2014 Aralık Anneleri

canım bende bi inşaat firmasında çalışıyorum arada hediye geliyor bu makinalardan hatta geçenlerde bi arkadaş bana verdi oğlun oluyor die çok ağır die düşünmüştüm favori oyuncakları olacakmışş meğersemm :rolleyes::rolleyes: valla bakıorum etrafımda cocuklar minicik ama ellerinde tablet telefon sevmiyorum radyasyonla bu kadar erken tanışmasınlar :KK20:ben öle yapcam böle yapcam die büyük konuşmak istemiyorum ama oyuncakla oynayan cocuklar kesinlikle daha sağlıklı insallah yusuf da öle olur maşallah canım seninkine cidden bak tutturması fena 42 dk upuzunn ama bence yine de şükret oyun manyagı olmamış cok şükür

ay kimseye verme onları iyi sakla. kıyafetlerimizde tişörtlerimizde bile beton mikseri, traktör, itfaiye, kepçe, dozer, çekici, vinç var. oyun manyağı henüz olmadı çünkü bizim evde laptop pc yok. eşimde bende sevmeyiz oyun. akşam eve girince telefonlarımızı vestiyere anahtarların yanına koyarız gece yatarken alarm kurmaya alırız. 3 yaşında çocuk ana baba oynamazsa ne bilcek oyunu. bir arkadaşımın da eşi playstation manyağı kendisi de candy crash manyağı e bebeye de daha 2 yaşında tablet aldılar verdiler eline. anne baba oyuna dalınca o da pepe seyreder tabletten. biraz bizlerin elinde olan bir şey yani. ne görürse onu yapacak çocuk. şimdi 3 yaşında ve pcden bi haber ama 5 yaşına girince arkadaşından okuldan vs öğrenecek o da. yapacak birşey yok.
slm kızlar kontrolümüzden geldik bizz :))
herşey yolunda çok şükür. hatta doğum tarihini bile planladık. istediğiniz özel bi tarih var mı dedi. kasım sonu gibi alır diye düşünüyorduk .akılda kalıcı olsun diye 1 aralık olabilir mi geç mi olur dedik. olabilir dedi çok sevindim. 1 aralık sabah 9 a sezeryan olucam inş herşey yolunda giderse kızlar. kasım annesi olurum diyordum ama aralık annesi olcam inş:)böyle tarihi de alınca iyice heyecanlandım. elim ve yüzümde ara ara olan şişlikleri sordum. tansiyon normal olduğu sürece sıkıntı yok dedi. tuzu, salçalı ve baharatlı yiycekleri azalt dedi. bu arada arkadaşlar koru hastanesinin doğum ücretinde askeri personel e %10 ,öğretmenlere de %15 indrimi varmış bilginiz olsun.
minik kelebeğim 2850 gr olmuş bu arada :)

elifcim maşallah güzel haberlerle gelmişsin. 1 aralığa benimki de beklese keşke bazen diyorum ne kadar geç o kadar iyi. ama bekleyebilirmiyiz bilmiyorum. ellerim öyle şişki limon sıkamadım limonlukla, bükemedim parmakları. bu sabah 7,5 da giydiğim soket çorabın bileğini kestim makasla saat 11,30da. nasıl sıktı kelepçe gibi tahmn edemezsin.

cnm ya bunu görünce gözlerim parladı resmen nerden aldınnnn. ben geçen hafta sonu avm de bütün çamaşırcıları gezdim böyle birşey bulabilmek için. normal desteksiz penyelerden aldım mecbur. bi de benim göğüs uçlarım parmak kadar resmen :) acaip belli olur penyede falan hele ki emzirme döneminde. lcw den destekli atlet aldım ben de.
benim meme ucumda oyle oldu .meme uçlarının yara olmaması için, sadece ucun değil, kahverengi bölgenin de mümkün olduğunca çocuğun ağzına girmesi lazımmış. e meme ucu zaten iri olunca çocuk kahve bölgeden alamıyor ve yara oluyor. yine bekliyor beni acı dolu 10-15 gün.
Merhaba sevgili aralık anneleri..

