2014 Aralık Anneleri

benimde oldu bu hafta tam alt kısmımda ayağı kalkınca bıçak batar gibi sancılar. ara ara oluyor tabi. doktora söyledim çok normal dedi. bebiş aşağı doğru vurdukça sancı yapar aynı zamanda çatı kemiklerinide açar dedi. iyi işte doğuma hazırlanıyo vücut dedi. bebek bile vuruşlarıyla açıyormuş aslında

günaydın kızlar :))

sizde benim gibi doğumdan korkuyormusunuz?

birde herkesin oğlumu olacak :))) her oğluşum diye yazıyor. kızı olan yok mu :)) kız anneleri kızıma isim bulamıyorum :)) siz ne koyacaksınız?

Günaydın kızlar,
Birkaç gündür işe 9.30 hatta bazen 10a doğru geliyorum kimse sesini çıkarmıyor normalde de bana çok laf eden olmaz ama surat falan asarlardı muhtemelen, şimdi hamilelik kredilerimi kullanıyorum
izinleri konuşmuşsunuz, doğumdan 3 hafta öncesine kadar yasal olarak çalışılabilir ama ondan sonra doğum iznine ayrılmak zorundayız. bence çok fazla, o sürede evde durmak daha zor olabilir benim için mesela ama yapacak bir şey yok

amann amann maşallahhh ne güzel herşey güzel çıkmışş, bence kilosu da gayet iyi canımm
sağol canimm inşallah boyle devam eder kilo alması

bizde 37 haftalıgız canım.. 26+4de doktora gittigimizde 1000grdık. drumuz gayet ii kılosu demişti.. yakın sayılır masallah iyidir iyi :)
maşallah senin bebisine de

Ayy ne guzel yaa o yanaklari annesi yer :) kilosu da gayet iyii.. bnmki 26 dayken 966 gr.di.
valla yerimm bazen dayanamayıp gobegimi mincikliyorum bi güzel makas aliyorum

kızım olsaydı Selin koymak isterdim. ama ikinci oğlum geliyor:)

ben de son 3-5 güne kadar çalışmak istedim, evde olunca sanki dinleniliyor mu? bebek doğunca yapamam şunu da yapayım bunu da yapayım, dolap içlerini düzenleyeyim vs vs derken ben evde daha çok yorulmuştum:)

bence de canım ya o günlerde evde beklemek daha zor olur. iş yerinde yine arkadaş ortamı muhabbet falan saatler geçiyor. tabi şimdi rahat konuşuyoruzda 32 den sonra zorlaşıyor hareketler falan diyorlar. belkide gelmek istemicez

ok ben haber veririm mutlaka
ahşap puzzle lar da indirime giriyor çocuklar için uzmanlar çok öneriyor yakalarsam haber vericem mutlaka

harikasın kuzumm kıyafet yerine buara kitaplara odaklanmak istiyorum bende kendime bunu sipariş ettim dün ;

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=693455&sa=177381662

size sevdiğim bi blogtan da alıntı yapıorumm güzellll anneleeerr

http://www.melinasmom.com/site/2014/06/13/40i-ucana-kadar-tam-anlamiyla-bir-basucu-kitabi/

“40’ı UÇANA KADAR” Tam anlamıyla bir başucu Kitabı…
melinasmom/ BEBEK BAKIM, carousel/ Leave a Comment/ 0

“40’ı UÇANA KADAR” Tam anlamıyla bir başucu Kitabı…

Hani bazı anlar vardır, kendinizi bilgisayar başında, bebeğinizle ilgili endişeli bir şekilde, bir konuyu araştırırken bulursunuz. Genellemiyorum, ama çoğu ‘taze anne’, bebeğinin kırkı çıkana kadar en az birkaç kere bu araştırma girişiminde bulunmuştur diye düşünüyorum. İşte şimdi, tam da lohusalık döneminde kafanızdan geçebilecek tüm endişelerinizin cevabını bulabileceğiniz, Dr. Gökhan Mamur’un kaleminden çıkmış bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Geçenlerde, Lansman’ına katılamamış olsam da, sonradan kitabını edinip okudum ve gerçekten faydalı buldum…

Kısaca bahsetmem gerekirse; “Bebeğimi nasıl emzireceğim? Hangi pozisyonda tutmalıyım? Süt nasıl artacak? İlk banyo? Gaz sorununla nasıl baş edeceğim? Ateşlendiğinde ne yapmalıyım? Ev kazalarında, kazanın durumuna göre ilk müdahalem nasıl olmalı?” gibi bir çok merak edilen konuda verdiği bilgilerle, hem hamileler, hem de taze anneler için gerçekten, tam anlamıyla bir baş ucu kitabı! Dr. Göhan Mamur’un, Gün Yayıncılık’la çıkardığı bu kitap, hamilelik sırasında veya ilk aylarda alınmalı ve gerçekten evin bir köşesinde durmalı. En azından, her hastalık ve durum karşısında kafa karıştıran, insanı buhrana sürükleyen yersiz yorum ve endişelerden kurtulmuş olunur diye düşünüyorum. Haksız mıyım?

