Cok begenıyorum bunları bdnde ıkeadan cerceve aldım becerebilirsem yapıcam kızıma
. Canım ankara memorialde doguma hazırlık kursu vardı burada ben gidiyorum haftaya son semıner var . Keske gelseydin buradan da yazmıştık ama gelen olmadımaşallah de bacım.. kendi kendine nazar edecen maazallah...
bu arada 37. haftada abir arkdşm sezeryanla doğdu bebeğine doktoru 4000 grm dedi durdu en son usg de 4125 çıkmıştı bir doğdu 3500 lerde yani usg de nedense hep atıyor fazladannnn o yüzdennn ben daha tedirgin oluyom bizim daha 2120 lerdeydiii bakakk bu hafta kaç diyecekk doktor.. bizimde boyu uzunn karın ufak kafada eh işte boyu hepsinden önde gidiyor mantık dışı gibi ya bakalım ne olacak...
di mi ya yerimiz belli mi oldu abcım.. @esr06 sanırım cuma cuma çankaya sosyete pazarınamı gitti benim arkdşm geldi oh oh yedik içtikkk işler yaptıkk
arkadaşım az ye az diyorrr :) nerdeyse yanında geğiriyordum o dereceee
bizde ankarada istiyozzzzzkızlar gidenlerden notlar alırsanız yazın bize de allahasen :)
aynenn bacımmm
sana ne olduuu ne mutsuzluğu docan mı bişey yaptıı.. bak ya ne mutsuzluğuuu daha mutsuz olacağmız zamana var (memişlerimiz yara olunca mutsuz oluruzz :) :) inşallah olmaz daa ) heyyyyy ne olduuuuuuu
çok güzellll isminin anlamı ne bacım.. çok güzelmişş
aminnnnnnn bacımmm
Günaydın canım bende dış ağrısından uyuyamadım gece. Doğum üstü hiç iyi olmadı bu ya offfgünaydın kızlar.... dün azcık az uzandım gün içerisin de demekki gece nerdeyse hiç uyuyamadımmm... karnım sancıdı... ayağa kalkıyorum çişe gitmek için sanki şeyime bişey saplanmış öyle yürüyor gibiyim.. ufff..hala da ağrım var amannn
Günaydın canım bende dış ağrısından uyuyamadım gece. Doğum üstü hiç iyi olmadı bu ya offf
günaydın annişlerr :) bebişleri aç bırakmayalım, hemen kahvaltıyaaaa..
yok normal doğumda spinal olmaz onu biliyorumda.. sezaryanda da da epidurual acılı olabilyormuş... spinali öneriyolar onu sormak istedim..Normal doğumda spinal olmaz; çünkü spinalde tam uyuşukluk oluyor göğüs altından itibaren. İdrarını bile tutamazsın o kadar hissizsin. Epidural normal doğumda ıkınabilmene fırsat tanır.
maşallah bacımın eslemineHanimlar pamugumuzu gorduk bugun :) renkli ultrasona girdik ama yuzunu gostermedi cinsiyet meselesine dondurdu yine isi :) onuda cok gec gostermisti simdide yuzunu gostermedi.ama bu sefer utanmaz kizim acti bi cinsiyeti gosterdiki sormayin.sancilarim baslamis ama normal seviyede dediler sinirin icindeymis..kalp atislarimizi dinlediler normal ve cok hareketli bi bebis diye yine soylediler..bir hafta kadar onden gidiyoruz.2.5 kilo olmusuz boyumuzu tam bilemiyorum ama haftasiyla birebir uyumlu.kafa asagida hala ama dogum kanalina henuz girmemis.36. Haftada oldugumu duyunca heyecan basti beni kizardim bozardim.. kuzum bana hic sikinti vermiyor.bunun icin sen al ayaklari omzuna koybiri bir omzunda digeri birinde.ne midemde sorun var ne kaburgalarimda :) dedigim gibi sol tarafimda bebisim ayaklarini kemiriyordu :) oyun oynuyomus :) bebegi asagida tasiyorum zaten hic yukarilara cikmadi sikinti olmadi..plasenta su kan akisi hersey yerinde.kalbimiz cok saglikli gozukuyor.bir hafta sonra tum sikintilar yok oluyor araligin ilk haftasina kadar dogar dediler..ben 3.5 kilo aldim kuzim 2.5 :) artik kesin kanaat getirdimki dogurunca daha zayif olcam :) :) :) goguslerim bayagi dolgunlasti son gunlerde ve damarlarla doldu . Bol bol yuruki bebek asagiya insin dedi doktor...bidahaki randevu 14 gun sonraya artik..cok sukir bugunude atlattik :)
maşallah eşine.. bizimki bir yumurta bile kıramaz...ayy kızlar babişkomuz oğlumla bana aşure yaptı inanamazsınız şok oldum .
