2014 Aralık Anneleri

Yararlı olabilir. Bugün kü araştırdığım konu. buldukça size de ileteceğim. Emzirme ile ilgili.
  1. Doğum yaptığınızda sütünüz hemen gelmeyecek. Başlangıçta az miktarda "kolostrum" adı verilen fazla koyu ve besleyici olmayan ancak bebeğinizin çok ihtiyacı olan antikorlar ve hızlı gelişmesi için bol miktarda büyüme faktörleri içerir. Sakın kendinizi; sütüm gelmedi, sütüm yetmiyor ya da sütüm doyurmuyor diye üzmeyin çünkü üzdüğünüz anda; hem sütünüz üzüntü ve stresten hem de beyninize gönderdiğiniz "sütüm az" sinyallerinden dolayı azalacaktır.
  2. Bebeğinizi bol bol emzirin. Zaten bebeğiniz doğar doğmaz çok güçlü bir emme refleksiyle doğar: benim oğlum ilk yüzüme yaklaştırdıklarında dudağımı emmeye çalışmıştı =). Bebeğinizi sık sık emzirmek onun kendisini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlayacaktır.
  3. Mutlaka daha önce bebeğini rahatlıkla uzun süre emzirmiş birinden yardım isteyin. Emzirmek deneyim ister ve bu konuda öğreneceğiniz ufak trikler işinize çok yarayacaktır
  4. Bebeğiniz ilk sütünüzle doymayıp huysuzlanacak ve ağlayacaktır. Unutmayın bu yalnızca sizin bebeğinizin başına gelmiyor ve bu kesinlikle sizin hatanız değil. Hastanede hemşireler bu durumu zaten bildikleri için bebeğinize sizin asıl doyurucu sütünüz gelene kadar mama takviyesi yapacaklardır (benim oğluma yapmıştık). Ancak mamayı kesinlikle biberonla vermeyin. bebeğiniz ilk başta biberonu da sizi de emebilir. Siz de buna güvenerek nasıl olsa ikisini de emiyor diye düşünebilirsiniz ama bir süre sonra biberona alışacaktır. Benim oğlum 3 ay ikisini de emdikten sonra beni reddetti. Biberon yerine çay kaşığı, şırınga, kaşık uçlu biberon tercih edebilirsiniz ancak çok dikkatli olun. bebeğiniz henüz büyük miktarları yutamıyor yavaş ve çok az az içirin. Eğer bu yüzden kendinizi suçlar ya da çok etkilenir üzülürseniz sütünüz de bu durumdan etkilenecektir. Yalnız şunu da unutmayın ki ben burada büyük streslerden söz ediyorum. Sonuçta büyük maddi ve manevi problemler yaşamasına rağmen aralarında bir yaş olan iki oğlunu aynı anda sadece emzirerek besleyen bir anne tanıyorum. Demek istediğim şu ki öyle hemen biraz moraliniz bozuldu diye sütüm azalacak psikolojisine girmeniz de doğru değil. Burada esas önemli nokta "beyninize sütüm bol sütüm çok" sinyalleri göndermenizdir. Evlat edinen annelerin yaşadığı yoğun annelik duyguları sayesinde beynin buna karşılık süt ürettiğini ve bebeklerini emzirebildiğini biliyor muydunuz?
  5. Gelelim en önemli maddeye: Sütün geldiğini nasıl anlarız? Anneliğinizin 3-5. günlerinde asıl besleyici ve miktarı fazla olan sütünüz gelecektir. Bunu göğüslerinizin iyice büyümesi ve sertleşmesinden anlarsınız. Merak etmeyin fark etmemeniz çok zordur. Bu süt geldiğinde bebeğinizi mümkün olduğunca çok emzirin ama bebeğiniz bu kadar sütü muhtemelen boşaltamayacaktır. Bunu mümkünse bir süt pompasıyla sağıp üstüne tarih atarak buzluğunuzda depolayın. Bu sütünüzün azaldığı ya da bittiği dönemlerde ilaç gibi gelecektir. Ancak buzluktaki sütünüzün kullanım süresi 6 aydır, bunu unutmayın. Eğer süt pompanız yoksa bu işlemi elinizle de yapabilirsiniz ya da sütü saklamak istemiyorsanız ılık duşun altına girip sağıp boşaltabilirsiniz. Bu sütü sağmanız çok önemlidir çünkü sağdığınızda beyninize süt yapması için devam etmesi gerektiği komutunu vermiş oluyorsunuz. Ben bu sütüm geldiğinde sağmam gerektiğini bilmediğim için sütüm çok gelmesine rağmen bebeğim hepsini boşaltamadığı için azaldı ve bir daha hiç o kadar sütüm gelmedi.
  6. Bu bahsettiğimiz doyurucu sütün gelmesi için ılık duş alın çok faydasını göreceksiniz.
  7. Bebeğinizi öpün, koklayın, okşayın, sevin. Bu sevgi beyninize onu beslemek için süt üretmeniz gerektiğini hatırlatacak.
  8. Su süt yapar mı? Evet... ! Çok çok çok çok su için, mutlaka 3-3.5 litre su için sütünüzün nasıl arttığına siz de şaşıracaksınız.

