2014 Aralık Anneleri

Anammm masallahhh kuzunaaa :) ne guzel mutluluktur yaaa dimi :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım ne tür bir liste vermişti doktorun? Neler ağırlıklı? Bizim bebiş de 1 hafta önde ama ben pek dikkat edemiyorum yediklerime, ne bulursam onu yiyorum zaten ondan 7 kilo aldım ya...

canım listem 5-6 sayfadan oluşan bir döküman gibi aslında. örnek kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği menüleri var. ben menülere çok uyamıyorum ama günlük yenmesi gerekenlere ve yenmemesi gerekenlere dikkat ediyorm.
- mesela hergün kahvalltıda 1-2 ince dilim tam buğday ekmeği, 1 tane yumurta, bir kibrit kutusu olmasa da ona yakın beyaz peynir tereyağ ve bal mutlaka yiyorum (tereyağ ve bal tadımlık yiyorum)
-hergün mutlaka 1 porsiyon meyvem var. işyerinde her öğlen çıkar mevsim meyvesi. o yönden şanslıyım evde yiyemiyorum çünkü geç oluyor.
-hergün 1 kaşık pekmez verdi dr um anemim olduğu için. ama ben haftada 3-4 gün içebiliyorum onu
-hergün 1 kase yoğurt ve salata. yoğurdu kendim yaptığım için yiyebiliyorum ufak bir kase
-haftada 1 balık verdi ama zamanı olmadığı için yiyemiyorum haftada 3 kez omega 3 tablet almaya çalışıyorum.
- köfte ve tavuğu ızgara olarak yemeğe çalış dedi. ben de genelde fırında yağsız yapıyorum.
- bol bol mevsim yeşillikleri ve sebzeleri
-hergün aralarda atıştırmalık olarak 2 tane hurma 1 tane ceviz 3-4 tane badem ve yarım avuç kadar çekirdekli kuru üzüm yiyorum. işyerinde çekmeceme zulaladım:) zaten genelde işyerinde yiyorum bu listedekileri akşam ekmeksiz olarak yarım porsiyon yemek yiyebiliyorum çünkü çok şişiyorum.
- hergün en az 10 bardak su.
yasak ya da minimum yenmesi gerekenler. cips, kola,gazlı içecekler, bisküvi ,hamur işleri,tatlılar,pasta çeşitleri,kızartmalar, fast food tarzı yiyecekler. işte bu konuda çok azimliyim. örnek menülere tam uyamasam da yasaklara uyuyorum.
dr un verdiği menüler 2000 kcal lik genelde. bazen 2200 kcal.
uzun oldu biraz ama umarım faydalı olur..

Maşallah yavruna canım baya öndeymiş :) listede ağırlıklı hangi gıdalar var canım ?

çok teşekkür ederim canım evet 2 hafta deyince biz de şok olduk eşimle. genelde 3-4 gün önden giderdi. listeyi yukarda yazmaya çalıştım birazcık. ama ben bebeğin gelişiminin biraz da ırsi olduğunu düşünüyorum. önemli olan sağlık zaten, kilo sağlık belirleyicisi değil. kızımda bu kadar dikkat etmedim 12 gün kadar erken doğdu 3500 doğdu. ortalamanın üstü sayılabilir yani.o da bu aylarda 1-2 hafta önden giderdi hep. bunda daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum (daha az kilo almak için:)) bu da aynı gibi. eski ultrason çıktılarıma bakıyorum hemen hemen aynı gelişimleri. ben 3,5 doğmuşum eşim 4 kg. onunla da ilgisi olabilir.

