2014 Aralık Anneleri

çook geçmiş olsun canım benim. kontrolün yarın mı? inşallah iyi haberlerle gelirsin.

aynı şikayet bende de var. ellerim parmaklarımın kemikleri ağrıyor. sabah kalkınca bi 10 dk kadar ayak tabanlarım bileklerim zonkluyor. sonra yürüdükçe hareket ettikçe açılıyorum. tansiyonum da düşük, tuzlu da beslenmiyorum. anlayamadım gitti. dr sordum. mg düzenli alıyor musun dedi? gün aşırı alıyorum dedim, her gün alınca cır cır oluyorum dedim. her gün al dedi, mg eksikliğinden olur bu ağrı dedi.

pembe ya da kırmızı olursa tehlikeli ama kahverengi de sorun yok diye biliyorum. eskiden kalma içerde beklemiş kan kahverengi oluyor atılırken. bir daha oldu mu canım?

canım sen 6 saat aralıksız ütü yaparken eşin naaaaptı ? 6 saat sürecek ne aldın ayol bebeğe bu kadar? evin normal ütüsü de mi vardı?

sen kaçla başladın canım gebeliğe?

bacım hemşeri değiliz ama komşuyuz sanırsam. keçiörendemi oturuyorsun sen?

sen Bayer'in laboratuvarında mı çalışıyorsun, üretim departmanında mı? sen bizzat analiz ettin mi ilacı , domuz kesilirken ilacın içine katılırken yanındamıydın? nasıl bu kadar kesin konuşup insanların içine kurt düşürebiliyorsun. bu yeni bir mevzu değil, yıllardır nette böyle bir söylenti var. ne hikmetse elevite muadil olarak da decavit veriliyor başka isim yok. bu dedikoduyu decavit firmasının yaydığını düşünüyorum ben şahsen. kaç tane dr arkadaşıma sordumsa kullan yok öyle bir şey dedi.

ah elifim ahhhh, 3 günde 1 kilo alınır mı demişssin. 5 günde 5 kilo alınıyorsa 3 günde 1 kilo haydi haydi alınır.. sen balıkyağı kullanıyormusun? beni balık yağı yaktı kesin kararımı verdim ondan oldu:KK43:
hazırlıkların kolaylamışsın gözün aydın canım.

ben lansinoha başladım dün gece. elimle yedirmeye çalışırken kolostrum geldi gözeneklerden çok şükür.
Evet canım yarın. Çok sağol dua et benim için..

Kirli torbasi denilen seyi bende anlamadim hanimlar yaa biriniz resim ceksenizde anlamaya calissam...nerden alcam onu bile bilmiyorum.belki ben yapabilirim evde kendim.ben kirli sepeti alicam daha almadim ama o daha mantikliysa onu alirim fikir bekliyorum..

BAK YAA yoksa yan komşumsummusun.. oda hamileee geçen yıl aynı anda düşük yapmıştık ama bir merhabamız bile olamadı benim iş güç geçen yıl master derken....
bacım demek komşuyuz haa bizde yeni taşındık keçiörene sırf veled için sözde amcamlar burda babamlarda taşınsa taşınsa burdan ev alırlar diye k.örene taşındık
Hayır hayır o komşu benim .. Şaka bi yana bende keçiörendeyim :) Keçiören'i pek bılmıyorum sma subayevlerındeyım

BAK YAA yoksa yan komşumsummusun.. oda hamileee geçen yıl aynı anda düşük yapmıştık ama bir merhabamız bile olamadı benim iş güç geçen yıl master derken....
bacım demek komşuyuz haa bizde yeni taşındık keçiörene sırf veled için sözde amcamlar burda babamlarda taşınsa taşınsa burdan ev alırlar diye k.örene taşındık

annemler çok yakın Keçiören hastanesine. ben batıkentteyim canım. komşu sayılırız anne tarafımdan:))

Aynen valla odası gelmeyen bi biz kaldık :)

Bez torba tarzında. Ya da kirli sepeti de alabilirsin bebiş için. Malum kıyafetleri bizimkilerden ayrı yerde tutulacak.
Ben ufak bir filenin içinde attım ilk mavili olanları yıkarken. Sonra yeşilleri yıkarken unutmuşum fileye koymayı öyle atmışım. Bİrşeyde olmadı. Eşlerini buldum kaybolmadılar yani minik diye :)

