2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

Hamile olduğunun belgesini işyerlerine veren hamileler günde yasal olarak 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar.

Mesai konusunda hamileler istemedikleri sürece fazla mesaide veya gece çalışmalarında çalıştırılamazlar.

Sağlık durumu kritik olan hamileler doktorlarından alacakları rapor ile mesai saatlerinde yeni bir düzenleme isteyebilirler.

Çalışan hamileler periyodik doktor kontrollerine gitmek için işverene bilgi verdikten sonra bu kontrollere mesai saatleri içinde gidebilirler. Bu hak için ücretli izin alabilirler.

Hamile çalışanlar uzun süre ayakta kalınan ya da uzun süre oturulan bir iş yapıyorsa çalışma koşullarında yeni bir düzenleme isteyebilirler. Arada mola ve istirahat talep ettiklerinde bu koşullar işveren tarafından sağlanmalıdır.

80 desibelden yüksek gürültülü çalışma ortamlarından uzak tutulmalıdır. Çok sıcak, çok soğuk ya da yüksek basınç alanlarında da çalışmaları sakıncalıdır. Diğer çalışanlarla yakın mesafede olmalıdırlar. Kendilerinin ve bebeklerinin sağlığını riske atacak kadar yük taşımaları yasaktır. Hamilelerin radyoaktif veya toksik madde içeren ortamlarda çalıştırılmaları da yasaktır.

Her hamilenin doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 hafta doğum izni hakları vardır. Çoğul gebeliklerde bu 10 + 8 şeklindedir.

Bunların dışında doğum izni kullandığı sürede geçici iş göremezlik ödeneği alma hakkına sahiptir.

Doğumdan sonra ise annenin emzirme izni ve emzirme ödeneği (süt parası ) alma hakkına vardır.
Çalışan hamilenin işyerinde bu yasal koşullar uygulanmıyorsa hamile gerekli düzenlemelerin yapılması için işverene yazılı olarak taleplerini belirtebilir. İşveren bu yasal şartları yerine getirmezse o zaman hamile çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na veya ona bağlı bölge müdürlüklerine başvurabilir. Bu tip durumlarda iş akdinin tazminatlı olarak feshini sağlayabilir.

Yok yaa kıytırık sınavları için izin alan adam tam gün. Bi de hangi işyeri acaba karım hamile ilk kez bebeği görcez diyince yooo çok önemli işlerimiz var der ki? Uzaya füze mi gönderiyolar sanki. Evet dediğin gibi sanki üçüncüye hamileyim kendiliğinden öyle bi rahatlık. Çünkü o iğneleri her olduğumda ona da batırmadım ya hiçbi rahatsızlık vermedim ya ona ondan hep.
Arkadaşım akşam buluşalım demişti eşim oruç tutuyo diye reddettim kendi hazırlamasın oruç haliyle diye muayenehaneden çıkınca aradım arkadaşımı görüşelim dedim. İşte ne yaparsa insan kendine. Otursun hazırlasın yesin yalnız yalnız.

fikrim var...

ya özellikle şimdiki gibi yaz dönemine gelen uzun süre tutulan oruçlarda, günün belli saatinde su içme serbest olsa mesela 12:00 - 13:00 arası... 200 gr kadar.... yani 1 bardak, kandırmalık... olabilemez mi ki????

yemek falan hak getire hiç önemi yok da şu susuzluk var ya;

sularımızın kıymetini bilelim, boşa kullanmayalım.... Allahım kimseyi suya hasret bırakmasınnnn

haklısın canım yanında olsa iyi olurdu tabii iş hayatını bilemiyorum nasıl bir ortamda onu en iyi sen bilirsin..
gelmek istese gelebilirmiydi yoksa ne yaparsa yapsın gelemezmiydi bu ayrımı sen yaparsın..
gelebilecekken gelmemesi cidden üzücü..

ikiz istiyorum tabii ama hayırlı olanı versin Rabbim...

caiz değil
su önemli asıl susuzluk zorluyor zaten yemeden ölmez kimse ama susuzluk fenaa bu sıcaklarda..

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o zaman benimde hakkım varmı yani hemen araştırıp doktoruma diyeyim dimi egunal

Canım tşk ederim dediğim gibi şuan hiç bir leke falan yok sabahtan beri. Yarın test günüm . Bugun cesaret edemedim yaptıracaktım . Yarın hayırlısı inş

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

Hiç yogun ve kırmızı degil. Pembe lekelenme halındeydi ama geçti . Sadece karnımda ve belimde hafif ağrılar var . İnş gibi olur. Sen şimdi hamilemisin?

Bana cevabı şu; mecbur olmadıkça ben gelmiyim. Dedim ki doğuma da gelme o zaman babası yoksa doğurtamayız mecbur gelcek diye bişey yok sonuçta. Mantığını yediğim.

