2014 Aralık Anneleri

kızlar bende dün doktora gittim. bebiş 8 gün falan önden gidiyormuş. 2.200 kg olmuş. doktor dediki bu şekilde devame derse 3,5 kilo rahat olur dedi. çatı muayeneni yapıcam 38 de dedi. çatının müsaitliğine bakılacakmış. eğer senin çatın 3,5 kilo ya kadar kaldıracağını anlarsak 3,5 kilo olduğunda çocuk açılma varsa eğer sunni sancı ile alırız dedi. ama eğer o zamanda açılmam ve rahimde yumuşama yoksa sunni vermek mantıksız dedi. sezeryanla alırız günü fazla geçmeden dedi. çünkü çocukun kilosu artarsa seninde çatın müsait değilse günü geçmesi sakıncalı dedi. sancın gelirse zor doğurursun dedi. hem sancı çeker bide olmazda sezeryene girersen her iki acıyıda çekmiş olursun dedi. hayırlısı bakalım :KK42:

Eklentiler

• IMG_3296.webp
    IMG_3296.webp
    195,8 KB · Görüntüleme: 77
takipte kal swift :) doğuranların biri bursalı hatta.. memurnur, gonull, tirilaylom ve dlkozr doğurdular.
ben de istedim şimdi :)
Yetişemiyorum ki nasıl takip edeyim :KK12: Neyse bundan sonra izindeyim inş Allah. Bebişleri iyi mi kendileri falan. Küveze giren var mı ? Çıktılar mı hastaneden ? Kiloları nasıl genel olarak ? foruma girip bilgi veriyorlar mı ?
:KK48::KK48: Haydi cevapla bakalım :KK48::KK48:
sağol canım, siz de güle güle kullanın inş, çok güzelmiş benziyor zaten bizimkine de :)
ben önümüzdeki hafta iki gün izin alıp halledeceğim hepsini. bu akşam kayınvalidem gelecek, pazar günü annemler çeyizimizi getirecek yıkayacağız hepsini. pazartesi salı da ütüleri, yerleştirme işini halledip hastane çantamı da hazırlayıp bitireyim diyorum işlerimi. beşiğimiz gelmedi işte onu bekleyeceğiz bir de. zaten doğum tarihimiz ileri atılıyor sürekli, rahatım o yüzden :)
sen de izne ayrılıyorsun zaten, halledersin canım merak etme.
Sizin odanında fotosunu bekliyoruz :) Senin erken geldi mobilyan yerleştirirsiniz. Bizim geç geldi anca silinip yerleşecek. Allah'tan yıkadık kıyafetleri hazır hepsi. Halledeceğiz inş Allah.
Neden doğum tarihin ileri atılıyor onu anlamadım ama ? Yine kaçırmışım bak bir şeyleri :KK17:
Kızlar haftaya cumaya sezeryan günü verdi doktorum, çok heyecanlıyım ya :)
Hayırlısı olsun inş Allah. Sağlıkla kuzucuklarına kavuşursun. Bizi habersiz bırakma sakın. Meraktan çatlarız.
ayy çok güzel olmuş. kulpları sen mavi yaptırmıştın dimi.. çok hoş olmuş valla. bayıldım güle güle kullanın inş. yazın geldi mi peki canım? benim hazırmış ama bi gidip alamadık ya. :KK43:
sağol canım. Evet mavi yaptırmıştık. Babamızın özel isteğiydi bana kalsa beyaz olacaktı ama bu şekilde çok beğendim bende. Canım yazımı getirmemişler aradım söyledim. Yazan kişi ile problem yaşadıklarını maliyet olarak çok cuzi bir miktar ama size karşı çok mahçup oluyoruz böyle o yüzden artık yazdırmıyoruz ama sizin ki için uğraşacağım dedi. Bakalım yazdırabilecek mi ? Sizin ki en azından hazırmış uğrar alırsınız bir ara. Birde silip temizlesek yerleştirsek asıl o zaman güzel olacak.

