kızlar çok komik olucak ama şimdi travel sistem araba aldık ya onun ana kucağıylamı bebeği hastaneden çıkartıcaz yoksa şöyle bir set almak gerekir mi yani port bebe çart mıEki Görüntüle 1278694 fiyatlarıda uygun ya alsam mı yoksa boşa kalabalık mı eve ne dersiniz
Sagol canim dikkat ediyorum kendime ilac aliyorum zaten. Kendimi yormaktan oldu galiba. Yuruyus disinda bisi yapmicam. Ins erken gelmez yavrum.. cok da yapacak bisi yok dedigin giibi dua dua dua.. acaba ne okusam iyi gelir bi bilgin var mi?
yatakda dönmeyi unuttum soluma yatmaktan uyuşmuş kalkıyorum.. valla eşim çoraplarmı giydirr yataktan kaldıır yoksabende de durum aynı nefes alış verişler bile değiştiahahahah çok eğlendim okurken .. sırt agrısı kötü ya ben en çok ona gıcık olmuştum buaralar da yatakta zor dönüyorum nefes alıp verişimden büyük prens rahatsız oluo aşkım nolur yüzüme üflemesen diip duruo poposunu dönüo sora ben hala derin derin nefes alıp veriorum diee yusuf gelince de biz ona döncez totolarımızı hıhhhh
Canım anskucagı varsa bunlara hiç gerek yok bence . Bende oldum olası bu port bebe setlerını begenemıyırumkızlar çok komik olucak ama şimdi travel sistem araba aldık ya onun ana kucağıylamı bebeği hastaneden çıkartıcaz yoksa şöyle bir set almak gerekir mi yani port bebe çart mıEki Görüntüle 1278694 fiyatlarıda uygun ya alsam mı yoksa boşa kalabalık mı eve ne dersiniz
di mi ama port bebesi yok arabanın normal anakucağı var onlamı çıkartacaz veledi ben de alma tarftarı değilim bizim köyde kadınların var bundan annem kıro işi ne gerek var abartma evi çul çapıt doldurma diyo ama bilemedim yine decanım kalabalık bence bunlar ya bi de çok begenmedim ben açıkcası
ama göbek kordonu düşmeden o anakucağına oturtulabilir mi veledCanım anskucagı varsa bunlara hiç gerek yok bence . Bende oldum olası bu port bebe setlerını begenemıyırum
Canım benım bildiğim onu ilk zaman itibariyle kullanabiliyorsun.. Yıne de tecrübeli anneler bizi bilgilendirse :) zaten dimdik değil ki o ben daha almadım bu arada sen ne aldım bebek araba anakucagıama göbek kordonu düşmeden o anakucağına oturtulabilir mi veled
Oldu galiba koca gobusum ve tac terlik takimim:)
Kilosu haftasından çok öndeydi 2.630gr doğdu. Küveze girmedi. Solunum sıkıntısı olmadı. Hatta o haftada olması mümkün değişken emme refleksi bile vardı. Ama illa ki sıkıntı oluyo. Sarılık olduk o da zamanında doğsa da olabiliyo.Canim benim icimi o kadar rahatlattin ki Allah razi olsun senden. Rabbim evlatlarimizi zamaninda ve saglikla kucagimiza kavustursun. Surekli kasiliyorum hala. Gece biraz rahattim ama. Demek ki hep uzanip dinlenmem gerekiyo. Kasilmalari sayicam ve boyle sanciyla beraber gelmeye devam ederse ya da artarsa beni de yatirabilirler. Hatta su an bile yatirabilirdi dr beni ama ben hastanede daha kotu oluyorum. Bugun evimdeyim ve rahatim en azindan. Adalat diye bi ilacla agri kesici iciyorum beraberinde cok sivi tuketmem gerekiyo. Serum da alsan ayni sey dedi dr. Zatn ilac cok idrara cikariyo ve fazla tuzu attiriyomus vucuttaki. O yuzden surekli susuyorum. Insallah faydasini gorurum. Eger ilac iyi gelmezse gidicem tekrar. 'Huzursuz rahim' konusunda haklisin bende de olabilir cnku her hareketimde kasiliyorum nerdeyse. Rahim hemen korumaya aliyo bebegi. Eve cikmana cok sevindim. Dua edelim de bu sekilde de olsa 37 yi devirelim canim ins. Ama yine de Rabbim bilir hayirlisini nasip etsin bize. Ogluna masallah erken doganlar cok zeki olurmus. Bn de prematureyim. 7 aylik dogmusum ve 3-4 yasinda yazmaya okumaya baslamisim. Senin oglun kac kilo dogdu ve kuveze girdi mi? Kiyamam ben ona.. Rabbim salih evlat eylesin onu..
