2014 Aralık Anneleri

canım kalabalık bence bunlar ya bi de çok begenmedim ben açıkcası

Sagol canim dikkat ediyorum kendime ilac aliyorum zaten. Kendimi yormaktan oldu galiba. Yuruyus disinda bisi yapmicam. Ins erken gelmez yavrum.. cok da yapacak bisi yok dedigin giibi dua dua dua.. acaba ne okusam iyi gelir bi bilgin var mi?

canım bol bol slavat ve rabbiyessir die biliyorum bir de inşirah diyorlar .. internetten de araştır yine de canım Rabbim hayırlısını nasip etsin hakkımızda..

yatakda dönmeyi unuttum soluma yatmaktan uyuşmuş kalkıyorum.. valla eşim çoraplarmı giydirr yataktan kaldıır yoksabende de durum aynı nefes alış verişler bile değişti
yusufunuz gelince yaparsın dediğini :)

Canım anskucagı varsa bunlara hiç gerek yok bence . Bende oldum olası bu port bebe setlerını begenemıyırum

canım kalabalık bence bunlar ya bi de çok begenmedim ben açıkcası
di mi ama port bebesi yok arabanın normal anakucağı var onlamı çıkartacaz veledi ben de alma tarftarı değilim bizim köyde kadınların var bundan annem kıro işi ne gerek var abartma evi çul çapıt doldurma diyo ama bilemedim yine de

ama göbek kordonu düşmeden o anakucağına oturtulabilir mi veled
Canım benım bildiğim onu ilk zaman itibariyle kullanabiliyorsun.. Yıne de tecrübeli anneler bizi bilgilendirse :) zaten dimdik değil ki o ben daha almadım bu arada sen ne aldım bebek araba anakucagı

Kilosu haftasından çok öndeydi 2.630gr doğdu. Küveze girmedi. Solunum sıkıntısı olmadı. Hatta o haftada olması mümkün değişken emme refleksi bile vardı. Ama illa ki sıkıntı oluyo. Sarılık olduk o da zamanında doğsa da olabiliyo.

Sen şimdi bol kaşar ve muz ye. Bebek kilo alsın. Zaten başka sıkıntısı olmaz Allah'ın izniyle..bir de ben yazın günde 5lt içsem de işe yaramıyodu. Ama serum rahatlatıyodu. Hala da öyle. Damardan gelen sıvı daha iidir aklında olsun.

34 ü bitirdiğinde sıkıntılar minimuma iniyo.hafif premature sınıfına giriyorlar. Sadece kilosunu artırmaya çalış sen. Kendinden de biliyormuşsun bak. Doğsa bile annesi brz sıkıntı çekicek ama çok Zeki çok başarılı olma ihtimali yüksek:)

Bnm rahim tam çılgın. Yattığım yerde sağa dönsem 5dk öle kalsam kasılıyo:) ayağa kalksam biraz yürüsem kasılıyo. Dr um artık kalk yürü dedi ama kalkamıyorum ki:)
Düşün artık yani. Seninki yine insaflıymış:)

canim senin tam olarak kac haftalik oldu?

Canim ben bu ay her gun muz yedim sut ictim pekmez yedim. Gene de az almis niye bilmem. Bu ay yine devam ediyim bakalim. Sutu artirayim. Kuruyemis yiyeyim kuru meyve yiyeyim bakalim..
Bugun daha iyiyim ama gene her hareketimde kasilirsam giderim seum icin. Cabuk rahatlatir hakkin var..
Canim vallahi bnmki de oyle. Yattigim yerde oluyo, ayaga kalktigimda oluyo, egildigimde, kalktigimda, biseye uzandigimda... herseyde yaniii bizim rahimler kafayi yemisss :) bari takmayalim dalgaya vuralim da boyle boyle dayanalim yaa..
Az once kargo paketim geldi. Butikbebeden bisiler siparis vermistim bebis icin. Onlari gordum unuttum kasilmayi cabuk cabuk actim paketleri :):):) ben kargo paketini bekliyomusum meger iyi olmak icin saka bir yana da kafaya takmayalim dikkatimizi farkli seylere verelim canim. Bu arada yurumek iyi geliyo. Ben yururken surekli ovaliyorum karnimi iyi geliyo.

