2014 Aralık Anneleri

Ya dunyada sorunsuz kaynana yokmuya. Benmkide tuttrmuş dogumdan sonra yanmda kalcakmış. Ay sankı annm ablam yok benim. Ona kaldm. O stresın sıkıntının içinde bide onla ugraşıcam işim yokta. E tabi ben istemedgm için kalamıcak tabiki. Yıkarm ortalıgı valla.

arkadaşlar merhaba

dün ayrıntılı ultrasyona girdim bebeğim sağlıklı çok şükür ama hareketleri yavaş gibi dedi doktor üzüldüm birde 3 gün falan geri dedi napsam başka bir hastaneye daha mı gitsem bu arada lokman hekim hastanesine gidiyorum aranızda oraya giden var mı

ya benim annemde aynı kayınvalidem karışmaz annem yok şeker yüklemesi yaptırma falan devamlı müdahale yaptırcam tabiki ilk kızımda da yaptırdım bunda da düşünüyorum şeker kadar tehlikeli bişey yok kolestrolüm var zaten

benim de annem aynı şeyi söyledi
ama ben de dr um yapçaz derse yaparız dedim hem onca kişi yaptırıyor Ben duamı okurum gerisini Allah'ıma bırakırım olacağın önüne geçemeyiz
Rabbim herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin
DİP NOT: Bu sabah Pau dinlim dedim kızım durmak bilmiyo şimdi

benim annemde dinlemiş canan karatayı. çok kötü anlattı kızım şeker yüklemesini dedi. çocuklarada gidiyo o kadar şeker sonra şeker hastası oluyo çocuklar küçük yaşta demiş. şeker yüklemesi yüzünden şeker hastalıkları artıyo demiş.

bide bana diyoki doktoruna sor bakalım canan karatay böyle diyo sizce doğru mu dicekmişim doktorlar Canan karataydan hiç hoşlanmıyo zaten. ne der acaba bana bunu dersem

ne kadarda olsa insan kendi annesiyle rahat edebiliyo. sezeryan olsak ameliyatlı olucaz üstümüzü onlar değiştircek. bilmem ne. insan çekinir kayınvalidesinden yaa. onlarında anlayışlı olması lazım.

istemezsen kalmaz canım, eşinle konuşup anlaşırsın. ben henüz karar vermedim kimin kalacağına ama tabi ki biz kimin yanında rahat edersek onun kalması gerekir.
ya işte kimse mükemmel değil, böyle kabulleneceğiz artık iyi yönlerini görüp kendimizi iyi hissetmek en iyisi

ya benim annem hiç karışmaz, o yüzden de alışık değilim işte garip geliyor. ben de yaptıracağım canım ya zaten tatlıları çikolataları yiyoruz hiç şeker yemesek tamam ama kim yapabilir ki öyle.

amin canımm inşallah tabi ki biz elimizden geleni yapıyoruz, gerisi Allah'ın takdiri.
senin kuzucuk müziksever desene :)

bak demek ki sadece benim kayınvalidem değilmiş, annelerin çoğu öyleymiş. kadına bir sürü laf söyledim
benim doktorum da karatay neden öyle bir şey söylemiş hiç anlamadım, verilen 50 gr şeker zaten demişti. hiç sevmiyorlar kadını hakikaten, adını duyunca yüzleri değişiyor

Kizlar dun seker yuklemesini yaptirdim. Cok sukur sonuclar iyi cikti. Ac karnina 83, yuklemeden sonra 100 cikti. Ama sekeri ictikten 15-20 dk snra fena olmaya basladim. Basim dondu, midem bulandi. Bi de fena halde soguk soguk terledim. Megerse tansiyonum coj dusmus. Test bitince biseyler yedim gozumun onu acildi valla :) neyse bunu da atlattik sukurler olsun..

