Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı olsun bebeğin. mutlu, mesut büyüt inş. Yalnız siz böyle erken erken doğurunca beni bi korku alıyo. 34. haftamda yani bu pazartesi uçağa bincem 2 saat uçakta kalcam Allah göstermesin bişey olacak diye tedirgin oluyorum.Hatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
Eczanede bulabilirsiniz belki. Ya da medikalcilerde kesin vardir.Haklisin cnm carsaf gibi bir bez mi oluyor bu?Hisir hisir olmaz dimi?Esimi de rahatsiz etmeyeyim.Nerde bulurum ki?
şu an 74 üm. ama benim kalçam pek yoktur. pantolonlarımı falan üst bedenime göre bir beden küçük alırdım mesela. ama yine de l bedeni sıktı. daha doğrusu popo kısmı değil de üst kısmı sıktı. tam da dikiş yerine denk geliyo orası. sezeryan olacağım için ben kullanamamkaçk g sın ki bacım L olmadı demek ha... ben denemedim bileee amannn öyle bir eringecimki.. annem erinenin çocuğu olmaz derdiii çocuğum oluyor hala bir tembellik bir tembellik bende
![]()
ayy maşallah canım ya boyu gerçekten uzun olacak. siz de mi öylesiniz. doğum boyu olarak bile 52 cm uzun sayılır. 54-55 olur heralde :) ben de her dr a gidişimde kıl tüy operasyonu yapıp gidiyorum nolur nolmaz diye iyi yapmışsın. kesinlikle dinlen kasılmalara çok iyi geliyor.Selam arkadaslar .. Bugun baya atraksiyonlu bi gunu geçirdik .. Hastanemizi değiştik yeni Dr .u sevdim cok şükür . Fıstığımın Kilosu 2200 , boyu 52 cm cıktı Dr şaşırdı uzun bi kız olacak dedi .. Neyse artık nts bağlayalım dedi . Onuda yaptık ben hiç hısetmesem de sancı cıktı .. Grafikte gösterdi . Serum bağlayıp , tekrar nts yapalım dedi . Neyse 2 serum yıycez dıye odaya yattım .. O arada dr sancıda var vajınal muayene yapalım dedi korkulu rüyam olan bu muayene gerceklestı yani .. Dr cok rahatlatacak sekilde konustu ve oldu bitti . Cok korkutucu cok can yakıcı değil korkutmayın kızlar kendinizi . Bide artık hazırlıklı gitmek lazım . Cok şükür hazırlıklıydım kıl tüy yönünden Zaten oraya bakıp yapmıyor .. Elle işi bitiriyorlar . Odadan cıktı Dr eşim gelince bi duygusallastım azcık ağladım bi anda olunca .. Serumlardan sonra tekrar nts gırdım ve sancı düşük cıktı normale donmuş zaten iki sonuca bakınca farkı bizde anlıyoruz . Böyle hareketli bi gündü yani eve geldik şimdi . Ben bugun çarşı pazar gezdim oyle Dr a geçtim belki yordugum için oldu , evdede artık eskisi gibi gezıbmıycem valla . Çantayı da hazırlamayı unutmayın
maşallah cnm bebişine de sana da :). verdğin bilgiler için de teşekkürler. şu sırt ağrısı bende de var. hem bel hem sırtgelelim bizim randevuyaaaa.. öncelikle vajinal muayene yapmadı, boşuna kıl tüy uğraşmışım, haftaya bakcakmış alttan. Artık benim kontroller haftada bire düştü. usg ile baktı, minişim 51 cm, 3250 gram olmuş maşallah.haftasına göre yine önde dombili :) doktor bu defa doğumdan bahsetti epey.. dedi ki mehtap sen çok kilo almadın (aslında aldım), vücudunda şişlikler oluşmadı, ben normal doğum düşünüyorum senin için dedi. ama senin ne istediğin çok önemli dedi. ben de normal istiyorum dedim. yine de doğum şekline bebek karar verecek, o an belli olacak dedi. bebek iri olduğu için aç kalmamalıymışım, miden hiç boş olmasın ara ara bi şeyler atıştır hep dedi. sırt ağrılarımı sordum, yerini gösterdiğimde mide ya da gaz ağrılarından kaynaklanıyor olabilir dedi. eğer ağrı olan yere sıcak uyguladığında ya da masaj yaptığında rahatlıyorsan kas ağrısıdır dedi. yapacak pek bi şey yok dayancaz yani. nst'ye girdim, önemli bir sancı çıkmadı. yakın zamanda bir doğum gözükmüyomuş. ama yine de her an her şey