Canım benım bildiğim onu ilk zaman itibariyle kullanabiliyorsun.. Yıne de tecrübeli anneler bizi bilgilendirse :) zaten dimdik değil ki o ben daha almadım bu arada sen ne aldım bebek araba anakucagı
quinny zap diye çıktık yola nuna pipa mıydı ne ondan aldık gayet konforlu güzel duruyor ama nasıl kullanacaz bilemiyorum bende

Bence de kasilma anlasilir bir şeydir bunda bebegin hareketleri devam ediyor tesekkur ederim tatlim.. Bu arada çok geçmiş olsun annenin psikolojisi de çok etkiliyor bu durumları olabildiğince sakin stressiz olmaya bak.. Bebisler ne zaman geleceklerini cok iyi biliyorlar canini sikma sen allah esirgesin hepsini..

Ya hanimlar sabahtan beri okuyorum okuyorum ama hala cakamadi ben cahil...benim karnimda iki haftadir var biseyler.sanki dediginiz gibi bebek poposunu dikiyor oraya surtturuyor gibi yani bildigin popo salliyor gibi yapiyor.bende diyordumki kendisi buyudu ya artik yer yapiyo kendine felan..yanlismi simdi bu? Bide elimi koydum hiseettigim yere evet sertlesiyo ve kabariyor.bildigin popoyu disa dogru salliyor gibi.simdi bende kasilmami var? Bazen kendimi sikiyorum bild uzun olinca anam anam hareketlere bak yapma kizim anneni uzme diyede akil veriyordum mesela sirt ustu yatinca fena oluyor bu mesele.ama ben bi aydir nst ye baglaniyorum dunde baglandim garip bisey olsa soylerdi doktor dimi? Bebeginiz iyi dedi kalp atislarina bakarak beni vajina muayenesi yapti rahim agzi kapali cok iyi plasenta vs dedi o kadar.zaten basindan beri 30 kere vajinadan muayene oldum sanirsam hep yapiyolar burafa her seferinde bakiliyor anneyede...ama cozmem lazim bu isi yani..

Maşallah ya ne guzel cogu işi halletmişsin. Pijamaları falan nereden aldın ben hala sadece bi pijama takımım vae

çoğu bitti evet ama en zoru ütü kızılaydan kocabeyoğlu pasajından aldım. daginin mallarını satıyor.

niye şişiyorum anlamıyorum gökçe. turşu da yemiyorum artık. tuzlu da yemiyorum. normal insan kilo verir benim bu beslnememle ama ben şişiyorum. hayırlısı.. ben düz overlok çektirdim yok cnaım fisto güpür vs istemedim. gelin çeyizimde yokki bebek odamda olsun oyle şeyler:)

onların devri geçti cnıam yaaaa ana kucağı yokken onlar vardı eskiden. ana kucağı iyidir iyi.

rahim çılgın:))) çok tatlısın yaaaa:))
canim senin tam olarak kac haftalik oldu?
34+0 oldum. neden sordun cnaım?

kızlar bence artık doğum hikayeleri topiğinin açılma zamanı geldi. Baksanıza ne kadar çok sancılanan var şahsen 2-3 haftaya kadar doğum hikayemi buraya yazarım gibi hissediyorum ben ve çoook korkuyorum

aramizda 4 gün var canim bende 33 +1im. bebiskom benimde biraz topacta o yuzden sordum nekadarlik oldugunu merak ettim.

kızlar bence artık doğum hikayeleri topiğinin açılma zamanı geldi. Baksanıza ne kadar çok sancılanan var şahsen 2-3 haftaya kadar doğum hikayemi buraya yazarım gibi hissediyorum ben ve çoook korkuyorum
ayy ayni seyi bende düşünüyodum. sanki 2 3 haftaya dogurucam gibi hissediyorum. Kasım annelerinde dogumlar sıklasti.

