Kizlar gunaydin.
dun biz eve ciktik.erken dogum riskim vardi ve sancilarim artti.46 cm 2650 dogdu.zaten ciger gelistirici ignelerimi atilmistim.Allah a sukur kuvoze girmeye gerek kalmadi.
Hepinizin guzel dilekleri icn tesekkur ederim.
Darisi sizin basiniza vaktinde saglikli dogumlar nasip olsun ins.
bol sarımsak soğan ye iltihabı hem giderir hem engeller.. anlarsın bence iltihap olsa.. bacım senin bir hafta mı kaldı? sezeryan mı olacak? kaçıncı haftada doğacak bebişBir haftam kaldı ya azcık daha dayanayım diyorum.Ama gece cidden bütün vücudum gerildi ağladım.Sonra yorgunluktan uyuyup kalmışım. Sabah o kadar ağrımıyodu. O zaman doktorum iltihaplı bi durum yok demişti ama sonradan olabilir mi
Evet canım 6 gün kaldı, cumaya gün verdi doktorum. Bende gebelik kolestazı çıktı bu yüzden erken alıncak. Bebeklerin ikiside makat geliş zaten normal olmaz dedi. Kızımı normal doğurmuştum ama bunlar mecburi sezeryanbol sarımsak soğan ye iltihabı hem giderir hem engeller.. anlarsın bence iltihap olsa.. bacım senin bir hafta mı kaldı? sezeryan mı olacak? kaçıncı haftada doğacak bebiş
Canimm gozunaydin çok sevindim:) ne güzel kuvoze gerek kalmamis almissin minigini kucagina. Darisi basimiza artik.. Analiz babali buyusun inşallah.Kizlar gunaydin.
dun biz eve ciktik.erken dogum riskim vardi ve sancilarim artti.46 cm 2650 dogdu.zaten ciger gelistirici ignelerimi atilmistim.Allah a sukur kuvoze girmeye gerek kalmadi.
Allah sağ sağlim kavuştursun yavrularına :) sanırım ikizler geliyor kaçıncı haftadasın? benim bebişte şu an ters duruyoEvet canım 6 gün kaldı, cumaya gün verdi doktorum. Bende gebelik kolestazı çıktı bu yüzden erken alıncak. Bebeklerin ikiside makat geliş zaten normal olmaz dedi. Kızımı normal doğurmuştum ama bunlar mecburi sezeryan
sezeryanda spinal normal doğumda epidural daha iyi diye duymuştum ne dersiniz acaba???
Canım gözün aydın. İyi olmanıza çok sevindim. Bizim senle aynıymış beklenen doğum tarihleri.Benimde nasipse cuma günü alınacak bebeklerKizlar gunaydin.
Gözün Aydın Canım. Kavuştun bebeğine. Çok şükür alıp gelmişsiniz evinize. Normal mı sezeryan mı oldu ? Amin herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim.Kizlar gunaydin.
Evet ikizlerim olcak inşallah. Bugün 35+1 olduk cuma günü 36+0 olacaz. Zaten ikizlerin 37 ı görmesi bile büyük başarı :)Allah sağ sağlim kavuştursun yavrularına :) sanırım ikizler geliyor kaçıncı haftadasın? benim bebişte şu an ters duruyo
Amin inşllah :) spinal olduğunu yazmıştı :)Gözün Aydın Canım. Kavuştun bebeğine. Çok şükür alıp gelmişsiniz evinize. Normal mı sezeryan mı oldu ? Amin herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim.
Kizlar gunaydin.
Canim gözün aydin hosgelmis minisinde :) ikinizinde iyi olmasına sevindim. Maşallah sizeKizlar gunaydin.
Gunaydın annişler. Bir bebegimiz daha olmuş. Rabbim analı babalı büyütsün inş. Tecrubesiz olarak bişey sorcam. Dogumun basladgnı nasıl anlıyosunuz. Yani ilk belirtiler neler. Doktorumla hiç konuşmadık hep erken dedı. Ama salı gunu kontrolum var ebeler dahil herkezle konuşup bilgi alıcam. 34+1 oldum bugun. Erkenmi sizcede ogrenmem için.
