En onemlisi uyku ve sevgiymis. Anne adayinin huzur icinde olmasi gerekiyormus. Kayinvalide ve eslerle olan gerginlikler azaltir dedi. Gogusler ilik susam yagi ile distan ice masaj yapilcakmis. Sut kanallarinin acilmasina yardimci oluyormus.( emzirirken gogus uclari silincek susam yagi surersen ) sut arttiran gidalar
Bulgur- pancar- hurma- corekotu- tahinpekmez-incir- malt icecegi- su- maden suyu..( rezene- anason cayi- boza- salep)
ahh canım neler yapmadım. duşun altında dakkalarca masajlar. humana çayları. 3 lt su. gebelikte içmediğim kadar süt meyve tükettim ama yine de azdı. gerçi ben çok büyük bi üzüntü yaşadım. kızım 5 günlükken annemi kaybettim. bir gecede sütüm gitti resmen. gerçekten dinlenmek ve huzur çok önemli..
oo sen epey fedakarlık yapmıssın ben maalesef koladan vazgeçemiyorum iki güne bir, bir bardak içiyorum
ben aynı kilodayım 0,4 gr aldım neden böyle oldu anlamadım çokta yiyorum oysa
gördüğüm her yemeği alıp yapıp yiyorum
iç karnım genişmiş herhalde benim
e:
ayyyy cnm yaaa üzüntüden seninki ne yaparsan yap zaten gelmezmiş yaniçok üzüldüm allah analarımızı babalarımızı başımızdan eksik etmesin
canım ben kaao yağı da sürdüm ama emmiyordu cildim. lierac hele hiç nem vermedi. cilt yapısı ile ilgili sanırım. ama bu krem acayip nemli tutuyor.
sağlıklı şeylerden alınan kilonun tamamı yağ olarak depolanmıyor canım. allahın hikmeti.
ilkinde de böyle beslendim. 16 kilo aldım. bebek doğdu 4 kilo. 5. gün tartıldım sadece 4 kilo fazlam vardı. yani diğer kayıp olan 8 kilo bebeğin eşi kan ödem su gaz ıvır zıvırmış demekki. kalan 4 kilo da 2 ayda gitti. eksiye bile düştüm başlangıç kilomdan.
aynen al anne sana pipi der gibi bıraktı sonunda. Yalnız hakkaten bu yıl erkek bolluğu var sanırım maşallah :)
canım valla sen hangi semttesin bilmiyorum benim duyduğum genelde 800-900. bizimkinde yemek ütü olduğu için bizim semte göre fazla. Çayyolu çukurambar vs civarında hiç iş yapmadan sadece çocuk bakımı 1400-1500. bakıcı konusunda herkesin kriterleri farklı elbet ama ben evimin dışına çıkmasını asla istemedim. komşuyu hele hiiiç. çünkü komşu çocuğa bakmayı iş gibi meslek gibi görmüyor, normal hayatına devam ediyor, çocuğu dahil ediyor o hayata. alıp günlere götürmeler, çocuğu tv karşısına oturtup evinin temizliğini yapmalar cam kapı silmeler neler neler. farzet çocuğa 10 numara bakıyor, o senin bebeni 12 numaraya 3 saatliğine bırakıp kızılaya alışverişe gidiyor falan.
benimde oyle bakıcı ve kreşe gidecek maaş. kreşe nereye gidiyor snein oğlun. iş yerin kreşi ise ekonomiktir sanırım.
maş maş. neden böyle olduğunu da hiç sorgulama :)) ama kolayı içmemeye çalış ya da azalt
allahım yaaaa :)) şu hayatta kimseyi kıskanmadım yiyip de kilo almayanlar dışında38 bedenim (hamilelik öncesi:)) ama dikkat etmesem alırım hmen. senenin 3-4 ayı rejimdeyimdir:)) sen yine de çok abur cubur yeme canım.
net bilen yok sanırım, arkadaşlar hurma kasları gevşetme özelliğine sahiptir, hurma yemeyi abartan bir arkadaşım erken doğum yaptı bilginize.
Bize bakan olmayacak mı yani. Kapı dışarı mı edilcez demek bugünaydın cnm
bende facede gördüm bunu çok hoşuma gitti bende orda paylaştım erkek anneleri çok ama alınmasınlar bize
hayırlı olsun bebişleriniz kızlar, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin:) erkek tarafı gittikçe kalabalıklaşıyor :) kızlar iyice kıymetlendibakalım biz ne tarafta saf tutacağız :)
ayy sigara kullanıyordum benonu bile hemen bıraktım öğrenince ve hiiiçç canım istemiyor ama kola resmen aşeriyor gibiyim.
birde maden suyu içmemiz zararlı mı acaba?
eskiden zor içerdim ama şimdi sanki rahatlıyor beni içmek istiyorum bazen
bir soda günlük tuz ihtiyacını da karşılıyormuş.
net bilen yok sanırım, arkadaşlar hurma kasları gevşetme özelliğine sahiptir, hurma yemeyi abartan bir arkadaşım erken doğum yaptı bilginize.
evet erkek senesiymiş.. hastanede sıramı beklerken bütün hamişlerle sohbet ediyorum ve haftası bize yakn olanlar heep erkek.. çoğalsın erkekler evimizin iki direği olacak babasına yetişsin yardımcı olsun oğluşum.. görümcemin de 2 yaşında oğlu var bana çok düşkün sırt sırta versinler bu zamanda zor yani erkek olmak.. artık her şey ateş pahası. ev alıp düğün yapmak çok zor valla hemencik büyüsünler iş güç sahîbi olsunlar =)) daha şimdiden çookk hayallerim varoğlumun peşine kardeş de yapıcam çok beklemeden inş uslu olur da...
ayy sigara kullanıyordum benonu bile hemen bıraktım öğrenince ve hiiiçç canım istemiyor ama kola resmen aşeriyor gibiyim.
birde maden suyu içmemiz zararlı mı acaba?
eskiden zor içerdim ama şimdi sanki rahatlıyor beni içmek istiyorum bazen
bir soda günlük tuz ihtiyacını da karşılıyormuş.
canım dediğin gibi sodada tuz olduğu için ödeme neden olma ihtimali var sanırım. çünkü başka besinlerden de tuz alıyoruz illaki. pek fazla içmemekte fayda var. şahsen benim ayaklarım daha şimdiden şişmeye başladı. tuzlu da seviyorum maalesef. azaltmaya çalışıyorum şimdi. bir de ananas vücuttaki ödemi şişliği alır diye okumuştum. ondan tüketmeye çalışıcam.
bizde eşimle cinsiyet öğrendikten sonra yolda sünnetini falan yaptık geldikerkek ailesi olmak tabiki daha zor
teşkür ettik teyzesi :) bekliyoruz senin güzel haberlerini de :) aralık anneleri öğrendi cinsiyetleri son bi kaç annemiz kaldı. sizlerde çok bekletmeyin bizleri :)
Ben dün geceyi ve bu sabahı okurken siz hiç yardımcı olmuyorsunuz amaHa bire sayfaları çoğaltıyorsunuz
Bize bakan olmayacak mı yani. Kapı dışarı mı edilcez demek bu
Allah hayırlı evlatlar yetiştirebilmemizi nasip etsin İnş Allah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?