2014 Aralık Anneleri

Bizim de ozdilekten battaniyemiz. Yikadim ben de. Hic bisey olmadi. Ama ben sikmayi iptal etmistim. havalar biraz daha sicakken yikayip bakkonda kurutmustum
valla makinenin yorgan ayarı varya onda tüm battanyeleri yıkardım bişey olmazki 40 derece ve 800 devşr... ben bunu az formda 30 derecede ve 800 devirde yıkadım kötü çıkmış halde..şimdi kurududa tüyleri toplandı azcıkk bakalımm... amannn

şu eminönüne gidemedim istanbul'a gittiğimde ya ona yanıyorum. neyse netten bakarım artık, saol canım

ben de içmem canım misafirlere vereceğim ama kırmızı kırmızı çok güzel duruyor :)

olmaz olmaz inşallah canım, bu arada 30da yıkadın değil mi, bir de neyle yıkadın? ben daha deterjan almadım

bi arkadaşım 2. haftasında çıktı dışarıya ve bir kere çıkınca sonra kimse ses çıkaramıyor dedi :) aslında derdim gezip tozmak değil ama hava almak istediğimde de çıkmak isterim yani yarım saat de olsa. sırf milletin yanımda sürekli 40 gün çıkamazsın demesi bile beni bunalıma sokar :)

benim eşimin tarafında da öyleymiş işte ama farklı şehirlerdeyiz canım o yüzden öyle bir avantajım oldu. gelecekler tabi ki, oturmuş bir kere o düşünce. bakma sen öyle konuştuğuma, eşimin babaannesi yengeleri amcaları falan kalkıp istanbul'dan geleceklermiş mesela bebek doğduğunda, ben kabul etmem mi diyeceğim, hayır tabi ki. sadece yapabildiğim kadarıyla düzene sokmaya çalışıyorum, habersiz gelinmesini engellemeye çalışıyorum ne yapayım işte :)
30 da yıkadım evet...
frendlyle yıkadım... amerikan menşeli sıvı deterjan

kızlar buhar makinesi alanınız oldu mu? kalorifer benim kapalı olan burnumdan dolayı boğazımı mahvetti.. peteğin üstüne su koysak yeter mi bilemedik??

birde bizim veledin alt açma seti yok illa alınmalı mı?
alanlar nasıl bişey tercih ettiniz...
şu ürün nasıl chery babynin ürünü 25 tl
altaçma5b1eec379-b24c-4371-b481-eeeb2d371441m1.webp

Günaydın arkadaşlar iyisinizdir inş.

Benim için gittikçe zorlaşan son 26 gün. Artık saatleri sayıcam o derece zorlanıyorum. Karnım iyice büyüdü ikiz karnı gibi oldu.Geceleri sırt bel kalça ağrısından uyuyamıyorum. Uyuyamadığım için sürekli dönme ihtiyacı duyuyorum tek başıma da dönemediğim için her seferinde eşim de uyanıyor benim debelenmelerime. Beni döndürüyo bacak arama, sırtıma yastık koyuyor masaj yapıyor gece boyu o da uykusuz gidiyor işe :KK43: adamı bi organım gibi kullanıyorum resmen. Akşam işten döneceği saati iple çekiyorum. Çamaşır makinasını, bulaşık makinasını o boşaltıyor ütüleri yapıyor evi süpürüyor siliyor. İşe giderken çorabımı giydirip öyle çıkıyor. Kendimi öyle aciz hissediyorum ki. Koltuktan bile tek başıma kalkamıyorum resmen.Kızımı servise verdim. Ona bile yetemiyorum. Babasının olmadığı zamanlarda her işini kendi yapmaya çalışıyor garibim. Onu servise indirirken ayakkabımı giyemiyorum terlikle iniyorum mecbur. Hergün banyo yapan ben, fönsüz dolaşmayan ben 3 günde 1 banyo yapar oldum. O da taburede. O bile öyle zor geliyor ki..Bel ağrısından ayakta duramadığım için yemek bile yapamaz oldum. 3 gündür dışarıdan söylüyoruz. Evde çocuk varken de yemeksiz olmuyor. Bugün canımı dişime takıp 2-3 günlük yemek yapıcam inş.

