- 12 Ağustos 2013
- 401
- 132
- 333
canım kutuların içine lavanta koydum tülleyipte kapı süsümde yukarıda hoşgeldin odama canım kardeşim yazıyo alttada kızımla oğluşumun adı tepsiyede çikolataları tülleyip kurdeleleyip dizmey idüşünüyorum umarım beğenirsinizcanım bende çalışıyorum 20 sine kadar hemde akşamları eşimle birlikte yapıyoruz sabunları 2 kalıbım var prens tacı onlardan .. şişelere gelince zaten cok kolay bence yapacaksan izne çıkmadan al zaten sen gidip alma gittigidiyordan ver sipariş biz bu ay karta cok yüklendik kesilmesini bekliyorum haftaya alcam inş şişeleri renkli kolonyayı üzerine tülle fiyonk yapacaksın ztn hiçbişey yok 1 saatini almazz sen kutuların içine ne koydun buarada anlamadım canım
olsunn allaha şükür bu haftaya kadar gelebildinn.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişleriSelam kızlar.Bi süredir yazamadım.Doğuranlar bile olmuş maşallah. Bizimde cuma günü kontrolümüz var sezeryan günü verecek doktorum. Yani 36. haftada alıncak bebeler. Bana kalsa durabildikleri kadar dursunlar ama gebelik kolestazı 37. haftadan sonra bebekler açısından riskliymiş. Kaşıntıdan bacaklarım yara içinde kaldı artık doğumdan sonra Buda geçicekmiş inşallah
A arzummm_26_ cnm gecmis sayfalarda paylasmissin linki cnm buldum sagol.Kargo ücreti cok tuttu mu acaba?Cam ya agir oluyo mu acaba 50 tane almayi düsünüyorum.Bu arada bnde Eskisehirliyim:)Gecmis sayfalarda konusulmus.Ailem orda ama bn Balikesirdeyim.Özledim memleketimi ahhh ahh
selam kızlar c.tesi günü karnımda sancıyla acile kaldırıldım nst ye bağlandım çok ciddi olmamakla beraer sancılarım çıktı 1 lt serum yedim ve snra nst de biraz hafiflemiş çıktı sancılarım ancak doktorum erken doğum riskine karşılık banyo yapmayı yorulmayı yasakladı 32+3 teyim ve bebişim 1840 gr canım çok sıkkın dün bütün gün zırladım
Canm ben ce de yeterli hediye sonucta ben de 50btane alicam ama kargo ne olur acaba cok mu tutar ?canım bende verdim sipariş şişelerden ama 25 cc küçük değil dimi? senin resimlerde güzel duruyo ama sanki aldığım resimde küçük gibi geldi. yeterli boyutu dimi hediye sonuçta
Canimmm ne güzel paylasim ins böyle güzel annisler olabilirizzzz.bebişlerimmmmmm günaydın ..... bakmayın böle enerji dolu yazdığıma sabah çok yoruldum 10 dk yürüdüm minibüs sorası die ..
buyrun burdan başlayınben çıktı alıp sağa sola yapıştırabilirimmmmmmm !!!!!!
Yeni doğum yapmış taze annelerin dikkat etmesi gereken 9 öğüt! Mümkünse çıktısını alıp görünen bi yere çerçeveletmek gerek.
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de kulak asma bile. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
Cnm ben merkezde degilim merkeze uzagiz ayrica.Balikesir-Gönen de oturuyorum.Bandirma özele gidiyorum tatlim doktora.Sevgi hastanesine gitnek isterdm ama 2 saat filan kendi aracinla.Bursa da ayni uzaklikta.acil bir durumda zor olur diye hic baslamadik.Balikesir merkezdemisin.hangi dr ye gidiyosun canim.ben merkezde degilim ama sevgi hastanesindeki nurettin beye gidiyorum.
Balikesir merkezdemisin.hangi dr ye gidiyosun canim.ben merkezde degilim ama sevgi hastanesindeki nurettin beye gidiyorum.
Benimde o haftada 10 dk da 3 sancim cikti 70lerdeydi.bende 1 gece yattim hastanede ve 2 hafta gecti ustunden simdi de surekli yatiyorum.banyo meselesini duymamistim.sende dikkat et canm.
Aman dikkat et. Ben riskli gebelikteyim. Doktorların bize tavsiyelerini söyleyim sen de dikkat et istersen. Merdiven çıkmak yok mumkunse. Banyo yaparsan da oturarak mutlaka ve cok sıcak olmayan su ile olmalı. Günlük yatış pozisyonu en az 10 saat olmalı ve 3 -4 litre su tüketilmeli. ( bu son ikisi özellikle riskliler için önemli tabi ama uymakta fayda var)
göğüs kalkanını çoğu cocuk kabul etmiyor, kullanıyorum memnunum diyen hiç duymadım. almak lazım mı ki..
