merhaba canım, öncelikle o komşu kıyaslama yaparak canını sıkmak istiyor, belki de kıskanıyor, pek dinleme onu ve canını hiç sıkma. her bebek kendine özeldir, onun bahsettiği ismini söyleyince bakması değil, annesinin sesini duyduğunda bakmasıdır. bebekler anne sesini duyunca rahatlar ve sakinleşir, hemen o yöne bakarlar. eğer doğduğunda işitme testi yaptırdın ve normal çıktıysa- NO PROBLEM-:)
Canım ismini söyleyince üzerine alınmıyor ama benim babasının vrve anneannesinşn sesini duyunca tanıyor gülüyırgülüyor bize allaha şükür o konuda bi sıkıntımız yok. Emeklemiyor ama gitmek istediği yere yuvarlanarak gidiyor. Hee bi de onun çocukları 5 aylıkken kendiliğinden ayakta dyrabiliyorlarmış. Bi daha ki sefere senin çocuklar süperzeka heralde diyeceğimayrıca erken emekleme bir gösterge değil, benim kızım da geç emekledi hatta 9 aylık olduğu gün emekledi, 10.5 aylık olduğu gün de yürüdü. doğumgününde koşuyordu oraya buraya:)
Normalde hiç takmam böyle insanları ama söz konusu bebeğim olunca endişeleniyorum işte. Acaba bütün bebekler yapıyorda sadece benimkimi yapamıyor diye :)Canim sen insanlarin soylediklerine cok onem verme yaa, benimki trilaylayliiiiiiii diyorum ozaman bakiyo ve guluyoo kocamansagligi,duymasi vs yerindeyse ki yerinde herseyi ogrencek zaten yavas yavas.eger kotu niyetli oldugunu dusunuyosan sende altta kalma bidahakine desemde sen seytana uyma tabiki, dunya mucizesibebegine saril yeter,he de gec
Canim meraba, benim seninki kadarlik bi farkla olmasa da bi tanesi daha cok uretiyo,o bence nasil desem sanki memenin yapisiyla ilgili biseymis gibi geliyo bana,arastirmadim gerci ne desem yanlis olur,ama emzirmek o memeyle iyi gelebilir,emdikce calisiyo sende demisin zatenmerhaba arkadaşlar, hepiniz güle güle büyütün bebeğinizi,
ben de şubat 2014 annesiyim, 16 aylık oldu kızım. emzirme ve süt konusunu epey konuşmuşsunuz, acaba benime sorunumu yaşayan çözüm bulan var mı aranızda?
benim kızım biberon ve mama kabul etmedi, ilk 5 ay anne sütü sonra da anne sütü + ek gıda verdik, halen de emmeye devam ediyor. iştahı az ama sağlıklı çok şükür. benim derdim sağ memeden normal ölçüde süt gelmesine rağmen (sağdığımda 120 ml), sol memeden en fazla 20 ml süt geliyordu. herkes önce solu ver orayı çalıştır dedi, ne yapsam da fayda etmedi, benim sol meme süt üretimi yapamıyor. böyle bir sorunu olan ve çözüm bulan oldu mu aranızda?
ikinci çocuk düşünüyorum ve aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum. çünkü kızıma sütüm zor yetmişti, saat başı emzirmekten perişan olmuştum, tek memeyle doymuyordu, yine de kilo alımı ortalama olduğu için mamaya başvurmadık, mama verelim dediğimizde de kız istemedi, öyle öyle bugünlere geldik...