Cok tesekkur ederim canm. Cok bilgilendırıcı bir msj oldu En azndan bişeyler bılıyorum artıkyooo bilgi için hiçbi zaman erken değildir bence :) ben de pek tecrübeli sayılmam ama çok okurum, bildiklerimi paylaşayım.
1. halk arasında nişan denilen bi tıkaç var rahim girişimizde şu an. doğuma yakın o tıkaç atılıyor vücuttan. mukusumsu bi şey, genelde kahverengi ya da kırmızımsı bi akıntı gibi oluyor. nişanın gelmesi doğum yakın anlamına geliyor ancak doğumun ne zaman başlayacağı belli olmaz. birkaç saat sonra da başlayabilir, birkaç gün sonra da. yani ilk belirtilerden biri ama paniklemeye gerek yok. belki sadece doktorumuzu bilgilendirmemiz yeterli nişan gelince. apar topar hastaneye gitmeye gerek yok, tabi şiddetli bir kanama varsa durum değişir.
2. amniyon sıvısı gelebilir. az az ya da birden gelebilir. bunu idrardan ya da akıntıdan nasıl ayırabilirm diye endişelenilir genelde. tecrübeliler anlaşılacağını söylüyorlar, ben de böyle düşünüyorum. önceki hamileliğim suların gelmesi sebebiyle 5 buçuk aylıkken bitmişti. az az gelmiş olmasına rağmen anlamıştım. bu sıvının kendine has bir kokusu olduğunu söyleyenler de var, ben alamadım öyle bir koku. sadece böyle şişeden su dökülürken bir ses çıkar ya öyle bi sesle akmıştı en son, lıklıklık diye.. idrar gibi değil yani, vajinadan aktığını hissediyo insan, tutabilinen bi şey değil. birden gelirse hastaneye gitme vaktidir. bu sıvı genelde renksiz ya da sarımsı bir rengi var. ama eğer sıvı yeşilimsi geliyorsa bebek kakasını yapmış anlamına gelebilir, hemen hastaneye gidiyoruz.
3. belden, kasıktan ya da özellikle rahmin üst kısmının olduğu yerden şiddetli bir ağrı başlayabilir. kasılmaları şu günlerde yaşıyoruz, bu sancı daha şiddetli olacak ve düzenli olacak. önceleri uzun aralıklarla gelip kısa sürecek, sonra geldiği zaman aralığı daralıp şiddeti artacak. bence düzenli sancı olduğunu anladığımızda doktora hbr vermemiz yeterli olur. hemen apar topar koşturmaya gerek yok, son hazırlıkları yanımıza alıp belki bi duş falan alabiliriz bu sürede. doğum zannettiğimiz kadar pat diye oluverecek bir şey değil, okuduğum kitapta diyo ki "eğer bu sizin 4. çocuğunuz falan değilse arabada doğurur muyum diye korkmayın" keşke o kadar kolay doğsalar :) bu düzenli sancılar 5-10 dakikada bir gelmeye başladığında hastaneye gidebiliriz. hastane uzaksa ona göre hareket etmek gerekebilir ya da benim gibi büyük şehirde yaşıyorsanız ve trafiğin olduğu bi saatte sancı gelirse. doğum sancısını kasılmadan ayırt edemem diye endişelenmeyin, ayırt edilir diye tahmin ediyorum.
hepimize hayırlı, sağlıklı, kolay doğumlar :)
Cok tesekkur ederim canm. Cok bilgilendırıcı bir msj oldu En azndan bişeyler bılıyorum artık
Amin ins. Allah saglikla buyutmek nasip etsin yavrunuKizlar gunaydin.
Arkadaslar bu aralar cok sik olmasa da sistit agrisina benzer ani agrilar oluyo rahim bolgemde sonra geciyo. Birkac saniye suruyo sadece. Var mi boyle hisseden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?