2014 Aralık Anneleri

canım çok geçmiş olsun. al raporunu yat güzelim dikkat et kendine.

ya ben demir hapı olarak gynoferon kullanıyorum çok şükür bağırsaklarımı harekete geçirdi. yani ya magnezyum harekete geçiriyor yada demir hapı. varmı böyle bişi yaşayan?

magnezyum yapıyor canım.ben günde iki kez çıkıyorum magnezyuma başlayalı. dün hastanede şeker kontrolündeydim tüm gün ilaçlarım öğünlerim su içimim aksadı ve dün hiç çıkmadım wc. hatta ilk gebeliğimde son ay bacak kramplarım pik yapınca dr magnezyumu günde 2ye çıkarttı. wcye yetişemeyecek derece ishal oldum. günde 1e düştü normale döndüm.

tatlım tecrübeme dayanarak naçizane tavsiyem, odasını hazırla. odana da bi park yatak al. park yatak dediğin 250 lira bir şey, içine bir de uyku seti aldın mı 350ye mal olur.
ben odasına 16 aylıkken geçirdim. hep park yatakta uyudu. odasına geçişte de hiç sıkıntı yaşamadık maşallah. çocuğum 33 ay bitti 34e girdi, onun akranlarından hala anne babayla aynı odada uyuyanlar yalnız kalamayanlar var. o yüzden aklı çok ermeden 1 yaşını geçince ayrılmalı bence.

bu arada sesini duymazsam vs demişsin, ister odanda yatır ister odasında beraber yatın ıh dediği anda yataktan fırlarsın zaten. benim gibi uykusu alarmı duymayıp final sınavını kaçıracak kadar ağır biri bile bi ıh demeyle fırlıyorsa herkes uyanır. analık böyle bir şey:))
ama mutlaka bebek telsizi alın. hangi odada yatarsa yatsın, o uyurken sen mutfakta oturma odasına duşta orda burda olcan. telsiz elin ayağın olur.

dün kontrole gittim arkadaşlar. bebeğim 1 hafta önde. ilki de sezaryan olduğu için 38+3 gibi alırız dedi. 24 kasıma denk geliyor. akrep olsun istiyordum yay olacak hayırlısı. sata göre 30+5 idik, usgye göre 31+5 ve 1900 olmuş danam. maşallah.

gelelim şekerimeeeee. aç gittim kan verdim. kahvaltı edip 1 saat sonra kan verdim.
açlık 95 tokluk 94.

boş yere diyet ettirdiler bana. şekerim dibe vurmuş karbonhidratsızlıktan şekersizlikten. ben yükleme yaptırdığım hafta üzüm kavun dondurma çok yemiştim ve de oğlum kreşe alışamıyor diye stresim çoktu.
eve gider gitmez muz yedim. 20 gündür muz yemiyordum:)
eşime de sınır 130 benim 124 çıktı dedim. diyete devam dedim. uğraşamam şimdi bayramda ye ye ye ye baskılarıyla:)))

öncelikle geçmiş olsun. bulantı yok ama birkaç haftadır baş dönmesi başladı bende de. tansiyona bağlıyorum ben..

maşallah bebeğine cnm gözün aydın :) burdan birçok kişi kasım annesi olacak gibi görünüyor. bana da kasım sonu demişti dr.
şekerine de ayrıca sevindim. yine de abartma tabi :)

ben de 2 gündür wc ye çıkamıyorum o kadar su içiyorum kuru kayısımı falan da ihmal etmem ama sonlara yaklaştık diye iyice bağırsaklara baskı oluyor ondan mı acaba??

öncelikle geçmiş olsun. bulantı yok ama birkaç haftadır baş dönmesi başladı bende de. tansiyona bağlıyorum ben..
Teşekkür ederim sanada geçmiş olsun benimde hep düşük tansiyonum 9 5 çıkıyor genellikle baş dönmesi düşük tansiyondandır muhtemelen

Gunaydin anneler ben pazartesi doktora gittim bebeğim. 1100 gram haftasina gore düşük birde aksamlari karnim çok sertlesiyo yatakta donemiyorum agirlasiyorum boyle olan varmi..