Cok faydali bir paylasim olmus arkadasim tesekkurler...3-4 porsiyon meyve yiyorum ben mevsim yesillikleri sevemedigim icin...bende hemen hemen ayni sekilde beslenmeyle 19.haftamdayim ve 1 kilo aldim..pekmezi son 3 ay almayi planliyorum...onceden fazlaligim oldugu icin cok almamam lazim..bebislerimiz tosun olsun cikinca onlari yeriz :))

Son düzenleme:

evet ya renkli ultrason bi başka :)) ağzı burnu herşeyi ortada. dr 2 kare yakaladı birinde gülüyor gibi. eşim yok bazı bölgeleri karartı çıkmış ondan öyle gibi geliyo sana diyo ama ben yok yok gülüyo baksana diyorum:))
dikkat et canım sen de bundan sonra. kilo için değil sağlık için. özellikle cipsi kara llisteye al. birinde bi makale okumuştum. yurt dışında (hang ülkeydi hatrlamıyorum) kısırlık tedavisi görenlere bırak cipsi patates kızartmasını bile yasaklıyorlarmış. yumurtlama bozukluğu yapıyormuş. trans yağ içeriyor ve çok sağlıksız.

rica ederm cnm. bence süper gidiyorsun 19. haftada 1 kilo hiç birşey. ben 22. haftama girdim bugün. 6 kg almışım

gozun aydin rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin.ya idrar da protein takibin nasil yapildi 24saat biriktirdigin idrardan mi baktilar yoksa hemen anlik idrardan mi odemim yok ama teyzem gebeliginde preeklamsi gecirdigi icin bebegini 40 haftalikken kaybetti bana da bakilacak sanirim

canim maşallah bebeğine çok sevindim iyi olmasına gözün aydin 😊 ben su an konyadayim eşimin memleketinde. Gitmeden iki gün önce doktorumuza muayenemizi olduk da yola ciktik bir problemimiz yok çok şükür. Ama doktorun herşey yolunda demek için erken dedi ayrintili ultrasondan bahsetti de gelince ayarlayalim dedi kaç haftalıkken yapiliyor onu soracaktim. Ben su an 18+3 üm. Bir de maşallah rahimagzin uzunluğu bayagi iyi cikmis benim 3 cmdi gerçi erken doğum tehliken yok dedi doktorum içim biraz rahat da gittikçe kisalmasindan korkuyorum acikcasi. Bebegin sana benziyomus ben eşime benzetmesini çok istiyorum kumral ve yeşil gözlü çünkü inşallah oğlum babasına benziyordu çok merak ediyorum 😊

ayy maşallahh yaaa sen böyle anlatınca heyecenla bekliyorum bende o günü yaaaa,ohhh ne iyi demişsin kıza bazılarına haddini bildirmek gerek

rica ederm cnm. bence süper gidiyorsun 19. haftada 1 kilo hiç birşey. ben 22. haftama girdim bugün. 6 kg almışım

Benim toplamda 6kg falan almam lazim :'( boyum 182 ve ben 82 kiloyum genetik kemik iriligi bizdede var...oglusum 54 cm 3200 dogmustu.. Oglumda inanilmaz guzel yuruyus yapardim..gunde 1 saate yakin...ama cahildim "sen iki kisisin iki kisilik ye" sozunu ciddiye aldim..25 kilo alarak doguma girdim :) doguramadim o ayri bunda tecrubeliyim ve asla iki kisilik yemeyecegim :) zuzum alacagini alir..
Seninde 2.bebek..uzmanlik yaptik artik

Kızlat bu rahim agzının uzunlugunu falan nasıl ölçuyolar. Ve nezamn yapıyolar. Benm hiç bilgm yok bu konuda.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayy maşallah canım boyuna. 1.82. ama boyuna göre bence kilon da çok sayılmaz ki. sonuçta 5 aylık hamiilesin :))
evet zaten ilkinde coşuyoruz coşuyoruz yiyip alıyoruz. 2. de biliyoruz ki pabuç pahalı kolay verilmiyo kilolar o yüzden dikkat ediyoruz.
sorma ben zaten orta halli bi kadın doğumcu ve beslenme ve diyet alanında da doktora yapmış kadar oldum:))