Sevgiler,

Slm cnm bende kız annesı olucam inşş. Kızımın adı HİRA olucak

oh bitmiş alışverişleriniz maşallah ya ben birkaç kıyafet aldım biberon aldım öylece duruyorum bayramdan sonra çıkıp hepsini bir günde alıp hallederiz diyorum ama alışveriş yapmaktan korkuyorum resmen :)

kundan yapmayı düşünüyorum ben canım kış olacağı için ama öyle sımsıkı çocuğu kalas gibi kucağıma alacak şekilde değil yarım kundak şeklinde

ben de son 3-5 güne kadar çalışmak istedim, evde olunca sanki dinleniliyor mu? bebek doğunca yapamam şunu da yapayım bunu da yapayım, dolap içlerini düzenleyeyim vs vs derken ben evde daha çok yorulmuştum:)

aynen ben de ondan korkuyorum. 8 sene önce ameliyat olmuştum kistten, hastanede zor bela tuttular beni 1 gece, eve çıktığımın ikinci günü de okula gitmiştim yatıp dinlenmek bana göre değil hiç
ayşe öner'in kitabını okuyorum da hamileliğin son zamanlarında kendinizi enerjik hissederseniz o doğuma hazırlık enerjisidir, bu enerjiye güvenip ev işi veya gezi tozu yapmayın doğuma enerjiniz kalmaz diyordu :)

evet işte evde olursak sürekli iş bulacağız kendimize.
belki de dediğin gibi olacak, gelmek istemeyeceğiz ama sıkıntıdan patlarız o zaman da evde. şimdi bile zor geçiyor zaman, son zamanlarda nasıl geçecek ki

ilki sezaryen olup ikinciyi bekleyen anneler...
kaçıncı haftada alacak dr bebeği ? doktoruyla bunu konuşan oldu mu ?
benim bir arkadaşıma 38+4e randevu verdi dr.

Canm bişey sorcam. 32. Haftada calışamaz raporu alınabiliıyomu. Ben daha calışmıcam cunku
Zaten o zaman almak zorundasın. REsmi olarak iznimiz 32. haftada başlıyor. YA gidip 32. haftada çalışamaz alacaksın ya da çalışacaksan 37. hafta ya kadar çalışabilir raporu alacaksın.
Güle güle kullanın canım. Ben kollarının altından hafif sarmayı düşünüyorum öyle bariz kundak değil yani. Rahat tutmak ve bebiş dik dursun diye yapacağım. Ablam da da yapmıştık.
Yok canım 32. haftada rapor aldın mı bir daha çalışmak istemediğin hafta gidip çalışabilir raporunu kapatıyorlar çalışamaz veriyorlar. Max. 37. hafta dolduğunda da izne ayrılmak zorundasın. 38 yasal değil malaesef.
Ablamın yüksekmişte. Ben kendimin kini düşük biliyordum. Doğumda göreceğiz yüksek mi düşük mü ? İnş allah ablamın gibi yüksektir.
Ben şahsen korkuyorum ama yapacak bir şey yok. Göze aldık bunu Genel olarak oğluş zaten
Kullan kullan bu kredileri sonra çok ararsın Bence de çok fazla. O sırada bebiş gelirse ne ala ama gelmezse bekle dur. Geçenlerde bir yerde okudum bebişlerin gelme zamanı 40-42. haftalar arasıymış. Şimdiki doktorlar çok aceleci 40 bitti mi gelmiyor suni sancı ya da sezaryan deyip alıyorlar diyor.

günaydın,
doğumdan çok korkuyorum tabiki benim de kızım olacak adı da beren :)

Gecen sabah uyurken eşimin eli karnımdaymış . Oyle cok oynadı ki dıyor esım nasıl uyanmadın .. Bizimki çekmiş üstümden pikeyi izlemiş baya . Artık belli oluyır dışardan oynaması balık gibi kıpır kıpır .. Babamlar bendeyken oynadı yıne karnımda annemle babam karşı koltukta karnıma bakın dedım uzaktan bile gördüler .. Hatta dıygulandılar . Ben gülüyorum o oynadıkca cok keyıfli

Canim bana 15 kasimdan sonra alabiliriz dedi dr bu araada biz bu calisabilir raporunu ne zaman alicaz bilgin varmi 32 haftaya girincemi bittikten sonrami benim 32 hafta bayrama denk geliyor bise olurmu

canım benim ilk bebeğim ama doktora gittim 2 gün önce benim bebeiş önden gidiyordu 1 hafta. eğer 4 kilonun üzerinde doğarsa normal doğumu önermiyorum ama sana kalmış dedi. bende normal olmazsa erkenmi olmak zorunda dedim. hayır dedi. illa 38 de almıyorum dedi. zaten normal doğum sancıları 41 de falan geliyormuş. hafif sancılar gelmeye başlayınca biz anlayabiliyormuşuz. hemen çocuk kanala girmiyor sonuçta. o yüzden o gün bir doğum yaptırmış mesela 4.600 doğmuş çocuk 39+5 te yaptırdım dedi.

Ayy maşallah çok tatlıı:)

Bam telime bastın canım . Bizimde kızımız olacak inşallah sma hala isim belli değil . Dun esıme netleşsin artık dıyorum . Bsna en sın zaten senın istediğin olmayacak mı son noktada karar çer dıyo .. Biz basta aklımızdaki isimleri söyledik . Sevmeduklerımızi eledik . Sonda Asya ve Nil isimleri kaldı . Ama elenen ve aklımda kalanları yazıyım sana da belki fikir olur . Doğa ,defne , derin , eliz beğendiğim eşimin eledikleri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…