Yetişemiyorum ki nasıl takip edeyim :KK12: Neyse bundan sonra izindeyim inş Allah. Bebişleri iyi mi kendileri falan. Küveze giren var mı ? Çıktılar mı hastaneden ? Kiloları nasıl genel olarak ? foruma girip bilgi veriyorlar mı ?

Sizin odanında fotosunu bekliyoruz :) Senin erken geldi mobilyan yerleştirirsiniz. Bizim geç geldi anca silinip yerleşecek. Allah'tan yıkadık kıyafetleri hazır hepsi. Halledeceğiz inş Allah.
Neden doğum tarihin ileri atılıyor onu anlamadım ama ? Yine kaçırmışım bak bir şeyleri :KK17:

Hayırlısı olsun inş Allah. Sağlıkla kuzucuklarına kavuşursun. Bizi habersiz bırakma sakın. Meraktan çatlarız.

sağol canım. Evet mavi yaptırmıştık. Babamızın özel isteğiydi bana kalsa beyaz olacaktı ama bu şekilde çok beğendim bende. Canım yazımı getirmemişler aradım söyledim. Yazan kişi ile problem yaşadıklarını maliyet olarak çok cuzi bir miktar ama size karşı çok mahçup oluyoruz böyle o yüzden artık yazdırmıyoruz ama sizin ki için uğraşacağım dedi. Bakalım yazdırabilecek mi ? Sizin ki en azından hazırmış uğrar alırsınız bir ara. Birde silip temizlesek yerleştirsek asıl o zaman güzel olacak.

evet hazır dedi. gidip alayım bari bugün yoksa benimkide arada kaynar gider :KK45: olsun odanız yetişti ya önemli olan o. yetişmez diye korkuyordun hep:KK48:

kızlar bende dün doktora gittim. bebiş 8 gün falan önden gidiyormuş. 2.200 kg olmuş. doktor dediki bu şekilde devame derse 3,5 kilo rahat olur dedi. çatı muayeneni yapıcam 38 de dedi. çatının müsaitliğine bakılacakmış. eğer senin çatın 3,5 kilo ya kadar kaldıracağını anlarsak 3,5 kilo olduğunda çocuk açılma varsa eğer sunni sancı ile alırız dedi. ama eğer o zamanda açılmam ve rahimde yumuşama yoksa sunni vermek mantıksız dedi. sezeryanla alırız günü fazla geçmeden dedi. çünkü çocukun kilosu artarsa seninde çatın müsait değilse günü geçmesi sakıncalı dedi. sancın gelirse zor doğurursun dedi. hem sancı çeker bide olmazda sezeryene girersen her iki acıyıda çekmiş olursun dedi. hayırlısı bakalım :KK42:
Canım doktorun tabi ki daha iyi bilir ama şimdiden seni sezeryana karşı alıştırmaya çalışıyor gibi geldi. Daha 34. haftadasın bebeğin gelişiminin nasıl olacağını tam olarak bilemez şimdiden. Bak benim 33+1 de 2200 gr dı. 36+0 da 2500 olmuş. Adam gibi hiç almamış. Normal sancını beklemek daha mantıklı niye suni veriyor hemen. Bir gelin bakalım o haftalara bebiş kaç kg olacak ona göre ilerisi şekillenir zaten.

Canım doktorun tabi ki daha iyi bilir ama şimdiden seni sezeryana karşı alıştırmaya çalışıyor gibi geldi. Daha 34. haftadasın bebeğin gelişiminin nasıl olacağını tam olarak bilemez şimdiden. Bak benim 33+1 de 2200 gr dı. 36+0 da 2500 olmuş. Adam gibi hiç almamış. Normal sancını beklemek daha mantıklı niye suni veriyor hemen. Bir gelin bakalım o haftalara bebiş kaç kg olacak ona göre ilerisi şekillenir zaten.

evet doğru söylüyorsun. bi kaç yerdende okudum zaten son haftalarda bebeğin kilo alımı yavaşlıyormuş diye. zaten ben daha şimdiden doğum konuşmasına şaşırdım ama planlı bir doktor. öncesinde neler yapacağını haftalar öncesinden hep söylüyor.