canim senin tam olarak kac haftalik oldu?bende dün dr gittim. 2550 dedi. suyu muyu normal dedi. 36 da gel dedi. önce nstye git, nst sonucunla gel muayeneye dedi.
sonra kızılaya gittim. kendime iki takım pijama, nene donu, bissürü normal atlet ve emzirme atleti, emzirme sütyeni ve normal sütyenler evde günlük kullanım için. abimize çamaşır , babamıza çamaşır, ananemize çorap çamaşır. abimize pike takımı. yaz boyu aradım bulamadım, kış geldi pike takımı buldum, aldım seneye kullanırım diye. veeeee gariban bebeğime de bir paket ağız mendili aldım:)))))
dolap içine çekmecelere kapitone yaptırdım. bursa kumaş pazarından aldım, hemen yan pasajda terzi dikti 15 dkda. bu akşam daha önce arielle yıkadığım abimizden kalan kotümleri durulama yaptırıyorum. cuma ctesi ancak biter yıkama kurutma. pazarda paso ütü yapar bitiririm . pteside hasta bezi bebek bezi lansinoh humana vs ihtiyaçları alıcam. bebeğime de iki üç tulum , 5-6 body ve örgü battaniye aldımmı hazırız doğuma inşallah.
Kilosu haftasından çok öndeydi 2.630gr doğdu. Küveze girmedi. Solunum sıkıntısı olmadı. Hatta o haftada olması mümkün değişken emme refleksi bile vardı. Ama illa ki sıkıntı oluyo. Sarılık olduk o da zamanında doğsa da olabiliyo.
Sen şimdi bol kaşar ve muz ye. Bebek kilo alsın. Zaten başka sıkıntısı olmaz Allah'ın izniyle..bir de ben yazın günde 5lt içsem de işe yaramıyodu. Ama serum rahatlatıyodu. Hala da öyle. Damardan gelen sıvı daha iidir aklında olsun.
34 ü bitirdiğinde sıkıntılar minimuma iniyo.hafif premature sınıfına giriyorlar. Sadece kilosunu artırmaya çalış sen. Kendinden de biliyormuşsun bak. Doğsa bile annesi brz sıkıntı çekicek ama çok Zeki çok başarılı olma ihtimali yüksek:)
Bnm rahim tam çılgın. Yattığım yerde sağa dönsem 5dk öle kalsam kasılıyo:) ayağa kalksam biraz yürüsem kasılıyo. Dr um artık kalk yürü dedi ama kalkamıyorum ki:)
Düşün artık yani. Seninki yine insaflıymış:)
quinny zap diye çıktık yola nuna pipa mıydı ne ondan aldık gayet konforlu güzel duruyor ama nasıl kullanacaz bilemiyorum bendeCanım benım bildiğim onu ilk zaman itibariyle kullanabiliyorsun.. Yıne de tecrübeli anneler bizi bilgilendirse :) zaten dimdik değil ki o ben daha almadım bu arada sen ne aldım bebek araba anakucagı
Bence de kasilma anlasilir bir şeydir bunda bebegin hareketleri devam ediyor tesekkur ederim tatlim.. Bu arada çok geçmiş olsun annenin psikolojisi de çok etkiliyor bu durumları olabildiğince sakin stressiz olmaya bak.. Bebisler ne zaman geleceklerini cok iyi biliyorlar canini sikma sen allah esirgesin hepsini..Canim kasilma cok bariz olur. Gerilme cocugun hareketlerinden olur. Bacaklariyla kollariyla yaptigini anlarsin. Ama kasildiginda karninin bi tarafi top gibi toplanir semsert olur ve rahatsiz olursun. Bebegin de hareket etmez cnku zaten kasilmistir. Sanki bebek top gibi olmus hissi verir.