Benimkide vermiyo henuz hem verse bile arada sanki oluyo denk geldi derim yani.icin rahat olsun canim.Allah baska bisey vermesin.bizimkinin. gozunde bisiyvar mesela ona uzuluyorum suanNormalde hiç takmam böyle insanları ama söz konusu bebeğim olunca endişeleniyorum işte. Acaba bütün bebekler yapıyorda sadece benimkimi yapamıyor diye :)
Aynen canım tesadüf olarak bakıyor şu an bilinçli değil yani. Canım sen az önce yazmışsın çok bilgim olmadığı için cevap vermedim ama bi gün oğlum uyandığında göz bebeğinde incecik bi çizgi vardı bende çok korkmuştum ama bizimkinin kendi saçı girmiş gözüne oymuş baya bi uğraşarak çıkarmıştım. O tarz bişey olabilir mi bhsettiğinBenimkide vermiyo henuz hem verse bile arada sanki oluyo denk geldi derim yani.icin rahat olsun canim.Allah baska bisey vermesin.bizimkinin. gozunde bisiyvar mesela ona uzuluyorum suan
Canım ismini söyleyince üzerine alınmıyor ama benim babasının vrve anneannesinşn sesini duyunca tanıyor gülüyırgülüyor bize allaha şükür o konuda bi sıkıntımız yok. Emeklemiyor ama gitmek istediği yere yuvarlanarak gidiyor. Hee bi de onun çocukları 5 aylıkken kendiliğinden ayakta dyrabiliyorlarmış. Bi daha ki sefere senin çocuklar süperzeka heralde diyeceğim
Tabiiki üstün zekalı olma durumu olabilir canım ama gayet normal yani şu an çocukları o yüzden sürwkli bana böyle demesine şaştım. Zaten her çocuk aynı olmuyor gerçekten 1 gün arayla doğum yaptığım bi tanıdığım var. O bebeğin yaptığı bi çok şeyi benim oğlum yapmadı daha. Benim oğlum dönmeye başladığındada o çok şaşırmıştım. Çocuktan çocuğa farklılık gösterebiliyor kesinliklemaşallah kuzuna:)
bütün organlarının tam olması, sağlıklı olması buna şükür, fazlasında gözümüz yoktur, sağlıklı, mutlu, şanslı çocuk olsun...
ben de duydum, 2013 aralık annelerinde bir bebek var, 6 aylıkken yürüyor(kendi başına) ve sayı sayıyordu. üstün yetenekli olabilir diye özel eğitim verilecekti, sonra takip edemedim. hatta annesi kimseyi inandıramıyor ve bebeğin videolarını gönderiyordu.
Tabiiki üstün zekalı olma durumu olabilir canım ama gayet normal yani şu an çocukları o yüzden sürwkli bana böyle demesine şaştım. Zaten her çocuk aynı olmuyor gerçekten 1 gün arayla doğum yaptığım bi tanıdığım var. O bebeğin yaptığı bi çok şeyi benim oğlum yapmadı daha. Benim oğlum dönmeye başladığındada o çok şaşırmıştım. Çocuktan çocuğa farklılık gösterebiliyor kesinlikle
Evet canım bizimkide de de demeye başladı çok enteresan bi şekilde biz anne der baba der diye kavga ederken çocuk dede demeye başladıevet benim kız daha doğduğu gün başını tutabiliyordu, hemşireler şaşırmıştı. ama kendi kendine dönebilmesi vakit aldı, emekleme de öyle...
mesela konuşmada da 6.5 aylıkken bilinçsizce ba-ba, de-de deeye başlamıştı ama henüz cümle kuramıyor, tek kelimleer söylüyor ama 15-20 sözcük biliyor...
kadin resmen hayal aleminde yasiyor.benim kizim 7ci ayina gecdi donmeyi bi haftadi oyrendi.cabuk oturdu ama emeklemiyor.istediyi seye bizimkide yuvarlanarak gidiyor.bide arkaya dogru surunuyo:)) hamileliyimden beri buyuk kizim karnima kardesinin ismiyle sesleniyordu.dogdugundan beri ismiyle sesleniyoruz.haliyle aliskanlik oldu ismini duyunca agzi bi karis aciliyo:))Canım ismini söyleyince üzerine alınmıyor ama benim babasının vrve anneannesinşn sesini duyunca tanıyor gülüyırgülüyor bize allaha şükür o konuda bi sıkıntımız yok. Emeklemiyor ama gitmek istediği yere yuvarlanarak gidiyor. Hee bi de onun çocukları 5 aylıkken kendiliğinden ayakta dyrabiliyorlarmış. Bi daha ki sefere senin çocuklar süperzeka heralde diyeceğim
