2014 Aralık Anneleri

Kuzum ben o Kasılmaları 20. haftadan beri yaşıyorum:) 32 hafta dolduğunda o kadar arttı ki 4dk da 1 gelmeye başladı. 2 gün sonra da hastaneye yattım. O kadar ilaca rağmen yine kasıldı yine kasıldım.şimdi evdeyim hala kasılıyorum ve artık önemsemiyorum.

Dr um da artık doğurabilirsin korkma diyip duruyo. Çünkü taa 20.haftadan beri doğum riskiyle yaşıyorum ve 34.haftaya kadar gelebilmek inan çok büyük nimet..

Yani diycem o ki bu kadar üzülmene gerek yok. Doğum yapsan da tehlikeli haftalarda değilsin..gönül ister ki en az 36 dolsun ama kısmette ne varsa o oluyo. Bak bnm oğlum 33+2 de doğdu. O zamana dek en ufak sıkıntım yoktu. Suyum fazlaydı ve bu başlı başına erken D. sebebiymiş. Dr um hiç bir önlem almadı hiç bir uyarı yapmadı. Şu an yaşıtlarıyla hiç farkı yok. 1.5 yaşında konuşmaya başladı. Ilk aylar zor geçti ama sonra normal süreç neyse onu yaşadık.

Bir de seninki tam Dr kontrolüne denk gelmiş şanslısın. İlaçlar işe yarıycaktır . Hatta ben derim ki hastaneye yat. Serum takviyesi çok rahatlatır..

Bir de şöle bişi var. Bazı kadınların rahmi devamlı kasılır ama doğumu başlatmazmış. Huzursuz rahim deniyo buna. Dr um bana seninki öyle dedi. Bu kdr kasılmaya rağmen ne rahim ağzın kısalıyo ne açılma oluyo. Yoksa şimdiye çoktan doğururdun dedi.Seninki de öyle olabilir. Stres yapma. Her şey olacağına varıyor...

kızlar kasılma 30. haftadan sonra başlıyormuş. bazı durumlarda 24. haftada da başladığı oluyormuş. bendeki kasılma şöyle oluyor. karnımın bir tarafı taş gibi oluyo bi tarafa toplanıyo. sanki oraya poposunu falan dikmiş gibi. ama o an kendimi rahatsız hissediyorum bir an önce gevşese diye bekliyorum en fazla 1 dk sürüyor sonra o yükseklik iniyor sertlik yumuşuyor rahatsızlık hissi geçiyor. bunu günde 6-7 defa yaşıyorum. bilimsel adı braxton hick kasılmaları. bebek iriyse daha çok olur dedi bana dr um. plesentadan bebeğe kan akımına faydası oluyormuş ve doğuma hazırlık kasılmalarıymış.
hissetmeyen arkadaşlar muhtemelen henüz yaşamaya başlamamışsınızdır çünkü farkedilmeyecek bir durum değil.2. gebeliklerde daha erken hissedilmeye başlanırmış.

hakkaten canım ya valla kasılmayı anlayamadan doğumama gidicez napıcaz benim ağrı eşiğimde yüksek galiba ben ne ağdada ne iğnede gıkım çıkmaz. ağdayı bile iğne batması gibi tarif ederim acaba diyorum oluyoda pek anlamıyomuyum.

Canim benim icimi o kadar rahatlattin ki Allah razi olsun senden. Rabbim evlatlarimizi zamaninda ve saglikla kucagimiza kavustursun. Surekli kasiliyorum hala. Gece biraz rahattim ama. Demek ki hep uzanip dinlenmem gerekiyo. Kasilmalari sayicam ve boyle sanciyla beraber gelmeye devam ederse ya da artarsa beni de yatirabilirler. Hatta su an bile yatirabilirdi dr beni ama ben hastanede daha kotu oluyorum. Bugun evimdeyim ve rahatim en azindan. Adalat diye bi ilacla agri kesici iciyorum beraberinde cok sivi tuketmem gerekiyo. Serum da alsan ayni sey dedi dr. Zatn ilac cok idrara cikariyo ve fazla tuzu attiriyomus vucuttaki. O yuzden surekli susuyorum. Insallah faydasini gorurum. Eger ilac iyi gelmezse gidicem tekrar. 'Huzursuz rahim' konusunda haklisin bende de olabilir cnku her hareketimde kasiliyorum nerdeyse. Rahim hemen korumaya aliyo bebegi. Eve cikmana cok sevindim. Dua edelim de bu sekilde de olsa 37 yi devirelim canim ins. Ama yine de Rabbim bilir hayirlisini nasip etsin bize. Ogluna masallah erken doganlar cok zeki olurmus. Bn de prematureyim. 7 aylik dogmusum ve 3-4 yasinda yazmaya okumaya baslamisim. Senin oglun kac kilo dogdu ve kuveze girdi mi? Kiyamam ben ona.. Rabbim salih evlat eylesin onu..