emzirirken yalnız olmak lazımmış.

"Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:

• Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…
  • Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!
  • Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.)
  • Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.
  • Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.
  • Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)
  • Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.
  • Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.
  • Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..
  • Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.
  • Bol bol lohusa şerbeti için.
En önemlisi bebeğinizi bol bol okşayın, sevin, seyredin. Anneliğin keyfini her daim çıkarın."

selam bayanlar
zaman yaklaştıkca dogum şekli kafa kurcalamaya başladı haliyle
umarım hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize
dogum seklı olarak oranlar nerdeyse yarı yarıya,sezeryan ve normal dogumla ılgılı
ozellıkle ıkıncı bebegını kucagna alacak anne adayları ilk dogum tecrubelerını paylaşırsa bizede yol göstermış olurlar

ya geçen de yazdım. Kasım annelerinde görmüştüm. inşirak suresini okuyup secde edersen döner demişlerdi. bir araştırın bi de egzersizler varmış dönmesi için.
canım saolasın o duayı çıkarmıştım ama okumadım henüz okuyayım egzersizlerede bi bakayım.çok tırsıyorum doğumdan .ne istediğimide bilmiyorum normal mi sezeryanmıı

of çok fena bunalıma girdim, hala işteyim ve çok sıkıldım. okuduklarım da panik olmama neden oldu. :KK42:

-Dini bir sitede ay ay yapılması gerekenleri yazmışlar. aynaya ve fotograflara az bakmalı demişler ya. nedenini bilen var mı ?

Sekizinci Ay

Bebek özellikle bu haftalarda daha hareketlidir. Bunun nedeni ise amniyo sıvısının fazla olmasıdır. 32. haftadan itibaren de bebeğin yeri giderek azalacağından hareketleri de azalacaktır. Bebek hareketleri ile sağlığı arasında önemli bağ vardır. Bebek hareketlerinde azalma hissediyorsanız dinlenin ve karnınız aç ise bir şeyler yiyin.

Bu dönemlerde sol yanınıza doğru yatmanız büyük damar yapılarınıza yeterli kanın gitmesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde uyumakta problem yaşarsanız bacak aranız ve karnınızın altına yastık koymanız faydalı olabilir.

Uyarı: Karnınızda rahmin kasılmasına bağlı olarak hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Ancak bunların süresi uzuyor ve sıklığı artıyor ise erken doğum belirtisi de olabileceğini unutmamak lazımdır. Bu aydan itibaren doktorunuz ile 2 haftada bir görüşmeniz gerekmektedir.

1- Perşembe ve Cuma günleri Kadir suresi 10 defa okunsun.

2- Nur suresi okunsun.

3- Pazar günleri sabah namazından sonra iki defa Tin suresi okunsun.

4- Pazartesi Yasin, Salı Furkan, çarşamba İnsan, Perşembe Muhammed, Cuma Saffat sureleri okunmalı.

5- Yoğurt ve bal mutlaka yenilmeli.

6- Her Cuma aç karnına tatlı nar yenilmeli.

