bende aynı durumdayım duştan sonra bebe yağı sürüyorum. her gün süren var mı acaba ?? daha erken die düşündüm 6. ay gibi her gün sürerim artık bende
Bilmiyorum ki canim lierac almam lazim ama alamadim bi turlu
bittercim illa lierac almam laızm diye şartlanmışsın gibi hissettim. lieraca takılma. önemli olan cildini nemlendirmek. sen bol su iç, ve de ister bebe yağı ister badem yağı bütçene mantığına göre bir kremle nemlendir cildini. ben ilk gebelikte lierac sürdüğümde cildim nemsiz geldi beni tatmin etmedi. vaselin kakao krem kullandım neme doydum ve de çatlamadım. cilt yapısı da önemli elbet.
Merhaba kızlar :)
Bugün kontrolümüz vardı ve çok şükür herşey yolundaymış :)
Tabi bide cinsiyet öğrendik :)
Benim bir oğlum var 3.5 yaşında ve minikimizde erkekmişpipisini gördükkkk
Hadi bakalım isim bulmalar, alışverişler başlasınnnn
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
hayırlı olsun canım. benimde 2,5 yaşında oğlum var ve bi paşa daha geliyor.
Kızlar gebelik haftanız ve aldığınız kilolar ne kadar oldu ben 17+2 1 kilo aldım.
ben 17+0 5 kiloooooooooooooooooooooo. hamur çamur kızartma yemeden 5. yesem nolacaktı acaba:)
Merhaba kızlar,
her gün takip ediyorum yazdıklarınızı ama nedense pek yorum yazamıyorumben de 15+1 deyim artık bulantılarım kesildi inanılmaz mutluyum sadece sabahları iştahım çok az ama onun dışında çok şükür yemek yemekte sıkıntı çekmiyorum. 48 kiloyla hamile kalmıştım ilk aylarda 1 kilo verip 47 ye düştüm şimdi 47,5 olmuşum ama göbeğim artık çıktı kıyafetlerime kesinlikle giremiyorum kilo almayıp bu kadar göbekli olmak çok garip geliyor çatlak kremine daha başlamadım ama her banyodan sonra bebe yağı sürüyorum artık lierac a başlayacağım ben de. bir de göbek kısmımda tüylenme başladı bende. benim gibi olan var mı aranızda napıcaz o tüyleri yaa çok sinir bozucu :44:
benim doktorum demir ilacı olarak ferrum forte verdi bir de vinalac immunitum diye bir vitamin ilacı verdi daha önce hiç birinizden duymadım ama kullanan var mı aranızda? pahalı da bir ilaç 30 kapsül 31 lira ve sigorta karşılamıyor
cinsiyetleri öğrenenlere de hayırlı olsun bu arada Allah hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar versin ben de pazartesi günü gidicem kontrole artık öğreniriz heralde çok merak ediyorum günler geçmek bilmiyor sanki :18: öğrenir öğrenmez buradan paylaşacağım
folik asit midemi bulandırıyor demiştim dra, vinelacta zencefil var bulantıyı keser dedi, vinelac verdi. aman yarabbi o ne iğrenç bir koku. yarısını zor içtim.
selamlaaaarrrevet cinsiyetler belirginleşiyor böcek doldu bizim topic seni yakalamışken sorayım canım geç haftalarda cinsiyet değişen var mı sizin topicte :44::44::44: inşallah hepimiz sağlıklıca kucaklarımza alırız yavrularımızı
sen oğluşa alışamadınmı canım hala değişmesi için umutlanıyorsun gibi hissettim:)
Anne sütünün en büyük ilacı takıntı yapmamaktır arkadaşlar..Çünkü şu bir gerçek ki olmayınca olmuyor. Herkesin bünyesi farklı.
Bir de önemli olan nicelik değil nitelik. Sütün azdır ama öyle besleyicidir ki mama takviyesi yapsan da tamamen anne sütü verenden daha faydalı gelebilir.
İyi beslen, iyi dinlen, önce emzir sonra 16dk sağ onu da ver, yetmediyse azar azar mama ver. Mama veriyorum diye de üzüntü yok..Beslenmelerin arası ilk doğduğu zamanlar saat başı olsun. Sonra süt arttıkça arayı açarsın.
Bir de şu var; o Ender Saraç vs lerin sayacağı şeyler zaten sütü olanınkini artırıyor. Süt zaten yoksa bi işe yaramıyor. Onu da deniyim bunu da deniyim diye saplantı yapma. Her öğünde çorban olsun. Karnın iyi doysun. Bolca da su iç. Bitti
hepsine katılıyorum yazdıklarının. ben ilk doğumumu da aralıkta yaptım. aynı döneme denk geliyor yine. malt humana still vs içmedim hiç. bolca ayva kompostosu kaysı kompostosu su ve tarhana çorbası içtim. öğlen akşam bol bol salata yedim. bunlar bana güzel süt yaptı maşallah.
yalnız kış mevsimi yeme içme konusu biraz sakat. malum kış sebzeleri ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, karnabahar hepsi gaz bombası. kuru baklagiller mercimek fasulye nohut aynen. bunları yiyemedim bebeğe gaz olmasın diye.