çok muthiş yapmış ben bile yapamam ki hayatımda hiç yapmadım , cesaret gerektiriyor.
maşallah gidip yiyim yakındakilere ikram edebilirim
ama gelin görün ki ev hala aynı
bravo yaptın bitirdinnn sabunlarıda ... benimde daha ütülenecekler var yıkanacaklar var.. gece azcık rahatsızlanıp söylenince eşim doğum çantanı artık hazırlasan diyorummm demez mi??? bende sana 1 haftadır valizi yıka dedim halaaa banyoda yıkayacam dedin yapmadın ne yapayım diye başladım gece gece tartışmaya... sonra tutturdu bu anakucağını hastaneye götüreceksek arabaya koyalımmm... bi tarftanda yok onla bebek gelemez bir kap gibi bişey mi alsak hastaneden çıkarmak için dedi durdu.. ufff geçen haftaalrda port bebe alacaktım vazgeçtim eşim böyle diyince yine aklıma düştü ne etsem bilemedimkocam oyun oynuo sabunlarımızı yapıo ben uyuyakalıorum diee yardım da edio ama ben işte çok yoruldumm üzerine hala eksikler ıvır zıvır bi de 20 sine kdr iice agırlascam gibi .. daa kendi ütümüzü bitirmedimm Yusufumunkine başlamam gerekk camlar silincek yarınn babamız saolsunn buarada sabunlarımızz bitti gibi son 4 süslemesini halledersek hftasonu burda paylaşcam inş haftaya da şişeleri sipariş ediim istiorum çantamada alıp yıkadıklarımı koycam ufaktan bakalımm nasıl olacak 10-15 adet bebek bezi yeter mi kızlaar ıslak pamuk da bi paket koycaz di mi .. kendinize corap koymayı unutmayın buarada .. heyecanlanıorumm yazarken bileeeee...
yaaa ben kaçırmışım o muhabbeti bacım... gerçi bilsemde nasıl gelirdim memoriala... güzel şeyler öneriler varsa paylaş bizimledeeeCok begenıyorum bunları bdnde ıkeadan cerceve aldım becerebilirsem yapıcam kızıma
. Canım ankara memorialde doguma hazırlık kursu vardı burada ben gidiyorum haftaya son semıner var . Keske gelseydin buradan da yazmıştık ama gelen olmadı
günaydınnnnnn ...hiç bişey yiyesim de yokkk dün ne kadar yemişsem artıkkgünaydın annişlerr :) bebişleri aç bırakmayalım, hemen kahvaltıyaaaa..