Massallah canim gobisine :) kendin ne kadar zayifsin fit hamis seni kac kilosun merak ettim. bu arada terliklerin ve tacin da cok tatli. Kiz bebek olunca boyle suslu puslu oluyo :)
yok be canım fit değilim ya. 59 la hamile kaldım şu an 72 kg yum. 13 kg aldım. boy 1,66
teşekkür ederim canımm :)

Teşekkürler cevapların için uzun oldu biliyorum ama. içimi döktüm işte. Arkadaşlar sorularım arkalarda kaldı yardım bekliyorum başlık mı açayım ühühü

Kızlar merhaba;
Ben de 31. haftayı bitirdim sanırım. Mobilyamız geldi ( dolap ve karyolası) , kıyafetlerimiz hazır, pijamalarım hazır. Bu durumda henüz izne ayrılmadığım için işlere kalkışamadım. Sizlere sorularım olacak cevap verenlerin tecrubesini de not edebilirse sevinirim çünkü benim ilk hamileligim etrafımda cok rahat insanlar var olur biter hersey deniyor ama sonucta bişeyler yapmamız lazım ki hallolsun değil mi ? Peki nasıl hallolacak ?

1) Mobilyaları hergun havalandırıyorum bu haftasonu gelmişti ancak koku hala üzerinde duruyor. Geldiğinde hiç silmedim acaba silmediğim için mi koku geçmedi bir türlü. Hangi deterjanla sileceğim ? Henüz temizlik malzemesi almadım ve bu haftasonu almayı düşünüyorum.
-Friendly denen kimyasal içermeyen bebe deterjanıyla mı ?( onların yer deterjanı var bildigim kadarıyla onunla mı yapmalı ) -Loc denen amway ürünü mü ( geçen yazışmalarda bir arkadaşın yazdığını gördüm),
-Bebe çamaşır deterjanı mı ( o deterjanla mobilya silinir mi bilmiyorum)
-Ya da başka bişey bilmiyorum ?
2) Yatak koruyucularını - uyku setini yıkadınız mı sungerli ya da elyaflı oluyor ya. Nasıl yıkanmalılar? Makinede mi ? Kaç derece elde mi nasıl kurutucaz sungeri. Şu anda yıkamadan kullanılamaz mı sizce?
3) Bebegimizin eşyalarını yatak odam buyuk olduğu için kendi yatak odama koydum. Bu durumda perdemiz olsun kendi yatak ve dolabımız olsun dezenfekte mi etmeliyim. of.
4)Yerleri ne ile silmeliyiz. Şu an için çamaşır suyu düşünüyorum. Bebek gelmeden dezenfektesini olsun. Temizlik için birinin gelmesinde çamasır suyu kullandırıcam ama sonrasında doguma yakın artık sizin onereceginiz şeyle silecegim. Bu yer deterjanı ne olmalı ?
5)Bebege aldığımız giyim eşyaları kıyafetlerini ayrı renklerde aldım şimdi onları yıkarken hepsini alabildiğince mi yıkatmalıyım makinede ? yoksa elde mi yıkamalıyım renkleri nasıl yapacağım siz nasıl hallettiniz?
Makinem arçelik 8 kg. programlarda hijyen seçeneği var aa hijyen seçeneği 90 derece kıyafetler mahvolur. Siz kaç derecede yıkattınız ya da elde mi yıkamalı ? napıcam.
6) Eğer Makinede yıkayacaksam hangi deterjanı kullanmalıyım , hacışakir toz sabun mu Dalan- roxy mi daha saf?
yoksa sabun tozu değil de bebe deterjanı mı almalıyım ne markalar var bilmiyorum yani .. bir öneri lütfen.
7) Yumuşatıcı olarak ne kullanılmalı? koku olmalı mı olmamalı mı?
8) Doğuma gitmeden önce veya 30-35 lu haftalarda gelmeden önce biberonuydu pomposıydı diğer emzik vs. dezenfekte edip hazırda mı tutmak lazım , siz nasıl yaptınız veya yapmayı düşünüyorsunuz? Nasıl dezenfekte edilmeli ? Diyelim ben bu haftasonu dezenfekte ettim nasıl saklayacağım kirlenmeden. mikrop kapmadan.Saçma mı?
9) Kıyafetlerini yıkadıktan sonra ütüyü çok sıcak mı yapıyorsunuz , cicişleri eskiyor mu :) yamuluyor mu sonucta kutusundaki gibi yumus olmaz artık.
10) Havlusu hastaneye gider mi ? emzik gider mi ?