hayır olsun canım hayra yor. bu nişan gelme olayınada takımlaya başladım. kayınvalidem diyoki ben 3 doğumumda da nişanı gördüm hemen hastaneye gittim doğurdum.nişanı görmeden hastaneye gitmemek lazım diyo. yoksa hastanede beklerken stresten sancın kaçıyormuş. ama bazılarıda diyorki nişan geldikten sonra 10 güne kadar doğum yapmaman normalmiş.

Benim ilk doğumumda nişan gelmedi hatta suyunda gelmedi ve hatta hiç doğum sancısı kasılması yaşamadım Artık günüm geçtiği için gittim doktora 41+1 de gittiğimde 4 çm açılmış Öyle yattım hastaneye Herkesin farklı oluyor Nişan geldikten sonra bir kaçgün içinde doğum gerçekleşiyor muş diye biliyorum bende

Kızlar A 101 den nevresim takımı aldım şimdi bebeklere Dokusu güzel hemde çok uygun Almak isteyen varsa diye söylüyorum

canlarım inşallah bi 10-15 gün daha dayanır bebişler. siz istirahtlerinize ilaçlarınıza dikkat edin gerisi rabbime kalmış.

hay maşşallah ağdaya dayanıyorsan sen doğumu da güle oynaya yaparsın inşallahhh

Evet ayni gerilme bende de var canim ya ben karnim genişliyor catliyorum diye yorumladim da kasilma değil bence o. Kasilma da sertlik de oluyor sanki.. Bilmiyorum:)

kızlar kasılma 30. haftadan sonra başlıyormuş. bazı durumlarda 24. haftada da başladığı oluyormuş. bendeki kasılma şöyle oluyor. karnımın bir tarafı taş gibi oluyo bi tarafa toplanıyo. sanki oraya poposunu falan dikmiş gibi. ama o an kendimi rahatsız hissediyorum bir an önce gevşese diye bekliyorum en fazla 1 dk sürüyor sonra o yükseklik iniyor sertlik yumuşuyor rahatsızlık hissi geçiyor. bunu günde 6-7 defa yaşıyorum. bilimsel adı braxton hick kasılmaları. bebek iriyse daha çok olur dedi bana dr um. plesentadan bebeğe kan akımına faydası oluyormuş ve doğuma hazırlık kasılmalarıymış.
hissetmeyen arkadaşlar muhtemelen henüz yaşamaya başlamamışsınızdır çünkü farkedilmeyecek bir durum değil.2. gebeliklerde daha erken hissedilmeye başlanırmış,

aynı şeyler banada oluyor canım. benimde sağ tarafıma toplanıyor poposu yada kafası heralde diyodum.çok az bi nefes darlığı çekiyorum benim bazen 1 gün oluyor 6 7 kez bazende hiç olmuyor.. ama ben hep sağ tarafımda hissediyorum..

bende dün dr gittim. 2550 dedi. suyu muyu normal dedi. 36 da gel dedi. önce nstye git, nst sonucunla gel muayeneye dedi.

sonra kızılaya gittim. kendime iki takım pijama, nene donu, bissürü normal atlet ve emzirme atleti, emzirme sütyeni ve normal sütyenler evde günlük kullanım için. abimize çamaşır , babamıza çamaşır, ananemize çorap çamaşır. abimize pike takımı. yaz boyu aradım bulamadım, kış geldi pike takımı buldum, aldım seneye kullanırım diye. veeeee gariban bebeğime de bir paket ağız mendili aldım:)))))
dolap içine çekmecelere kapitone yaptırdım. bursa kumaş pazarından aldım, hemen yan pasajda terzi dikti 15 dkda. bu akşam daha önce arielle yıkadığım abimizden kalan kotümleri durulama yaptırıyorum. cuma ctesi ancak biter yıkama kurutma. pazarda paso ütü yapar bitiririm . pteside hasta bezi bebek bezi lansinoh humana vs ihtiyaçları alıcam. bebeğime de iki üç tulum , 5-6 body ve örgü battaniye aldımmı hazırız doğuma inşallah.

