- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
evet havalar çok sıcak ve ramazandan dolayı tüm saat düzeni alt üst herkesin az kaldı bi bitsin güzel güzel yürürüz gerçi ben işten gelirken erken inip yarım km yol yürüyorum ama yeterli mi bilmemkiBende ne zamandır yürüyüş yapacağım diyorum olmuyor bir türlü. Şu ramazanı bi atlatalım akşam yemekleri erken yenecek o zaman eşimle çıkar dolaşırız napalım biraz daha sabredicez. Tek başına da yürünmüyor ki. Sıcaklarda da olmuyor. Havanın serinlemesi lazım çıkabilmemiz için.
ayy çok hoşmuşş eşinn benim boyda167 60kg ile hamile kaldım daha hiç almadımm benim eşimde nasıl hamilelik bu kilo almayım diye yemiyonmu napıyon çocuğa bişi olsun sorarım sana diyo :) ama doktor herşey gayet normal dediiValla zayıftım ama şu anda pek zayıflığım kalmadıGerçi bende boy var 1:70. o yüzden görenler yok be o kadar almamışsın biraz yüzün toplamış, birde göbek diyorlar. Eşim arkadan müdahele ediyor siz çıkan simiti hiç görmüyonuz diye
Bende direkt savunmaya geçiyorum gebelerde yağlar karın çevresine toplanırmış, anne vitaminsiz kalırsa vücut ordaki depoyu kullanırmış sen kendi simitine bak diye
kilo almak önemli değilde sağlıklı olsunlarda ama bol bol yürüyüş yapmak önemli ben işyerinde aktifim belki ondan az aldım ama yürüyüş yapamıyorum akşamları yarından itibaren yürüyüş yapmaya çalışcam
evt veriliyo ama yined eolur olmaz fazladan yemeyin benden size tavsiye çünkü çocuk emecek yine tam anlamıyla bi diyet uygulayamazsınız bebiş sütsüz kalır bu sefer de herşeyin normaliNormaliz normaliz. 20. haftalık bir gebenin 5-7,5 kilo arası alması normalmiş. Bir sorun yok yani :)
Benim arkadaşım 2 doğum yaptı. Birinde 22 kilo diğerinde 24 kilo aldıAma doğumdan sonra da 6 ay içinde verdi. Ödemde oluyor bende. Ayaklar falan şişiyor bazen daha şimdiden. Neyse canım bebişler iyi olsunda veririz ne yapalım.
çok garip ama ilk hamileliğimde bulantıdan mutfağa değil eve giremeyen ben bu sefer hiç bulantım olmadı hatt aşu son günlerde hissettiğim kanımdaki gerginlik olmasa şu saate kadar gayet ii geldim zaten asıl sancılar şimdiden sonra başlayacak bu zmaana kadar böle rahat gelmyi kendime kar sayıyorummmBenim hiç bulantım olmadığı için en başından beri yedim durdum. Doğal olarak hep kilo oldu. Kilo almayanların çoğunun bulantıları dolayısı ile kusmaları ve bir şey yiyememelerinden dolayıdır diye düşünüyorum. Sende durumlar nasıl dı ? Varmıy dı bulantın ?
Gunaydın kızlar. Afedersınz benm şuanda şeyıme bir agrı grdı anlatamam. Sankı bişeyler batıyo gibiya olanlar varmı aranzda.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gunaydın kızlar. Afedersınz benm şuanda şeyıme bir agrı grdı anlatamam. Sankı bişeyler batıyo gibiya olanlar varmı aranzda.
Git bakalım ne diyecekler. Bizde kredi kullandığımız için çalışmak zorundayım. Kendim bakmak isterdim ama yapacak bir şey yok. annem sağolsun bakacak gözüm arkada kalmayacak en azından. Yaklaşık 500-600 ml sağmak lazım. SAbah gitmeden emzirsem, öğlen arada gelip emziririm (evim ile işim 5-10 dk yürüme mesafesinde) akşamda geldiğim gibi emzirsem yetecek gibi. İnş Allah sütüm olur da sağarım, emziririm. Hepimizn olur inş Allah. Canım sağol araştırmışsın çok faydalı olacak not alıyorum. Gerçi bebek kendiside belli edecek ama netleştirmek iyi oldu.pazartesi için hem kadın doğumdan hem dahiliyeden randevu aldım cnm bakalım ne diyecekler bu sabahda kanadı çünkü. bu arada evet bende calışıyorum, kamuda mühendisim ve kredi cektiğimiz için ücretsiz izin kullanamıycam. şubat sonu gibi işe başlamam gerekiyor benimde. ilkinde 9 aylık olana kadar kullandığım için işyerinde hiç süt sağmadım. pompalı değildi benim mandallıydı öyle cok yorucu değildi memnundum yani. benimkinin yanında biberonu vardı 100 yada 150 ml di sanırım. iki göğüsü sağdınmı doluyordu zaten.markası babydor du maviydi. lansinoshunda mandallısını tavsiye edebilirim. süt miktarına gelince ben 15 ay emzirdim ama doğduğundan beri hep aptamil mama takviyeside yaptım yetmiyordu ağlıyordu sürekli.