ufff amannnn kaldı 1 haftan dişini sık diyecem kötü bir espiri olucakkk... nerden çıktı diş ağrın.... karanfil çiğne derler... karanfik hamilelikte ilk 5 ayında kullanmayın düşük tehlikesi yaapr derler ama artık sonlarda diş ağrılarına çiğne bastır derler... ne yapsanki büyük geçmiş ola bacımGünaydın canım bende dış ağrısından uyuyamadım gece. Doğum üstü hiç iyi olmadı bu ya offf
Bende 6 aylıkken geçici dolgu yaptırdım iki tane. Şimdi yine ağrı yaptı. Gece yapmadığım şey kalmadı uyuşması için.Kafamın sağ tarafı komple ağrıyogünaydın annişler biz kahvaltımızı yaptık üzerine tatlımızı bilem yedik
geçmiş olsun doubleanne ben başta çektim o diş ağrısını 3 aylıkken bir de 6 aylıkken 3 ayrı dolgu yapıldı biri kanal tedavisi şükürler olsun bi şey olmadı.. ben karanfil basıyordum bir de tuzlu su ile bol gargara. ki ben ömrümde dolgu nedir bilmezken gebelikte 3 tane oldu
canım geçmiş olsun yine dişçini bi ara demek ki sinirler duruyor ya hava aldırdın ya da çürümeye devam etti içeriden. senin bu acıyı çekmen bebeği strese sokuyor bir de eğer bu ağrı bir apse ağrısıysa o daha tehlikeli bence bi git doktoraBende 6 aylıkken geçici dolgu yaptırdım iki tane. Şimdi yine ağrı yaptı. Gece yapmadığım şey kalmadı uyuşması için.Kafamın sağ tarafı komple ağrıyo
Sağol canm ya. Karanfil falan uyuşturmadı. Şuan azcık daha iyi çok şükür. Kızımda bir diş oğlanlarda iki diş gitti. Diş ağrısı diğer bütün ağrıların önüne geçti vallayok normal doğumda spinal olmaz onu biliyorumda.. sezaryanda da da epidurual acılı olabilyormuş... spinali öneriyolar onu sormak istedim..
maşallah bacımın esleminesağlıcakla gelsinnn.. bizimde pazartesi randevo ama ağrılarım artarsa belki bugün bile gidebilirim...
maşallah eşine.. bizimki bir yumurta bile kıramaz...
bravo yaptın bitirdinnn sabunlarıda ... benimde daha ütülenecekler var yıkanacaklar var.. gece azcık rahatsızlanıp söylenince eşim doğum çantanı artık hazırlasan diyorummm demez mi??? bende sana 1 haftadır valizi yıka dedim halaaa banyoda yıkayacam dedin yapmadın ne yapayım diye başladım gece gece tartışmaya... sonra tutturdu bu anakucağını hastaneye götüreceksek arabaya koyalımmm... bi tarftanda yok onla bebek gelemez bir kap gibi bişey mi alsak hastaneden çıkarmak için dedi durdu.. ufff geçen haftaalrda port bebe alacaktım vazgeçtim eşim böyle diyince yine aklıma düştü ne etsem bilemedim
yaaa ben kaçırmışım o muhabbeti bacım... gerçi bilsemde nasıl gelirdim memoriala... güzel şeyler öneriler varsa paylaş bizimledeee
günaydınnnnnn ...hiç bişey yiyesim de yokkk dün ne kadar yemişsem artıkk
ufff amannnn kaldı 1 haftan dişini sık diyecem kötü bir espiri olucakkk... nerden çıktı diş ağrın.... karanfil çiğne derler... karanfik hamilelikte ilk 5 ayında kullanmayın düşük tehlikesi yaapr derler ama artık sonlarda diş ağrılarına çiğne bastır derler... ne yapsanki büyük geçmiş ola bacım
AMANNN diş normal zamanda acılı bişey gebeliği düşünemiliyom bile... benim değilde şükürler ola doubleannenin ağrıyordu dişi.. ankarada diş hastanesi neredeymiş öğrenelimmm de... ben kadın doğum ahstanelerinde diş hekimlerinide gördüm poliklnk olarak onlara gidilir sanıyordummm ... sana da acil şifalar bacımkgokce canım ben ilk 3 ay her an karanfil yağı basıyordum dişime tabii yutmadan ama az az yuttuğum oluyordu ağzımda kalan neticede iniyordu mideme. çok çektim diş ağrısından bembeyaz dişimin kökü çürümüş gebelikten.. 3 kere dişçi koltuğuna oturdum 6-7 kere uyuşturuldum bi şey olmadı şükür doktorumuz da aynısını dedi korkmuyorsan bir şey olmaz diye. yalnız yapılan uyuşturucunun içerisinde adrenalin hormonu olmamalı. Ankara da sadece gebelerin gidebileceği diş hastanesi bile var.