Bi gaza gelip kurabiye işine girişecektim ondan da vazgeçtim. Beğendiğim puset şeklinde bi model buldum 1,5 tl ye. 40 tane sipariş verdim. Hastane için yeter. Artık eve gelenler için olan kısmını doğumdan sonra düşünürüm.allahtan halı, perde, ütü, alışveriş işini halletmişiz. Yoksa nice olurdu halim. Birkaç parça bişey kaldı. Ctesi de onlar için çıkabilirsek benden iyisi yok.

Bu halim çok canımı sıkıyor. Daha asırlar var gibi geliyor. İnsan kendini iyi hissetmeyince vakit de geçmiyormuş gerçekten :KK43:((((
Cok Şanslısın ki eşinin elinden iş geliyor ve en önemlisi merhametli .. Bende sen gibiyim burada hiç kimsem yok iki ailede uzakta dogum sonrasıdaha cok ihtiyacım olacak dıye erkenden çağırmıyorum .. Cok şükür her işimi de yapıyorum ama senin haftan bana gore ileride nolcak son zamanlar bilmıyorum .. Gecen bi arkadasımız var burada bi haşladım eşim bacağımı cımcıklıyor . Dedim bişi istemıyorum sizden insan bi hal hatır sorar dobrayımdır zaten hamıleliğe vurup hepten vurdum ... Allah yardımcımız olsun inşallah
ah gökçe dün akşam dedim ben de eşime. acaba bir gün yine tiyatroya baleye Bilkent senfoniye vs gidebilecekmiyiz diye. her ctesi akşam bir şey bulur giderdik sezon açılınca. en son emreye 8 aylık hamileyken gitmiştim tiyatroya. 3 yıl olmuş..

selam canım. benim de 12si son günüm. 2013den 1 tanecik senelik iznim kalmış. bu cuma onu alıcam. çankayadaki sosyete pazarına gitsem diyorum delimiyim neyim.
ne hikmetse bana enerji geldi ağırlaşmama rağmen. kimseden hayır yok ne varsa eşimde var. o emrenin yükünü alıyor ben hazırlıklarımı yapıyorum.

anam zorun ne duvarların da pis kalaydı. maşallah diyeyim yine de. eline sağlık..

hay maşallah enişteme.. canım allah kolaylıklar versin. yakın olsak ben sana en azından yemekte destek çıkarım ama eryamandasın sanırım. bizler ne bulsak yer geçiştiririz de çocuk olunca illaki bir çorba ve arkasına bir yemek gerekiyor. damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
bana bir enerji geldi ne hikmetse. domuz gibiyim. oğlumu kucağıma fazla almazsam, gelenim gidenim olmazsa kendi kendime yetiyorum şükür.
çocuksuz ve ev hanımı ya da bekar arkadaşlarıma güceniğim biraz. fink fink gezerler nasılsın bi ihtiyacın var mı diye aramazlar, hafta içi akşam çaya gelmeye kalkarkar :) oysaki o akşam ne kıymetli. tüm gün gebe gebe çalışmışsın ve ertesi güne yemek lazım ve hala doğum hazırlıkların bitmemiş ve ertesi gün 7,30da çocuğu servis alacak erken uyutulması lazım ve insanlar 20de çaya gelip 23e kadar oturma derdinde. dedim ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlıyor. ben ince düşünüyorum o inceliği de bekliyorum sanırım.
Çalışan çocuklu bide hamıle insana câya gidilmez , yemeğe davet edilir câya çağrılır ... Bi arkadasım var onu her çağırmamda yemek yada câya azarı yiyorum sen ne çağırıyon , sen hizmet bekle etme diye saolsun zorla ona gıderiz ..
Günaydın kızlar :)

bir soru bir cevap bölümüyle ben yine karşınızda:)

bebek odası için perde ne aldınız. tül mü store perde mi?
Canım ben renkli desenli güneşlik yaptırıp
Gunaydin kizlar! ! Butun gece rüyamda kurabiye ve kolonyalarla uğraştım. Sonra birden bir aydınlık ben nasıl yapıcam ki bunları daha bebeğin ismine karar vermedik. Hatta kız mi erkek mi olacak onu da bilmiyorum. Önceleri erkek dediler sin zamanlar kız diyorlar ama çevremdeki tüm kehanet sahipleri erkek diyo :KK47:
Ayrıntılı da çıkmasını ki
Günaydın kızlar,

artık gerçekten sizlerden başka konusacak bu konuları değerlendirecek kimse yok. Herkes dogmasına odaklanmış cocuk dogmadan bileinecek hiçbişey yok dogduktan sonra susmazlar eminim ki.

