2014 Aralık Anneleri

valla çok çok özür dilerimmm bacımmm.. haklısınnn adını diyince açıklayıcı olmuyor diye koymuştum birdaha dikkat ederimmm.. çok özür dilerimmm inannn bende bilmediğimden koydummm lohusa yatağıda kuzenim evine geçince yapmıştııı.. ama onların konu komşu çok gelen gidenleri olurdu biz ne yaparız bilemiyom...
ama yakın arkdşm tüllerle lohusa yatağı gibi hastanedeki yatağıda bıdığın yatacağı yatağıda süslemişlerdi o ise 2 gece hastanede yattı.. bizler 1 gece yatarsakk hastaneye gerek yok gibi ???

bu arada lohusa yatagı süsleme ya da hazırlama gibi bişey düşündünüz mü ne yapmayı planlıyorsunuz. yapıp mı gideceksiniz yoksa bir kenara kulanacagınız takımı koyup birini mi tembihlemek lazım sen gelince serilmiş olması icin.
öyle bi adet var sanırım. yoksa ilk gun değil sonradan mı yapılıyor lohusa yatagı
[/QUOTE]
Merhaba. Bu lohusa yatağı mevzuunu ben de cok düsündum. Acaba soyle suslu, gupurlu bi takım mi alsam dedim. Sonra evde kullanmadıgim seyler geldi aklima vazgeçtim. Mesela hiç kullanmadıgım bi pamuk saten nevresim var. Onu sercem. Ustune de Annemin ceyizime yaptirdigi dantelli pike takimi diye dusundum. Ha gelen olmaz da maksat ben kendimi ozel hissedeyim :)

ben de ceyizler hazırlanırken süslü yorganlar, iğne oyası takımlar felan yapıldı dogumda kullanır deyu. ee o zaman neden kimse bu konuyu şimdi acmıyor diye dusunuyorum. annem olsun baskaları olsun. sanki hiçbişey bilmiyormus gibiler. çok sıkıcı o zaman neden yaptık o ceyizleri zaten kullanmıyorum bari bu zamanda kullanayım.

bence hastaneye gelecek olmayacksa gerek olmaz. ben yapmayacagım. kapı susu takarım belki sekerlerini gotururum o kadar o da ne olur ne olmaz diye. evi susleyecegim vaktim kalırsa. bende bi kapı tülü var ek tül almamıştım. onu da almak lazım belki de. yatak süsleme için yatak ortusu mantıklı mı , şu tül işlemeli olan gupurlu felan sermeli mi . yoksa hafif kullanmaya hazır bişeyle mi ortmek lazım yatagı. gelir gelmez yatarsın sonucta.

merhaba anneler size birşey sormak istiyorum ama garip gelmez inşallah benim sat 15 şubat ama doktorum ultrasonda ilk baktgnda geç döllenme olmuş diyerek sat 8 mart diye değiştirdi benim kzm 8mart a göre 35 haftalk 15 şubat a göre de 38 haftalık adet ağrısı gibi ağrılar çekiyorum geceleri ağrıdan uyuyamyrm beni görenler karnın aşağıya inmis en fazla iki haftan var diyorlar sizce hangisini baz almalıym?

kizlar nidilati teslim aldim.Yüzüklerin efendisindeki gollum gibi kiymetlimiz modundayim. cok şükür ihtiyacim olandan fazlasini buldum arta kalani geri vericem ihtiyaci olan biri magdur olmasin diye hepinizden dua bekliyorum 1 hafta daha dursum oglum

Arkadaşım bence şimdiden eve kapanmak doğru değil. Kendini yormayacak şekilde çıkıp dolaşabilirsin çünkü doğumdan sonra zaten birkaç hafta evde olucaz üstelik mevsim de kış olunca pek bir alternatifimiz kalmıyor. Ben en azından çıkıp yakın bir yerde kahve içmeyi tercih ediyorum

Bayanlar merhaba. Ya bu aralar bebeğimize yatak konusunu çok araştırıyorum ama tatmin edici bilgi bulamadim. Belki daha önce konusulmuştur. Siz ne aldiniz mesela marka ve model olarak?
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx

http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...unleri/10150292/vyssa-vinka-bebek-yatagi.aspx

http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...nleri/20234244/fagelsang-nevresim-takimi.aspx

ben kızıma bunları aldım :))

kesinlikle sezeryan olup ertesi gün ayağa kalktı arkadaşım. onları gördükçe epidural sezeryana bakışım değişti.
Bakalim biz ne olucaz canim.Rabbim bizim ve bebeklerimiz icin hangisi hayirliysa onu nasip etsin.Sonucta dogum her türlüsü bir ürpertiyor beni.

canim ben doktora 45 dakika filan git gel yapiyorum yani 1 bucuk saat filan oluyo bazen hemen dönüyoruz.Bence 1 bucuk saat uzun birr yol degil.Ama tabi senin riskini ,durumunu bilemem.Doktoruna bir danis canim.Oturunca 1 bucuk saat kasilmiyosan,sismiyosan gidilebilir sanki.Ama yine de sor canim Allah korusun erken gelir filan bebis kendimi suclu hissederim

Canim annelerimiz konu biz olunca napar eder bulur.iyi ki varlar.Cok sevindim bulmana.Sen ic hapini Allah'a birak gerisini.

