Canım bu konu forumda da konuşulmuş daha önce. sayfası da şu : http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=547966&page=3997
Hmmm ne olduğunu tam bilmiyorum ama inşallah iyi çıkar sonucun tatlım...ben de 11+4 de %70 İhtimal kız dedi dr.um ama kaptırdık bile biz erkek dese ona kaptıracaktık:) değişmeleri duyunca stres oluyorum resmen ya:)
Maşallah canım:) bir de bazı insanlar özel gün dışında yapar sürprizi özel günlere karşıdır benim tanığımda var öyle...inşallah zor olmaz bırakması canım...
Anladım canım bana doktorum henüz başlamadı bulantım çok fazla çünkü acele etmeyelim geçince başlarız dedi...decavit eşdeğermiş canım nasılsa onu alcam bende kafamız rahat olsun en azından:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım bu konu forumda da konuşulmuş daha önce. sayfası da şu : http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=547966&page=3997
Baktım Ama bunla ilgili yazıları göremedim canım Ben bizimde meleğimiz olacak sayfasına yönlendiriyo ama bu konuyla ilgili yazı yok???
Hmmm ne olduğunu tam bilmiyorum ama inşallah iyi çıkar sonucun tatlım...ben de 11+4 de %70 İhtimal kız dedi dr.um ama kaptırdık bile biz erkek dese ona kaptıracaktık:) değişmeleri duyunca stres oluyorum resmen ya:)
Maşallah canım:) bir de bazı insanlar özel gün dışında yapar sürprizi özel günlere karşıdır benim tanığımda var öyle...inşallah zor olmaz bırakması canım...
Anladım canım bana doktorum henüz başlamadı bulantım çok fazla çünkü acele etmeyelim geçince başlarız dedi...decavit eşdeğermiş canım nasılsa onu alcam bende kafamız rahat olsun en azından:)
Baktım Ama bunla ilgili yazıları göremedim canım Ben bizimde meleğimiz olacak sayfasına yönlendiriyo ama bu konuyla ilgili yazı yok???
herkese hayırlı kandiller.dün ikili tarama testi için gittik ama sanırım erken davrandık biraz elimiz boş döndük :) haftaya cuma tekrar çağırdı doktorumuz.ben şu ana kadar sadece folibol içtim kızlar başka bi takviye de almadım.ilk 3 aydan takviye demir ya da kan hapına başlattı mı doktorlarınız?
bu konuya çok takılıyorsanız vitamin ilacı kullanmayın domuz jelatininden E vitamini olarak faydalanıyor belki açıklamayan firmaların da E vitamini kaynağı domuz jelatinidir emin olamazsınız ben kızımda midemi rahatsız ettiği için hiç vitamin yada demir hapı kullanmadım düzenli beslenirseniz çok da ihtiyaç olmazyönlendirilen sayfadaki ilk yazı canım, ben alıntılıyorum aşağıya senin için;
"kızlar !!! Benim doktorum vitamin ilacı olarak elevit pronatal verdi.daha önce folikasit olarak folbiol kullanıyordum gebeliğğin 12. haftasından sonra folbiol yerine elevit verdi bu diğerlerine göre daha etkili olduğu için.Domuz jelatinin bu ilaçta kullanıldığını yazan haberleri okudum. Ama içim rahat etmedi. Bugün Üretici Firma BAYER'i aradım. Bana tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. 15 dak sonra Ahmet Bey adlı ilgili kişi bana döndü. Kendisine doktorumun bana elevit verdiğini ama çıkan haberlerde elevitte domuz jelatini kullanıldığını ve domuzun hem sağlık için hem de islamiyette hem de yahudilikte yeri olmadığını söyledim. Kendisi bana uzun bir açıklama yaptı ben özetliyorum.
"Domuz jelatini denilen madde bu ilaçta VAR fakat domuz kemiğinden kemik tozundan elde edildiğini, bu kemik tozunun bir çok kimyasal işlemlerle sağlık açısından zararsız hale geldiğini, sağlık Bakanlığının bu ilacı onayladığını söyledi. Ayrıca sağlık açısından tamamen faydalı ama dini açıdan herhangi bir şey söyleyemem sizin kararınıza kalmış" dedi.