inşallah canım yaa ağzından bal damlıyo zaten sezeryandan daha çok korkuyorum. hiç ameliyat falan geçirmedim o ameliyat odası ışıklar falan beni korkutur gibi geliyo bana

Evet ayni gerilme bende de var canim ya ben karnim genişliyor catliyorum diye yorumladim da kasilma değil bence o. Kasilma da sertlik de oluyor sanki.. Bilmiyorum:)

olabilir canım bende öyle çok sertlik hissetmedim hiç. böyle gerilme şişme gibi oluyorum. herhalde daha kasılmadık biz hiç

günaydın kızlar, bugün doktor kontrolüm var.. inşallah her şey yolundadır. dün geceyi biraz stresli geçirdim, iki farklı kişi karnımın aşağıda olduğunu söyledi tedirgin oldum. bir de gece bebik çooook hareketteydi hatta acaba pozisyon mu değiştiriyor yoksa aşağı doğru mu ilerliyor diye düşündüm. vajinada bıçak saplanmaları tarzında sancılar da var.. doğumdan korkmuyorum aslında çok fazla, sadece iki üç hafta daha durmasını istiyorum en azından.. hayırlısı olsun hakkımızda. sağ salim doğsun da.. umarım bugünkü kontrolde içimi ferahlatacak şeyler söyler doktor.

biz kontrolümüzden geldik kızlar, çok şükür her şey yolunda görünüyor. suyu iyi, 1700 gr olmuşuz haftasıyla uyumlu dedi. biraz minik bir bebek olacak gibi görünüyor ama bu özellikle normal doğum isteyen biri için kesinlikle iyi bir haber dedi doktorum. zaten en baştan beri söylüyordu, ona alıştırdım kendimi :) itmeler olabilirmiş, kasılma gibi ani sancılar olabilirmiş ama dinlenince falan geçiyorsa ve günde 3-4 kez oluyorsa yani düzenli değilse sorun teşkil etmiyormuş, normalmiş.
artık 2 haftada bir gidecekmişiz, 36dan sonra da haftada bir çağırıp nst ye bağlayacakmış.

hemşireyle de görüştüm, kendin için 3 gecelik (kanama kontrolü yaptığımız için gecelik daha rahat oluyor dedi), yüksek belli çamaşır, emzirme sütyeni ve birkaç tane atlet getir dedi. bebek için 3 tam takım yeterli dedi zıbın, eldiven vs.
bebeğin ilk kıyafetini kendileri veriyormuş, bebek bezi, ped ve gerekirse hasta bezini de onlar veriyor. bez getirmene gerek yok dedi. biberona da getirme dedi, mama takviyesi gerekirse şırıngayla veriyorlarmış.
bu durumda gecelik ve yüksek belli çamaşır da ihtiyaç listeme eklendi. onları da alıp çantamı hazırlarım artık.

geçmiş olsun cnm dualarım seninle stres yapma. ara ara kabız ishal olabilir. iyi haberlerle bekliyoruz..

geçmiş olsun canım çok.. dualarımız seninle. güzel haberlerini bekliyoruz canım hiç telaşlanma

Çok teşekkür ederim bal anneler :)

canım dışarıdan söylenenleri çok takma kafana ya. herkes bebeğini aynı yerde taşımazki. bazısı aşağıda taşır hep bazısı yukarıda. vajinada bıçak sapmaları bendede oluyor. doktora söyledim normal kasların geriliyor artık demişti. endişelndirme kendini bebeği strese sokarsın canım. inşallah bişey yoktur. merak etme

inşallah canım yaa, walla tedirgin oldum çok ama Allahtan kontrol bugüne denk geldi. doktor rahatlatır belki bi şey yoksa.. aslında dediğin gibi ben aşağıda taşıyo olabilirim, çünkü hiç bi zaman bahsettikleri kadar yukarda durmadı benim bebeğim.

sevindim bebeğinin ve senin iyi olmanıza, darısı başımıza, bakalım bana ne diyecek doktor, akşam üzeri 4.30 gibi bizim randevumuz bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…