süt miktarlarının senin için internetten baktım şöyle yazıyor;
Ortalama 3 kilo doğan bir bebek;
-İlk 3 gün iki saatte bir 60ml, toplamda 450600 ml
-6.haftya kadar her öğünde 60150 ml, günde 78 öğün, toplam da 450-900ml.
-6 hafta- 4 ay her öğünde 120180 ml, 6 -7 öğün toplamda 700-1000ml
-4 -6 ay her öğünde 150210 ml, ortalama 6 öğün ve 700-1200ml
üzülme tatlım yalnız değilsin :) ben de 4 kg aldım ve senden 3 hafta geriden geliyorum.. zaten hiç anlamıyorum şu kg almamak 1 kg almak vs. nasıl mümkün olabiliyor :)
Git bakalım ne diyecekler. Bizde kredi kullandığımız için çalışmak zorundayım. Kendim bakmak isterdim ama yapacak bir şey yok. annem sağolsun bakacak gözüm arkada kalmayacak en azından. Yaklaşık 500-600 ml sağmak lazım. SAbah gitmeden emzirsem, öğlen arada gelip emziririm (evim ile işim 5-10 dk yürüme mesafesinde) akşamda geldiğim gibi emzirsem yetecek gibi. İnş Allah sütüm olur da sağarım, emziririm. Hepimizn olur inş Allah. Canım sağol araştırmışsın çok faydalı olacak not alıyorum. Gerçi bebek kendiside belli edecek ama netleştirmek iyi oldu.
Manuel pompalarla her gün zor olur diye düşündük Lansinoh elektrikli alacağız kısmetse. Bakalım deneyip göreceğiz.
Valla zayıftım ama şu anda pek zayıflığım kalmadıGerçi bende boy var 1:70. o yüzden görenler yok be o kadar almamışsın biraz yüzün toplamış, birde göbek diyorlar. Eşim arkadan müdahele ediyor siz çıkan simiti hiç görmüyonuz diye
Bende direkt savunmaya geçiyorum gebelerde yağlar karın çevresine toplanırmış, anne vitaminsiz kalırsa vücut ordaki depoyu kullanırmış sen kendi simitine bak diye
evet canım bazen banada oluyo nette bakındım plasentanın aşağıda olmaından yazıyo genelde ara raa bebek gibi yer değiştirebiliyomuş ama tam emin değilim çünkü hiç bi kontrolümde doktor öle bişi demedi hatta çocuk normalinden yukarıda çok güzel demişti erken doğum riskin yok felan ama bu gittiğimde sorucam hatta tansiyon düşüklüğüde çok yaşıyorum ben onuda mutlaka dile getirmeliyim tuzlu yiyemiyorum çünkü hemen ayaklarım şişiyoo küçüklüğümden alışkınım tuzsuz yemeğe evdeki büyükler hep perhizli olunca yemek alışkanlığı haline geldi bende tuzsuzluk sağlıklı bişi ama çok düşüyo ve baş dönmesi yapıyo artık rahatsız oluyorumm bakalım ne dicek
bende de var 3 gündür devam ediyor.rahim genişlediği içindir diye düşündüm.b
Bende ne zamandır yürüyüş yapacağım diyorum olmuyor bir türlü. Şu ramazanı bi atlatalım akşam yemekleri erken yenecek o zaman eşimle çıkar dolaşırız napalım biraz daha sabredicez. Tek başına da yürünmüyor ki. Sıcaklarda da olmuyor. Havanın serinlemesi lazım çıkabilmemiz için.