canım şu koyu kısmı anlamadım ama d&r ye ben de bakayım inşallahCanim bendim heralde baska biri yoksada, bende dun tam alicaktim son anda cazgectim,d&rdan ilk kutuphanem diye seri halinde kucuk kitaplar var onu alicam.8tane 22 tl kucuk kare seklinde ebebektekiler gibi.daha mantikli grlfi hrmfe cin mali diyosun
tamam canım sağol3 gün aynı yiyeceği verip alerji yapıp yapmadığına bakıyorsun canım. İlk vereceğin her şeyde vunu denemeni tavsiye ederim
bugün sabah bir saat emzirmek için uğraştım, aç olduğu halde emmediCanım bence gece emmelerını bırakmaları için erken daha. Benimkı bazen ıkı bazen üç saatte bir uyanıyo zaten ama baktım üç aaat uyanmıyo alarm kurıyorum uyandrmadan kıcagıma alıp emzırıyorum. Gun içindede bazen ıkı bazeen 1 aaat arayla 5 dk zor emiyo. Ama cok cok acıkmaynca aglamıyo ben her yarım saatte bır emzırmeyı denıyoum genelde. Buarada dişten dolayı cok zorluyo benı emmek istemıyo
benimki emeklemiyor canım :)Normalde hiç takmam böyle insanları ama söz konusu bebeğim olunca endişeleniyorum işte. Acaba bütün bebekler yapıyorda sadece benimkimi yapamıyor diye :)
selamlar arkadaşımmaşallah kuzuna:)
bütün organlarının tam olması, sağlıklı olması buna şükür, fazlasında gözümüz yoktur, sağlıklı, mutlu, şanslı çocuk olsun...
ben de duydum, 2013 aralık annelerinde bir bebek var, 6 aylıkken yürüyor(kendi başına) ve sayı sayıyordu. üstün yetenekli olabilir diye özel eğitim verilecekti, sonra takip edemedim. hatta annesi kimseyi inandıramıyor ve bebeğin videolarını gönderiyordu.
İçim rahatladı valla buraya yazınca sanırım amacı beni sinir etmek yada onun çocukları çok süper :)kadin resmen hayal aleminde yasiyor.benim kizim 7ci ayina gecdi donmeyi bi haftadi oyrendi.cabuk oturdu ama emeklemiyor.istediyi seye bizimkide yuvarlanarak gidiyor.bide arkaya dogru surunuyo:)) hamileliyimden beri buyuk kizim karnima kardesinin ismiyle sesleniyordu.dogdugundan beri ismiyle sesleniyoruz.haliyle aliskanlik oldu ismini duyunca agzi bi karis aciliyo:))
İçim rahatladı valla buraya yazınca sanırım amacı beni sinir etmek yada onun çocukları çok süper :)kadin resmen hayal aleminde yasiyor.benim kizim 7ci ayina gecdi donmeyi bi haftadi oyrendi.cabuk oturdu ama emeklemiyor.istediyi seye bizimkide yuvarlanarak gidiyor.bide arkaya dogru surunuyo:)) hamileliyimden beri buyuk kizim karnima kardesinin ismiyle sesleniyordu.dogdugundan beri ismiyle sesleniyoruz.haliyle aliskanlik oldu ismini duyunca agzi bi karis aciliyo:))
Canım rüzgarlı havalarda bende çıkarmıyordum. Ve 10 dk bile dışarı çıkarsam hemen o gün gazı oluyordu. Doktor alıştırmam gerektiğini her gün dışarı çıkması gerektiğini söyledi şimdi her gün çıkıyoruz tabii öğlen sıcağında değil akşam üstü gibi çıkarıyorum. Terleme konusuna gelince sanırım bütün bebekler aynı benimkide çok terliyor ama ben gece hep uzun kollu ile yatırıyorum üstünü çok açıyor çünkü. Daha çok küçükler üşürler bence.kızlar ben size bir şey soracağım
benim kızım çok terliyor, saat başı ya da iki saatte bir ter bezini değiştiriyorum
özellikle geceleri çok terliyor
kalın giydirmiyorum, yani sadece çıtçıtlı badi ve ter bezi var
sizinki de öyle mi
bir de şort, askılı gibi şeyler giydirmeye çekiniyorum üşütür diye
gündüz neyse de geceleri daha çok üşür diye düşünüyorum
bir de rüzgarlı havada dışarı çıkarmıyorum ama genelde rüzgarlı bu sene
sizler ne yapıyorsunuz
acaba alıştırmak mı lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?