Teşekkürler, nereden alabilirim ? istanbulda..
Canm ben ce de yeterli hediye sonucta ben de 50btane alicam ama kargo ne olur acaba cok mu tutar ?
A arzummm_26_ bacim senin ne tuttuydu kolonya siselerinde kargo?
Canım Dr. Un dediklerine uyup , morali iyi tutmak lazım. Buradan demesi kolay geliyordur ana cok şükür bu güne geldiler dua edelim bıraz daha dursun Bebiş ..selam kızlar c.tesi günü karnımda sancıyla acile kaldırıldım nst ye bağlandım çok ciddi olmamakla beraer sancılarım çıktı 1 lt serum yedim ve snra nst de biraz hafiflemiş çıktı sancılarım ancak doktorum erken doğum riskine karşılık banyo yapmayı yorulmayı yasakladı 32+3 teyim ve bebişim 1840 gr canım çok sıkkın dün bütün gün zırladım
Canım ben Dr .a sordum doguma son 2 hafta yapmayın gibi dedi normalde doğal boyalara izin veriyoruz dedi . Ben yıne de yapmadım ama cok rahatsız edıyorsa seni boyar istersen ..sağol canım.
kızlar benim kendimi bildim bileli saclarım beyazlamış durumda. Şu anda dipler fena şekilde çünkü uzun süredir boyamıyorum. 3-4 tür kına yakıyorum. Ama kına yaktıgında hiçbi iş yapamıyorsun ve uzun süre başında kaldığı için de hasta eder. Daha yeni hastalıktan cıktım 4 saat bekletiyorum yine beyazlarım tam kapanmıyor kafamın bir kısmı kızıl bir kısmı kahve kaldı acaip bişi oldum. Artık bakımsızlıktan ölecegim. Diyorum şimdi ve doguma yakın boya yapsam bişey olur mu?
ikincisi de ne kadar farklı tipte hediyelik yaparsan insanlar her çeşitten almak istediklerinde hepsi birden tükenir. Mesela kolonya yaptın , sonra kurabiye , bebek , cikolata yok bilmem ne. Gelen kişi hepsinden birer alacak. Ve kişi sayısaına göre her hediyeyi cogullaman gerekir. Bunu dusunerek farklı tipte süsler almadım . şimdi diyorum kolonya felan yapsam kolonya alan oyuncak bebek de alacak. bi mantıgı olacak mı bilemiyorum yaa
Canım Ankara'da İzmir caddesinde gördüm bende ismini unuttum ama incik boncuk satan büyük bi mağazaydıyaffff kızlar gitti gidiyordan alacam hamur şekerini ama bunların son kullanma tarihlerini belirtmemişler aaaa gıcık oldum..ankarada marketlerde var mıdır acaba
. Masallah bebişler cok ıyı ikizlere gore umarım biraz daha sabrederler annesi..Sağol canım :) 34+0 da 2300 ve 2223 gramdı. 10 güne kadar biraz daha alırlar inşallah
göğüs kalkanı ile emzirmiyorsun zaten canım. senin dediğin silikon göğüs. onunla emziriliyor. onu almadım ben. göğüs kalkanı yara olmasın diye emzirdikten sonra delikli olanı takıyorsun çamaşır değmeden kurumasını sağlıyor. bide deliksiz olanı var o da süt boşa akmasın diye takılıyor. tamda nasıl takıldığını bilmiyorum ama hastanede hemşireler yardım ediyormuş.
anım ben Dr .a sordum doguma son 2 hafta yapmayın gibi dedi normalde doğal boyalara izin veriyoruz dedi . Ben yıne de yapmadım ama cok rahatsız edıyorsa seni boyar istersen ..
oh maşallah kızlar hazırlıklar ne kadar telaşeli benide gaza getiriyorsunuz ben de kutularımı hazırlamıştım bi de çikolata yapıp süslü tepsimde ikram edecektim ama by kurabiyeler kolonyalar bak şimdi kafam karıştı ama şöle bi karar verdimm 37.haftamda izne ayrıldığımda hala doğurmamış olursam evde oturduğum sğürede yapacağım bunları vaktim kalırsa eğer şuan çalışırken hiiççç gözüm kesmiyo açıkçasıı bu arada bu gün personel le görüştümm ve hiç bi şekilde rapor değerlendirmyioruz dediler çok moralim bozulduyıllık izin bile geçersizmiş doğum izni en önce gelirmiş ve diğer rapor izin herhangi bişi alımında normal doğum izni başlarımışş beim son haftada almak istediğim rapor suya düştü anlayacağınız a gayret kaldı 3 haftamm b,tsede artık evde oturmak istiyorum valla doğumdan sonra bakacak insanım olsa hemen çıkıcam ama nerdeeee çok fazla şeyler yapmayın bak canım çekiyoo sonra yapamayorum ben çalışan bi insanımmm
Ankarada izmir caddesinde bir yer var ama bu marka mi bilmiyorum. Markayı raziyesilyayla onermis ti ya o yüzden özellikle dikkat ettim. Izmir caddesinde peynirci marketing sağ tarafında aşağıya doğru merdiven ile inilen bir yer her türlü kumaş nikah bebek şekeri malzemesi satılan bir yer. Fiyatları ve çeşidi ne yo de bilmiyorum bir ara görmüştüm cuma günü kontrolüm var ondan sonra bakmayı düşünüyorum ama netten de eve kadar gelecek rahat rahat :)
Canimmm ne güzel paylasim ins böyle güzel annisler olabilirizzzz.