Normalde Kasım annesiyim ama bizim ufaklık pek Kasımda gelecek gibi değil. En baştan beri hep 1 hafta geriden geliyordu. Dr. son kontrolde 11 aralık'a kalır dedi. Büyük ihtmalle Aralık annesiyim bende.. Sizlerle de tanışmak istedim.

hoş geldin canımmm

ahahah :rolleyes::rolleyes: cidden paragözse kötü ya doktorların daha merhametli olması gerekiyor die düşünüyorum bu sebeple ztn tr de sezeryan populerleşti poff ilk doğum normal olsun istiyorum her nese artık sezeryanı da çok ii yapanlar var bakalım neler olacak sağlıklı olalım da bizimki dünden beri kıpır kıpır maşallah durduğu an korkuyorum ve ben cok ağırlastım 75 le doğuma giderim diodum 15 gün önce 71 dim yarın doktor tartıda 74.5i gördüğünde çığlık atacakk pofff kahvaltı etmeden mi gitsem anacım ne yapsam bilemedim ilk defa ellerim şişti bi de size de oluyor mu çok uyuşuyor ellerim korkuyorumm :KK43::KK43:

ellerim benimde şiş canım. ayak bilekleirmde:(

kızlar size bişey sorucam hamilelikten midir nedir benim hormonlar coştu çok alıngan oldum ama bunun alınganlıkla ilgisi varmı bilmiyorum dün dr a gittim tek başıma eşim çok yoğunum dedi eve geldi işte sistemsel sorun olmuş neyse bekledim bir süre sormasını tv izliyordu dedim eee niye sormuyosun dr ne dedi diye oda sormama fırsat vermiyosun dedi çok bozuldum çok ilgisiz hiç elini durup dururken karnıma götürmez dokunmaz çok üzülüyorum tamam bu bebek süpriz oldu bize 2.kızımız ama başlarda istememişti hala istemiyormu ? aklıma geldikçe ağlıyorum :KK43:
canım erkekler doğuma kadar çok algılayamıyorlar...öyle düşünme....benim eşim psikolojik danışman..o da öyle elini koyup da seveyim edeyim demez..arada ben 'aa, bak nasıl oynuyo' deyince filan koyuyo..yoksa hiç ilgilendiği yok...ama benim ikinci hamileleiğim olduğu için rahatım..ilk hamileliğimde de böyle ilgisizdi...ama doğduktan sonra çok çok ilgili bi baba oldu..hala öyle...o yüzden önemsemiyorum...hele bi doğsun bakalım :)

ne bilim canım ya takıntılı bişey olup çıktım en küçük şeylere bile ağlıyorum
normal biz istiyoruzki onlarda bizim kadar heycanlansin merak etsin ilgilensin ama onlar kucagina alana kadar bizim gibi olamiyolar senin bide ikinci imis daha iyi bilirsin daha tecrubelisindir bosuna moralini bozma bence duygusal olmanda gayet normal hayatimiz degisiyo

günaydın kızlar :KK66:
dün dr a gidince dr yine açtı ağzını susturabilene aşk olsun ne çok konuşuyorr meğer.. yok gökçecim baby shower yapacan mı ben yok öyle şeylere zamanım yok halimde yok... sen bizim asistan kızlarla konuş bebek şekeri yaptır muhakakk hastaneye gelenlere... ben ise banane gelenler bana getirsin dedim :KK66: onlarlamı uğraşacam birde
sen uğraşma canım bizim asistanlar hallettirir ben bebek şekerimi isterim çok güzel oluyor demez mi eşimle bakıştık... ben siz hele bir doğurtun size kutu kutu çikolataar yaptırayım dedim.. kadın enteresan... sonraki konumuz ise doğum fotoğfarçısı...
gökçecim doğum fotoğrafçını ne yaptın... ben ise ben normal doğuracam foto moto tutamam saat kaçta ne olacağı belli mi dedim... a a a canım biz geliyozda onların işide o gelirler sen asistanımdan al bizim fotoğrafçının card visitini demez mi :)
hımmm ama normal doğumda öyle yabancı biri de etik değil gibime geliyor dedim... yok yok buda kadın fotoğfçı demez mi yok şu kadar albüm yapıyor şunu yapıyor.. ilkinde yaptın yaptın ikinci çocukta pek yapılmıyor bunlar dedi :KK66: amannn kadın benden hevesli doğumuma... ne dersiniz bacılarım.. ben de mi sorun var...

tabi eşim çıktık bana soruyor bu şekerin özelliği ne , nasıl bişey,
fotoğrafçının no sunu alalım belki istersin vs.. amannn dedimmmm:KK3::KK3::KK3:
SENİN DOKTOR DOĞUMU GEÇİP TİCARET KISMINADA EL ATMIŞŞŞŞŞ:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Selam kızlarr bu karın kasılmaları ve toparlanma hissi 2gündür bendede başladı dr geldm hemen tedbir amaçlı yatırdı ciğer geliştirici yaptı. Erken doğum habercisi olabilirmiş ama
Bugün çıkarcaklar galiba

Kac haftaliksin canim? Bnm kasilmalarim artinca dogum sancisi bile geldi sonrasinda ama ciger gelistirici olmadim. Uzerinden 10 gune yakin bi zamn gecti. Ilac kullaniyorum. Gece cok kasiliyodum mesela. Boyle boyle gunumuzu doldururuz insallah..

