2014 Aralık Anneleri

Doğum hikayemi de paylaşmak isterim kızlar ben tam 39. Haftamda Planlı bir sezeryana girdim. Spinal oldu. Cok Ağladım heyecandan. Belimden direkt uyuşturuldum ama çiş için sonda takılırken azıcık hissettim ve panikledim ebeler bni sakinleştirdi hiç bir sey hissetmeyeceksin diye. Yatırdılar masaya 15 dk demedi birden beni sallamaya başladı doktor Meger bebeğimi çekiyorlarmış bir den viiik viik sesini duydum deli gibi ağlamaya şükür etmeye başladım. Yanıma verdiler hemen sarı bir havluya sarıp. Yanağını yanağıma deydirdiler. Şu an bunları yazarken bile ağlıyorum cok güzel anlardı o kadar yumuşaktı ki pamuk sert kalırdı yavrumun yanında. Benimle temasa geçince sustu elleriyle oynamaya başladı. Alıp temizlemeye götürdüler. Beni dikip paketlemeleri 40 dk falan sürdü sanırım. O kadar uzun geldi ki bana bebeğimi gönderdikten sonra masada Yatıp beklemek. Velhasıl her şey bitti odamıza geldik. Direkt ebelerim geldi Yanıma fırsat vermeden emzirmeye giriştik. Mememi tutamadı yavrum o Yüzden Uç kullandık ve halen öyle emiyor. Umarım sorun yaşamayız başka. Biraz mama da verdiler ikinci gecemizde. Bazen de geceleri ben veriyorum doymuyor yavrum. 30-50ccsüt emiyor gündüz doyuyor ama gece 60cc mama verdim hüpletti hemen. Dua ediyorum sütğn artsın diye. Hastanede 2 gün kaldık. 9 çocuk doktoru 2 cerrah 1 Profesör 3 ebe ile iki günümüzü geçirdik. Hastaneden de çok memnun kaldık. Darısı tüm bekleyenlerin başına. O kadar kolay oldu ki doğumum ne sonrası acı çektim ne bi şey. Sadece ilk gece yürüttüler o zaman biraz ağrım oldu. Bir de kabız olmayın kızlar. Ben komposto içtim annem yapıp yanında getirdi hastaneye. Dikişleriniz olursa acıyor yoksa. Hemen bebeğimi kucağıma da Alıp emzirdim şu an 8 gün oldu ve gayet kendi işimi kendim yapıyorum

Ayy hadi insallah canimm benim arkadasin dogumda sancisi en fazla 64olmus. Illa cok siddetli olacak diye bisey demek ki. Neye benziyo bu sancilar bi anlatsana ya ben artik kendimdem suphe ediyorum anlamiyorum sanciyi kasilmayi
canım
Ben aciden sagamiyorum da 1 dk filan bekliyom sütde yok.Burda bebedor pompa vardi bitek onla yapamiyorum.Bebek emerken geliyo bazen boguluyo gibi oluyo hatta ama sagamiyorum napcam bn
canım, naptın bilmiyorum ama, uçları icin memeni kurutmaman lazim.benmde tara olmaya başlamisti.temixleyip, hafif nemli pecete biraktm uclarinda yumusaciknoldular.ve bsı aciyodu emzirirken simdi cok kolay.bide ben ger 2sinide mutlaka rmziriyorum ama bitane memem sanirim daha fazla ürettiginden sertleşmiş farkina varamadim.nette videolardan baktm nasil sagilir diye.mememi hamur gibi yogurdum, aciyo ama işe yaradi.sonrada az zorlansamda iyce emzirdim o memeyi,geçti çok şukür.inşallah sende bi yöntem bulursun

Canım benim devletteki doktoruma sordum özellikle. sancı olunca hemen gel baksınlar kordon boynunda mi diye dedi. 3 kere olunca sıkıntı olabilir, 1 ya da 2 kere sıkıntı olmaz inşaAllah dedi. Sıkma canını

kızlarr hala doğumu sabirsizlikla bekleyenler, gelsin artik diyosunuz demiii ay evet gelsinler çok vaşka biseyler gercekten Rabbim nasip etsin.yine uykusuz bi gecenin ardindan, bu sefer burayada bi gunaydin diyim dedim kizlar benim üstüm sütten çok ıslaniyo.sütyen pijamam falan, buna bi cözüm var mi acaba.bebesimle ayni sklijla kiyafet degsiyorum nerdeysee

Canim ben lansinh un pedlerini kullaniyorum tavsiye ederimm

Evet kordon sıkı dolanincada goruyorlarmis cnm. Hatta miadin doldugunda suni denersek ona bakariz dedi sıkı mi yoksa normal bi dolamami ona göre suni deneriz dedi. Zaten bu suni verip açılma olmadi, kanala inmedi mecbur sezeryana girdik diyen cok oluyo duyuyoruz. Iste bunlari kontrol etmeden veriyolar cocuguda strese sokup kakasini yaptir i yolar dedi. Doktorum cok iyi bi doktor zaten adi duyulmus bi doktor. Yogun olmasina ragmen oturtup karsisina seni 15 20 dk ihtimalleri sayip seni ikna etmeden odadan çıkarmıyor. Tane tane her ihtimalu anlattı dün bana rahatladim en azindan. Mesela kanala inmemiş acilmada yok deyip cok fazla aciklama yapmasaydi ben kafaya takip stres yapicaktim

Öyle oluyo gercekten günün gectikce tedirginlik artiyo doktorun rahatlatmasi gerekiyo birazda. Dun ben onu anladım. Ins musait tir açılmaya suni işe yarar cnm. Doktordan gelince haber verirsin.