Maşallah ya ne guzel cogu işi halletmişsin. Pijamaları falan nereden aldın ben hala sadece bi pijama takımım vae
maşallah demez olur muyummmmm kocaman maşallah
valla öyle arkdaşlrla arayı soğutucan bizde de vardı öyle eşimin iş yerinden arkdşı karısı ev hanımı biz gitsek 1 hafta öncesinden haberli gideriz onlar pazar pazar (özel dersden çıkmışım) arar kadın size çaya gelelim ben kem küm şimdi dersden çıktım 2 saate eve geçerim derim (ki yalan 1 saat kara geçmek için fazladan süre veririm )
bir giderim bizdeler eşim çayı koymuş düşün yaa.. görgüsüz her yerde görgüsüzzz ne denir bacım... yazık sanaa şişlerin geeçr inşallah dinlen bacımm ama demesi kolay evde 3 yaşında bir çocuk oda küçük ev yemek ne kadar eş yapsa anneler illa çalışyor allah yardımcın ola bacım... seni çok iyi anlıyorum ve de üzüldüm inann...
bu arada kapitone güzel oluyor di mi bende yaptıracam tabi kızılaya gitmek gerek bu halde nasıl gideceksemmm... ovarlok çektirmişin ekstradan gipür dantelde koydurdun mu uçlarına bacımm...
ahhh birde onlarıda yıkamak gerek amannn iş bitmiyor hiçç
kızlar çok komik olucak ama şimdi travel sistem araba aldık ya onun ana kucağıylamı bebeği hastaneden çıkartıcaz yoksa şöyle bir set almak gerekir mi yani port bebe çart mıEki Görüntüle 1278694 fiyatlarıda uygun ya alsam mı yoksa boşa kalabalık mı eve ne dersiniz
Kilosu haftasından çok öndeydi 2.630gr doğdu. Küveze girmedi. Solunum sıkıntısı olmadı. Hatta o haftada olması mümkün değişken emme refleksi bile vardı. Ama illa ki sıkıntı oluyo. Sarılık olduk o da zamanında doğsa da olabiliyo.
Sen şimdi bol kaşar ve muz ye. Bebek kilo alsın. Zaten başka sıkıntısı olmaz Allah'ın izniyle..bir de ben yazın günde 5lt içsem de işe yaramıyodu. Ama serum rahatlatıyodu. Hala da öyle. Damardan gelen sıvı daha iidir aklında olsun.
34 ü bitirdiğinde sıkıntılar minimuma iniyo.hafif premature sınıfına giriyorlar. Sadece kilosunu artırmaya çalış sen. Kendinden de biliyormuşsun bak. Doğsa bile annesi brz sıkıntı çekicek ama çok Zeki çok başarılı olma ihtimali yüksek:)
Bnm rahim tam çılgın. Yattığım yerde sağa dönsem 5dk öle kalsam kasılıyo:) ayağa kalksam biraz yürüsem kasılıyo. Dr um artık kalk yürü dedi ama kalkamıyorum ki:)
Düşün artık yani. Seninki yine insaflıymış:)
34+0 oldum. neden sordun cnaım?canim senin tam olarak kac haftalik oldu?
aramizda 4 gün var canim bende 33 +1im. bebiskom benimde biraz topacta o yuzden sordum nekadarlik oldugunu merak ettim.çoğu bitti evet ama en zoru ütükızılaydan kocabeyoğlu pasajından aldım. daginin mallarını satıyor.