olabilir, bunlar bize fikir verir ama hiçbir zaman garanti değildir dedi. kanama olursa, üstten başlayan şiddetli bir rahim ağrısı olursa, suyun patlarsa hemen gel dedi. ama en önemlisi bebek hareketleriymiş kızlar, bunu defalarca söyledi. tabi ki bu haftalarda yerleri daralıyo eskisi gibi şiddetli vuramaz ama hareketleri çok önemli, takipte olmalısın dedi. bunları belki size de fikir verir, sorularınıza cvp olur diye bu kadar detaylı anlatıyorum. genellkle son haftalarda kilo alımı yavaşlıyomuş bebeklerin ama benimki bu hızla devam ederse benim bünye için bir beden büyük olurmuş, yani normal doğum hayal olabilir o durumda. minyon biriyim çünkü. başkaaaaa..... bol su içmeliymişim ve bol yürüyüş yapmalıymışım. enseden aniden vuran şiddetli bir baş ağrısı, görüş bulanıklığı, gözde uçuşan bi şeyler, ani tansiyon yükselmesi olursa hemen doktora gidiyoruz. gebelik zehirlenmesi belirtileriymiş bunlar. çok önemliymiş. böyle işteeee.. arkası haftaya perşembe :)
aa tebrik ederim gözünüz aydın :) analı babalı büyüsün inş..doğumlar sıklaşıyor mu ne ?Hatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
evet sorma daha yeni toparladım kendimi:) ben normalde eli çabuk bi tipim. öyle işten güçten erinmem ama artık günler kalınca doğuma hakkaten evime yemek yaparken bile kırk kere düşünüyorum. kış için hazırladığım dipfrizdekileri kullanıyorum çabuk basit olsun diye napiyim.uykusuzluk çekiyorum belim çok ağrıyor ayakta kalınca.Off çok fena olmuş üst üste..
Tahmini doğum ikimizin de aynı ve şu günlerin ne kadr zor geçtiğini biliyorum. Psikolojik olarak bile çok zor.
Şöyle çat kapı gelen komşulara da çok sinirleniyorum. Geçen ben de komşuya gitmek istedim. Kadının kapısını çalıp müsaitsen bir saat sonra gelmeyi düşünüyorum dedim. Ev halidir, müsait değildir, reddetmek isterse daha kolay olur.. Bunları bir çok kişi düşünemiyor ne yazık ki..
ayy inanmıyorum ya ee gelcekler mi yani. heryerde var bu densizler demek. zaten eşlerin arkadaşları yapıyo hep. benim kendi arkadaşlarım öyle değil allahtan. biri lohusa şerbetimi yapacak. biri ben doğumdayken odayı süslücek. biri butik kurabiyemi yapmayı teklif etti ama ikizleri var kıyamam ona satın alcam..bana gelenler de eşimin çevreden. çok samimi değilim.öyle olunca mecbur hazırlık yaptım. samimi olsan müsait değilim diyebilirsin ya da bi çay kuru yemişle gönderirsin. valla hiç kasma. al bi börek daya çayıCanim valla cok sinir oldum okuyunca.Misafirlerini bogasim geldi.Tam sana üzülmüstüm ki esim aksam demez mo okuldan 2 arkadas esleriyle bize caya gelmek istiyo diyeTabi adamcagiza bastim yaygarayi.Halbuki gelecem diyene o ne desin dimi.Ben yaparim cay filan dedi ama ben de 9 aylik insana caya mi gelinir bilmem ne diye susmadim.O da tamam sesimi cikarmam dedi.Napayim kizlar bugün bi kasimi aldirayim dedim zor gittim.ördek gibi yürüyorum.Kasila kasila gittik oglumla.saatte 100 metre hizla...
gonüüüülllll Alah ım mutlu mesut sağlıkla yaşatsın ayy nasıl mutlu oldum sabah sabah.. kendi mi durmadı bebiş yoksa bi sorun mu oluştu erken geldi?Hatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
canım kaynatmak artık sağlıklı bulunmuyor onun yerine tuzla ov sonra bolca durula. steril makinen varsa ona at ben tuzlucam bugün yarın biraz zaman geçsin diye bekliyorumKizlar bu emzikleri kaynattiniz mi organik beslenme gerecleri deterjaniyla yikasak yeter mi,ne yaptiniz siz?
maşallah size darısı bize inşallahHatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
Teşekkürler canım. Beğenmene sevindim.BAYILDIM CANIM. ÇOK GÜZEL.