Zaman daraldikca uye sayisinda artismi var nedir anammm bi baktim 17 kisi icerde :) masallah masallah...benim gibi bas agrisi ceken varmi hatunlar? Normalmidir?

benim meme ucumda oyle oldu .meme uçlarının yara olmaması için, sadece ucun değil, kahverengi bölgenin de mümkün olduğunca çocuğun ağzına girmesi lazımmış. e meme ucu zaten iri olunca çocuk kahve bölgeden alamıyor ve yara oluyor. yine bekliyor beni acı dolu 10-15 gün.

yaaa benim de meme uçlarım iri, kremlere son ayda başlayayım diyordum ama uç iri olunca daha çok yara oluyorsa şimdi mi başlasam faydası olur mu acaba?

kızlar size bişey sorucam hamilelikten midir nedir benim hormonlar coştu çok alıngan oldum ama bunun alınganlıkla ilgisi varmı bilmiyorum dün dr a gittim tek başıma eşim çok yoğunum dedi eve geldi işte sistemsel sorun olmuş neyse bekledim bir süre sormasını tv izliyordu dedim eee niye sormuyosun dr ne dedi diye oda sormama fırsat vermiyosun dedi çok bozuldum çok ilgisiz hiç elini durup dururken karnıma götürmez dokunmaz çok üzülüyorum tamam bu bebek süpriz oldu bize 2.kızımız ama başlarda istememişti hala istemiyormu ? aklıma geldikçe ağlıyorum :KK43:

Canim isinden dolayi cok bunalmis olabilir belki. Kendi canini kanini istemez mi.. bnm esim de bazen isten gelince isler yetismeyince falan cok sinirli oluyo. Laf soletmiyo bagiriyo cagiriyo 5 dk sonra unutuyo. Ama biz cok hassasiz unutmuyoruz. Takma o kadar kafana evlilikte normal bunlar kuzum.. bebis bi dogsun yoluna girer her sey. Bi arkadas demisti burdan onlar bebek dogunca anliyolar baba olduklarini. Gercektn de cok dogru. Karnindaki sabiyi de uzme. Hepimiz yasiyoruz ayni seyleri. O kendiliginden karnini sevip oksamiyosa sen sokul yanina kadinligini kullan esini sakinlestir. Karnini dik esinin burnuna :D minik prensesin seni cok ozledi babasi de. O da odun degil ya anlar oper oksar. Bnm bi tanidigim var. Kocasi 2.yi hic istemedi. Oglu dogunca 1 sene ayni evin icinde karisiyla konusmamis. Bazi erkeklerin kabullenmesi zor oluyo.. sen de kocanin huyuna gitmeye calis. Dogumdan sonra canina okursun nasilsa :)

canım erkekler doğuma kadar çok algılayamıyorlar...öyle düşünme....benim eşim psikolojik danışman..o da öyle elini koyup da seveyim edeyim demez..arada ben 'aa, bak nasıl oynuyo' deyince filan koyuyo..yoksa hiç ilgilendiği yok...ama benim ikinci hamileleiğim olduğu için rahatım..ilk hamileliğimde de böyle ilgisizdi...ama doğduktan sonra çok çok ilgili bi baba oldu..hala öyle...o yüzden önemsemiyorum...hele bi doğsun bakalım :)

ilk hamileliğimde böyle değildi daha bir ilgiliydi tabiki doğunca çok değişiyorlar sağol biraz düzeldi moralim

ben başladım cnaım 36ya girdim başladım. inşallah olmaz yara. olursa da garmastan pomad iyi geliyor.

Canim isinden dolayi cok bunalmis olabilir belki. Kendi canini kanini istemez mi.. bnm esim de bazen isten gelince isler yetismeyince falan cok sinirli oluyo. Laf soletmiyo bagiriyo cagiriyo 5 dk sonra unutuyo. Ama biz cok hassasiz unutmuyoruz. Takma o kadar kafana evlilikte normal bunlar kuzum.. bebis bi dogsun yoluna girer her sey. Bi arkadas demisti burdan onlar bebek dogunca anliyolar baba olduklarini. Gercektn de cok dogru. Karnindaki sabiyi de uzme. Hepimiz yasiyoruz ayni seyleri. O kendiliginden karnini sevip oksamiyosa sen sokul yanina kadinligini kullan esini sakinlestir. Karnini dik esinin burnuna :D minik prensesin seni cok ozledi babasi de. O da odun degil ya anlar oper oksar. Bnm bi tanidigim var. Kocasi 2.yi hic istemedi. Oglu dogunca 1 sene ayni evin icinde karisiyla konusmamis. Bazi erkeklerin kabullenmesi zor oluyo.. sen de kocanin huyuna gitmeye calis. Dogumdan sonra canina okursun nasilsa :)

evet canım hamilelikten iyi ce hassaslaştım.Allah korusun o nasıl odun bir erkekmişte konuşmamış