ben de de öyle vahim bir durum varrr...ben nezaman hazırlasam tüm aralık annelerinin çantası hazırlanmış olacak gibianneler ben halen hastane çantamı yapmadım çok üşeniyorum nedendir bilmem sizler hazırladınız mı? bir de listesi olan var mı paylaşsa hayrına da bende bakıp bakıp yapsam
iki diş haaaaa... ikizlere bak iliğini kurutmuş seninn.. aman sağlıcakla bir alaydın kucağına geçer ağrıların inşallahh...Sağol canm ya. Karanfil falan uyuşturmadı. Şuan azcık daha iyi çok şükür. Kızımda bir diş oğlanlarda iki diş gitti. Diş ağrısı diğer bütün ağrıların önüne geçti valla
Bir haftam kaldı ya azcık daha dayanayım diyorum.Ama gece cidden bütün vücudum gerildi ağladım.Sonra yorgunluktan uyuyup kalmışım. Sabah o kadar ağrımıyodu. O zaman doktorum iltihaplı bi durum yok demişti ama sonradan olabilir micanım geçmiş olsun yine dişçini bi ara demek ki sinirler duruyor ya hava aldırdın ya da çürümeye devam etti içeriden. senin bu acıyı çekmen bebeği strese sokuyor bir de eğer bu ağrı bir apse ağrısıysa o daha tehlikeli bence bi git doktora
Çok güzel olmuş kapı süsünüz. Biz malzemelerini aldık kendimiz yaptık ablamla birlikte. Hemen hemen aynı sadece altında fiyongu yok. Odamızı yerleştirip kapı süsümüzü de asınca foto koyacağım bende. Bu arada hiç riske girmemiş kimse genel olarak tüm mobilyaları beyaz almışız
Sezeryanda ya sadece spinal ya da epidural ile birlikte spinal yapılıyor. Spinal de göğüs altından aşağısı tam uyuşur. Hiç bir şey hissetmezsin. Omurga üzerinde Epidural ve spinal aralıkları farklıdır. Spinal için tek bir iğne ile uyuşturma gerçekleşir. ama Epiduralde katater takılır gerekli olduğunda yavaş yavaş ağrı kesici verilir. Epidural de yürürsün bile sadece hafif uyuşukluk varsa vardır. Ikınmaları ve sancıları hafif hafif hissedersin. Korkma bir şekilde çıkacaklar içimizden ve herkesin söylediği şey ne kadar acı çekersen çek ilk gördüğün anda tüm acılarını unutuyorsunSpinal ve epidural sezeryanin farki ne acaba? Dün gece size su gelmesi olayini sordumya.Gece rüyamda hep suyum geldi,dogurdum durdum sabaha kadar.Saka bi yana ben iyice tirsmaya basladim.Kafayi yiyorum yavastan korkudan Doktora gidince sezeryan istesem diyorum.Bu korkuyla nasil doguracam ben.Allah'im yardim et.
Teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim. Genelde bebiş mobilyaları beyaz olunca birbirine benzer modeller oluyor hep. Eşim mobilya seçerken hep şunu söyledi. Bununla bunun arasında ne fark var Allah aşkınabenimde öyle oldu asm de ki hemşire de kanımı alınca çok hızlı dolunca şişeler kan basıncının aşırı fazla olması kan hacmini artırdığından kütlemize ağırlık olarak yansıdığını söylediler.. yağ et değildir yani kan dan o kilo kandan
bizimkide öyle olduu odası kutu gibi kaldı ee tüm karyola dolap şifonyer raf ve de sandığını alınca odamız küçücük kaldı :)
watsons daki 7 li paketlerde ve 3.5 tl idi bacım... diğerleri pahalı azcuk
bu numune olayını taaaa 20 gün oldu galiba 20 gün önce burda paylaştık bir çok annişde bende istedik ama depend den ne gelen var ne gidennn... bize yollaamdılar ya hu hep evdeyiz hani
benim de hala hazır değilll yaaa çantaa olayı... zaten içimden en geç ben doğuracam gibime geliyor
mobilyalarımız çok çok benziyorrrrgüle güle kullan bacım sende
istedikte ne oldu hala gelecekkk birde 15 günde elinizde yazıyor du
yaaaaa haydi hayırlısıyla gelsin bıdıklarınnn bacım
bacımmmmmm ne oldu yahu daha dün yazıştık aynı günüz diyeee... seni böyle okuyunca inannn kasıkalrım ağrıdı iyimisin şimdi???
