benzerini ilk gebeliğimde bende yaşadım. Bizim bağırsakta parlaklık görülmüştü bu da down sendromlu olma riskini artırır dedi ama dörtlü tarama sonuçları normal cıkınca as önermedi detaylıda da çıktı parlaklık baska bulguya rastlanmaynca yaptırmadık. Dua etik bol bol Allaha sığındık Kızım sağlıklı olsun hayatta hiç bişey için gözyaşı dökmeyeceğim hiçbişeyi sorun yapmayacağım diye sözler veriyordum kendime. sapağlam bi kızımız oldu inşalah sende bu günlerini unutursun sapasağlam bi yavrun olur gelir Allahın izniyle. Dualar sizinle olsun......Günaydın kızlar, herkese selamlar
Yaklaşık iki haftadır yoktum,umarım bu süre içinde hep güzel şeyler olmuştur. Biz bayram tatilini biraz da uzatarak annemlerin yanında geçirdik vaktimizi. Aylardır gidememiştim yanlarına, özlem giderdim, dinlendim geldim. Dün doktor kontrolüm vardı, geldiğimizin sabahı doğru kontrole gittik. Güle oynaya gittiğim kontrolden amniyosentez olup çıktım. En son dörtlü tarama testinin de iyi çıktığını öğrenip bu konuyu silmiştim kafamdan oysa. Bir ay önce gittiğim kontrolde doktor akciğerlerde küçük bir parlaklık görmüştü. Ama beni öyle rahatlatır biçimde aktardı ki bunu bu süre içinde çok da endişe etmemiştim bu durumu. Henüz çok erken, bunlar görülebilir ve zamanla doku oluşumuyla kendiliğinden kaybolabilecek bir şey demişti. Ama yine de not alıyorum bunu takip ederiz demişti. Dünkü kontrolde bu kısmın büyüdüğünü ve kalbe baskı yaptığını gördüelim ayağım kesildi zaten bunu duyunca. Uzun uzun konuştuk. Bu durumun kromozomal bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmemiz gerek dedi. Eğer sebebi kromozomal bir rahatsızlık ise bunun tedavisi yok dedi. O durumda zaten doğsa bile bebeğin yaşaması mümkün olmayacaktır dedi. Bunu tespit etmek için de amniyosentez yapılmalı dedi. Eğer amniyosentez temiz çıkarsa, kromozomlarla ilgili bir sorun yoksa o zaman bu sorunu sıkı takibe alırız, yine zaman içinde kendiliğinden kaybolabilir ya da tedavi edilebilir, ameliyat edilebilir vs. dedi. Amniyosenteze tamam dedim. Dün işlem yapıldı hemen. Şimdi cumartesiyi bekliyorum sonuçlar için. Allahım nolur bebeğimi bana bağışla diye dünden beri dualar ediyorum, perişan olduk. Yolun yarısı aştıktan sonra inşallah Rabbim öyle bir kayıp öyle bir acı yaşatmaz bana. Neler hayal ediyorduk, ne geldi başımıza. Nolur sizler de dualarınızı eksik etmeyin bizden. Ne yapıcam, nasıl dayanıcam hiç bilemiyorum.
Iyi akşamlar hamis anneler şimdiye kadar kac kg aldiniz ben 9 kg aldim istahim cok acik
Dogar dogmaz emzik vermek gerekiyo mu ki? Onlarida alaym simdiden. Kiyafet battaniye alt acma takimi disinda bisey almadim daha. Iberon fkn gerekcekmi ilk baslarda su fkn icmiolar bildigim kdriyla anna sutu alirken
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Emziklerini hazirla cnm dogar dogmaz ver sonra alısmaz. Ben iki tane biri chicco digeri nukun silikon ve damakli emzigindwn aldim hangini alirsa kimi cocukda ne yaparsan yap bakkal emzigi denen dandirik bir emzik vardir sadece onu alir arkadasin cocugu oyleydi mesala ne verdiyse almadi sadece bakkal emzigi denen o emzigi aldi bi kac tane al bulunsun hangisini alirsa artik. Biberona gelince en yavas akiskanlilardan ve en kucuk boylardan aldim bir tane. Cunku ilkinde almamistim kiz dogar dogmaz sutum yetmemisti aglamaya baslayinca birde sezeryan olmustum sutum gec gelmisti hemen aptamil verdirmisti biberon aldirip dr. O yuzden ne olur ne olmaz diye bir tane al bulunsun.