Gunaydin anneler ben pazartesi doktora gittim bebeğim. 1100 gram haftasina gore düşük birde aksamlari karnim çok sertlesiyo yatakta donemiyorum agirlasiyorum boyle olan varmi..

ne güzel hepiniz yawrularınızı gördünüz benim daha var oğluşuma kavuşmama 20.inde randevum benim karnımda sertleşme yok ama iki tane yastık ve eşimin yardımı olmadan yattığım yerden kalkmak mümkün olmuyor :)

kızlar günaydın ne aklıma takıldı hemen açıklıyorum bu sling olayını düşünen var mı aramızda? kolik bebeklere birebir diyor bir de taşıma kolaylığı
ama benim merak ettiğim kaç saat bebek taşınabiliyor bebek? bilen varsa yazsa ya

Kapi caldiginda uzandigim yerden kalkip kapiyi acmam zor oluyor..son iki ayi dusunmek bile istrmiyorum boyle olursa

Kapi caldiginda uzandigim yerden kalkip kapiyi acmam zor oluyor..son iki ayi dusunmek bile istrmiyorum boyle olursa

canım uzandığın yerden direk kalkma. önce yan dön öyle kalk. sırtüstü yatarken direk kalkmak zor.

CANIM BİLGİN OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM, RAPOR PARASI ALAMAZSIN.
4 AYLIK SÜREÇTEN RAPOR PARAM GELECEK DİYE BİR DÜŞÜNCEN VARSA ORDA ÇALIŞTIĞIN İŞYERİNDE TEKRAR DEVAM ETME DİYE BİR ŞART VAR.
Nasıl yani cnm anlamadm. Bende 32. Haftada calışamaz raporu alıcam. Ama daha calışmıcam. O rapor parasını alamıyomuyız Kafam iyce karıştı

Nasıl yani cnm anlamadm. Bende 32. Haftada calışamaz raporu alıcam. Ama daha calışmıcam. O rapor parasını alamıyomuyız Kafam iyce karıştı
hayır alabilirsin. geçmişe dönük 90 gün sigortan varsa rapor paranı alırsın. sonrasında çalışma zorunluluğu yok.

ŞÖYLE, HAMİLESİN DOĞUM İZNİNE AYRILDIN, DOĞUMDAN SONRA RAPOR PARANI ALMAK İSTİYORSUN, O ZAMAN DOĞUM İZNİ BİTTİKTEN SONRA ÇALIŞIRLIĞIN DEVAM EDİCEK. BENİM BİLGİM BU.

rapor parası falan ne demek ben yabancı kaldım konuya arkadaşlar..

rapor parası falan ne demek ben yabancı kaldım konuya arkadaşlar..
cnm özel sektör çalışanları 16 haftalık doğum raporunun (çalışmadığı dönemlerin yani) ücretini sgk dan alıyorlar. bizim gibi (kamu personeli) maaş almaya devam etmiyorlar yani. bazı durumlarda da işverenle işçi anlaşıyo. maaşını almaya devam ediyor. sgk ödemesini de işverene veriyor. bilmem anlatabildim mi :)

anladım canım . sağol:)

Haberler şahane:) Kuzuya da maşallah. Bnm büyük oğlum 7 hft erken gelerek akrep olunca, babası acaip bozulmuştu:) yüksek ihtimalle bu da akrep olcak . Evde 2 koç 2 akrep abbowww:)) çok şenlikli olcaz kesin :)

Bence yay iyidir. Koçla ii anlaşanlardan olduğunu biliyorum. O zmn iidir ii:)

ŞÖYLE, HAMİLESİN DOĞUM İZNİNE AYRILDIN, DOĞUMDAN SONRA RAPOR PARANI ALMAK İSTİYORSUN, O ZAMAN DOĞUM İZNİ BİTTİKTEN SONRA ÇALIŞIRLIĞIN DEVAM EDİCEK. BENİM BİLGİM BU.

SİZ BUNU ÇALIŞTIĞINIZ YERİN MUHASEBECİSİNE SORUN. BEN YANLIŞ YÖNLENDİRMEYEYİM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…