2014 Aralık Anneleri

Eki Görüntüle 1169338

bende bunu kullanıyorum canım. ilkimde lierac sevmedim buna geçtim. çatlamadım. şimdide devam.

kızlar bende kakao yağını sürmek istemedim tüylenme yapıyor dediler
ama hep kullandığım bi krem vardı yine ona devam ediyorum bol bol sürüyorum göbüşüme
Eki Görüntüle 1169337

Kizlar Tüylenme yaoan kakao degil badem yağı diye biliyorum heo öyle okudum kakao yağı bronzlastirir bence bende kakao kayisi z.yagi karışımı yaptım

O ne öle ya..Bakıcılık da bir meslek olmuş Ankara'da. Sigortasını da yaptırıyoruz deme hık diye giderim:)
Ben kendi apartmanımda bi bayanla anlaşmıştım. Kendi evinde 500tl ye bakıcaktı. Tecrübeli ve güvenilir olduğuna dair referansları vardı. Ama oğlum kreşi ve arkadaşlarını çok sevince kıyamadım.
Bu kez ücretsiz izne ayrılamıycam. Mecbur bakıcı ayarlıycaz. Ama maaşın yarısı bakıcıya gidecek, diğer yarısı büyük sıpaya, ben çalışmim daha ii yani:)))

inş. cnm süt az olursada masaj yapmak önemliymiş arkadaşımında azdı ılık duşta tarakla masaj yapa yapa sütünü geitrdi buda aklınızda bulunsun

ahh canım neler yapmadım. duşun altında dakkalarca masajlar. humana çayları. 3 lt su. gebelikte içmediğim kadar süt meyve tükettim ama yine de azdı. gerçi ben çok büyük bi üzüntü yaşadım. kızım 5 günlükken annemi kaybettim. bir gecede sütüm gitti resmen. gerçekten dinlenmek ve huzur çok önemli..

elif aynen ben de öyle besleniyorum ve 5 kilo aldım. ilkinde 24 haftada almışım 5 kiloyu bunda 17 haftada aldım. hayırlısı.

Kizlar Tüylenme yaoan kakao degil badem yağı diye biliyorum heo öyle okudum kakao yağı bronzlastirir bence bende kakao kayisi z.yagi karışımı yaptım

canım yağ daha zor değilmi vıcık vıcık. kıyafetlere leke yapar vs. bunu da bi dene derim.

Cnm toplamda daha iki defa sürdüm unutuyorum yediriyosun gece sürüyorum zaten evde giyilen pijamalar ustumde oluyor oyle yeni giymiyorum yag esnasında vicik vicik olmuyo ama kakao yagi cok keskin kokusu kokulara dayanamiyorum seninkinin markasi vaselin dimi denerim yinede ya mustela lierac alsammi bilmiyirum

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun benimde bel ağrım çok, üstüne 2 haftadır da kuyruk sokumu ağrısı eklendi hayatımda o bölgemin ağrıdığını bilmem niye böyle oldu anlamadım ilk gebelikte de başından sonuna kadar bel ağrısı çektim bunda da öyle ama otururken totomdaki ağrıda çok fena bişeymiş Rabbim acil şifalar versin hepimize kolay geçirelim hamileliğimizi inşallah, mağnezyum sormuşsun onu ayağımdaki kramplar için vermişti doktorum boyun ağrısına iyi gelirmi bilemiyorum

kızlar birde kaçar kilo aldınız?
tablomuza onu da eklesek aslında başlangıc ve bitiş iyi olmaz mı :26:
Merhaba
Bende 1.5 kg aldım. doğuma kadar doktorum 8-10 kg arası almam gerektiğini söyledi inş dediği gibi olur ama bulantılarım geçtiğinden bu yana iştahımda artma var. Hayırlısı olur inş

Arkadaşlar bişey sorucam, anne sütünü arttırmak için hurma yazılmış topikte, emzirmeye başlayınca mı yenilmeli, gebe iken mi? net bilen var mı?

hayırlısı cnm evet napalım. elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz. ama sağlıklı şeyler tüketilerek alınan kilolar daha kolay veriliyormuş hamilelikten sonra.

Ben verdiklerimi almadim daha 6 kilo verdim. Abur cubur kizartma ne istersem yiyorum ama kilo almiyorum bebek somuruyor beni :)) yiyip kilo almamak cok guzel seymis normalde cok cabuk kilo alirim.

canım valla sen hangi semttesin bilmiyorum benim duyduğum genelde 800-900. bizimkinde yemek ütü olduğu için bizim semte göre fazla. Çayyolu çukurambar vs civarında hiç iş yapmadan sadece çocuk bakımı 1400-1500. bakıcı konusunda herkesin kriterleri farklı elbet ama ben evimin dışına çıkmasını asla istemedim. komşuyu hele hiiiç. çünkü komşu çocuğa bakmayı iş gibi meslek gibi görmüyor, normal hayatına devam ediyor, çocuğu dahil ediyor o hayata. alıp günlere götürmeler, çocuğu tv karşısına oturtup evinin temizliğini yapmalar cam kapı silmeler neler neler. farzet çocuğa 10 numara bakıyor, o senin bebeni 12 numaraya 3 saatliğine bırakıp kızılaya alışverişe gidiyor falan.

benimde oyle bakıcı ve kreşe gidecek maaş. kreşe nereye gidiyor snein oğlun. iş yerin kreşi ise ekonomiktir sanırım.

