- 10 Kasım 2012
- 4.263
- 901
- 448
Perşembe gününden beri bana cevap gelmedi canımDoktorada yazdım sana yazdıklarımı hemen cevap vermiş
Gayet iyi.
Ancak Biosteron ile ilgili aktardığın fsh değerlerine estradiol değerlerini de eklemek gerekir.
Zira fsh 8 olup e2 yüksek ise bu iyi bir durum değildir. Tek başına bir anlamı olmaz. Bakılmışmıydı acaba e2 ?
canım benim ne çok zaman oldu görüşmeyeli
bu konuda sana özel mesajla bilgi vereyim olurmu
Doktorada yazdım sana yazdıklarımı hemen cevap vermiş
Gayet iyi.
Ancak Biosteron ile ilgili aktardığın fsh değerlerine estradiol değerlerini de eklemek gerekir.
Zira fsh 8 olup e2 yüksek ise bu iyi bir durum değildir. Tek başına bir anlamı olmaz. Bakılmışmıydı acaba e2 ?
teşekkür ederim Haticem başladın mı kız su içmeye?
canım adetin bitti mi bir kontrole gitsen diyorum
evet canım ya bende çok özledimbebişi buldu kaçtı demeyin valla elimden geldiğince takip ettim hepinizi ama ilk 4 ayım malesef zorluydu biraz şükür artık daha iyi hissediyorum iyice şiştim yuvarlak oldum çok fenaaaaa özel mesaj olur tabi canım müsait olduğun bi ara yazıver acelesi yok
Perşembe gününden beri bana cevap gelmedi canım
hayırdır kuzum başın mı dönüyor midenmi bulanıyo, midense limon ye yada limonlu su iç başın dönüyorsa bol su veya şekerli su iç , artık bu sevincinden bayılma dönemi bi kaç hafta sürecek
Arkadaşlarım geçmişi henüz okuyamadım, kaç gündür giremiyordum size bir merhaba demek istedim.
Transferimin 4. günü oldu bile, ben bugün işe başladım. Bu sefer daha rahatım ve soğukkanlıyım. Hatta biraz çok rahatım galiba. Ne kadar hızlı hareket ettiğimin, aniden oturup kalktığımın yeni farkına vardım. Maalesef her seferinde de yaptıktan sonra fark edip kızıyorum kendime. Allahtan hayırlısını diliyorum. Beslenme konusunda da, adettendir diye her gün kabak çekirdeği yiyorum başka da bir farklılık yapmadım.Doktorum clexan diye bir iğne verdi kan sulandırıcı, mübarek ne biçim yakıyor... Onun dışında bir sıkıntım yok. Jellerden sonra sakin sakin yürüyüş yapıyorum. Sanırım bu sayede jel hiç geri gelmiyor ve yayılıyor. Size de öneririm. Çok su içmeyi ihmal etmiyorum. Yalnız dondurulmuş tedavisinde test gününü 15 gün sonraya veriyorlarmış ona bi yıkıldım... Teeee 20 Haziran'da test yapmamı istediler. Ben 15'ine kendimi hazırlamıştım. Ama öte yandan kimyasal falan olursa hiç fark etmeden geçirmeyi tercih ederim. Ara bir değer falan görmekten artık çok korkuyorum. O yüzden 20 hazirana kadar dayanmaya çalışacağım. Hepinize tekrar çoook teşekkür ederim.
Gunaydinnnnnnn canlarim güzellik uykumdan anca uyanabildim
Haticem geçmiş olsun sabret bitanem
Blg kuzum hsg de korkulacak birsey yok yalnız açmaya alış artık donlar fora
heeeaaaaaaaaa şimdi anladımmmmmmmmm tamamdır tatlım ya bitanesinBi yazı buldum sen oku ben kahvaltı yapmaya gidiyom
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) BAŞ DÖNMESİ, GÖZ KARARMASI, BAYILMA
HAMİLELİK DÖNEMİNDE BAŞ DÖNMESİ VE BAYILMA
Hamilelikte baş dönmesi (vertigo) ve bayılma hissi sık yaşanan şikayetlerdendir. Nadiren bayılma durumu da oluşabilir.
