2014 Aralık Anneleri

bende aynı durumdayım duştan sonra bebe yağı sürüyorum. her gün süren var mı acaba ?? daha erken die düşündüm 6. ay gibi her gün sürerim artık bende

Bilmiyorum ki canim lierac almam lazim ama alamadim bi turlu [/QUOTE]

bittercim illa lierac almam laızm diye şartlanmışsın gibi hissettim. lieraca takılma. önemli olan cildini nemlendirmek. sen bol su iç, ve de ister bebe yağı ister badem yağı bütçene mantığına göre bir kremle nemlendir cildini. ben ilk gebelikte lierac sürdüğümde cildim nemsiz geldi beni tatmin etmedi. vaselin kakao krem kullandım neme doydum ve de çatlamadım. cilt yapısı da önemli elbet.

hayırlı olsun canım. benimde 2,5 yaşında oğlum var ve bi paşa daha geliyor.

Kızlar gebelik haftanız ve aldığınız kilolar ne kadar oldu ben 17+2 1 kilo aldım.

ben 17+0 5 kiloooooooooooooooooooooo. hamur çamur kızartma yemeden 5. yesem nolacaktı acaba:)

folik asit midemi bulandırıyor demiştim dra, vinelacta zencefil var bulantıyı keser dedi, vinelac verdi. aman yarabbi o ne iğrenç bir koku. yarısını zor içtim.

sen oğluşa alışamadınmı canım hala değişmesi için umutlanıyorsun gibi hissettim:)

hepsine katılıyorum yazdıklarının. ben ilk doğumumu da aralıkta yaptım. aynı döneme denk geliyor yine. malt humana still vs içmedim hiç. bolca ayva kompostosu kaysı kompostosu su ve tarhana çorbası içtim. öğlen akşam bol bol salata yedim. bunlar bana güzel süt yaptı maşallah.
yalnız kış mevsimi yeme içme konusu biraz sakat. malum kış sebzeleri ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, karnabahar hepsi gaz bombası. kuru baklagiller mercimek fasulye nohut aynen. bunları yiyemedim bebeğe gaz olmasın diye.

Kizlar göğüs ucu değilde kahverengi olan yerlerinde kabuklanmalar oluşmuş neden acaba sizlerde de böyle bişey var mı

canım dün okudum yoğundum cevap yazamadım. bakıcımı sormuşsun. bakıcım arkadaşın dayısının eşi. kendi iki kızı 25-27 yaşlarında. onların haricinde 5 çocuk bakmış. benimki baktığı 6. bebek. İlk 5inin de anne baba dr. imiş. onların anne babasından çok şey öğrenmiş maşallah diyeyim. ben 1100ile başladım. 6ayda asgari ücrete zam geldikçe bizde 50 tl zam yapıyoruz. şu an 1200oldu işte. bu ücrete evin yemeği ve ütüsü dahil. sabah oğlan uyurken bir yemek ve bir çorba yapar, öğleden sonra ütü. başka iş yapmaz. oturma odası, oğlumun odası, antre ve mutfakta kamera var cepten izliyorum gün içinde.

bakıcı düşünen herkes illaki kamera taktırsın arkadaşlar. yakın komşu akraba bile olursa olsun bakacak kişiye %100 güven olmaz. bakıcım kendi anlattı hala etkisindeyim, bizim 30 numaranın bakıcı 22 aylık kız çocuğu öğlen uykuda iken bahçeye çay içmeye inmiş ptesi günü. anne babanın haberi olsa napar acaba o kadını.