Kızlat bu rahim agzının uzunlugunu falan nasıl ölçuyolar. Ve nezamn yapıyolar. Benm hiç bilgm yok bu konuda.

benim idün ayrıntılıda ölçüldü. kendi dr um da daha önce de ölçmüş ama risk görmediği için söylememiş olabilir bana. ben aşağıda hissediyorum deyince söyledi bana 5 cm diye.
merak etme illa ki ölçer dr. bebeğe ne kadar bakıyolarsa rahim boyuna,serviikse , bebeğin suyuna ve plensentaya da o kadar dikkatli bakarlar bakmak zorundalar..

canim benim doktorum her muayenede olcuyo kesenin rahim agzina en yakin yerinin uzunluğunu ölçüyo sanirim. Bu mesafe ne kadar uzun olursa bizim için o kadar iyi demişti. Benim önceki muayenelerde 4 cm son iki muayenedir de 3 cm cikiyo doğuma yakin çok kisalacak ve doğum başlayacak ama benim 1 cm kisalinca tedirgin olmuştum doktorum problem yok erken doğum gibi bir risk yok dedi bir sorun olsa söylerdi herhalde diye düşünüyorum.

He yok dedı bebegn aşada degıl cok ıyı suyunda cok normal diye en son gıttgmde. Hani bilmedgm için farklı bi şekilde mi bakılıyo acaba dedim😃😃😃alttan falan bakıyolar zannedıyorum😀😀😀

Bilgi için tesekkur ederim. .cd ye felan cekiliyor biraz uzun sürüyor 3 katida fiyat ödeniyor olunca ayni sandim tesekkur ederim

Sen gene de hastanene sor canım yanlış yönlendirmiş olmıyım seni ama bn öyle biliyorum çünkü detaylı 3 boyutluyla hep karıstırılır diye okumuştum

Uygunmus canim yaptir orda. Ultrasonu ceken kisiyi bi arastir once. Biraz fazla uygun gibi geldi.Tabi canm tel.e de kaydedersiniz. Niyeymis ya Allah Allah tamam babasi tabiki benzicek ona da ama belki senin kopyan olacak :) garantisi var mi 2. De belki ayni sen olur dimi =))

Ne kadar sürdü peki canım memnun kaldın mı sen

Yaklasik yarim saat surdu. Ben memnun kaldim. Her olcumu cok dikkatli yapti dr. Cok konusmuyo ama isini iyi yapiyo. Guzel bi rapor yaziyo en sonunda. Anormal bi durum varsa soyluyo. Mesela bana dediki hemen herseyi haftasiyla uyumlu. Endise edecek bi durum soz konusu degil dedi. Bir de cinsiyeti biliyoduk ama yine de baya ugrasti gormek icin. Bnm oglusum gostermiyo ya cok ugrastiriyo :) araya kordonu sokmus bacaklari da kapamis pipi yukarda kalmisti. Bi sure ugrastktan snra gosterdi zatn bariz belli oluyo

Dizlerimde acayip bi agri var iki gundur carsmba gunu disardaydim baya yoruldum belim bacaklarim cok agrimisti. Eve geldkten snra da dizlerimde agri basladi. Gebelik oncesi hic diz agrisi yasamadim. Neyse yorgunluktandir dedim dikkat etmedim diz ustu filan coktum gunluk islerimi yaparken. Su anda da oturum kalkarken bile cok zorlaniyorm dizlerim kilitlenir gibi oluyo cok aci cekiyorum. Vucut agirligimi veremiyirm dizlerime. Bu neden olur ki? Hic boyle bisi yasadiniz mi? Ya da etraftan duydunuz mu?

Gecmis olsun cnm..yeterli kalsiyum ve magnezyun aldigindan eminsen bi.drla gorus..cunku eklem ve kemik agrilari bu durumla ilgili diye biliyorum...umarim gecer cabucak sende yorma kendini .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…