Neyse sizi de daraltmıyım ben :) çok teşekkürler desteğin için. :)

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o zaman benimde hakkım varmı yani hemen araştırıp doktoruma diyeyim dimi egunal

hakkın var tabii canım..
eski şirketimde 2 gebe hatun vardı özel sektör burası..
ikiside erken çıkar geç gelirlerdi şirkete..
sık sık rapor alırlardı...
tabii rapor alınca maaşlarını şirket değil sgk verirdi daha az bir miktar...

caiz değil
su önemli asıl susuzluk zorluyor zaten yemeden ölmez kimse ama susuzluk fenaa bu sıcaklarda..
kız benim eşim oruç tutmuyo, ben de yalnız yalnız yemem diye sahura kalkmıyorum. iftar oluyo benim şöööyyyleeee kooocamaaaannnn su bardağım var, normal bardaklardan 2,5 bardak su alıyo; onla 2 bardak götürüyorum...e tabi sonrasında da ne yemek ne bişiii.... biraz bekleyip bişeyler yemek için zorluyorum kendimi veeeee kafamı bulduğum ilk yere dayıyorum. az kendime gelince biraz meyve yiyorum sonra zaten saat 12:00 oluyo ve ben yatmadan evvel bi bardak daha su içip yatıyorum. tabi meyveden önce ve sonra da su içiyorum. sabahları da tabi hele bugün varyaaa, ne konuştum ne konuştum gelen giden bitmedi dilim damağım kurudu resmen enteresan fikirlerim geliyo ama caiz değil diyosun, yapcak bi şey yok editorum cancağızımmmm

Daralmayız canım herşeyi konuşuyoruz şurda..
Mantık fena yani
Bende seni doldurmayım en iyisi yeterince dolusun zaten

Canım ben varım aynı şeyi transferden sonra 3. Gün yaşadım. (4. Gün de olabilir tam emin değilim) Tutunma lekelenmesiymiş. Ağrılara da tek taraflı değilse normal demişti doktorum rahatlamıştım. İnşallah senin de öyledir. Korkma.

anaaa sen yemek yemiyosun bu durumda ben bu sonucu çıkardım
kuruyacan iyice zaten zargana gibisun azcık etlen butlan

anaaa sen yemek yemiyosun bu durumda ben bu sonucu çıkardım
kuruyacan iyice zaten zargana gibisun azcık etlen butlan
yiyom akşam yarım kase çorba içtim, en mercimeliklisinden ekmeksiz, yarım tabak da şakşuka yedim, sanırım 2 küçük dilim ekmeğim vardı... bi kase de cacık.... ama bunların arasında 15-20 dk belki yarım saat vardır.... sofra hazırlanıyo ya, gidiyom az bi şii yiyom sonra az yatıyom.... akşam feci oldum yaaa... ilk gün ütü yaptım temizlik yaptım ama çok rahattım; ikinci gün hep yattım ama kötüydüm. bugünde susadım...

ayrıca da sensin zargana, 57 kiloyum ben

Son düzenleme:
Yok canim degilim nisan ayinda bi tup bebek denemem olmustu ama olmadi..hemşiremde zaten kanamam olmadi dedigimde tuhh yaa der gibi bakmisti..sanirim genellikle iyiye yoruyorlar bu tur kanamalari.insallah senin yasadiginda yerleşme kanamasidir..bu arada sen fransada mi yasiyorsun turkiyede değilsin sanirim??

Canim bebisin hayirli olsun rabbim tamamina erdirsin darisi hepmizin basina olur insallah.burdaki hemen hemen herkese tedavi olduklari merkezi sordum ve sormayada devam ediyorum tatlim.sen hangi merkezde tedavi oldun? Yardimci olursan sevinirim.

Iyi yapmışsın sende git azicikk keyfino çıkar bugünlerinn o da otursun evde köskös tek basina..biz yapıyoruz birazda haklisinn herseyi düşünüyoruz herseye yetmeye çalışıyoruz bi yerden sonra bizim herseyi tek basimiza halletmemize o kadar alisiyorlarki her durum normal geliyor onlara "amann nasil olsa halleder,kendi başına yapar sikinti yok"moduna giriyorlar..

rapor aldığım zaman maaşımdan baya az alıyorum evet onu biliyorum.ama bizim işyeri bakalım insafa gelip erken çıkarırmı hakkımı denicem yinede

Bende şimdi doktorumu aradım. Şiddetli olmadıgı için ağrı acile gitmene gerek yok dedi. Kanamada sabah bitmişti. Ama ağrılar tüm belim ve karın bölgemde var . Tek taraflı nasıl oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…