Bende hep kasanın üzerine, ya da güç kaynağının üzerine uzatıyorum ne yapayımşekerim maskülen bir tarz yakalamışsın. çorabınla poşetin ton sür ton olmuş kesinlikle tarzsın.sana iki tane kuş
şaka bi yana çok şişmiş cnm ya. masanın altında bi yükseltici falan yokmu taburemsi. benim vardı bi tane işe yarıyodu hatta bazen pc nin kasasına ayaklarımı uzatıyordum
Maş Allah bebişine. Boyu da kilosu da çok iyi.gelelim bizim randevuyaaaa.. öncelikle vajinal muayene yapmadı, boşuna kıl tüy uğraşmışım, haftaya bakcakmış alttan. Artık benim kontroller haftada bire düştü. usg ile baktı, minişim 51 cm, 3250 gram olmuş maşallah.haftasına göre yine önde dombili :) doktor bu defa doğumdan bahsetti epey.. dedi ki mehtap sen çok kilo almadın (aslında aldım), vücudunda şişlikler oluşmadı, ben normal doğum düşünüyorum senin için dedi. ama senin ne istediğin çok önemli dedi. ben de normal istiyorum dedim. yine de doğum şekline bebek karar verecek, o an belli olacak dedi. bebek iri olduğu için aç kalmamalıymışım, miden hiç boş olmasın ara ara bi şeyler atıştır hep dedi. sırt ağrılarımı sordum, yerini gösterdiğimde mide ya da gaz ağrılarından kaynaklanıyor olabilir dedi. eğer ağrı olan yere sıcak uyguladığında ya da masaj yaptığında rahatlıyorsan kas ağrısıdır dedi. yapacak pek bi şey yok dayancaz yani. nst'ye girdim, önemli bir sancı çıkmadı. yakın zamanda bir doğum gözükmüyomuş. ama yine de her an her şey olabilir, bunlar bize fikir verir ama hiçbir zaman garanti değildir dedi. kanama olursa, üstten başlayan şiddetli bir rahim ağrısı olursa, suyun patlarsa hemen gel dedi. ama en önemlisi bebek hareketleriymiş kızlar, bunu defalarca söyledi. tabi ki bu haftalarda yerleri daralıyo eskisi gibi şiddetli vuramaz ama hareketleri çok önemli, takipte olmalısın dedi. bunları belki size de fikir verir, sorularınıza cvp olur diye bu kadar detaylı anlatıyorum. genellkle son haftalarda kilo alımı yavaşlıyomuş bebeklerin ama benimki bu hızla devam ederse benim bünye için bir beden büyük olurmuş, yani normal doğum hayal olabilir o durumda. minyon biriyim çünkü. başkaaaaa..... bol su içmeliymişim ve bol yürüyüş yapmalıymışım. enseden aniden vuran şiddetli bir baş ağrısı, görüş bulanıklığı, gözde uçuşan bi şeyler, ani tansiyon yükselmesi olursa hemen doktora gidiyoruz. gebelik zehirlenmesi belirtileriymiş bunlar. çok önemliymiş. böyle işteeee.. arkası haftaya perşembe :)
Allah analı babalı büyütsün. İkinci bebeğimiz sanırım Aralık annelerinin değil mi ? Hikayeni bekliyoruz.Hatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
Olsun canimya saglikli bebisi kucagina alda o kilolarin hepsi gider insallah emzirme donemi var pesinden kosma donemi var hic biseycik kalmazİnşallah da bi o kadar da kiloluyum canim ya zaten evlendikten sonra 10 kg aldim üstüne 18 de simdi aldim.. Boyum olmasa hapi yutmustum cidden![]()
Valla esime bidaha söylemezlerse sesini cikarma dedim.iyi tamam dedi garibim napsin bütün hamile psikolojimi o cekiyo.Arkadaslari ilk kez gelicek bi de bitanesinin kücük cocugu var ve prematüre dogmus en cok onun durumu anlamasi lazim yani.Esimin okuluna yeni geldi.Ben hamileyim sonucta tanidmak istiyosan siz cagirin bizi öyle degil mi? Valla insanlar òyle düsüncesiz ki!Esime dedim yanlarinda sancim tutsa tutabilir yani tanimadigim hic göremedigim insanlar bunlar.Ne kadar anlayissizlar dedim.Esim de okulda bisey diyememis bana bozuldu.Onu kirmak istemem ama napiyim.Israr ederlerse bir kez daha gelin dicem napayim alacam hazir bisey dedigin gibi off ofayy inanmıyorum ya ee gelcekler mi yani. heryerde var bu densizler demek. zaten eşlerin arkadaşları yapıyo hep. benim kendi arkadaşlarım öyle değil allahtan. biri lohusa şerbetimi yapacak. biri ben doğumdayken odayı süslücek. biri butik kurabiyemi yapmayı teklif etti ama ikizleri var kıyamam ona satın alcam..bana gelenler de eşimin çevreden. çok samimi değilim.öyle olunca mecbur hazırlık yaptım. samimi olsan müsait değilim diyebilirsin ya da bi çay kuru yemişle gönderirsin. valla hiç kasma. al bi börek daya çayı