bugun bunalımdayım. çok yalnız hissediyorum kendimi , korkuyorum da. şimdi aglıcam
Ailem , arkadaslarım hep uzakta ınan seni cok ıyı anlıyorum . Ama bebişler hisseder huzursuz olmasın Annsi . Bi gelsin herkes bişi der bizde he he dıyıp bildiğimizi okuruz :).
kızlar pijama takımı nasıl aldınız ya ben bir tane aldım mor lila rengi önünde bebek resmi var düğmeleri var iki tarafta açılıp emzirebiliyosun ama şu ara herkes beyaz krem tarzı alıyor

Slm kızlar. Nasılsnz. Bebişimn cantasını hazrlıcam bu hafta. Bışey sorucam. Hastane çıkışı gibi üç takım koymayı düşünüyorum. İçine uzun kollu cıtcıtlı tulumda koymalımıyım. Yanı takımlar dışında ne koymalıyım üst için
İç yada uzun kol çıt çıtlı bası koysan ii olur bence .
edilir canım ben de istediğim gibi bardak bulamadım, minik su bardaklarında vereceğim. bulabilirsem mevlüt için bardak alırım belki doğumdan sonra bakarım ona.

eline sağlık canım çok hoş olmuş. bardaklar mika sanırım, nereden aldın bunları ya ben hep düz mika görüyorum kadeh gibi olanları görmedim hiç

ankara :KK43:
sağol canım yine de :) buralarda da vardır muhakkak ama ben bulamadım işte
. Ankaradaydın sende dimi .. Ben suluhanda gördüm yarında aksılık olmazda İzmir cad gıtcem aklımda bi yer var orada olursa buradan haber veririm ..

Son düzenleme:
kızlar ayşeduzler yazmış dlkozer de doğum yapmış 33. haftasındaa hey maşallah

tırıs tırıs : ) 33 . haftadaydım ben di mi : )

mevlütü once anneme dedim senin ev geniş sende yapalım diye. e canım o kadar evi dzenliyorsun dekor yapıyorsun mobilyasına özeniyorsun ee mevlüt baska yerde olmaz. evim dar artık kısmet.

evlendiğimizde nasıl 1 sene boyunca hala misafirlerin gelmesi bitmemişti. aylar sonra bile ilk defa gelen oluyor cocuk gormeyede oyle olcak anlasılan. hepsi birden gelse ne guzel olur. herkes özel ilgi bekliyor. bu da böyle sürecek anlasılan.

tırıs tırıs : ) 33 . haftadaydım ben di mi : )

mevlütü once anneme dedim senin ev geniş sende yapalım diye. e canım o kadar evi dzenliyorsun dekor yapıyorsun mobilyasına özeniyorsun ee mevlüt baska yerde olmaz. evim dar artık kısmet.

evlendiğimizde nasıl 1 sene boyunca hala misafirlerin gelmesi bitmemişti. aylar sonra bile ilk defa gelen oluyor cocuk gormeyede oyle olcak anlasılan. hepsi birden gelse ne guzel olur. herkes özel ilgi bekliyor. bu da böyle sürecek anlasılan.
hiç çekememmm ben misafiri :)
bu arada 50 den geri saymaya başlayınca doğum kolay oluyo;) tırsmak ki ne tırsmak bende de aynı durum bacım

kızlar buhar makinesi alanınız oldu mu? kalorifer benim kapalı olan burnumdan dolayı boğazımı mahvetti.. peteğin üstüne su koysak yeter mi bilemedik??

şu ürün nasıl chery babynin ürünü 25 tlEki Görüntüle 1293870

biz geçen yıl almıştık soğuk buhar makinesi, eşimin burnunda problem var nefes alması zorlaşıyor özellikle kalorifer çalışırken. bebeğe de kullanırım diyorum ama bazıları zararlı olduğunu söylüyor. ne yapsam bilemedim.
alt aç da hediye gelmişti, bir tane de annem dikmiş battaniyesiyle takım. daha da almadım yeter diye. aslında çok kullanılmıyormuş ama sen bilirsin yine de canım. şu kullan at olanlar da iyiymiş, dışarıya falan çıkarken pratik oluyormuş onlara da bakabilirsin.