Arkadaşlar bişey sorucam, anne sütünü arttırmak için hurma yazılmış topikte, emzirmeye başlayınca mı yenilmeli, gebe iken mi? net bilen var mı?

Emzirirken diye biliyorum. Ender sarac bugun 6-7 tane yiyin dedi. Sutun kalitesini arttiriyomus. Ayrica rezene isirgan otu anason cayi bebekteki gaz sorununu engelliyormus anneyi rahatlatiyormus.

oo sen epey fedakarlık yapmıssın ben maalesef koladan vazgeçemiyorum iki güne bir, bir bardak içiyorum
ben aynı kilodayım 0,4 gr aldım neden böyle oldu anlamadım çokta yiyorum oysa
gördüğüm her yemeği alıp yapıp yiyorum
iç karnım genişmiş herhalde benim

en ideali 12 kilo diyorlar dimi
aslında fazla değil haftalara göre normal gidiyor öyle değil mi.
bencede yağ leke falan yapar kolay arınmaz ki vücuttan

canım günlük sütlerden içemiyo musun?? kakaolu dokunur midene belki. bî de kahvaltıda süt ben de içemiyorum ama karnımı doyurunca içebiliyorum yani.. ama onun da yine faydası oluyodur illaki. valla bnmki çok mu edepli yksa çok mu inatçı olacak bilemiyorum :) gerçi 12. haftamzda göstermişti ama dr kesin konuşmamıştı. biz tekrar görmek istedik. herkes sorup duruyo belli oldu mu diyee çocuğum da inat etti heralde =)

Ben verdiklerimi almadim daha 6 kilo verdim. Abur cubur kizartma ne istersem yiyorum ama kilo almiyorum bebek somuruyor beni :)) yiyip kilo almamak cok guzel seymis normalde cok cabuk kilo alirim.

allahım yaaaa :)) şu hayatta kimseyi kıskanmadım yiyip de kilo almayanlar dışında 38 bedenim (hamilelik öncesi:)) ama dikkat etmesem alırım hmen. senenin 3-4 ayı rejimdeyimdir:)) sen yine de çok abur cubur yeme canım.

kızlar birde kaçar kilo aldınız?
tablomuza onu da eklesek aslında başlangıc ve bitiş iyi olmaz mı :26:

18.haftamdayım 1.5 kilo aldım.
Ama şu midem geçsin de kilo alayım razıyım..Arada hala bulantı ataklarım ve ağzıma tek lokma attığımda mide yanmam var...Şurup içiyorum biraz rahatlıyo, arkasından yeni bir şey yersem yine aynı..Korkarım artık böle yaşıycam
İlk oğlumda ilk aylar 1er kilo almıştım. 5kiloyu devirmiştim bu haftalarda. 4ay bulantıdan sonra her şey güllük gülistanlıktı:)

canım ben kaao yağı da sürdüm ama emmiyordu cildim. lierac hele hiç nem vermedi. cilt yapısı ile ilgili sanırım. ama bu krem acayip nemli tutuyor.

sağlıklı şeylerden alınan kilonun tamamı yağ olarak depolanmıyor canım. allahın hikmeti.
ilkinde de böyle beslendim. 16 kilo aldım. bebek doğdu 4 kilo. 5. gün tartıldım sadece 4 kilo fazlam vardı. yani diğer kayıp olan 8 kilo bebeğin eşi kan ödem su gaz ıvır zıvırmış demekki. kalan 4 kilo da 2 ayda gitti. eksiye bile düştüm başlangıç kilomdan.

net bilen yok sanırım, arkadaşlar hurma kasları gevşetme özelliğine sahiptir, hurma yemeyi abartan bir arkadaşım erken doğum yaptı bilginize.

çok sevindim öğrenmene hayırlı uğurlu olsun. 2 buçuk hafta sonra ben de öğrenirim inşallah. konuşuyorum bebişle sakın utanma ne var ne yok ser ortaya diye. bakalım sözümü dinlicek mi

inşallah dinler annesi :) bizde öğrendik ama çok da inanamadım niyeyse çok erken geldi bu tarih bana.valla heyecandan bikaç elbise aldım bile bi hevesle.umarım elimde patlamaz şaka bi yana sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.doktora göre 16 haftanın bitiminde gitcez aynı siz gibi ama sanırım dayanamam haftaya damlarım yine gibime geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…