Canım Bayer firmasını arayıp sorarsan direkt söylüyorlar zaten. Ya da mail at. Cevabında belirtiyorlar. SAğlık bakanlığına kadar sorulmuş domuz katkısı var sa piyasa ya nasıl izin veriyorsunuz bu ilaç için diye. SAğlık bakanlığı da Cevap olarak biz neyden üretildiğine değil o malzemenin kaliteli olup olmadığına bakıyoruz denmiş.
Şahsi görüşüme göre firma kullandığını kabul ediyorsa ben onu kullanmam. Firma redederde kullanırsa artık günah benden gitmiştir. Bilerek kullanmayı göze alamam açıkçası.

ne diyor bayer evet bizde domuz varmı diyor? çok şaşırdım valla. bırakıyorum eğer oyleyse:(

Evet canım yarın. Çok sağol dua et benim için..

inşallah cnaım hayırlısıyla değerlerin iyi çıkar. iyi olmazsa da en uygun zamanda gelir bebişler inşallah. artık riskli dönemleri atlattık nasılsa.

tahmin ediyorum o doktoru yalandan taktikleri o sezeryan yapıyorlar %100 ... ayrıca bebeğin iride değil aynı haftada bende dr a gittim 45 cm ve 1790 gr mdı ve aksine minyon bir bebek dedi bana da.. ben cüneyt gençle başlayıp şimdi şükran çakmakla devam ediyorum. özele gidiyoz doğumada bu hafta artık hrs mi akay mı memoriel mi nerde olacaksak karar verecez bacım bakalım

bana da öyle dedi canım 1700-1800 gr arası ve iri bir bebek olmayacak artık belli dedi. hatta normal doğum planladığımız için bu iyi bir haber dedi.
bazıları sezaryen için önceden korkutup insanların aklına giriyorlar ya benim ilk gittiğim doktor da öyleydi. kendi eşine de sezaryen yaptırmış zaten. erkek doktorlarda böyle bir algı var sanırım.

ben lansinoha başladım dün gece. elimle yedirmeye çalışırken kolostrum geldi gözeneklerden çok şükür.

ben daha başlamadım göğüs ucu kremine, son ay başlarım diye düşündüm bakalım.

Aynen valla odası gelmeyen bi biz kaldık :)

sizin yatak da odayla birlikte mi geliyor canım? biz yatağı dün aldık da kasımın ikinci haftası getirecekler, bir de onu bekleyeceğiz yani. gerçi şu an için çok da mühim değil zaten hemen yatağında yatırmayacağız ama her şey tamam olursa rahat edeceğim yine de :)

ne diyor bayer evet bizde domuz varmı diyor? çok şaşırdım valla. bırakıyorum eğer oyleyse:KK43:

evet firma kabul ediyor. biz konuyu 12-13. haftalarımızda da konuşmuştuk canım hatta bazı arkadaşlar araştırıp bırakmışlardı. firma domuz jelatini kullandığını söylüyor. ben doktoruma da sordum o da evet firma inkar etmiyor, yani kullandığımız birçok üründe var bu maddeler ama için rahat etmeyecekse kullanma demişti ve previt vermişti bana.

Günaydın kızlar
Hamileliğimin en zor günlerini yaşıyorum diyebilirim Rabbim yardımcımız olsun beterinden korusun..
günaydın bacım daha iyisindir inşallah

Kirli torbasi denilen seyi bende anlamadim hanimlar yaa biriniz resim ceksenizde anlamaya calissam...nerden alcam onu bile bilmiyorum.belki ben yapabilirim evde kendim.ben kirli sepeti alicam daha almadim ama o daha mantikliysa onu alirim fikir bekliyorum..
valla çöp poşeti neyimize yetmiyorr diye düşünüyorum ;)
Hayır hayır o komşu benim .. Şaka bi yana bende keçiörendeyim :) Keçiören'i pek bılmıyorum sma subayevlerındeyım
aaa yakınız galibaa ;)

annemler çok yakın Keçiören hastanesine. ben batıkentteyim canım. komşu sayılırız anne tarafımdan:))

ne diyor bayer evet bizde domuz varmı diyor? çok şaşırdım valla. bırakıyorum eğer oyleyse:KK43:

inşallah cnaım hayırlısıyla değerlerin iyi çıkar. iyi olmazsa da en uygun zamanda gelir bebişler inşallah. artık riskli dönemleri atlattık nasılsa.
:) iyi seneye buluşuruz veledlerle bir avm de :)

bana da öyle dedi canım 1700-1800 gr arası ve iri bir bebek olmayacak artık belli dedi. hatta normal doğum planladığımız için bu iyi bir haber dedi.
bazıları sezaryen için önceden korkutup insanların aklına giriyorlar ya benim ilk gittiğim doktor da öyleydi. kendi eşine de sezaryen yaptırmış zaten. erkek doktorlarda böyle bir algı var sanırım.