Benimde bebek doymuyordu mama verdirdi ama sakin biberon kullanma cay kasigiyla ver dedi yoksa memeden kesilir dedi.ayrica emzigede musade etmedi coj zorlandim uyutmak icin sakinlestirmek icinEmziklerini hazirla cnm dogar dogmaz ver sonra alısmaz. Ben iki tane biri chicco digeri nukun silikon ve damakli emzigindwn aldim hangini alirsa kimi cocukda ne yaparsan yap bakkal emzigi denen dandirik bir emzik vardir sadece onu alir arkadasin cocugu oyleydi mesala ne verdiyse almadi sadece bakkal emzigi denen o emzigi aldi bi kac tane al bulunsun hangisini alirsa artik. Biberona gelince en yavas akiskanlilardan ve en kucuk boylardan aldim bir tane. Cunku ilkinde almamistim kiz dogar dogmaz sutum yetmemisti aglamaya baslayinca birde sezeryan olmustum sutum gec gelmisti hemen aptamil verdirmisti biberon aldirip dr. O yuzden ne olur ne olmaz diye bir tane al bulunsun.
Canım geçmiş olsun. Hemoroid bende de var. Bu arada o çıkan deri değil damar sarkması diye geçiyor :) Benimde şu an rahtasızlığım yok çok şükür. 6 yıl öncesinde ağrı,sancısılı bir dönemden sonra hemoroid olduğumu öğrendim. 6 yıldırda hiç sorun yaşamıyorum. Arada kabız olduğumda ıkınmaktan kaçınıyordum bol su içiyordum öyle geldik bu güne kadar. Normal doğumda ne olur inan hiç bende bilmiyorum ama hemoroidi olan arkadaşım doğum yaptı. Sonrasında çok acı çektiğini oturamadığını falan söyledi. Ama herkesin de farklı olur. O nun hiç iyiyleşmemişti hep faal di hemoroidi. Bizimkiler geçti gibi sadece o damar sarkmaları mevcut işte. Ben son zamanlarda doğum şeklini konuşurken söylemeyi planlıyorum. Ama mutlaka doktorunla paylaş bu durumu. En az hasarla atlatmayı planlıyorum. Hatta doğum esnasında onun içinde ameliyat olsam mı diyorumKızlar bişey sorucam. Şimdi gebelıkten önce bende hemoroid vardı. Şimdi hala var ama kanama acı hiçbişey yok. Sadece arada bir o deri dışarı cıkıyo. Bunu doktora hiç söylemedim. Korkuyorumda. Napsam bilemedim. Bilgisi olan varmı
DEmi amaHavamiz 1500 simdiden :) bide ver ver susmaz o sende simdi dicem ben babasina :)
Ben 8 kg ile arkandayım tatlımIyi akşamlar hamis anneler şimdiye kadar kac kg aldiniz ben 9 kg aldim istahim cok acik
Benimde bebek doymuyordu mama verdirdi ama sakin biberon kullanma cay kasigiyla ver dedi yoksa memeden kesilir dedi.ayrica emzigede musade etmedi coj zorlandim uyutmak icin sakinlestirmek icin
Kızlar dün gece Banyo aynasını aydınlatan çubuk dekoratif lambaya elim değdi. O kadar kızmış ki resmen yandı elim. Şimdi ben elime ne süreyim de geçsin? İz kalsın istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ?Eki Görüntüle 1214039
Canım gecmiş olsun .. Arkadaşımın cok fena bi yanığı vardı.. Kantoron yağı sürdük ve hiç iz kalmadı .. Ama bi araştır istesen hamılelik durumuna bi olumsuz etkisi varmı bılemıyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?