kıyamam canım benim doğumu orda mı yapıcaksın?ben sana yollayayım boza canın çektiysee
Canim benim cok sagol benim canim duydugum seyi,gördügüm seyi cekiyo zaten takma sen bana.Dogumda annem gelicek ona getirtirim canim cok isterse cokk sagol. Dogumu da burda Bandirma'da yapicam nasipse.Annem gelir vi bide kayinvalidem olur o kadar.Memleket gibisi yok.ahhh ah burnumta tütüyo.Esim de ben de cok severiz Eskisehir'i ama uzagiz iste.Keyfini cikar oralarin.
Kizlar ben cok duygusal oldum ya her seye aglayasim geliyor.Evde yiyecek bisey kalmamis dogru dürüst alisverise bile cikasim yok.Esimle pazar süpürdük sildik evi üstten hemen.Simdi yine her yer toz olmus hemencik.Ona bile aglayasim varrrr:KK61:

Ew

şu ürün nasıl chery babynin ürünü 25 tlEki Görüntüle 1293870
Ewt ben aldim ilk kizimda buhar makinesi gerekli bisey almalisin bence, alt acma setine gelince ben almistim yine ilkinde ama kullandinmi dersen hayir gereksiz bisey. Alt acma bezlerinden kullandim hep.

benim değil de eşimin memleketindeki durumlar bunlar :) bursa.. bizde en azından tlf edilir gitmeden önce. ama hani mevzu sıradan bi ev oturması falan değil ya, o yüzden hbr vermiyolar galiba. gitmemek ayıp karşılanıyo hatta.
Bursalı olarak bizde de durumlar aynen öyle. Pasta poğça yapılır misafir kapıyı çalsın diye beklenir :( Habersiz gelirler. Haber veren çok nadir olur. Sürekli evin toplu hazırlığın tam olacak. Sırf misafirler gelecek diye annem de sürekli bizde olmak zorunda. Ben eşimle birlikte bakmak istiyorum bebişime aslında ama annemede her gün git gel yaptıramam mecbur bizde kalacak. Hayırlısı bakalım. Bazı adetlerimiz çok gereksiz. Mevlüte gelsin herkes işte ne yoruyorsun boşuna lohusa kadını :KK12:

çantayı hazırlayalı epey oldu benim, paylaşmıştım içeriğini burda da. kısaca kendim için pijamalar gecelikler iç çamaşırları bakım malzemeleri bebiş için de battaniye hastane çıkışları zıbınlar bi de süs püs :)
SÜs puste neler varrrr geneli belli zatendd valla ben daha koymadim cantaya ama tek tek paketledim.bakalim

KIZLAR kasım annelerini okuyorum sürekli. çok heyecanlı. doğuma gidenler, yazanlar vs vs.
bizimde 15-20 güne başlar diye düşünüyorum. ben eğer bir aksilik olmazsa 23 aralık gibi sezeryan doğum düşünüyorum. eğer oğluşum ben erken gelicem derse orası ayrı. bana çooook uzun bir zaman gibi geliyor ama benden daha yakın tarihtekiler için şimdiden inanılmaz heyecanlanıyorum.
yapacak işlerim çok enerjim yok. ama kendimi en azından öncelikle evime adapte edeceğim.
bebeğin odası hazır ama dekorasyonu eksik.
annemin ördüğü benim süslediğimiz battaniye ve odadan bir kare gönderiyorum. oda için duvar kağıdı alma düşüncesindeyim. ayrıca ucu gözüken koltuk krem düz renk. üstüne örtü mü diktirsem diye düşünmüyor değilim. bana bir fikir verin. yatağın tam karşısında yüklük tarzı kremsi dolabım mevcut.odanın hacmi halı kadar yani.

Eklentiler

• IMG-20141104-WA0004.webp
    IMG-20141104-WA0004.webp
    58,5 KB · Görüntüleme: 195
  • IMG-20141105-WA0001.webp
    IMG-20141105-WA0001.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 179
SÜs puste neler varrrr geneli belli zatendd valla ben daha koymadim cantaya ama tek tek paketledim.bakalim

mesela hediyeler var ziyaretçiler için, sabun ve kolonya bizimkiler. işte lohusa şerbeti için bardak, karaf. nazar boncuklu kürdanlar almıştım lokumlar için.. hediye çantaları. lohusa tacı, terliği, makyaj malzemeleri falan.