Gebelikte rahmin fazla büyümesine bağlı rahime giden kan miktarı artar ve bundan dolayı beyin gibi diğer organlara anlık olarak kan pompalanmasında bir güçlük oluşabilir, bu da baş dönmesi veya bayılma hissine neden olabilir. Ayrıca büyüyen rahmin annenin kan damarları üzerine bası yapması da göz kararması, baş dönmesi ve bayılma hissine sebep olabilir. Baş dönmesi yatar veya oturur durumda iken ayağa kalkma sırasında olabilir buna durumsal kan basıncı düşüklüğü (postural hipotansiyon) denir. Kan basıncının hızla düşmesi sonucu birdenbire beyine daha az kan gitmesi bu duruma neden olur. Bu duruma engel olmak için çok yavaş ve dikkatli ayağa kalkmalısınız.
Kan şekeriniz düşünce de baş dönmesi, göz kararması ve baygınlık hissi oluşabilir. Sık aralarla ve azar azar yemek yiyerek, öğünler arasında atıştırarak bu durumu engelleyebilirsiniz. Uzun süre susuz kalmamalısınız. Gestasyonel diabet (şeker hastalığı) gibi bir durumunuz varsa şeker düzeylerinizin veya insülin dozunuzun ayarlanması için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Bunun dışında kansızlık, sırt üstü yatmak, aşısı susuz kalmak, aşısı sıcak ortamda bulunmak, uzun süre ayakta kalmak, fazla egzersiz yapmak da baş dönmesi, göz kararması, halsizlik ve baygınlık hissine sebep olabilir, bu tür durumlardan kaçınmalısınız.
Eğer baş dönmesi, sersemlik, göz kararması, halsizlik, bayılma hissi duyuyorsanız beyninize giden kan dolaşımını arttırmak için hemen mümkünse bir yere uzanın ve bacaklarınızın altına yastık gibi bir cisim koyarak yüksekte tutun. Bu sırada başınız yerde düz şekilde olmalıdır. Sol tarafınıza doğru yatmak da rahmin damarlara basınç yapmasını azaltır ve sizi rahatlatır. Sırt üstü veya sağ tarafınıza doğru yatmak ise tersine rahmin yaptığı basıncı arttırabilir.
Eğer sık ve rahatsız edici düzeyde baş dönmesi, göz karraması ve baygınlık hissi oluyorsa doktorunuza mutlaka başvurmalısınız. Tam bir bayılma durumu olmuşsa acilen doktorunuza başvurmalısınız. Şidedetli baş dönemesi (vertigo) ve sık sık bayılma, kansızlık veya iç kulak hastalıkları veya nörolojik bazı hastalıkların belirtisi olabilir.
e2 ye bakılmıştır diye düşünüyorum ilk bakılan değerlerdendir genelde özellikle fsh sıkıntısı olanlarda..
yazdım canım mesaj kutuna bakabilirsin...
çok şükür zorlu günler geride kalmış artık keyfini çıkarma zamanı
23.haftadasın daha da şişeceksin
aman gereksiz yeme kilo artışına dikkat et lütfen..
günde 1-1,5 litre içmeye başladım vallagünler nasıl geçiyo kuzum 4 gün geçmiş bile
ya hayatım bulantı bazen oluyor ama baş dönmesi beni bitiriyor.halsizlik baş dönmesi bayılma hissi ya :26: sende varmıydı
sen ben yokken test gününü beklemeyemi başladın..
canım inşallah bu kez bebeklerin sımsıkı tutunur ve hiç bırakmazlar seni..
Tebrik ederim güzel bir gelişme... Ama nolur 2 litreye çıkarmaya çalış en azından.
Valla bence de çabuk geçti... Geçen sefer hatırlıyorum böyle saatler bile geçmiyordu. Bu sefer daha çabuk geçecek inşallah.
canım 2 litre zor valla bulantım var zaten...:26: sende zaten işe başlamışsın iyice kafanı oyala gez toz keyfine bak.stres olmadımı sonuç güzel oluyo bak demedi deme
canım 5 ayda 5 kilo almışım ayda bir kilo yani ama bizim ailenin bayanları genelde gebelikte çok fazla kilo alıyolar sonra veriyolar allahtan, çok yemek yemiyorum ama dondurma ve tatlı krizleri bana baya bi kilo aldıracak sanırım
adet gıbı deglkı leke leke gelıyor canm bugun saglık ocagna gıttım kan verdm degere bakacam hem bıraz ıs yapmam ıyı orann doktoruda bana acıyor ve bana ne dedı bılyormusn yeter artık dınlen dedı evlılıgn bıtecek kocanda bıkmıs artık dedı cok zoruma gıttıpıskologa gıt dedı bana ısrarla olmazsa olmaz bu duruma alıs artık dedı tek sende degl buu problem dedı bende bırsey demedm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?