işte diyorki senin çatın atıyorum 3,5 kilo ya kadar kaldırır doğumu dicem diyo. ölççekmiş. ona göre bebiş 3,5 kilo olana kadar beklicekmiş. geçmeye başladığı zaman eğer sancım gelmezse açılmamda varsa suni sancıyla doğumu başlatabilirmiş. ama tarihi bilemeyiz dedi. belki 3,5 kiloya 40 ta ulaşacak belki 38 de dedi. belkide çatın 4 kiloya kadar müsaitte diyebiliriz dedi. belkide o haftalara kalmadan kendi sancın gelecek doğum olucak dedi. yani bütün olasılıkları anlattı aslında.ama kilosu artar hemde açılman olmazsa sezeryanlada alabiliriz dedi işte:KK51:

kargo poşetine koymamışlar mı canım, böyle geliyorsa utanırım isteyemem ben ya :KK48:
Yok canım kargo poşetine koyuyorlar. Bende istemiştim numune geldi bana da. Ama içine girmeyi denemedim hiç :) Orta boy istemiştim.
Şu watsons ta olan kullan at çamaşırlardan aldım bende M vardı onu aldım. Eve geldim giycem giyemiyorum. Bacaklarımdan yukarı çıkmıyor sinir oldum. Küçük almışım :63: Eşimin yanında deneme gibi bir aptallık yaptım 1 hafta dilinden düşmedim :KK48: En azından benim kilo alımımın bir sebebi var sen sebepsiz alıyon onu ne yapçaz dedim de anca susturdum :KK48::KK48:
Birde şahsi düşüncem pek te rahat olmayacağı yönünde. İnce olduğu için orkid ya da hasta bezini falan koyduğunda tam sarmayacak sanki popoyu. Ben yüksek belli çamaşır almayı düşünüyorum açıkçası. Zaten ilk gün aşırı kanama oluyormuş onda da hastanede hasta bezi veriyorlar en kötü ihtimalle bebeişin bezlerinden alır takarız :) Sonra normal orkidli yaşantımıza döneriz :)
evet hazır dedi. gidip alayım bari bugün yoksa benimkide arada kaynar gider :KK45: olsun odanız yetişti ya önemli olan o. yetişmez diye korkuyordun hep:KK48:
Al bence de sakata gelmesin sonra :) Aynen evimizde ya mobilyalar artık gerisi gelir :KK48:

15 kasım da randevum canım sabah 10:00 da senin ne zaman randevun .. 15inden sora haftada bir gidicem..
en son 1 kasımda gitmiştim 47 cm 2400 gr dı Yusuf paşa seninki nasıl canım

bende en son 1 i nde gittim benımkı depar atmıs maşşalh:nazar::nazar: 3 kılo olmus:nazar::nazar::nazar::nazar:boyda 50 cm:nazar::nazar: geçmiş bakalaım bende haftaya gıdıcem bıdaha canım

evet doğru söylüyorsun. bi kaç yerdende okudum zaten son haftalarda bebeğin kilo alımı yavaşlıyormuş diye. zaten ben daha şimdiden doğum konuşmasına şaşırdım ama planlı bir doktor. öncesinde neler yapacağını haftalar öncesinden hep söylüyor.

işte diyorki senin çatın atıyorum 3,5 kilo ya kadar kaldırır doğumu dicem diyo. ölççekmiş. ona göre bebiş 3,5 kilo olana kadar beklicekmiş. geçmeye başladığı zaman eğer sancım gelmezse açılmamda varsa suni sancıyla doğumu başlatabilirmiş. ama tarihi bilemeyiz dedi. belki 3,5 kiloya 40 ta ulaşacak belki 38 de dedi. belkide çatın 4 kiloya kadar müsaitte diyebiliriz dedi. belkide o haftalara kalmadan kendi sancın gelecek doğum olucak dedi. yani bütün olasılıkları anlattı aslında.ama kilosu artar hemde açılman olmazsa sezeryanlada alabiliriz dedi işte:KK51:

canım kaçıncı haftadasın şimdi

Planlı olduğu için sanırım tüm olasılıkları anlatmış. Ama şu da var usg lere de güven olmuyor ki. 3500 kg demişler 2800 doğmuş. 2900 demişler 3400 doğmuş. Böyleleri de oluyor. SAğlıkla o haftalara gel de duruma göre şekillenecek zaten. Hayırlısı ile alalım kuzucukları kucaklarımıza.