Dogru cnm muayene saatleri baslamadan sabahtan sezeryanlari yapiyolar bitiriyolar islerinde donuyolar hemen. Ama normal olursa gece gündüz ne zaman gelecegi belli degil isini aksatir. Artik beklemek istemiyolar

Kizlar nasilsiniz yeni dogumlar varmii.uykusuz hergeceyiz bizzz
Aynen bebeklerin uyku düzeninin olmaması çok zor. ben de çok düzenli uyumaya alışığım. o uyuyunca ben uyuyamıyorum. ben uyumak istediğim de o uyumuyo. geceyi ayakta geçirtiyo bize küçük hanımefendi. şimdilik babamız çok yardımcı oluyo. ailemin yanına geldim ben doğum için. pazar eşim dönecek işten dolayı. annem de yaşlı bakalım ne günler bekliyo bizi.

Kizlar gittim geldim hastaneye ayni 1 parmak acilma sanci filan hic bise yok persembeye kadar hic bise olmazsa sezeryan (

Benim de dün kontrolüm vardı artık plesantası yaşlanmaya başlamış dedi doktor. Nst'de hiç sancım çıkmadı. Pazartesi tekrar gel dedi alttan bir daha muayene edelim bi dedi. Sanırım ona göre bir karar verecek artık. Inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur.

beklemezmıyız cok heycanlıyız ıns kolay bı dogum olur

Masallah cnm sütün bol demekki, göğüs pedi kullanmiyormusun, birde cocouk bir memeyi emerken digerindende sut geliyor ozaman oraya kucuk bir bibberon yada cay bardagi koy sutun ona aksin,ben birini emzirirken digerine kucuk 30 ml lik biberon var onu koyuyorum sut ona akiyor dene istersen.

ee canım sunı sancı vermeyecekler mı dırek sezeryan mı sımdı kac gunluksun
Once suni sanciyi acilma olmazsa pek yapmuyolarmis benimkide 1 cm acilma 3 4 cm olunca suni sanciyla iyice aciliyomus obur turlu hem sanci cekip sonradan da sezeryana yatmak gibi bise oluyo o yuzden acilma olmazsa ben sanci istemiycem

herkesin görüşü kendine. kendimle alakalı durumları anlatıp ne düşündüğümü paylaşmak istiyorm musadenizle. bugun sabahtan ozeldeki doktora gittik. nstde bebeğim gayet hareketliydi. sancı yok. doktor normal kontrolunde suyu azalmış, sınırda dedi. gecen hafta cok diyodu su için. sonracıma sancın oluyo mu dedi. ara ara oluyor ,, bazen gecmicek sanıyorum ama geçiyor dedim. hiç sancı cekmemiş gibisin. acılma 2 cm civarı, biraz oynuyorum, lekelenmen olabilir, cok olursa gel dedi. hergün çağırıyor beni artık. 40 hafta dolunca hergün çağırıyormuş. ama benim 24 unde dolcak bebeğe gore dedim. senin de suyun azalmış ondan çağırıyorum dedi. sonuç olarak ben pazar gunu devlet hastanesine daha once kontrol olduğum nöbetci doktora gorunmeyi düşünüyorum. güven duymuyorum ozele. suyuna acılmasına o da baksın bakalım ne dicek. bi de bugun gitiiğim doktor 2 cm acılma daha once doğum yaptğın için olmuş ,normal dedi. halbuki gecen haftalARDA hiç acılmam yoktu. demek ki yavas yavas acılıyo. moral bozmanın manası nedir anlamıyorum. belimin agrıısnın cok şiddetli olduğunu soylediğimdeyse sabrediceksin dedi. agrı kesiciler doğumu etkileyebiliyolarmış. benden haberler böyle. feryal82d naptı acaba

Once suni sanciyi acilma olmazsa pek yapmuyolarmis benimkide 1 cm acilma 3 4 cm olunca suni sanciyla iyice aciliyomus obur turlu hem sanci cekip sonradan da sezeryana yatmak gibi bise oluyo o yuzden acilma olmazsa ben sanci istemiycem
neden perşembe gibi bi tarih verdi anlamadım. 41 haftanın dolumunu bekleseymıiş bari. bebeğin nst sinde bi sorun var mı canım? hakkında hayırlısı neyse o olsun inşaAllah. bi de benim kızkardeşim suni sancıyla doğum yaptı. kendi sancısı olsa belki daha uzun surerdi ilk doğum olması hasebiyle ama suniyle oglen basladı aksama doğdu şukur bebeğimiz. belki fikir olur

canım bende aventın göğüs kalkanını kullanıorum alırken ne işe yaradıgını bilmiodum ama cok işe yarıomus valla emzırken dıger gogsume koyuuyorum sut topluyorum sonra bıberonla verıyorum tavsıye edıyorum yani

yok canım başı aşağıda ama kanala girmemiş. 2 gündür yürüyüş yapıyorum 1 saat kadar, merdiven de inip çıkıyorum 4 kat. eğil kalk yapıyorum dizlerimin üzerinde. karnım hala göğsüme yapışık. korkuyorum da bir yandan, insanlar can sıkmaya mı meraklı bilmiyorum, yok doktor niye bekliyor yok kakasını yapar yok 41. hafta beklenir mi. herkes doktor oldu bir anda.

Cnm yazdim arkadasada benim doktor açılma olmasada açılmaya musait oldugunu anlarsak gunun doldugunda suni veririz dedi. Açılır kanala da girer bebek dedi

sağol canım senin daha zamanın varmış, inşallah en güzel zamanda olur. hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız inşallah hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…