Bende hastane için lavanta kesesi ve şeker kovası koyucam süs püs olarak .. Birde lokum olur son zaman alınır tabi onuda süslü kurdanlarla servide edıcez kısmetse

ufff ben nezaman doğuracammmm ya...
eşim 26 eylül
ben 26 ekim
veledde 26 kasımda doğsa...
gerçi 12 aralıkda doğarsa evlilik yıldönümümüzde doğmuş olur bedava ve engüzel hediyemiz olur....
gerçi pek de bedava denmez di mi milyarları geçti:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

canım hayırlısıyla gelsinn 12 aralık cok deli bi tarih olur ama olursa:KK73::KK73: .. benim de eşimin doğumgünü 28 kasım ihtimaller dahilindee bazıları erkek geç gelir dio cook merak ediorum ne zaman gelecekkk iş yerinde gelmeye kalkmasın da 20 sine kdr burdayımmmmm pofffffffffffff:mad::mad::mad::mad:

ama kış bebişi olucaklar zaten... malum soğuk algınlığı grip vs.. gelen giden mahveder ya evi.. uffffffffff burdan yazıyorum konu komşuya akrabaya dosta gelmemeleri daha makbul olacaktır...

gökçe ya okurken kopuyorum seni .. bende burdan seslenmek istiorum eşe dosta cidden gelseler de cok uzatmasınlar yemek vs zor yani beni de pohpohlayıp Yusufumu sevip ikramları alıp kaçsınlar ziyaretin kısası makbuldur .. bende sevmiyorum kalabalığı bi de gelirler hizmet beklerler o öle olacak bu böle eleştirirler yengemler lif örüp duruyor 50 cm lik bebeğe .. dedim ne lifi uzaylıymışım gibi baktılar sora bi ayıplama kınama kırılma ayyyy ben mi hamişim onlar mı belli diil valla darlandırıyorlar beni de Yusufumu da ..

biz geçen yıl almıştık soğuk buhar makinesi, eşimin burnunda problem var nefes alması zorlaşıyor özellikle kalorifer çalışırken. bebeğe de kullanırım diyorum ama bazıları zararlı olduğunu söylüyor. ne yapsam bilemedim.
alt aç da hediye gelmişti, bir tane de annem dikmiş battaniyesiyle takım. daha da almadım yeter diye. aslında çok kullanılmıyormuş ama sen bilirsin yine de canım. şu kullan at olanlar da iyiymiş, dışarıya falan çıkarken pratik oluyormuş onlara da bakabilirsin.
zararlı mı? eşim tutturdu alalım diye bende katillı kaynat aç kapağını al sana buhar makinesi herşeyin makinesini almaya da gerek yok diyom ama bakalım ;)
kullan atlardan aldım baya ilk zamanalrda malum bokunu falan her tarafa sıvamıyım sanırım 1 aya öğreniriz değiştirmeyi... bizim ailede hiç çocukda yok bu ilk olacak ve hatta annem bile nasıl değiştirecek bilemiyom... bizi normal bezlermiş böyle prima bez falan o da bilmez diyom bakalım ne olacak...

Ew

Ewt ben aldim ilk kizimda buhar makinesi gerekli bisey almalisin bence, alt acma setine gelince ben almistim yine ilkinde ama kullandinmi dersen hayir gereksiz bisey. Alt acma bezlerinden kullandim hep.
tamam hemşommm böyle tecrübeli anneler alma diyince kaydediyommm.. almıyommm ok sağol bacım... bu arada durumun iyidir inşallah az kaldı kasımda sezeryanın di mi??? öyle anımsıyom senle @esr06

canım hayırlısıyla gelsinn 12 aralık cok deli bi tarih olur ama olursa:KK73::KK73: .. benim de eşimin doğumgünü 28 kasım ihtimaller dahilindee bazıları erkek geç gelir dio cook merak ediorum ne zaman gelecekkk iş yerinde gelmeye kalkmasın da 20 sine kdr burdayımmmmm pofffffffffffff:mad::mad::mad::mad:
evet.. 12.12.14 güzel tarih
aslında 14.12.14 de başka bir deli tarih olur ;)
erkek geç gelir diyolar ama baksana bu doğan 3 bebişde erkekk hemde gayet erkenden doğdular 2 si 33. haftasında 1 i (trilaylomunki yine 35+5) di dur bakak ne olacakkk...dediğin gibi hayırlı zamanlarda gelsin

Back
X