• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

Karlı bir Van sabahından günaydınlar. Nezle oldum ben:KK61: Zaten zor nefes almaya başladığımız bu haftalarda nezleyle uğraşmak çok zor. gidicem bi de bu halde bıdaklara ders anlatmaya çalışacağım. Hadi hayırlısı

Günaydınn.
Bugun hiçç mutlu kalkmadımm:KK61:
Sırt agrısıyla uyandim.yuzum eller şiş.
Aglayarak uyandıımm:KK61:
Bunada şükürrrr..

Karlı bir Van sabahından günaydınlar. Nezle oldum ben:KK61: Zaten zor nefes almaya başladığımız bu haftalarda nezleyle uğraşmak çok zor. gidicem bi de bu halde bıdaklara ders anlatmaya çalışacağım. Hadi hayırlısı
Geçmiş olsun cnmm.

günaydın güzel anneler. sıkıntılı süreçler başladı sanırım. doktorum bana demişti 32 den sonrası zor boşu boşuna o haftadan sonra istersen izne ayrılabiliyorsunuz diye. gerçekten öyle oluyormuş :KK43: herkeste yavaş yavaş sıkıntılar zorluklar baş göstermeye başlamış. Allah kolaylık versin hepimize az kaldı ama :KK51:

geçmiş olsun canım. ıhlamur iç. çok fazla diğer bitki çaylarına yüklenme. bol sıvı tüketmen lazım. en iyi ilaç o senin için şuanda. sulu meyvelerde tüket :KK51:

günaydın annişler herkese iyi haftalar. hafta sonu bakamadım maşallah baya ilerlemiş sayfalar. atlaya atlaya okudum. tirilaylom tirilaylom da doğum yapmış tebrik ederim. analı babalı büyüsün inş..
ya kızlar sizde de oluyor mu. sürekli yan yatmak zorunda olduğum için kalçamın yan tarafları çok ağrıyor. sırt üstü yatıp biraz dinlendireyim diyorum ama o şekilde de nefes alamıyorum. ağrı bütün gün sürüyor bi de. geceler çile oldu benim için :KK43:(

raziyesilyayla raziyesilyayla kurabiyelerin çok güzel olmuş eline sağlık. biçki dikiş yanında mutfakta da iyiyim diyosun:cool:
ben de butik kurabiye yaptırıcam uzun süredir araştırıyordum. hem hastane için hem eve gelenler için. puset şeklinde pembe bişey istiyorum. instagramda en ucuzunun tanesi 2 tl. bana sadece hastane için 50 tane lazım. bir o kadar da eve gelenler için. dolayısıyla 200 tl yi geçecek bana maliyeti. kendim yapmaya karar verdim. nette puset şeklinde kalıp buldum 4,90 tl :) arkadaşım da kızının doğum günü için kurabiye kaşesi almıştı ondan alıcam. geriye şeker hamuru ve çubuklar kalıyor sadece. önce deneme amaçlı yapıcam az bişey. başarılı olursam devamını yapıcam. şimdi sana sorum bu kurbişler kaç gün dayanır. yani doğumdan ne kadr önce yapmak gerekir nerde saklamak gerekir. şeffaf poşetlere koyup kurdela yapıcam. bi de bu şeker hamurunu ballı suyla mı yapıştırıyorsun sen de. yapım aşamasında desteğini bekliyorum şekerciğimmmm:KK3:

Bende gece bi uyaniyorum sol tarafim böbreğim çok agriyo zor dönüyorum. Benim belimde çok agriy öyle öyle sabahi cikariyorum..

Günaydın herkese.
Dün gece nefrs aldırmayan bir baskı saplandı göğüs kafesime. Artık oğlum iyice büyüdü sanırım, çok baskı yapıyor.
Bir de karnımdan sesler geliyor. Sanki gaz çıkarma sesi gibi :):) (gülmeyin :))
Barsaklarımdan gelmediğine eminim. Dr a sırmak istyorum ama komik duruma da düşmek istemyorum :) başına böyle bişy gelen var mı?

günaydın anneler;

hafta sonu kıyafetlerimizi ütüledik, odamızı hazırladık, çantamızı da hazırladık. eksiklerimiz tabi var ama bebeğin tüm ihtiyaçları tamam.

doğum çantamı 3 hurç şeklinde hazırladım.
mavi ve sarı olmak üzere 2 küçük hurç ve bir büyük sarı hurç
mavi küçük hurç:

10 lu yeni doğan seti+ ekstra battaniye+2 adet bebek bezi+ 1 ağız silme bezi

sarı küçük hurç:

2 adet yedek 5 li yeni doğan seti+çarşaf+çarşafın altına sermeye bez+10 kadar bebek bezi+5 adet ağız silme bezi+4 tane yeni doğan atlet(yedek)+biberon+emzik+küçük cam kap+cam kaşık+pişik kremi+ıslak mendil

sarı büyük hurç:(eksiklerimiz var)

2 adet gecelik(şimdilik sadece 2 si hazır diğerlerini alacağım)+4 kilot+kullan at kilot+6-7 kadar hasta alç açma+emzirme sütyeni+alt üst pijama takımı+ çorap+ terlik+göğüs pedi+ yelek+ göğüs ucu kremi+ orkid+ diş fırçası-macunu+havlu

valiz içinde olacak olanlar bunlar. ayrıca araba koltuğumuzu+yün battaniyemiz ve yüz örtümüz olacak. aklıma gelenler ve koyacaklarım bundan ibaret. zamanında doğumlara diyelim ama hazır da olalım diyerek bitiriyorum. eksik gördüğünüz varsa lütfen belirtin.

Günaydın herkese.
Dün gece nefrs aldırmayan bir baskı saplandı göğüs kafesime. Artık oğlum iyice büyüdü sanırım, çok baskı yapıyor.
Bir de karnımdan sesler geliyor. Sanki gaz çıkarma sesi gibi :):) (gülmeyin :))
Barsaklarımdan gelmediğine eminim. Dr a sırmak istyorum ama komik duruma da düşmek istemyorum :) başına böyle bişy gelen var mı?
artık mideye, akciğerlere, idrar torbasına, bağırsaklara her yere baskı yapıyorlar. açsam rahatım ama bişeyler yediğim anda bende de mide gazı oluyo. midem yukarı çıkmış gibi hissediyorum :)

günaydın anneler;

hafta sonu kıyafetlerimizi ütüledik, odamızı hazırladık, çantamızı da hazırladık. eksiklerimiz tabi var ama bebeğin tüm ihtiyaçları tamam.

doğum çantamı 3 hurç şeklinde hazırladım.
mavi ve sarı olmak üzere 2 küçük hurç ve bir büyük sarı hurç
mavi küçük hurç:

10 lu yeni doğan seti+ ekstra battaniye+2 adet bebek bezi+ 1 ağız silme bezi

sarı küçük hurç:

2 adet yedek 5 li yeni doğan seti+çarşaf+çarşafın altına sermeye bez+10 kadar bebek bezi+5 adet ağız silme bezi+4 tane yeni doğan atlet(yedek)+biberon+emzik+küçük cam kap+cam kaşık+pişik kremi+ıslak mendil

sarı büyük hurç:KK43:eksiklerimiz var)

2 adet gecelik(şimdilik sadece 2 si hazır diğerlerini alacağım)+4 kilot+kullan at kilot+6-7 kadar hasta alç açma+emzirme sütyeni+alt üst pijama takımı+ çorap+ terlik+göğüs pedi+ yelek+ göğüs ucu kremi+ orkid+ diş fırçası-macunu+havlu

valiz içinde olacak olanlar bunlar. ayrıca araba koltuğumuzu+yün battaniyemiz ve yüz örtümüz olacak. aklıma gelenler ve koyacaklarım bundan ibaret. zamanında doğumlara diyelim ama hazır da olalım diyerek bitiriyorum. eksik gördüğünüz varsa lütfen belirtin.

günaydın canım. herşeyi almışsın. sabahlık yada bir hırka almayı unutma canım. kışın ortasında doğum yapacağız. yürütmeye çıkarıyorlar koridora falan üşüyormuşsun çok kan kaybettiğin için. ıslak mendil alabilirsin. tarak.kolonya. şamğuan ve duş jelihastaneden çıkarken duşalmayı düşünüyorum ben. hastane kokusu siniyormuş üstüne(evegeince mecbur yapılıyormuş. hastane odasında ki duşu daha rahat duş almak için. tutunmaya yerler yapmışlar. duştan sonra pansumanın falan yapılıyor. o şekilde temiz çıkıyorsun.ayrıca hastaneden çıkarken pijamayla çıkılırmı bilemedim onu. belki bi eşofman takımı alırım yanıma dedim. :KK51:

canım tam kestiremiyorum çünkü 1 yıldır sabun yapıyorum ben eşe dosta hediye olarak kalıplarım da uzun süredir vardı 15 civarı çinden getirtmiştim .. kısaca şöyle söliim 1 kilo sabun 15 tl 25 sabun yapabiliyorsun 1 kg dan .. renk ve esans uygun 5er 10ar tl .. kutuları da 0.6 kuruş .. ben evde 55 adet yapıyorum .. 100 adette yapılır ama önceden başlamak lazım canım ii olmuş dışarıya yaptırdıgın kaçtan yapıyorlar..
günaydın hamişler.bunlarda bizim Alp Aras'ın çeyizleri:)umarım beğenirsiniz.
20141102_200105.webp
20141102_200122.webp