11) Evimiz 2 odalı. biz salonda oturuyoruz yatak odasına karyolasını kurdum. Oturma odasını çamaşır kurutma odası yapmak zorunda kaldım cunku balkon yok. Fransız balkon gibi bişey var çamaşır asılamıyor. Bu durumda ev düzeni cocugu etkiler mi yani kışın zor olur mu deneyeceğim bir süre camasır problemi olursa kurutma makinesi mi almalıyım, ona da yer bulmak zor olacak.
12) Kızlar lekeler için sonucta bebegin ilk zamanlarında kıyafetlerinde cıkmayan lekeler oluyor mu yoksa makinede direkt temizlenen lekeler mi. ornek kakası bulastı diyelim makinede cıkar mı 30 derecede? yoksa onun icin ayrı leke cıkarıcı ürün mü kullanıyorsunuz. alalım simdiden. cicişleri berbat olmasın.
13)Bebek camasırlarını bimilyoncudan 1 tl ye aldıgım camasır filesine atmayı dusunuyorum. normalde bebek magazalarında veya internette 4.90 tl oldugunu gordum. acaba onlar benim aldığımdan farklı mıdır? Zararsız felan mı yoksa standart bişey de ben mi ucuz buldum. bilgisi olan var mı . neyse cok onemli değil bu bence.
14) Bebek arabası ana kucagını da hazırlamak lazım. Hastaneden Allah izin verir de çıkabilirsek oğluşumuzla ana kucagına ne ile yatırmak lazım? şu cıtcıtlı kundaga donusebilen battaniye var onla cok kaba düşer, bilemedim aralıkta dogacagı için napabiliriz. siz nasıl yaptınız veya yapmayı dusunuyorsunuz onları da hazırlamak ve oyle bırakmak lazım. eminim ki kocalar cok panik olacaklar. Sonucta esyalarımızı en iyi bilen birlikte alısveriş yaptıgımız kişidir, gelen annen de olsa neyimiz var neyimiz yok bilemezler. O yzüden eli ayagına dolaşmasın kimsenin. Zaten eminim ki çok sinirli olcam
15) 32. haftada rapor alıyoruz ya. 32. haftada 5 hafta daha çalışabilirim diyebiliyorsun. Ben 3 ya da 4 hafta ertelesem sizce nasıl olur.
16) çantaya koyduklarım ile ihtiyaç halinde çıkaracaklarım diye ayrı bir canta mı yapsam. Örnek sağma aletini ihtiyac halinde cıkaracagım ya da yedek eşyaları. arabada dursun diye ayrı bir canta mı yapmalı. Yoksa herseyi yedegiyle aynı yere mi koymalı. kafamda deli sorular :)
17) Ya hastane süslemesi yapmak şart mı yoksa eve mi yapmak daha mantıklı . yoksa once hastaneye yapılıp eve dönünce eve mi yapılır. Ben 2 kapı süsü aldım biri cok güzel biri normal basit. basit olanı mı hastaneye goturmeli ? yoksa güzel olanı hastaneye goturup sonra cıkarıp eve mi takmalı. Hastane kapısını tülle sarmak şartmı? evdeki kapısını ayrı mı süslemeli tülüm tek. çikolata olarak hastaneye pelit madlen götürüp, evde geleceklere daha süslü bişey mi koymalı. yani hastaneye mi ozenmeli eve mi sonucta hastanede 1 gun -2 gun kalacaksın kim gelirhastaneye gelen eve de gelir. bilemedim. cok kararsızım. yani şu süslemeli stantlarımı nerede hazırlamalıyım. of kim organize edecek umarım kardeşim burda olur. Gelin yapar diyordum o da ikize hamile onun da dogumuna 2,5 ay kalmış olacak agırlasır ozamana. pff.
18) el emegi yapılan yüz örtüsüydü, yok kusmuk beziydi, yok kurulama beziydi bunları da yanımıza almalı mıyız.
19)Islak mendilleri suda bekletip kullananlar varmış, oyle mi olmalı yoksa ben pamuklar var ya silmek için onlardan aldım. Onları nasıl ıslatıyoruz ne ile ne goturcem nerden alcam ? ıslak mendil yeterli mi ? hangi marka unibaby mi .
20) bebek bezi 2 numara al dediler yenidogana 2 numara buyuk gelip camasırları berbat olmasın ? ne yapalım 1 mi 2 mi
of kızlar çok cahilim yardım edin şimdilik bu kadar sorularım. tek tek cevap verebilirseniz sevinirim.
Öptüm Allah kolaylık versin bizlereeeeeeeee. Grip oldum zatennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…