Telefonumda sadece bu fotoğraf var, çeyizimin gideceği zaman çekmiştim. diğerlerini de çekip koyarım sonra :) bunların da biri makine biri el işiydi sanırım. Çok da anlamıyorum ama seviyorum işte :)
Ay pek guzel motiflerin. Bende cok beğeniyorum bi de seninkiler etamin degil gercek kanavice benim yaptıklarım yuklukte ama bi tane masa örtüm var yapıyorum halen fotosunu çekip koyucam. Yaa cok güzelmiş çeyizin digerleri de guzel görünüyor kenarlilar

Biz seninle aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım ikea beşik-şifonyer ve sepet beşik Bi karar verebilsek bide daha güzel olacak

Kizlar bnce hic bi daha sepet besik alip masraf yapmayin derim. Bn de cok dusundum. Ahsap besik alicam 60*120 ebatinda. Ilk 6 ay yatak odama koyucam. Snra zaten yaz gelince odasina koyucam dolabini sifonyerini de o zaman alicam.2-3 yasina kadar yatsa yeter. Snra zaten genc odasi alirim.

benim kız anası gibi çatlak ne zman ne dinleyeceği belli değil

daha dingin şeyler dinlet çocuğa, şimdiden alışmasın

hadi geçmiş olsun canım. ben de ondan korkuyorum, mide bulantılarım geçmedi ve tatlı yiyince kötü oluyorum. üstelik tansiyonum da 10a 5, 9a 5 falan çıkıyor hep. inşallah sıkıntı olmadan atlatırım şu şeker yüklemesini de

ben severim böyle şeyleri canım, hep derlerdi hiç götürme kullanılmıyor diye ama sonuçta emek verilmiş dedim hepsini götürdüm kullanıyorum da evimde. bekliyorum fotoğrafını, ben de çekip yollayacağım diğerlerini de :) englishome un kenarı kaneviçe görünümlü havluları var, onlardan bile var bende

selam anneler nasılsınız pazartesi şeker yüklemesi yapıldı verdikleri şekerli karışım limon aromalıydı ve gazoz gibiydi oyüzden çok korktuğum gibi olmadı sonuçlar da iyi çıktı çok şükür sadece TSH değerim yüksek çıkmış doktor guatr başlangıcı olabilir dedi dün ek iki teskt daha yaptırdım inşallah bir şeyim yoktur öğleden sonra da kalp doktoruma gittik o da çok iyimiş çok şükür bebişim de iyi inşallah bir sorun çıkmadan tamamlarız şu süreci hepimizin Allah yardımcısı olsun...buarada hepiniz alışverişe başlamışsınız ben daha bir iğne almadım kuzucuğuma birde şereflikoçhisar gibi bir yerdeyim bizim alışveriş bir dahaki doktor kontrolüne kaldı artık...

MERHABA HANIMLAR,

bebeğim 21+2 günlük, doktora göre 20+6 ultrason makinesine göre 22+6 günlük.
benim gibi büyük olanlar var mı?
doktorum sat bazlı gitmiyor. başından beri kendi ölçülerine göre gidiyor. normalde 360 gram olmalı 420 gram bebek dedi. muhtemel doğum tarihim de 20 aralık olarak değişiyor makine de. büyük olması iyi mi kötü mü bilemedim. benim gibi olanlar var mı?

benimde öyle canım. doktor normal dedi. önden gidiyosa 1 hafta önce doğar başka bir farklılık yok dedi. çok fazla fark çıkmadıkça bir kaç gğn önceden gitmesi normalmiş. ama eğer şekerin yüksekse bu da bebeği etkiliyomuş. bebek büyük olabiliyomuş. bana ailede şeker hastası olan varmı diyede sormuştu. yok diyince normal dedi.

geçmiş olsun canım inşallah ondada bişey çıkmaz.

sağol canım. tatlı yemek dedi zaten. hatta meyve bile yeme dedi :S ben az az olsa da meyve yemeye çalışıyorum. tatlı ile aram da yok zaten. bakalım.

Valla bende kendimi ii hissetmessem gıtmıyorum tek basınayken duşa.. Ben Magnet yapmayı ıstıyorum da cesaret edemiyorum keçeden istıyorum bak netten bulduklarımı atıyım sana da .. Bide gecen nette vosvos araba gördüm bayıldım. Ankara'da cok yakınımız yok anlara için vosvos olsa, eşiminde benimde memleketler ayrı orad ayrı ayrı bebek Mevlüt'ü istıyırum ora içinde ayrı olsa dıyorum bakalım brcerebılcem mi ... Kızlar bide nette kanaviçeden çerçeve gördüm hepsinin resmini atıcam...bu arada hamıleliği sormussun masallahımız var cok şükür cok iyi gecıyır hazırlık ise sadece bebek odasını boyadık . Cmtsi odasını alıcaz daha önce ikeadan alıcam demiştim ama cok küçük geldi gozumuze ıcın yana yana vazgrctım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…