amannnn yorma kendini bişeymi yaptın da oldu yoksa tamamen bebişin isteğiylemi oldu bu kasılmalar yaaa.. çok çok şaşırdımmm heyecanlandım inann.... allahım en hayırlı zamanda gelmesini nasip etsin de benim daha bir çantam bile hazır değillllllll ben burda çene çalıp arkdşlarla misafircilik yapıyozzz yaaa ayyyy...
@kimyager25 bacım şimdi iyisin di miii
Valla canım sezeryanda benim bildiğim epidural tek başına yapılmaz spinal ile birlikte yapılır. Göğüs altı komple uyuşturulup işlem gerçekleşir 3-4 saat sonra uyuşma geçince epidural kateteri aracılığı ile ağrı kesici verilir.yok normal doğumda spinal olmaz onu biliyorumda.. sezaryanda da da epidurual acılı olabilyormuş... spinali öneriyolar onu sormak istedim..
maşallah bacımın esleminesağlıcakla gelsinnn.. bizimde pazartesi randevo ama ağrılarım artarsa belki bugün bile gidebilirim...
maşallah eşine.. bizimki bir yumurta bile kıramaz...
bravo yaptın bitirdinnn sabunlarıda ... benimde daha ütülenecekler var yıkanacaklar var.. gece azcık rahatsızlanıp söylenince eşim doğum çantanı artık hazırlasan diyorummm demez mi??? bende sana 1 haftadır valizi yıka dedim halaaa banyoda yıkayacam dedin yapmadın ne yapayım diye başladım gece gece tartışmaya... sonra tutturdu bu anakucağını hastaneye götüreceksek arabaya koyalımmm... bi tarftanda yok onla bebek gelemez bir kap gibi bişey mi alsak hastaneden çıkarmak için dedi durdu.. ufff geçen haftaalrda port bebe alacaktım vazgeçtim eşim böyle diyince yine aklıma düştü ne etsem bilemedim
yaaa ben kaçırmışım o muhabbeti bacım... gerçi bilsemde nasıl gelirdim memoriala... güzel şeyler öneriler varsa paylaş bizimledeee
günaydınnnnnn ...hiç bişey yiyesim de yokkk dün ne kadar yemişsem artıkk
ufff amannnn kaldı 1 haftan dişini sık diyecem kötü bir espiri olucakkk... nerden çıktı diş ağrın.... karanfil çiğne derler... karanfik hamilelikte ilk 5 ayında kullanmayın düşük tehlikesi yaapr derler ama artık sonlarda diş ağrılarına çiğne bastır derler... ne yapsanki büyük geçmiş ola bacım
Sagol canim.ins sendende guzel haberler aliriz.kilosu cokta onemli degil..kilolu olcakta nolcak bak ben kilolu dogmusum yapili bi Insanim omrum boyuncada bunu uzerimden atamam yani belki zayiflarim ama yapi meselesi degisime ugramaz..cimcime bisi olsun manken gibi :) teyzelerine cekebilir mesela :) onlar mankenden farksiz.hamilelik oncesi kiloma hala ulasamadigim icin sanirim 9-10 kilo daha zayif olacagim ben.zaten soyle diyorlar.ortalama olarak bebek 3.5 plasentayla 4.5 suyuyla 5.5 artan kan hacmiyle 7.5 bide ben hala eksi 2.5 dayim....toplam 10 kilo yapiyor :). Ama bisi diyimmi cok halsizlik oldu kolay degil karnindaki canliyi beslion ama sen kilo kaybedion degisik bi durum..bisey sorcam birde yaaa sizin kuzularda gece uyuyormu? Ben tuvalete felan kalkiyorum yaa bizimkinden tikkk yok...uyurkenn cok tekmelio sonra butun gece uyuyo sanirim 4-5 gundur boyleyiz...IMasallah cnm ne güzel haberler almisdin,büyümüs masallah