Aralik annelerinin ilk annesi ben oldum galiba kizlar,bebegimiz dogdu ,kontrole geldik kan akisi yavaslamiz hemen aldilar beni doguma,epidural sezeryan oldum cok kolay gecti ,anestezi uzmani iyiyse herkese tavsiye ediyorum,bebegimiz iyi simdilik kuzevde kalacak 15gun kadar 1.600 kg dogdu cok kucuk ama masallahi var toparlanacak heralde,hepinizden dua bekliyorum bebegim icin:KK61:
rabbim sağlıkla evine götürmeyi nasip etsin yavrunu annesi üzülme sakın sütler bi çok olsun bebişe gitsin :)

bende 1 günde 2 kgm aldığım oldu dr a dedim gaz sıvı vs ile olabilir dedi ::) dikkat et dedi ama aynı şeyleri yiyorum bakalım..
ayrıca bencede tr doktorlar sezeryanda 1 numara :)

bir bakayım bacım çok sağolasın

canım bende aynı şeyleri yiorumm hatta nutellayı azalttım :rolleyes::rolleyes: bu kilo edirnede oldu anlamadım neden abartmadım da aslında .. ellerim şiş sorcam yarın doktora ondan mı die .. bence kolonya güzel ya şık duruyorr ayrıca yapması da kolayy bak ne buldumm http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/renkli-kolonya-1000ml-toptan-renkli-kolonya-1lt-131853027

ay kimseye verme onları iyi sakla. kıyafetlerimizde tişörtlerimizde bile beton mikseri, traktör, itfaiye, kepçe, dozer, çekici, vinç var. oyun manyağı henüz olmadı çünkü bizim evde laptop pc yok. eşimde bende sevmeyiz oyun. akşam eve girince telefonlarımızı vestiyere anahtarların yanına koyarız gece yatarken alarm kurmaya alırız. 3 yaşında çocuk ana baba oynamazsa ne bilcek oyunu. bir arkadaşımın da eşi playstation manyağı kendisi de candy crash manyağı e bebeye de daha 2 yaşında tablet aldılar verdiler eline. anne baba oyuna dalınca o da pepe seyreder tabletten. biraz bizlerin elinde olan bir şey yani. ne görürse onu yapacak çocuk. şimdi 3 yaşında ve pcden bi haber ama 5 yaşına girince arkadaşından okuldan vs öğrenecek o da. yapacak birşey yok.

ellerim benimde şiş canım. ayak bilekleirmde:KK43:

bizim babamız çok oyuncu canım yakın arkadaşlarıyla hala pes oynar halı saha maçı yapar arada bir bize geldiklerinde özellikle sandalyeleri tv nin karşısına cevirip oynarlar ama Yusuf gelince işler değişsin istiyorum bi yandan benim hobim diyor çok da karışıp bunaltmak istemiyorum bakalım hayırlısı ama tablet olayına bende girmek istemiyorum düzenli kitap okurum bebeğime de bunu aşılamak istiyorum inşallah bakalım zaman ne gösterecek .. yalnız küçük arda sağlam bi makina mühendisi olabilir :rolleyes: çok ii bu kadar makinayla ilgilenmesi

Kızlar bişey sorcam. Şimdi pazar gunu temzlk yapılcak evde komple. Bebişimn kıyafetlerını pztesımı yıkasam yoksa bugun yıkayıp temzlıkten sonrada utuleyıp yerleştırsemmi. Karar veremedımya

bizim babamız çok oyuncu canım yakın arkadaşlarıyla hala pes oynar halı saha maçı yapar arada bir bize geldiklerinde özellikle sandalyeleri tv nin karşısına cevirip oynarlar ama Yusuf gelince işler değişsin istiyorum bi yandan benim hobim diyor çok da karışıp bunaltmak istemiyorum bakalım hayırlısı ama tablet olayına bende girmek istemiyorum düzenli kitap okurum bebeğime de bunu aşılamak istiyorum inşallah bakalım zaman ne gösterecek .. yalnız küçük arda sağlam bi makina mühendisi olabilir :rolleyes: çok ii bu kadar makinayla ilgilenmesi

ooo Yusuf 3 yaşına geldiğinde canavar gibi bir oyuncu olur. baba ne yaparsa onu taklit ediyor erkek çocuğu. boşver sende keyif yaparsın onlar oynarken.

Back
X