Dokuzuncu Ay

Bebeğiniz bu haftalarda çoğunlukla uyuyor olacak ve uyandığı zamanlarda ise sizi dinleyecek, hissedecek ve hareketlendiği zamanlarda ise kısa süreli tekmeler ile kendisini size hatırlatacaktır.

Rahminiz gebelik öncesine göre 500 kat genişlemiştir. Geceleri unutamayacağınız rüyalar görebilir ve sık sık tuvalete gidebilirsiniz. Bazı anneler bu sık kasılmaların verdiği acı nedeniyle sinirli olabilir.

Uyarı: Bu aydan itibaren artık doğum sancılarının her an gelebileceğini dikkate almalısınız. Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği düzenli aralıklar ile olmasıdır. Ve bunlar 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkmakta ve her bir kasılma yaklaşık 50 sn. sürmektedir. İstirahat etmek ile geçmeyecek ve şiddeti de zaman içerisinde giderek artacaktır. Eğer kasılmalar düzene girmiş ve geçmiyorsa hastaneye gitme zamanı gelmiş durumdadır.

1- Perşembe günleri hac ve Cuma günleri Fatır suresi okunsun.

2- Nur suresi okunsun.

3- İlkindi namazının bir rekâtında Fatiha'dan sonra Asr ve diğer rekâtında Zariyat sureleri okunsun.

4- İmam Mehdi'nin (a.f) sağlık ve selametliği için koyun kurban edin ve onun etinden sizde yiyin.

5- Baharatgillerden sakınılmalıdır.

6- Mutlaka hurma yenilmeli.

7- Her gün yürüyüş yapılmalı.

8- Aynaya ve fotoğraflara az bakılmalı.

9- Her gün aç karnına süt ve hurmaya Dehr suresi okunup yensin.

bugün acaip sıkıldım hamileliktennn.. şeytan diyo git haftaya çıkart şu çocuğu sezeryanlaaa uffffffff

"Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:

• Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…
  • Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!
  • Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.)
  • Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.
  • Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.
  • Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)
  • Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.
  • Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.
  • Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..
  • Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.
En önemlisi bebeğinizi bol bol okşayın, sevin, seyredin. Anneliğin keyfini her daim çıkarın."
inşallah kendi halimize rahat bırakırlar da öyle inek gibi hissetmemm kendimi... yalnız emzirme taraftarıyım bende...

bugün acaip sıkıldım hamileliktennn.. şeytan diyo git haftaya çıkart şu çocuğu sezeryanlaaa uffffffff

Bende sendenim.benim cok zor geciyo.yuruyemiyorum bi de ben tuvalete zor gidiyorm.nineler adim adim gider ya aynn oyleyim.haftaya kontrolum var dr ye sezeryana aliver diyesm geliyo

of çok fena bunalıma girdim, hala işteyim ve çok sıkıldım. okuduklarım da panik olmama neden oldu. :KK42:

-Dini bir sitede ay ay yapılması gerekenleri yazmışlar. aynaya ve fotograflara az bakmalı demişler ya. nedenini bilen var mı ?

Sekizinci Ay

Bebek özellikle bu haftalarda daha hareketlidir. Bunun nedeni ise amniyo sıvısının fazla olmasıdır. 32. haftadan itibaren de bebeğin yeri giderek azalacağından hareketleri de azalacaktır. Bebek hareketleri ile sağlığı arasında önemli bağ vardır. Bebek hareketlerinde azalma hissediyorsanız dinlenin ve karnınız aç ise bir şeyler yiyin.

Bu dönemlerde sol yanınıza doğru yatmanız büyük damar yapılarınıza yeterli kanın gitmesine yardımcı olacaktır. Bu şekilde uyumakta problem yaşarsanız bacak aranız ve karnınızın altına yastık koymanız faydalı olabilir.

Uyarı: Karnınızda rahmin kasılmasına bağlı olarak hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Ancak bunların süresi uzuyor ve sıklığı artıyor ise erken doğum belirtisi de olabileceğini unutmamak lazımdır. Bu aydan itibaren doktorunuz ile 2 haftada bir görüşmeniz gerekmektedir.

2- Nur suresi okunsun.