Canim bu depend emici ped gibi galiba tekrar ped koymaya gerek yok galiba bildigim kadariyla.

sezeryanda spinal normal doğumda epidural daha iyi diye duymuştum ne dersiniz acaba???

Normal doğumda spinal olmaz; çünkü spinalde tam uyuşukluk oluyor göğüs altından itibaren. İdrarını bile tutamazsın o kadar hissizsin. Epidural normal doğumda ıkınabilmene fırsat tanır.

İyi akşamlar annişler, yazmıyorum diye burada değilim zannetmeyin tek bir sayfa atlamadan sürekli takip ediyorum, sizlerden fikir ediniyorum şu an için paylaşacak ne mobilya takımım geldi ne şekerlerini sipariş ettim nede yapabildim ama yarın kısmet olursa bebişimi görmeye gidicem doktor amcasına gelince yazarım :)Sizde dua edin olur mu herşey yolunda olsun inşallah...

Hanimlar pamugumuzu gorduk bugun :) renkli ultrasona girdik ama yuzunu gostermedi cinsiyet meselesine dondurdu yine isi :) onuda cok gec gostermisti simdide yuzunu gostermedi.ama bu sefer utanmaz kizim acti bi cinsiyeti gosterdiki sormayin.sancilarim baslamis ama normal seviyede dediler sinirin icindeymis..kalp atislarimizi dinlediler normal ve cok hareketli bi bebis diye yine soylediler..bir hafta kadar onden gidiyoruz.2.5 kilo olmusuz boyumuzu tam bilemiyorum ama haftasiyla birebir uyumlu.kafa asagida hala ama dogum kanalina henuz girmemis.36. Haftada oldugumu duyunca heyecan basti beni kizardim bozardim.. kuzum bana hic sikinti vermiyor.bunun icin sen al ayaklari omzuna koy biri bir omzunda digeri birinde.ne midemde sorun var ne kaburgalarimda :) dedigim gibi sol tarafimda bebisim ayaklarini kemiriyordu :) oyun oynuyomus :) bebegi asagida tasiyorum zaten hic yukarilara cikmadi sikinti olmadi..plasenta su kan akisi hersey yerinde.kalbimiz cok saglikli gozukuyor.bir hafta sonra tum sikintilar yok oluyor araligin ilk haftasina kadar dogar dediler..ben 3.5 kilo aldim kuzim 2.5 :) artik kesin kanaat getirdimki dogurunca daha zayif olcam :) :) :) goguslerim bayagi dolgunlasti son gunlerde ve damarlarla doldu . Bol bol yuruki bebek asagiya insin dedi doktor...bidahaki randevu 14 gun sonraya artik..cok sukir bugunude atlattik :)

Canııım bugün bizde gittik doktora. 2400 olmuşuz :) nst odasına beni koymadılar çok sinir oldum ne alakaysa. Sancı çıktı mı çıkmadı mı onuda soramadım ama doktorun yanına bende girdim. Suyu falan herşeyi çook iyi, haftasıyla uyumlu dedi. Ama doğumla ilgili tek cümle bile kurmadı :) Boyunu söylemedi ultrasonda gözükmüyor dedi meraktan çatlıyorum bende.
Doğunca dahada verirsin sen zaten kendine hiç almamışsın kii. maşşalah bebişe vermişsin kiloları. hadi yine iyisin bnim annem 15 kilo aldı :)

Biz nst odasina esimle girioz hatta bizim kiz cok hareketli oldugu icin surekli kalbini aletten cekio kipir kipr oluo o arada esim aleti alip kalbini ario buluo babasindan kacamio:) biz o uzun bacak varya fl olan onu gorduk kocamannnn upuzun bisi onu olctu tamda asagida haftasiyla uyumlu cikti 46 cm sanirim..kendime hic almadim evet cok sukur.bebisim beni yedi tuketti.bende anneme aynisini yapmisim oda bana yapio.etme bulma dunyasi iste :) ben 15 kilo alsam 100 lu sayilari gorurdum aman allah korusun.dev balina gibi :) sizinkine onde demedimi? Onde olmasi kilosuylami alakali acaba? Bas cevresi 37. Haftada cikti hatta :) koca kafali bisi olcak demekki..ayyy nasil dogurcam diye dusunmeye basladim allah kolayliklar versin ins.. I

Çok saol tatlim benm ya pek problemim yok çok şükür. yol da çok uzak degil bakalim yarin iyi hissedersem cikarim aslında gidesim var zaten de bi iki kişiden onay bekliyorum herhalde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…