Yarin bnde gidicem 2I5 kilo oldugunu duyarim ins.Cati muayenesi filan yapmadi daha dimi? Bidahakine mi yapar beni acaba?Masallah kilona da cnm bebekle 8 kilo filan gidiyo diyolar en az suyu,esi, kani vs.1 kilo daha alsan simdiki halinden 4 kilo daha az oluaksin demekkiAnnesini zayiflatti seninki,yerim onu
Sagol canim :) sancilarim normal duzeyde..yani bebek kipirdarken oluyormus.bizimki kipirdagin onde gideni bes dk durmuo gunduzleri hele ki yatinca tekme uzerine tekme..o kipirdadikca rahim kendini kasiyormus.birde doktora dedimki sag yanim agrio.oda dediki onlar hazirlik sancilari..sanki bobregim agrio gibi Icten gelen bisi.annemde dediki kiz cocugun sancisi belden erkek cocugunki kasiktan vururmus ne kadar dogru bilemem..zten belimin agriyan bi noktasi var o ayri buda baska turden bisey...ben zaten kasim sonuna odakladim kendimi..dogabilir artik...10 gune kadar hic bi sikintiniz olmaz dediler.cigerlerinin gelisimi tamamen biter dediler..raziye hala zayıf gozukuyorsun, maşallah. sancıların var mıydı gercekten hissediyormuydun. sancım varmıs derken ?
Seninle doğumumuz çok yakın benimki de bu hafta gece hep uyuyo önceden tekmelerinden uyuyamazdım ama şimdi uykucu oldu meleğimSagol canim.ins sendende guzel haberler aliriz.kilosu cokta onemli degil..kilolu olcakta nolcak bak ben kilolu dogmusum yapili bi Insanim omrum boyuncada bunu uzerimden atamam yani belki zayiflarim ama yapi meselesi degisime ugramaz..cimcime bisi olsun manken gibi :) teyzelerine cekebilir mesela :) onlar mankenden farksiz.hamilelik oncesi kiloma hala ulasamadigim icin sanirim 9-10 kilo daha zayif olacagim ben.zaten soyle diyorlar.ortalama olarak bebek 3.5 plasentayla 4.5 suyuyla 5.5 artan kan hacmiyle 7.5 bide ben hala eksi 2.5 dayim....toplam 10 kilo yapiyor :). Ama bisi diyimmi cok halsizlik oldu kolay degil karnindaki canliyi beslion ama sen kilo kaybedion degisik bi durum..bisey sorcam birde yaaa sizin kuzularda gece uyuyormu? Ben tuvalete felan kalkiyorum yaa bizimkinden tikkk yok...uyurkenn cok tekmelio sonra butun gece uyuyo sanirim 4-5 gundur boyleyiz...I
Hayirli olsunnn cok guzel benim kizim kuveze girmisti cok zor Allah herkeze yardim etsin bak ne guzel kucagina almissin ben ilk kucagima 11 gun sonra aldim.ama saglikli ya daha ne olsun dedim .sana cok sevindim bebeisinle cikmak cok zevidir heralde.simdide 40 gunumuz kaldi insallah hayirlisi olsun tabi kucagima lirim geliriz eve .hangisi hayirlisiysa o olsun insallah cumlemizeKizlar gunaydin.
dun biz eve ciktik.erken dogum riskim vardi ve sancilarim artti.46 cm 2650 dogdu.zaten ciger gelistirici ignelerimi atilmistim.Allah a sukur kuvoze girmeye gerek kalmadi.
Hepinizin guzel dilekleri icn tesekkur ederim.
Darisi sizin basiniza vaktinde saglikli dogumlar nasip olsun ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?