Canım benim o bulantı kusmadan dolayı oluyor :) Bende 71 ile hamile kaldım şuan 70 kiloyum. Verdiklerimi alıyorum hala :)
evet havalar çok sıcak ve ramazandan dolayı tüm saat düzeni alt üst herkesin az kaldı bi bitsin güzel güzel yürürüz gerçi ben işten gelirken erken inip yarım km yol yürüyorum ama yeterli mi bilmemki
ayy çok hoşmuşş eşinn benim boyda167 60kg ile hamile kaldım daha hiç almadımm benim eşimde nasıl hamilelik bu kilo almayım diye yemiyonmu napıyon çocuğa bişi olsun sorarım sana diyo :) ama doktor herşey gayet normal dediiiştahım çok açık herşeyi yiyorum ama aşırıya kaçmıyorumm kendimi kontrol ediyorum çünkü sadece normal yediğimizden 300 kalori daha fazlasına ihtiyacımız varmış bebek için gerisi çok fazla ama ben çok fazla meyve yiyiorumm kilosuz vitamin ama bu saatten sonra artık alırımm diye düşünüyorum bakalımm
evt veriliyo ama yined eolur olmaz fazladan yemeyin benden size tavsiye çünkü çocuk emecek yine tam anlamıyla bi diyet uygulayamazsınız bebiş sütsüz kalır bu sefer de herşeyin normali
çok garip ama ilk hamileliğimde bulantıdan mutfağa değil eve giremeyen ben bu sefer hiç bulantım olmadı hatt aşu son günlerde hissettiğim kanımdaki gerginlik olmasa şu saate kadar gayet ii geldim zaten asıl sancılar şimdiden sonra başlayacak bu zmaana kadar böle rahat gelmyi kendime kar sayıyorummm
Aynen hepsi ödemden. Hiç kilo almadık halbu ki bizcanım yaa :) herkesin metabolizması farklı, e ayrıca herkesin alması gerekli kiloya göre normali de farklı tabii. azıcık kıskandım da ondan sebep sitemim
benim etrafımda da var öyle örnekler, hatta bir arkadaşım 60 kg ile hamile kalmış, tam 30 kg almış doğurana kadar. ben onu tanıdığımda çocuğu iki yaşında falandı ve tekrar 60 kg.a düşmüş e boyu da uzun olunca manken gibiydi valla :) hem bende de ödem çok. ayaklarım bacaklarım davul gibi oluyor akşamları. ondandır bizim kilolar
Çok geçmiş olsun canım ya. Doktoruna sor bi istersen. Gerçi ara ara böyle sancılar çekmek normal diyorlar ama :26::26:Gunaydın kızlar. Afedersınz benm şuanda şeyıme bir agrı grdı anlatamam. Sankı bişeyler batıyo gibiya olanlar varmı aranzda.
İşten gelirken servis kullanmayıp bende yürüyeyim diyorum ama gözümde büyüyor bu sıcakta. 10 dk lık yol halbu ki. Ama o kadar az yürüyüş yetmez zaten diyorum hepten sallıyorumevet havalar çok sıcak ve ramazandan dolayı tüm saat düzeni alt üst herkesin az kaldı bi bitsin güzel güzel yürürüz gerçi ben işten gelirken erken inip yarım km yol yürüyorum ama yeterli mi bilmemki
ayy çok hoşmuşş eşinn benim boyda167 60kg ile hamile kaldım daha hiç almadımm benim eşimde nasıl hamilelik bu kilo almayım diye yemiyonmu napıyon çocuğa bişi olsun sorarım sana diyo :) ama doktor herşey gayet normal dediiiştahım çok açık herşeyi yiyorum ama aşırıya kaçmıyorumm kendimi kontrol ediyorum çünkü sadece normal yediğimizden 300 kalori daha fazlasına ihtiyacımız varmış bebek için gerisi çok fazla ama ben çok fazla meyve yiyiorumm kilosuz vitamin ama bu saatten sonra artık alırımm diye düşünüyorum bakalımm
evt veriliyo ama yined eolur olmaz fazladan yemeyin benden size tavsiye çünkü çocuk emecek yine tam anlamıyla bi diyet uygulayamazsınız bebiş sütsüz kalır bu sefer de herşeyin normali
çok garip ama ilk hamileliğimde bulantıdan mutfağa değil eve giremeyen ben bu sefer hiç bulantım olmadı hatt aşu son günlerde hissettiğim kanımdaki gerginlik olmasa şu saate kadar gayet ii geldim zaten asıl sancılar şimdiden sonra başlayacak bu zmaana kadar böle rahat gelmyi kendime kar sayıyorummm
Günaydın doubleannemmmmmmm, bebişlerin nasılGünaydın canlar :))
Aynen canm ondan olabilir. Doktora sormakta fayda var yinede
sen özeldemi çalışıyorsun süt iznin yokmu ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat süt izni var bizde. ben ilk 6 ay sabah gelir öğlen 12 gibi müdürle konuşup çıkarım artık diye düsünüyorum.bizim işyerinde süt sağcak bir ortamımız yok zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?