2014 Aralık Anneleri

maşallah canım senin bu oğluşun da tombalak olcak belli :)
aldıklarınızı da güle güle kullanın iyi günlerde inş..

Sagolasin canim aslinda gayet mutluydum sakindim ama durduk yere sanci geldi hala aklim almiyo... simdi de gayet sakinim ama hareket ettikce kasildikca canim yaniyo Rabbim yardim etsin hepimize. Yarin ne olcagi belli degil inan ki..
Dıkkat et canım kendine yorma kendini . Biİm basit gördüğümüz işler ağır grlebılır arada haberdar et bizi de

ooo erken büyümeye başlamış göbiş,evet galibaa içeri sığamıyo bebiş dışarı fırlamışş inşallahh çabuk giderr

canım ben uzak duramıyorum ya dün iş çıkışı eve yürüdüm 30-35 dk bi mutlu oldum hareket ettim die ama eve gidince 3-4 dilim ballı ekmek üzerine yemek üzerine avm ye gittik dönüşte künefe üzerine evde gece 1 gibi çikolata bu halim nedir ya açlığım geçmio tokluk hissim alınmış gibi 3-4 gündür bak şimdi fissür olayından korktum ama

maşallah teyzesi de az geldi bana da. abisi 4 doğunca. 4,5 hafta var doğuma.bakalım ne kdar alacak son 1 ayda. ben ne olacam allah bilir. dün tüm gün gezdim alışveriş için. saat 15 yoldayım eşim aradı arkadaşım çaya gelmek istiyor reddedemedim diye. eve geçince bir browni yaparım ok dedim, yapma ben hazır bişiler getiririm dedi. ok deidm. 9 aylık hamile 3 yaşında çocuğu olan, çocuğu sabah 7,5da kalkıp kreşe giden kendisi de çalışan bir kadına hafta içi çaya gelmek nasıl bir görgüsüzlük????????????
o alışveriş yorgunluğunun üstüne onları ağırladık. 22de gittiler. oğlumun uykusu kaçtı tabi saatinde yatmayınca ve 23:50de uyudu
ben 01 de hala uyanıktım. sabah da 7de kalktım. ki ayaklarımın şişi inmemiş hatta ellerimde şişmiş. ve kilom da olmuş 85. 66 ile başlamıştım 19 oldu aldığım kilo gözümüz aydın.
kapitoneye gelince...ölçüleri alıyorsun mezura ile, sonra bursa kumaş pazarına gidip kağıdı veriyorsun adama. o hesaplayıp söylüyor şu kadar metre yeter diye kesip veriyor. sonra aynı kağıtla terziye gidiyorsun. hazırlayıp veriyor canım. ben izmir caddesinde kocabeyoğlu pasajnda bursa kumaş pazarından aldım. oraya sordum terziyi. o pasajların altı hep terzi dolu zaten. onlar yönlendirdi beni.
terzi parça başı 3 liraya çekti overloğu. 10 parçaya 30 verdim. kumaşçıyada 20 verdim. 2 metre kumaşa.

abboooooooo ben bunları yesem 40 kilo alırdım galiba. maşallah metabolizmana maşallahhhh

canım Allah yardımcın olsun ya içini ferah tut doktorun dediği gibi bol sıvı tüket hareket et .. duanı bırakma

mobilyalarını sirkeli suyla silmişindir zaten sonra havalandır hergün bizimki abartısız 20-25 güne ancak çıktı kokusu...
frendlyi ben demiştim geçenlerde onun bebek sıvı deterjanını aldım 50 yıkamalık ilk 2-3 ay onla yıkayacam bebişin kıyafetlerni sonra yavaş yavaş dalan roxy ve daline geçecem sonra 6-7 aylık da olursak omo sensitive geçecem giderek daha ucuza geçcem... yerleride frendlyn ürünü vardır belki ama ben dediğin gibi halıları yıkattırınca haftaya kasımda heryeri domestosla sildirticem sonra annemde gelir doğumdan öncede çamaşır suyuyla sileriz sonra amwayin locunu yine kullanırızz..yatak yorgan vs bende 30 da yorgan ayarı var makinenin onda yıkayacam :) bebek ürünlerini tonlarına ve liflerine göre yıkayacam..battaniyeler aynı ayarda mesela zıbın body aynı tonları almışız zaten onlar bir yıkanacak öyle... ütü kazanlı ütün varsaa ben gibi sakın bol buharla yapma buharsız kuru ütülemek gerkliymiş bakteri üremesin diye..
bazı hastaneler havlu istermiş bebiş için ben özdilekten normal banyo havlusu internettende 15 tl ye orta kalite bir havlu aldım bakalım götürcezmi (pek istemedielr ama)
emziği götürün dediler sterilize edip bir kavanoza koyup götürmüş arkdşm
hastane için ıslak mendil gerek sonrasında evine geçince pamuklu bezler var ondan ve sıcak suyla temizliyolarmış
bebek bezi prima care 1 beden hastaneye götürcem zaten 2 paket 1 bedenden aldık sonrası için 2 beden olabilir ama ilk zaman 1 beden ideal be bacım...
ne hastane ne ev süsleme olayına bende girmedim henüz bakalım
ayrıca 32. haftada çalışmaya devam ediyorsan kurumuna çalışabilir raporu götürüp 37 ye dek çalışabiliyorsun öyle kafana göre çalışamazsın dedi dr... ben ise 32 de çalışamaz raporunu alıp direkt doğum iznine ayrıldım..8 hafta öncesini kullanıyorum bu konunun üzerinde dur bacım sonrasında doğum yapınca kullanmadığın haftayı sonrasına ekletirsin...

okuduğum kadarıyla aklımda kaldıkca cevapladım bacım

maşallah canım senin bu oğluşun da tombalak olcak belli :)
aldıklarınızı da güle güle kullanın iyi günlerde inş..
saol elifcim. şu çanta bi hazırlanaydı içim rahatlayacaktı. bi arkadaşım 34+2 de doğurmuş pat diye. çanta manta hazır değildi diyor. ben hastaneye kardeşlerim eve gitti diyor. çamaşır yıkamaya ütüye girişti diyor.
he bu arada aynı arkadaşım bebek doğduğundan beri normal deterjan ve vernel kullanıyormuş ve de ütü yapmıyormuş bebeğin kıyafetlerini. biz mi pimpiriğiz o mu geniş bilemedim. oğlumun kıyafetlerine 32 aylıkken deterjana başladım. hala vernel yok ve hala bu halimle bile ütülüyorum.

maşallah cnaım göbüşüne. az kilo almışsın ödemsizsin belli ne güzel. maşallah..

Maşallah ya ne guzel cogu işi halletmişsin. Pijamaları falan nereden aldın ben hala sadece bi pijama takımım vae

Evet ayni gerilme bende de var canim ya ben karnim genişliyor catliyorum diye yorumladim da kasilma değil bence o. Kasilma da sertlik de oluyor sanki.. Bilmiyorum:)

Canim kasilma cok bariz olur. Gerilme cocugun hareketlerinden olur. Bacaklariyla kollariyla yaptigini anlarsin. Ama kasildiginda karninin bi tarafi top gibi toplanir semsert olur ve rahatsiz olursun. Bebegin de hareket etmez cnku zaten kasilmistir. Sanki bebek top gibi olmus hissi verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…