Magnezyum daha çok rahim ve bacak kasılmaları için kullanılıyo boyun için çok işe yarayaçağını sanmıyorum yastıkdan dolayi yada ıslak saçla kaldıysan ondan olmuş olabilir sıcak havlu işe yarar boyun için geçmiş olsun

uff izleyemedim. tam başladı sevgi ve uykudan bahsederken telefon geldi. daha yeni kapattım. diş estetiği konusuna geçmişler :))

ben not ettim sana yazayım
tahin+pekmez
çörekotu
incir (yazında incir+kayısı hoşafı yapabilirsiniz dedi)
hurma 6-7 tane günde
pancar
malt içeceği
bulgur (pilav-kısır gibi)
elma+armut kompostosu (bebişlerimiz kışın olacağı için bunu not ettim )

gögüslerinizede ılık susam yağıyla masaj yapın dedi. gül suyuylada uçlarını temizleyin bebeğinizin ağzına susam yağı deymesin diyor

kakao yağını aldım bende kremini gösterdi ama hiç bi marka falan yoktu bir poşetteydi.bende güvenemedim.badem yağı ve kakao yağını aldım ama banyodan sonra sürmeyi düşünüodum.hergün süreyim ozamn:)senin süpermiş 17.haftadasın ve hiç almamışsın.ben bi de kabızlık çekiyorum sanırım kilo almamda etkili oldu.

heryerde bas bas tatlı süt yapmaz su yapar derlerken bu adam günde 6-7 hurma ve tahin pekmez mi önerdi? bunları yiyen sonra şöyle topik açar, emzirmek kilo verdirmedi, gebelikte 10 kilo aldımda emzirirken üstüne 5 daha aldım vs:)

bulgur şimdide bizlere çok faydalıymış folik asit varmış kısır ve pilavını sık sık yiyebiliriz.

ay teşekkür ederim canım ellerine sağlık ben de not alıp buzdolabına yapıştıracağım :) inş bol bol sütlerimiz olur. ilkinde sütüm azdı. bunda çok rahat davranıp kafama takmazsam bol olur umarım

yaaa...ne iyi olur sorsan...çok teşekkür ederim

bulgur şimdide bizlere çok faydalıymış folik asit varmış kısır ve pilavını sık sık yiyebiliriz.

evet bulgur hem gebelikte hem emzirmede çok faydalı bir besin. çok da severim :)
amerikada yaşayan bir arkadaşım var o söyledir orda dr lar hamilelere folik asit tabletleri yerine hafta 3-4 kez bulgur öneriyorlarmış

kızlar bende kakao yağını sürmek istemedim tüylenme yapıyor dediler
ama hep kullandığım bi krem vardı yine ona devam ediyorum bol bol sürüyorum göbüşüme

Ya kızlar bu sabah bir uyandım resmen karnım gitmiş. Nerdeyse bir şey yok. Off korktum bi an. İnş her şey yolundadır, inş bebeğim iyidir.

evet tetikliyor ne yazıkki...hafif ağrın varken daha kötü ediyor...ama ağrım olmadığı günler bende içmeye çalışıyorum...ama ayran ve sütü herzaman korkarak içiyorum. ağrılı günlerim de zaten diyet uyguluyorum...ah ahh bu ağricakmı korkusu bile beni bitiriyor...

doktordan öğrendiklerini yazarsan süper olur...bana günde bi soda iç dedi...ama bi halta yaramyor...bide zaten kabızlık var...daha da kötü ediyor...

selamlar

kızlar birde kaçar kilo aldınız?
tablomuza onu da eklesek aslında başlangıc ve bitiş iyi olmaz mı :26:

inş. cnm süt az olursada masaj yapmak önemliymiş arkadaşımında azdı ılık duşta tarakla masaj yapa yapa sütünü geitrdi buda aklınızda bulunsun

dün hafif nemliydi saçlarım (( yastıkda her zamanki yastık...teşekkürler cnm yine de :)

kızlar birde kaçar kilo aldınız?
tablomuza onu da eklesek aslında başlangıc ve bitiş iyi olmaz mı :26:

4 kilo aldım şimdiden ( hayır anlamıyorum bi de dikkat ediyorum. börek ,çörek ,cips ,cola ,beyaz ekmek ,şekerli şeyler ,bisküvi vs hayatımdan çıkardım ağzıma sürmedim. az az sık yiyorum zaten hemen şişiyorum doyuyorum. öğlen iş yerinde herkesten daha az yiyorum tıkanıyorum.yine de 4 kilo almışım. gerçi gebelikte kilo takibi cetvellerine göre normalmiş bu hafta için ama bana fazla gibi geliyo. demek ki dikkat etmeseydim 8-10 kilo alacaktım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…