niye şişiyorum anlamıyorum gökçe. turşu da yemiyorum artık. tuzlu da yemiyorum. normal insan kilo verir benim bu beslnememle ama ben şişiyorum. hayırlısı.. ben düz overlok çektirdim yok cnaım fisto güpür vs istemedim. gelin çeyizimde yokki bebek odamda olsun oyle şeyler:)
onların devri geçti cnıam yaaaa ana kucağı yokken onlar vardı eskiden. ana kucağı iyidir iyi.
rahim çılgın:))) çok tatlısın yaaaa:))
34+0 oldum. neden sordun cnaım?
ayy ayni seyi bende düşünüyodum. sanki 2 3 haftaya dogurucam gibi hissediyorum. Kasım annelerinde dogumlar sıklasti.kızlar bence artık doğum hikayeleri topiğinin açılma zamanı geldi. Baksanıza ne kadar çok sancılanan var şahsen 2-3 haftaya kadar doğum hikayemi buraya yazarım gibi hissediyorum ben ve çoook korkuyorum
yok be canım fit değilim ya. 59 la hamile kaldım şu an 72 kg yum. 13 kg aldım. boy 1,66Massallah canim gobisine :) kendin ne kadar zayifsin fit hamis senikac kilosun merak ettim. bu arada terliklerin ve tacin da cok tatli. Kiz bebek olunca boyle suslu puslu oluyo :)
mobilyalarını sirkeli suyla silmişindir zaten sonra havalandır hergün bizimki abartısız 20-25 güne ancak çıktı kokusu...
frendlyi ben demiştim geçenlerde onun bebek sıvı deterjanını aldım 50 yıkamalık ilk 2-3 ay onla yıkayacam bebişin kıyafetlerni sonra yavaş yavaş dalan roxy ve daline geçecem sonra 6-7 aylık da olursak omo sensitive geçecem giderek daha ucuza geçcem... yerleride frendlyn ürünü vardır belki ama ben dediğin gibi halıları yıkattırınca haftaya kasımda heryeri domestosla sildirticem sonra annemde gelir doğumdan öncede çamaşır suyuyla sileriz sonra amwayin locunu yine kullanırızz..yatak yorgan vs bende 30 da yorgan ayarı var makinenin onda yıkayacam :) bebek ürünlerini tonlarına ve liflerine göre yıkayacam..battaniyeler aynı ayarda mesela zıbın body aynı tonları almışız zaten onlar bir yıkanacak öyle... ütü kazanlı ütün varsaa ben gibi sakın bol buharla yapma buharsız kuru ütülemek gerkliymiş bakteri üremesin diye..
bazı hastaneler havlu istermiş bebiş için ben özdilekten normal banyo havlusu internettende 15 tl ye orta kalite bir havlu aldım bakalım götürcezmi (pek istemedielr ama)
emziği götürün dediler sterilize edip bir kavanoza koyup götürmüş arkdşm
hastane için ıslak mendil gerek sonrasında evine geçince pamuklu bezler var ondan ve sıcak suyla temizliyolarmış
bebek bezi prima care 1 beden hastaneye götürcem zaten 2 paket 1 bedenden aldık sonrası için 2 beden olabilir ama ilk zaman 1 beden ideal be bacım...
ne hastane ne ev süsleme olayına bende girmedim henüz bakalım
ayrıca 32. haftada çalışmaya devam ediyorsan kurumuna çalışabilir raporu götürüp 37 ye dek çalışabiliyorsun öyle kafana göre çalışamazsın dedi dr... ben ise 32 de çalışamaz raporunu alıp direkt doğum iznine ayrıldım..8 hafta öncesini kullanıyorum bu konunun üzerinde dur bacım sonrasında doğum yapınca kullanmadığın haftayı sonrasına ekletirsin...
okuduğum kadarıyla aklımda kaldıkca cevapladım bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?