Eklentiler

• 20141102_200243.webp
    20141102_200243.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 168
  • 20141102_200357.webp
    20141102_200357.webp
    41 KB · Görüntüleme: 166
  • 20141102_200414.webp
    20141102_200414.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 180
  • 20141102_200459.webp
    20141102_200459.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 183
  • 20141102_200614.webp
    20141102_200614.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 162
  • 20141102_200801.webp
    20141102_200801.webp
    47,3 KB · Görüntüleme: 177
  • 20141102_200840.webp
    20141102_200840.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 172
  • 20141102_200903.webp
    20141102_200903.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 172

günaydın canım, ankarada'da ayaz var resmen kar geliyorum diyor. çok geçmiş olsun, burnun öok tıkanıyorsa kekikli suyu kaynatıp buharını soluyabilirsin. bol bol limonlu ılık su tüket. dikkat et ;)

Günaydınn.
Bugun hiçç mutlu kalkmadımm:KK61:
Sırt agrısıyla uyandim.yuzum eller şiş.
Aglayarak uyandıımm:KK61:
Bunada şükürrrr..

bu haftalardan sonra bu şikayetlerimiz artacak sanırım canım, olsun az kaldı sabredeceğiz. yatış pozisyonun nasıl acaba ondan mı çok sırt ağrısı yaptı? bacaklarının arasına yastık koyuyor musun, o çok rahatlatıyor.

günaydın güzel anneler. sıkıntılı süreçler başladı sanırım. doktorum bana demişti 32 den sonrası zor boşu boşuna o haftadan sonra istersen izne ayrılabiliyorsunuz diye. gerçekten öyle oluyormuş :KK43: herkeste yavaş yavaş sıkıntılar zorluklar baş göstermeye başlamış. Allah kolaylık versin hepimize az kaldı ama :KK51:

günaydın canım aynen öyle ya ben de doğuma kadar çalışırım kimse beni işimden alamaz diyordum ama tabi ki bekara boşanmak kolay misali olmuş :) 34te zorlanmaya başladım 37ye kadar nasıl dayanacağız bakalım :)

günaydın annişler herkese iyi haftalar. hafta sonu bakamadım maşallah baya ilerlemiş sayfalar. atlaya atlaya okudum. tirilaylom tirilaylom da doğum yapmış tebrik ederim. analı babalı büyüsün inş..
ya kızlar sizde de oluyor mu. sürekli yan yatmak zorunda olduğum için kalçamın yan tarafları çok ağrıyor. sırt üstü yatıp biraz dinlendireyim diyorum ama o şekilde de nefes alamıyorum. ağrı bütün gün sürüyor bi de. geceler çile oldu benim için :KK43:(

ben çok şükür sırt kalça ağrısı yaşamıyorum, yorulunca kuyruk sokumum ağrıyor biraz bir de akşamları bacaklarım. ama bahsettiğin nefes alamama durumu var bende de, sırt üstü yatınca boğulacakmış gibi hissediyorum. bir de ben horlamaya başlamışım, bugün itiraf etti eşim :( hem de bazen nefes alamıyorsun diye korkuyorum uyandırayım diyorum dedi o kadar yani. bu kız ne hale soktu beni ya :)

ben çok şükür sırt kalça ağrısı yaşamıyorum, yorulunca kuyruk sokumum ağrıyor biraz bir de akşamları bacaklarım. ama bahsettiğin nefes alamama durumu var bende de, sırt üstü yatınca boğulacakmış gibi hissediyorum. bir de ben horlamaya başlamışım, bugün itiraf etti eşim :KK43: hem de bazen nefes alamıyorsun diye korkuyorum uyandırayım diyorum dedi o kadar yani. bu kız ne hale soktu beni ya :)
evet cnm artık sırt üstü yatmak çok zor. ciğerlerimin üstünde bişey oturuyomuş gibi oluyo. tabi nefes alman zorlaştıkça horlaman normal :) ben de soruyorum bazen eşime doğru söyle horluyor muyum diye. yok diyo ama bilmiyorum artık :)

Back
X