- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
Ya dunyada sorunsuz kaynana yokmuya. Benmkide tuttrmuş dogumdan sonra yanmda kalcakmış. Ay sankı annm ablam yok benim. Ona kaldm. O stresın sıkıntının içinde bide onla ugraşıcam işim yokta. E tabi ben istemedgm için kalamıcak tabiki. Yıkarm ortalıgı valla.kızlar kayınvalidemi aradım, şeker yüklemesi yaptırdın mı dedi yok dedim 2 hafta sonra yaptıracağım. onu yaptırma dedi, tamam anneciğim dedim
neyse ciddi olayım öyle demedim tabi ki, yaptıracağım doktorum yaptırmamı istiyor dedim. işte başladı yok canan karatay yaptırmayın diyormuş, yok dayısının gelini iki çocuğuna da yaptırmamış, yok biri yaptırmış da bebek hasta olmuş vs vs. ben de anlattım işte benim ailemde şeker var, risk grubundayım, eğer gizli şekerim varsa o bebek için daha kötü, zaten verdikleri şey küp şeker, kimyasal bir şey değil falan filan :)
bir ara da epidural takıntılıydı her konuştuğumuzda belinden iğne yaptırma diyordu. sonra amniyosenteze taktık, karnından su aldırma biri yaptırmış bebek hasta doğmuş dedi bir süre, ben de anne dua et testler iyi çıksın da hiç o aşamaya gelmeyelim en baştan en kötüsünü aklına getirme diye baya söylenmiştim :)
şimdiden böyleyse muhtemelen bebek doğduğunda da bu böyle devam edecek, ne yapacağım ben bu kadınla bilmiyorum hani seviyorum da çok iyi kadın Allah var beni de çok sever ama böyle de olmaz ki arkadaşım
kızlar kayınvalidemi aradım, şeker yüklemesi yaptırdın mı dedi yok dedim 2 hafta sonra yaptıracağım. onu yaptırma dedi, tamam anneciğim dedim
neyse ciddi olayım öyle demedim tabi ki, yaptıracağım doktorum yaptırmamı istiyor dedim. işte başladı yok canan karatay yaptırmayın diyormuş, yok dayısının gelini iki çocuğuna da yaptırmamış, yok biri yaptırmış da bebek hasta olmuş vs vs. ben de anlattım işte benim ailemde şeker var, risk grubundayım, eğer gizli şekerim varsa o bebek için daha kötü, zaten verdikleri şey küp şeker, kimyasal bir şey değil falan filan :)
bir ara da epidural takıntılıydı her konuştuğumuzda belinden iğne yaptırma diyordu. sonra amniyosenteze taktık, karnından su aldırma biri yaptırmış bebek hasta doğmuş dedi bir süre, ben de anne dua et testler iyi çıksın da hiç o aşamaya gelmeyelim en baştan en kötüsünü aklına getirme diye baya söylenmiştim :)
şimdiden böyleyse muhtemelen bebek doğduğunda da bu böyle devam edecek, ne yapacağım ben bu kadınla bilmiyorum hani seviyorum da çok iyi kadın Allah var beni de çok sever ama böyle de olmaz ki arkadaşım
kızlar kayınvalidemi aradım, şeker yüklemesi yaptırdın mı dedi yok dedim 2 hafta sonra yaptıracağım. onu yaptırma dedi, tamam anneciğim dedim
Ya dunyada sorunsuz kaynana yokmuya. Benmkide tuttrmuş dogumdan sonra yanmda kalcakmış. Ay sankı annm ablam yok benim. Ona kaldm. O stresın sıkıntının içinde bide onla ugraşıcam işim yokta. E tabi ben istemedgm için kalamıcak tabiki. Yıkarm ortalıgı valla.
Ya dunyada sorunsuz kaynana yokmuya. Benmkide tuttrmuş dogumdan sonra yanmda kalcakmış. Ay sankı annm ablam yok benim. Ona kaldm. O stresın sıkıntının içinde bide onla ugraşıcam işim yokta. E tabi ben istemedgm için kalamıcak tabiki. Yıkarm ortalıgı valla.
ya benim annemde aynı kayınvalidem karışmaz annem yok şeker yüklemesi yaptırma falan devamlı müdahale yaptırcam tabiki ilk kızımda da yaptırdım bunda da düşünüyorum şeker kadar tehlikeli bişey yok kolestrolüm var zaten
amin canımm inşallahbenim de annem aynı şeyi söyledi
ama ben de dr um yapçaz derse yaparız dedim hem onca kişi yaptırıyor Ben duamı okurum gerisini Allah'ıma bırakırım olacağın önüne geçemeyiz
Rabbim herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin
DİP NOT: Bu sabah Pau dinlim dedim kızım durmak bilmiyo şimdi
benim annemde dinlemiş canan karatayı. çok kötü anlattı kızım şeker yüklemesini dedi. çocuklarada gidiyo o kadar şeker sonra şeker hastası oluyo çocuklar küçük yaşta demiş. şeker yüklemesi yüzünden şeker hastalıkları artıyo demiş.
bide bana diyoki doktoruna sor bakalım canan karatay böyle diyo sizce doğru mu dicekmişimdoktorlar Canan karataydan hiç hoşlanmıyo zaten. ne der acaba bana bunu dersem
amin canımm inşallahtabi ki biz elimizden geleni yapıyoruz, gerisi Allah'ın takdiri.