Şimdi biz de kocamla fıkıh bilgilerini okuduk. Domuz eti ve yağının haram olduğunu belirten ayet ve hadisler var ama domuz kemiği hakkında fıkıhçılar kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar. Biz de kocamla kararsız kaldık. Domuz kemiği tozu haram mı değil mi ? siz ne düşünüyorsunuz ?"
yönlendirilen sayfadaki ilk yazı canım, ben alıntılıyorum aşağıya senin için;
"kızlar !!! Benim doktorum vitamin ilacı olarak elevit pronatal verdi.daha önce folikasit olarak folbiol kullanıyordum gebeliğğin 12. haftasından sonra folbiol yerine elevit verdi bu diğerlerine göre daha etkili olduğu için.Domuz jelatinin bu ilaçta kullanıldığını yazan haberleri okudum. Ama içim rahat etmedi. Bugün Üretici Firma BAYER'i aradım. Bana tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. 15 dak sonra Ahmet Bey adlı ilgili kişi bana döndü. Kendisine doktorumun bana elevit verdiğini ama çıkan haberlerde elevitte domuz jelatini kullanıldığını ve domuzun hem sağlık için hem de islamiyette hem de yahudilikte yeri olmadığını söyledim. Kendisi bana uzun bir açıklama yaptı ben özetliyorum.
"Domuz jelatini denilen madde bu ilaçta VAR fakat domuz kemiğinden kemik tozundan elde edildiğini, bu kemik tozunun bir çok kimyasal işlemlerle sağlık açısından zararsız hale geldiğini, sağlık Bakanlığının bu ilacı onayladığını söyledi. Ayrıca sağlık açısından tamamen faydalı ama dini açıdan herhangi bir şey söyleyemem sizin kararınıza kalmış" dedi.
Şimdi biz de kocamla fıkıh bilgilerini okuduk. Domuz eti ve yağının haram olduğunu belirten ayet ve hadisler var ama domuz kemiği hakkında fıkıhçılar kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar. Biz de kocamla kararsız kaldık. Domuz kemiği tozu haram mı değil mi ? siz ne düşünüyorsunuz ?"
Hadi yaaa bilmiyoruz bunları ilk bebekler oluncaben de serviks uzunluğu diye bir şey kendimde duydum ilk defa:) aslında rahim ağzı uzunluğu.bu haftalarda 30 mmnin altında olursa erken doğum riski yüksekmiş.o nedenle önlem amaçlı rahim ağzına dikiş atıyolar erken açılmaması için ve yine o da bu haftalarda yapılıyormuş sonra olmuyormuş...ben de kız denildiğinde kaptırmıştım ama erkek sanırım çocuk.ne zaman emin olabilicem bilmiyorum :)
bu konuya çok takılıyorsanız vitamin ilacı kullanmayın domuz jelatininden E vitamini olarak faydalanıyor belki açıklamayan firmaların da E vitamini kaynağı domuz jelatinidir emin olamazsınız ben kızımda midemi rahatsız ettiği için hiç vitamin yada demir hapı kullanmadım düzenli beslenirseniz çok da ihtiyaç olmaz
Ay zahmet oldu çok sağol canım :) budurumda en mantıklı şey diyanet fetvayı arayıp ilaçtan bahsedip domuz kemiği tozunun ilaçla alınmasının haram olup olmadığını sormak...en kısa zamanda sorarım ben henüz başlamadım zaten...tekrar sağol canım..
bi ilaç almaya gittim sıcaktan bayıldım
çok kötü uyku bastırdı şimdide offffffffffff
Gecmis olsun canimsağol canım.benimde genelde düşüktür.Sanırım biraz yürüyünce sıcakta daha da düştü.Ayy çıkmam bidaha yalnız dışarı.Düşüp bayılsam kızım ne yapardı Allah korusun
geçmiş olsun canım sanada.Yalnız çıkılmıcak dışarı daha.dikkat edelim kendimize..
Kizlar ruya ile amel edilmez biliorum ama bu aralar o kadar sacma ve korkunc ruyalar goruorum kitabirlerine baktigimda daha da cok moralim bozuluo bu da mi hormonlarin isi
ben vitamin kullanmıyorum şu an zaten, ihtiyaç duyarsam kullanmam için başka bir ilaç verdi doktorum ama onu da midemi bulandırdığı için kullanamıyorum. dediğin gibi emin olmak çok zor ama elevit konusunda kanıtlanmış bir durum var, firma da kabul etmiş. benim gibi hassasiyeti olan arkadaşlar için önemli olabilir diye düşündüm.
ne demek canım, sormak lazım tabi. sorarsan yazarsın buraya da, bilgilenelim biz de
dün duygusallık, bugün uyku hali, bu 9 ay nasıl geçecek kaşçi
hiç bir fikrim yok tek bildiğim b..... yediğimizişyerinde gerçektende zor belli bir kılık kıyafetle gelmek gerekiyor hiç bir kıyafet rahat gelmiyor südyen bile daraltıyor bazen biliyor musun? evde olsan don gömlek yat uzan kkde gırgın şamata
Kizlar ruya ile amel edilmez biliorum ama bu aralar o kadar sacma ve korkunc ruyalar goruorum kitabirlerine baktigimda daha da cok moralim bozuluo bu da mi hormonlarin isi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?