4- Pazartesi Yasin, Salı Furkan, çarşamba İnsan, Perşembe Muhammed, Cuma Saffat sureleri okunmalı.

Dokuzuncu Ay

Bebeğiniz bu haftalarda çoğunlukla uyuyor olacak ve uyandığı zamanlarda ise sizi dinleyecek, hissedecek ve hareketlendiği zamanlarda ise kısa süreli tekmeler ile kendisini size hatırlatacaktır.

Rahminiz gebelik öncesine göre 500 kat genişlemiştir. Geceleri unutamayacağınız rüyalar görebilir ve sık sık tuvalete gidebilirsiniz. Bazı anneler bu sık kasılmaların verdiği acı nedeniyle sinirli olabilir.

Uyarı: Bu aydan itibaren artık doğum sancılarının her an gelebileceğini dikkate almalısınız. Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği düzenli aralıklar ile olmasıdır. Ve bunlar 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkmakta ve her bir kasılma yaklaşık 50 sn. sürmektedir. İstirahat etmek ile geçmeyecek ve şiddeti de zaman içerisinde giderek artacaktır. Eğer kasılmalar düzene girmiş ve geçmiyorsa hastaneye gitme zamanı gelmiş durumdadır.

2- Nur suresi okunsun.

3- İlkindi namazının bir rekâtında Fatiha'dan sonra Asr ve diğer rekâtında Zariyat sureleri okunsun.

4- İmam Mehdi'nin (a.f) sağlık ve selametliği için koyun kurban edin ve onun etinden sizde yiyin.

hiç bi fikrim yok... ama yine aynı dini sitelerde yok yatak odanızda aynayı kapatında eşinizle birlikte olun diye okumuşluğumda vardır hani...
ayrıca bebekde yaşını doldurmadan aynaya baktırmayın iyi değil derler ama bilemiyom neden

Bende sendenim.benim cok zor geciyo.yuruyemiyorum bi de ben tuvalete zor gidiyorm.nineler adim adim gider ya aynn oyleyim.haftaya kontrolum var dr ye sezeryana aliver diyesm geliyo
aslında 4 gündür iyim ben yürüme konusunda ama işte bunalımamı girdim ne evde durmaktan... birde tatlı çok yer oldum reflü gibi bişey yaptı en çok o sinirlerimi bozuyor... araştırıncada stres de yaparmış mide yanmasını ya bakalım.... aman sen de dikkat et bacım... ne kadar içimizde büyüseler o kadar iyi olur

Ya bu yalnız vakit geçirme işi sanki çok kolaymış gibi yazıyolar her yere sırf bu yüzden strese giriyorum. :(
Herkes delirmiş gibi tarih soruyo "ne zaman doğum arayın ben hemen gelicem uçağa atlayıp vs" diyor. Millet hastane ziyaretini hemen ertesi gün yapmak istiyor nasıl olacak anlayabilmiş değilim.

Bu yazılara da kızıyorum bazen sanki bu şartlar sağlanmazsa ölüm kalım meselesi gibi aksediyor. bari desin ki türk milleti meraklıdır gelir gider, siz sallamayın, onlar yokmuş gibi emzirmeye devam edin.. :S Belki memeyi görünce kaçarlar. :D

Sekizinci Ay

2- Nur suresi okunsun.

Dokuzuncu Ay

2- Nur suresi okunsun.

Canini neden sikiyorsun canim yaaa.her okuduguna inanma.ben ilahiyat okuyorum.imam hatip mezunuyum ve hadis diye bilinen bircok soz uydurma..o kadar cok sasiriyorsunki duydugunda isin icini bilmek lazimm..evet bazi ayetler var bol bol okunmasi gereken ama cokda takilmamak lazim.bol bol bol kurani kerim oku aklina geldikce allahin sana tasiyabilecegin yukleri tasimasi icin dua et sabir dile.kalbi bedeni ve ruhu salim bir evlat iste...allah niyetlere bakar..niyetin halishane olsun yeterli.. I

kgokce az kaldı sabret.
bizim ev ufacık zaten . geriye bi salon kalıyor zaten salonda herkes sıkış tıkış oturur. yalnız kalırım umarım zaten cekinirim. offffffff

neyse biz eglenmemize bakalım sinemaya gitmek istiyorum film yok düzgün. bana arkadsların onerisi sinemaya git uzun süre sinemaya gidemicen cocukla yapılamıcak tek sey o dediler. :KK4:

Canini neden sikiyorsun canim yaaa.her okuduguna inanma.ben ilahiyat okuyorum.imam hatip mezunuyum ve hadis diye bilinen bircok soz uydurma..o kadar cok sasiriyorsunki duydugunda isin icini bilmek lazimm..evet bazi ayetler var bol bol okunmasi gereken ama cokda takilmamak lazim.bol bol bol kurani kerim oku aklina geldikce allahin sana tasiyabilecegin yukleri tasimasi icin dua et sabir dile.kalbi bedeni ve ruhu salim bir evlat iste...allah niyetlere bakar..niyetin halishane olsun yeterli.. I

doğrudur ama bu konu bizim için çok yeni ya hiç geççirmediğimiz belki de duymadıgımız bir mevzu ilk cocuk olacagı için. o yuzden ne duyduysak bir mantık arar hale geldim. strese cok cabuk giriyorum girmek istemiyorum. rahatlatayım kendimi.

çok uyku bastırdı. bugun 2. tatlımı yedim. nolcak halim.

aslında 4 gündür iyim ben yürüme konusunda ama işte bunalımamı girdim ne evde durmaktan... birde tatlı çok yer oldum reflü gibi bişey yaptı en çok o sinirlerimi bozuyor... araştırıncada stres de yaparmış mide yanmasını ya bakalım.... aman sen de dikkat et bacım... ne kadar içimizde büyüseler o kadar iyi olur
Reflüm olunca ben 1 tane kabuksuz elma yiyorum epey rahatlatıyo.

Bebek çantası için B'nde keseye koymayı düşünüyorum dogum sonrası için hemşirelere bebişin kıyafetini vermek için . Iyi düşünmüşsün canım derli toplu olur ellerine saglık ..
. Hamile kaldıktan sonra farkettim ki müthiş bir piyasası var bu bebek eşyalarının . Valla bebiş bi sene falan büyüdükten sonra iş bakıyım dıyordum eşim dıyor bebek eşyaları işine mi girsek :) kazanç hiç azımsanacak gibi değil
güzel oldu cidden hem sevimli oldular foto atayım birazdan :)

kgokce az kaldı sabret.
bizim ev ufacık zaten . geriye bi salon kalıyor zaten salonda herkes sıkış tıkış oturur. yalnız kalırım umarım zaten cekinirim. offffffff

neyse biz eglenmemize bakalım sinemaya gitmek istiyorum film yok düzgün. bana arkadsların onerisi sinemaya git uzun süre sinemaya gidemicen cocukla yapılamıcak tek sey o dediler. :KK4:
bizde ailecek tiyatrocuyuz... tüm oyunlara sezonunda gideriz....tabi giderdik...
geçen tv den güldür güldürü izliyom beğendiğim bir kaç sikeç oldu eşime yaa bunların bi oyununa götür beni dedim... adam tamam dedi bir baktı 21 kasım da ankaradaymış oyunları.... tam alıyorduk bileti ikimizde delimiyiz ne.... aman dedik son 37. haftayı devirmiş oluyozz ne edecez doğururum falan tv de rezil oluruz diye baya bir yıll sonraya erteledik.. yaanrım yanarımda birr ona çok yanarım ;)

Hazirmisiniz kurabiye canavarlari....resimleri paylasammi? Cok sukir bitirdim cok geciktirmeyin ne sirtim kaldi ne boynumm yoruldum beaaa
paylaş bakalım kurabiye canavarlarına

Reflüm olunca ben 1 tane kabuksuz elma yiyorum epey rahatlatıyo.
ben hamileliğmin hergününde kırmızı bir elma yedim... herkes bebişin cildi çok güzel olucak deseelrde inannmam bunlara... bugün ise 2 tane elma yedim midem yanıyor diye

Back
X