senin kuzucuk müziksever desene :)
Ay pek guzel motiflerin. Bende cok beğeniyorum bi de seninkiler etamin degil gercek kanavice benim yaptıklarım yuklukte ama bi tane masa örtüm var yapıyorum halen fotosunu çekip koyucam. Yaa cok güzelmiş çeyizin digerleri de guzel görünüyor kenarlilarTelefonumda sadece bu fotoğraf var, çeyizimin gideceği zaman çekmiştim. diğerlerini de çekip koyarım sonra :) bunların da biri makine biri el işiydi sanırım. Çok da anlamıyorum ama seviyorum işte :)
Biz seninle aynı şeyleri düşünüyoruz sanırımikea beşik-şifonyer ve sepet beşik Bi karar verebilsek bide daha güzel olacak
benim kız anası gibi çatlakne zman ne dinleyeceği belli değil
Kizlar dun seker yuklemesini yaptirdim. Cok sukur sonuclar iyi cikti. Ac karnina 83, yuklemeden sonra 100 cikti. Ama sekeri ictikten 15-20 dk snra fena olmaya basladim. Basim dondu, midem bulandi. Bi de fena halde soguk soguk terledim. Megerse tansiyonum coj dusmus. Test bitince biseyler yedim gozumun onu acildi valla :) neyse bunu da atlattik sukurler olsun..
Ay pek guzel motiflerin. Bende cok beğeniyorum bi de seninkiler etamin degil gercek kanavice benim yaptıklarım yuklukte ama bi tane masa örtüm var yapıyorum halen fotosunu çekip koyucam. Yaa cok güzelmiş çeyizin digerleri de guzel görünüyor kenarlilar
MERHABA HANIMLAR,
bebeğim 21+2 günlük, doktora göre 20+6 ultrason makinesine göre 22+6 günlük.
benim gibi büyük olanlar var mı?
doktorum sat bazlı gitmiyor. başından beri kendi ölçülerine göre gidiyor. normalde 360 gram olmalı 420 gram bebek dedi. muhtemel doğum tarihim de 20 aralık olarak değişiyor makine de. büyük olması iyi mi kötü mü bilemedim. benim gibi olanlar var mı?
selam anneler nasılsınız pazartesi şeker yüklemesi yapıldı verdikleri şekerli karışım limon aromalıydı ve gazoz gibiydi oyüzden çok korktuğum gibi olmadı sonuçlar da iyi çıktı çok şükür sadece TSH değerim yüksek çıkmış doktor guatr başlangıcı olabilir dedi dün ek iki teskt daha yaptırdım inşallah bir şeyim yoktur öğleden sonra da kalp doktoruma gittik o da çok iyimiş çok şükür bebişim de iyi inşallah bir sorun çıkmadan tamamlarız şu süreci hepimizin Allah yardımcısı olsun...buarada hepiniz alışverişe başlamışsınız ben daha bir iğne almadım kuzucuğuma birde şereflikoçhisar gibi bir yerdeyim bizim alışveriş bir dahaki doktor kontrolüne kaldı artık...
geçmiş olsun canım inşallah ondada bişey çıkmaz.
benimde öyle canım. doktor normal dedi. önden gidiyosa 1 hafta önce doğar başka bir farklılık yok dedi. çok fazla fark çıkmadıkça bir kaç gğn önceden gitmesi normalmiş. ama eğer şekerin yüksekse bu da bebeği etkiliyomuş. bebek büyük olabiliyomuş. bana ailede şeker hastası olan varmı diyede sormuştu. yok diyince normal dedi.
Seker yuklemesı yapıldgnda sonucları aynı gun alabiliyomuyuzgeçmiş olsun canım inşallah ondada bişey çıkmaz.
Valla bende kendimi ii hissetmessem gıtmıyorum tek basınayken duşa.. Ben Magnet yapmayı ıstıyorum da cesaret edemiyorum keçeden istıyorum bak netten bulduklarımı atıyım sana da .. Bide gecen nette vosvos araba gördüm bayıldım. Ankara'da cok yakınımız yok anlara için vosvos olsa, eşiminde benimde memleketler ayrı orad ayrı ayrı bebek Mevlüt'ü istıyırum ora içinde ayrı olsa dıyorum bakalım brcerebılcem mi ... Kızlar bide nette kanaviçeden çerçeve gördüm hepsinin resmini atıcam...bu arada hamıleliği sormussun masallahımız var cok şükür cok iyi gecıyır hazırlık ise sadece bebek odasını boyadık . Cmtsi odasını alıcaz daha önce ikeadan alıcam demiştim ama cok küçük geldi gozumuze ıcın yana yana vazgrctım ..ayy içimi rahatlattın ççok sağol aynen tek başıma hareket etmiyorum duşa falan girmiyorum eşimi bekliyorum akşam kapıya dikiyorum arada seslen diyorum adamı da şebek etcem az kaldı..
senin nasıl gidiyor gebelik hazırlıklar ne durumda? bir de bende endişeleniyorum şu şeker ya da lavanta keseleri konusunda ne yapacağıma karar veremiyorum çok kararsızım bu aralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?