sizin yatak da odayla birlikte mi geliyor canım? biz yatağı dün aldık da kasımın ikinci haftası getirecekler, bir de onu bekleyeceğiz yani. gerçi şu an için çok da mühim değil zaten hemen yatağında yatırmayacağız ama her şey tamam olursa rahat edeceğim yine de :)
kesinlikle bacım banada normal doğum için ideali bu 3 kgmı öyle çok çok aşsa bebek sıkıntı olabilir demişti dr ama bakalım amannn... bu arada esra 25 kasımda doğuruyor ya 1 ay kala başladı kremlere bizde artık 5-6 kasımda başlarız bacım.. ama ben yıkanırken bile elleyemez oldum kendimden korkuyorum daha bir hassasiyet oluştu meme uçlarında korkarım bebek emerken bebeği fırlatmayayım birden maazzallah tv ye kötü anne diye çıkarım :(

kızlar 1 haftadır sanki karnımda eski nokia telefonlarından var titreşimi açık ve o şekilde titreşimli bir şekilde hareket ediyor bıdık.. normal mi yahu... tamam ara ara balık gibi sağa sola giden bir his de var ama deprem olurcasına titreşim yapmasından korkar oldum valla...

dün baya gezdik tozduk yine 300 tl yi geçecek şekilde harcadık watsonsdan 3 paket kullan at külot aldık almasına almayanlara tavsiyem eğer XL bulabiliyosanız derhal XL ı alın... normal lohusa külodu olmadığı için küçük gelebilir... bunlara galiba pedi yapıştırınca ikinci kez çıkarıp yapıştıramayız gibi geliyor... hop çöpe atacaz gibi bakalım birde hastaneye götürürm kullanamam donsuz kalırım oralarda rezil olurumm diye korkuyorum ehrşeye karşın 2 normal don koyayım mı acaba....
ayrıca dün koraydan 9.90 tl den bistüyer aldım 2 tane hatta 2. ürün %50 indirimli geldi 14 küsür verdik yani... emzirme atleti giymeye gerek yok hemde emzirme sütyenelri aşırı çirkin gerçi 1 adet toparlayıcılı aldım ama daha da almayacam ... bıdığa 0-1 ay 1-3 aylık bodyler aldık lcw dan chiccoya bu kez para bayılamadım valla yıkayıp etiketleri kesince lcw da iyi gibi duruyor...
dün park yatak için çıktık yola amaa yine alamadık... milyarları harcadık bir yatak alaamdık ya yazıkalr ola bize diyorum....
bugün trend yolda ferrari yatağı indirimde ama aldırtmazki eşim..illa dokunacak ona ne oluyorsaa.. yatak konusuna taktı bizim opsesif babamız

vallaaa baya kişi domuz jelatinini konuşmuş biz yurt dışında eşim sağolsun az daha yanlışlıkla kendi yemesi yetmiyor bana bile yedirtecekti ;)
ayrıca bir çok hapta geçen sığır jelatini de at lardan alınıyor be kızlar.. sığır derken inek mi sanıyonuz... sağlık olsun... bilen yine dikkat etsin...ben elevit delevit kullanmadım hiç :kk77::kk77::kk77:

kesinlikle bacım banada normal doğum için ideali bu 3 kgmı öyle çok çok aşsa bebek sıkıntı olabilir demişti dr ama bakalım amannn... bu arada esra 25 kasımda doğuruyor ya 1 ay kala başladı kremlere bizde artık 5-6 kasımda başlarız bacım.. ama ben yıkanırken bile elleyemez oldum kendimden korkuyorum daha bir hassasiyet oluştu meme uçlarında korkarım bebek emerken bebeği fırlatmayayım birden maazzallah tv ye kötü anne diye çıkarım :KK43:

vallaaa baya kişi domuz jelatinini konuşmuş biz yurt dışında eşim sağolsun az daha yanlışlıkla kendi yemesi yetmiyor bana bile yedirtecekti :KK66:
ayrıca bir çok hapta geçen sığır jelatini de at lardan alınıyor be kızlar.. sığır derken inek mi sanıyonuz... sağlık olsun... bilen yine dikkat etsin...ben elevit delevit kullanmadım hiç :kk77::kk77::kk77:

aynen ya resmen canımın acısından göğüs ucuma krem kullanmak istemiyorum :) mecbur alışacağız canım
dediğine katılıyorum valla canım, ne yediğimiz belli değil aslında elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama kim bilir neler gidiyor midemize. bildiğimiz şeylerden uzak duralım en azından işte.
bana da doktor previt verdi ama kokusundan kullanamadım evde öylece duruyor

canım nasıl oldu kasılmaların. dinlenmek işe yarıyor mu. benimkiler arttı ya endişeleniyorum. günde 10 dan fazla oluyor sanki. ama düzensiz.mesela bazen saatte 2 kere oluyorsa bazen 3-4 saatde 1 oluyor. cuma günü muayenem var. ilk bu durumu sorucam. çok kafama takıyorum. bi de yoruldum bu günlerde acaba ondan mı oluyor :KK43:

Canim ilaci geciktirince hemen basliyo. Hatta sabah baya sancim vardi sol kasigimda. Adet sancisi gibi ve siddetliydi. Zor dayaniyoruz diyebilirim. 35 teyim. Bu haftayi bitirsem sonra iki hafta daha dayansak baska bisi istemiyorum canim yaa :( kendini yorma sakin.. bn de o yuzden boyle oldum. Biraz egilip kalkip biseyler yapayim hemen kasiliyorum. Dikkat et. Her saat 3-4 kez olursa ve uzun surerse dr.a git bekleme. Bnde vajinamda yanma da oluyo. Acilmam olacak diye odum kopuyo hemen uzaniyorum oyle olunca.. bu ara senin dikkat etmen gerekiyo yksa daha fazlalasir. Bi de bn idrar kaciracak gibi oluyorum sanirim baya asagi indi. Sende de oluyo mu? Idrarimi tutar gibi yapmasam kaciririm yani. Ozellikle bebis hareketliyken 5 dk.da bir wc ye kosuyorum.

selam kızlar uzun süredir uğrayamıyorum çalışmaktan fırsatım kalmıyor 33 haftaya girdik bugün hayırlısı aç geziyorum şekerden dolayı diyebilirim bebişim sağlıklı olsunda hiç önemli değil.

günaydın kızlar,
saatleri geri aldık ama kızım alışamadı hala erkenden uyanıyor, ben de bu çocuk bu kadar erken başlamıyordu hareket etmeye derken eşim saatleri geri aldığımızı hatırlattı. yavrum ayak uyduramadı yeni düzene :KK48:

kızlar burada bazı arkadaşlar göğüslerinden su veya süt benzeri şeyler geldiğini söylemişti, benim en baştan beri hiç olmadı, göğüs uçlarım kupkuru ve çamaşırımda da hiç leke veya ıslaklık olmuyor. bu kuruluk emzirme dönemiyle ilgili sütün az olacağına falan mı işaret yoksa normal bir durum mudur sizce?

Yok canim ya ilgisi yok. Bnm de oyle. Hatta bende 3 aydan sonra hassaslik bile kalmadi. Siskinlik de yok. Ama boyle bi yumusadilar. Demek ki dogum esnasinda sisip dolacaklar diye dusunuyorum. Ya da dogumdan onceki hafta. O ilk sutun zamaninda gelmesi onemli cnku. Dogumdan cikinca hemen gelse super zaten hemn bebis alir o ilk sutu ve ilk asisi diyolar ilk sut icin.

günaydın bacım daha iyisindir inşallah

valla çöp poşeti neyimize yetmiyorr diye düşünüyorum :KK66:
aaa yakınız galibaa :KK66:

:) iyi seneye buluşuruz veledlerle bir avm de :)

kesinlikle bacım banada normal doğum için ideali bu 3 kgmı öyle çok çok aşsa bebek sıkıntı olabilir demişti dr ama bakalım amannn... bu arada esra 25 kasımda doğuruyor ya 1 ay kala başladı kremlere bizde artık 5-6 kasımda başlarız bacım.. ama ben yıkanırken bile elleyemez oldum kendimden korkuyorum daha bir hassasiyet oluştu meme uçlarında korkarım bebek emerken bebeği fırlatmayayım birden maazzallah tv ye kötü anne diye çıkarım :KK43:
Sağol canım...

kızlar 1 haftadır sanki karnımda eski nokia telefonlarından var titreşimi açık ve o şekilde titreşimli bir şekilde hareket ediyor bıdık.. normal mi yahu... tamam ara ara balık gibi sağa sola giden bir his de var ama deprem olurcasına titreşim yapmasından korkar oldum valla...
Benimkilerden titriyor özellikle vajinanın hemen üstünde hissediyorum

Kizlar bu kirli torbasi normal torba mi oluyo?Bebek magazalarindan mi aliniyor? Bir de bebis esyalarini yikayanlar icin sorum olacak.Coraplari direkt mi attiniz,camasir torbasina mi koydunuz?

tatlım kirli torbası çok da önemli bi şey değil yaa , istersen market poşeti koy :) benimki bez, ağzı büzgülü bi şey. ben çamaşır filesi kullandım çoraplar falan makineye sıkışır diye ama kullanmayan da var bi şey olmamış.

Back
X