Cnm ben merkezde degilim merkeze uzagiz ayrica.Balikesir-Gönen de oturuyorum.Bandirma özele gidiyorum tatlim doktora.Sevgi hastanesine gitnek isterdm ama 2 saat filan kendi aracinla.Bursa da ayni uzaklikta.acil bir durumda zor olur diye hic baslamadik.
evet canım banyo yasaklandı bildiğin sadece saçlarımı yıkıyorum vücudumu silerek iadare edicem bi süre allahım yardımcımız olsun
Sağol canım :) 34+0 da 2300 ve 2223 gramdı. 10 güne kadar biraz daha alırlar inşallah
kızlar 34. haftada kan hacmimiz birden 2 katına çıkıyormuş.. doktora 2 günde nerdeyse 2kgm aldım diyince o kanın hacminden ve basıncından kütlende öyle hissediliyor tartılınca dedi.. ve aile hekimliğinde son bir tsh kan değeri idrar testi yaptırmamı istemişti... vel hasıl sabah aç aç gitmeme rağmenn o 4 tüpü saniyede doldurdu kanım fışşşşşşş diye bir akıyorr şaştım valla... ve hatta sonra koluma pamuk verip bastırdık hemşireyle 40 saniye sonra bir açtık kan fışkırıyor... ammma artmış kanınız demezmi.. eşim ise artık evden dışarı çıkma bişey olur yaralanırsın falan kan kaybından gidersin demez mi... bende ama evde yemek yapıyom elimi kessem bayılırım sen gelene dek kan kaybından dedim...
o da dur ozaman haftaya izin alayım ben doğuma kadar diyerek pimpiriklendi yazıkkkk....
ne çekti bendennn... ama yok öyle yağmaa izni şimdiden kullnacak çocukla beni dellenmiş halde evde bırakacak asla izin aldırtmamm.. çocuk doğsun onla izin kullansın... bende yaralanmam inşallah
Günaydın kızlar,
Dün gece çok kötü geçti, tatlı yedim sonra üzerime bir halsizlik çöktü ki nasıl anlatayım bilmiyorum. Kan şekerim mi yükseldi ne oldu anlamadım. Hiç bir yerim ağrımıyor ama resmen tamam ben gidiyorum dedim. Eşim doktora gidelim dedi, ne diyeceğim doktora dedim yani ağrım yok bebek hareket ediyor, onunla ilgili bir sorun hissetmiyorum. Neyse sonra uyumuşum öyle.
Bugün de işe gitmedim, zaten öğlenden sonra mobilyamız gelecekmiş dün haber verdiler. Hiç gitmeyeyim dedim.
Bakalım inşallah istediğimiz gibi yapmışlardır mobilyamızı, gelince fotoğrafını çekip atarım :)
selam kızlar c.tesi günü karnımda sancıyla acile kaldırıldım nst ye bağlandım çok ciddi olmamakla beraer sancılarım çıktı 1 lt serum yedim ve snra nst de biraz hafiflemiş çıktı sancılarım ancak doktorum erken doğum riskine karşılık banyo yapmayı yorulmayı yasakladı 32+3 teyim ve bebişim 1840 gr canım çok sıkkın dün bütün gün zırladım
Selam kızlar.Bi süredir yazamadım.Doğuranlar bile olmuş maşallah. Bizimde cuma günü kontrolümüz var sezeryan günü verecek doktorum. Yani 36. haftada alıncak bebeler. Bana kalsa durabildikleri kadar dursunlar ama gebelik kolestazı 37. haftadan sonra bebekler açısından riskliymiş. Kaşıntıdan bacaklarım yara içinde kaldı artık doğumdan sonra Buda geçicekmiş inşallah
kızlar kontrolden geldik:
32+0 2.160 gram 43-44 cm civarındayız. oğluşum kilo almış ben kilo vermişim.(gebelik diyabetim var) hamileyken kilo verceksin deseler bi yerlerimle gülerdim. her şerde bi hayır vardır dedikleri bu olsa gerek. allah sağlıklı sıhhatli kucağıma versinde kilo milo dert değil.
birde çalışır raporumuzu aldık. 9 aralık da izne çıkıyoruz. son 35 günüm. allah herkese güzel haberler almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?