canım çok geçmiş olsun. al raporunu yat güzelim dikkat et kendine.YOK CANIM EVE ÇIKMAYA DA HAZIR DEĞİLİM. KENDİMİ YORMUYORUM ZATEN AMA İYİCE DİKKAT EDİCEM. BOL BOL YATICAM ARTIK. NE KADAR GEÇ ÇIKTIM BENİM İÇİN O KADAR İYİ. AMA BEBEĞİMİN SAĞLIĞIDA ÖNEMLİ. 2 HAFTA SONRA Kİ KONTROLDE DURUM BELLİ OLUR. EĞER GEREKİRSE 32 DE DİNLENMEYE ÇEKİLİRİM MECBUR..
ya ben demir hapı olarak gynoferon kullanıyorum çok şükür bağırsaklarımı harekete geçirdi. yani ya magnezyum harekete geçiriyor yada demir hapı. varmı böyle bişi yaşayan?
uzun bir süreden sonra hepinize selamlar bacılar. inşallah hepiniz bebişlerinizle beraber çok çok iyisinizdir. alışverişler nasıl gidiyor.. biz hala acaba odasında mı yatırsak yoksa park yatak alıp kendi yanımızda odada mı yatırsak kararsısız. tecrübeli anneciklerin fikrine ihtiyacımız var odasında yatarsa karyolasının alt yatağı var ben de orda yatacam bebekle ama ya duymassam sesini ağlayınca ???
ne etsek bilemedik. bu günlerde canımda çok sıkkın
öncelikle geçmiş olsun. bulantı yok ama birkaç haftadır baş dönmesi başladı bende de. tansiyona bağlıyorum ben..Günaydın herkese :) Ya kızlar benim bulantılarım tekrar başladı sanki ve sürekli baş dönmem var ikiz gebelik olmasına rağmen daha 6 kılo aldım iyice halsizleştim bu aralar mide bulantılarından doğru dürüst beslenemedim sanırım
maşallah bebeğine cnm gözün aydın :) burdan birçok kişi kasım annesi olacak gibi görünüyor. bana da kasım sonu demişti dr.dün kontrole gittim arkadaşlar. bebeğim 1 hafta önde. ilki de sezaryan olduğu için 38+3 gibi alırız dedi. 24 kasıma denk geliyor. akrep olsun istiyordum yay olacak hayırlısı. sata göre 30+5 idik, usgye göre 31+5 ve 1900 olmuş danam. maşallah.
gelelim şekerimeeeee. aç gittim kan verdim. kahvaltı edip 1 saat sonra kan verdim.
açlık 95 tokluk 94.
boş yere diyet ettirdiler bana. şekerim dibe vurmuş karbonhidratsızlıktan şekersizlikten. ben yükleme yaptırdığım hafta üzüm kavun dondurma çok yemiştim ve de oğlum kreşe alışamıyor diye stresim çoktu.
eve gider gitmez muz yedim. 20 gündür muz yemiyordum:)
eşime de sınır 130 benim 124 çıktı dedim. diyete devam dedim. uğraşamam şimdi bayramda ye ye ye ye baskılarıyla:)))
Teşekkür ederim sanada geçmiş olsun benimde hep düşük tansiyonum 9 5 çıkıyor genellikle baş dönmesi düşük tansiyondandır muhtemelenöncelikle geçmiş olsun. bulantı yok ama birkaç haftadır baş dönmesi başladı bende de. tansiyona bağlıyorum ben..
Gunaydin anneler ben pazartesi doktora gittim bebeğim. 1100 gram haftasina gore düşük birde aksamlari karnim çok sertlesiyo yatakta donemiyorum agirlasiyorum boyle olan varmi..
Kapi caldiginda uzandigim yerden kalkip kapiyi acmam zor oluyor..son iki ayi dusunmek bile istrmiyorum boyle olursane güzel hepiniz yawrayigordünüz benim daha var oğluşuma kavuşmama20.inde randevum benim karnımda sertleşme yok ama iki tane yastık ve eşimin yardımı olmadan yattığım yerden kalkmak mümkün olmuyor :)
Kapi caldiginda uzandigim yerden kalkip kapiyi acmam zor oluyor..son iki ayi dusunmek bile istrmiyorum boyle olursa
Nasıl yani cnm anlamadm. Bende 32. Haftada calışamaz raporu alıcam. Ama daha calışmıcam. O rapor parasını alamıyomuyız Kafam iyce karıştıCANIM BİLGİN OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM, RAPOR PARASI ALAMAZSIN.
4 AYLIK SÜREÇTEN RAPOR PARAM GELECEK DİYE BİR DÜŞÜNCEN VARSA ORDA ÇALIŞTIĞIN İŞYERİNDE TEKRAR DEVAM ETME DİYE BİR ŞART VAR.
hayır alabilirsin. geçmişe dönük 90 gün sigortan varsa rapor paranı alırsın. sonrasında çalışma zorunluluğu yok.Nasıl yani cnm anlamadm. Bende 32. Haftada calışamaz raporu alıcam. Ama daha calışmıcam. O rapor parasını alamıyomuyız Kafam iyce karıştı
Nasıl yani cnm anlamadm. Bende 32. Haftada calışamaz raporu alıcam. Ama daha calışmıcam. O rapor parasını alamıyomuyız Kafam iyce karıştı
cnm özel sektör çalışanları 16 haftalık doğum raporunun (çalışmadığı dönemlerin yani) ücretini sgk dan alıyorlar. bizim gibi (kamu personeli) maaş almaya devam etmiyorlar yani. bazı durumlarda da işverenle işçi anlaşıyo. maaşını almaya devam ediyor. sgk ödemesini de işverene veriyor. bilmem anlatabildim mi :)rapor parası falan ne demek ben yabancı kaldım konuya arkadaşlar..
cnm özel sektör çalışanları 16 haftalık doğum raporunun (çalışmadığı dönemlerin yani) ücretini sgk dan alıyorlar. bizim gibi (kamu personeli) maaş almaya devam etmiyorlar yani. bazı durumlarda da işverenle işçi anlaşıyo. maaşını almaya devam ediyor. sgk ödemesini de işverene veriyor. bilmem anlatabildim mi :)
dün kontrole gittim arkadaşlar. bebeğim 1 hafta önde. ilki de sezaryan olduğu için 38+3 gibi alırız dedi. 24 kasıma denk geliyor. akrep olsun istiyordum yay olacak hayırlısı. sata göre 30+5 idik, usgye göre 31+5 ve 1900 olmuş danam. maşallah.
gelelim şekerimeeeee. aç gittim kan verdim. kahvaltı edip 1 saat sonra kan verdim.
açlık 95 tokluk 94.
boş yere diyet ettirdiler bana. şekerim dibe vurmuş karbonhidratsızlıktan şekersizlikten. ben yükleme yaptırdığım hafta üzüm kavun dondurma çok yemiştim ve de oğlum kreşe alışamıyor diye stresim çoktu.
eve gider gitmez muz yedim. 20 gündür muz yemiyordum:)
eşime de sınır 130 benim 124 çıktı dedim. diyete devam dedim. uğraşamam şimdi bayramda ye ye ye ye baskılarıyla:)))
ŞÖYLE, HAMİLESİN DOĞUM İZNİNE AYRILDIN, DOĞUMDAN SONRA RAPOR PARANI ALMAK İSTİYORSUN, O ZAMAN DOĞUM İZNİ BİTTİKTEN SONRA ÇALIŞIRLIĞIN DEVAM EDİCEK. BENİM BİLGİM BU.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?