maşallah canım, gayet iyi bebek. sen nasıl istiyordun doğumu, hiç düşünmüş müydün? biz doktorumla tarihtir sezaryendir çatıdır hiç konuşmadık mesela. ben öyle istedim çünkü. yani sen de kafana takıyorsan eğer doktoruna bu konuyu zamanı gelince konuşmak istediğini söyle. daha çok erken çünkü. inşallah sağlıkla kucağına alırsın :KK68:

işte benim de yıkama işleri daha duruyor, yaparız ya Allah'ın izniyle.
geçen gittiğimde birkaç gün geri demişti canım, bu sefer de aynısını söyledi. ben kendime tarih belirlemiştim 10.12.14 veya 12.12.14 diyordum ama artık umudum yok, 20sinden önce olmaz bu kız :KK48: inat edip 21inde falan doğarsa tam bir oğlak olacak yani, çekecek derdim var ah ahh :KK68:

yok tatlım kargo poşeti var :D zaten bende aras kargoda çalışıyorum sıkıntı olursa haberdar et :D

tamam o zaman isteyebilirim :) çok saol canım

hayırlısı canım . inşallah herşey yolunda gider bebiş severiz.

kızlar yavaş yavaş döükülüyonuz. beni de korkuttunuz.
ben de şu kullanat alt acma almalıyım sanırım kendime guvenemedim ya. siz hangi marka aldınız. öneri var mı .
normal dogumda da şu dependlerden gerekecek mi

hayırlısıyla kucağına alacaksın inşallah.. :)

anaa memurnur doğum mu yaptııı :KK57: ne ara oldu yaa. en son yatıyorum falan diyodu ama neden oldu acaba? doğum yapanların hepsi szeryen mı kızlar bide?

zaten sıkıntılıydı hamileliği. kontrole gittiğinde kan akımı yavaşlamış, o yüzden doğuma aldılar. sezeryan oldu o.

memurnurun bebişi 34. haftada 1600 gram doğudu sezeryanla, 15 gün kadar küvezde kalacaktı. daha çıkmamıştır. tirilaylomunki 35+5te, 3040 gram doğdu. normal doğumla, gayet iyiyiz yazmıştı. bi daha girmedi sanırım. gonull 34+4te spinal sezeryan oldu, bugün taburcu olacaklardı. dlkozr de 32+4te doğum yaptı ama şeklini yazmadı. bu kadar :)

kizlar ben hala dogurmadim. eve yeni geldim aksamda 1 doz ciger gelistirici yapilicak bide yarin sabaha. erken dogumu onlemek icin nidilat lazim ama piyasada yok bulamıyoruz doktorumda bende saga sola haber saldik ariyoruz. sabahtan beri 4 kere nstye girdim icim cikti yorgunlujtan artik. alttan muayenedede normal doguma uygunsun dedi ebemle hemseri ciktik bide sagolsun epey ilgilendiler.simdi evde dinleniyorum. istanbulda nidilat elinde olan varsa iletişime gecelim. acil lazım muadili ilac verdi ama cok fena carpinti yapıyo.

sedef benim bebek şimdiden 3250 gram ama doktor daha dün öncelikle normal doğum düşünürüz dedi. tabi bu hızla büyümeye devam ederse zor ama şimdiden sezeryan lafını ağzına almadı yani. bence sen de hemen sezeryana odaklanma. hatta kızlar şöyle bi şey anlattı doktorum. bi önceki gece bi hastası gelmiş doğuma, bebeğin kordonu 2 kere boynuna dolanmış, doktor kadına anlatmış durumu ama yine de kadın normal doğum denemek istemiş, bütün gece saat başı arayıp kontrol ettim nstleri sürekli dedi, sonunda da normal doğum olmuş. hakkımızda nasıl yazıldıysa öyle artık.. hayırlısı. öenmli olan sağ salim doğmaları

Back
X