Yaa saolasin cnm.baş ağrısı ilaçların yan etkisi sıkıntı yapm canım
canım çok şeyler atlatmışsın maşallah bu moralini sakın bozma dirençli gördüm seni
dediğin gibi öncelikle testlerini daha sonrada sonnn tüpünü yaptır son diyorum çünkü olmasını umut ediyorum
Yaa saolasin cnm.
Inan korkuyodum oyle.
Yaz gunu gunlerdir evdede cok bunaldim bide.
Ama yinede elde degil korkuyor insan.
bizde öyle düşündük canım zaten drda normal yoldan farkı yok diince hepden tüpe yöneldik
sende mi tüp bebek yaptırıyosun
ağlama kız sonra üçüzlerle baş edemeyince2009 dan beri hem kendimle hem forumdaki kızlarla moralimizi yüksek tutmak adına uğraşıyorum kimler gebe kaldı kimleerrrrr...Bir kaç hatun haricinde gebe kalamayan yok sıra bize de gelecek diye bekliyoruz
Son tüpüm olacak inşallah 3 taneyi bi kerede doğurmam şart artık bunca yıl bekledikten sonra bana üçüz yakışır
2009 dan beri hem kendimle hem forumdaki kızlarla moralimizi yüksek tutmak adına uğraşıyorum kimler gebe kaldı kimleerrrrr...Bir kaç hatun haricinde gebe kalamayan yok sıra bize de gelecek diye bekliyoruz
Son tüpüm olacak inşallah 3 taneyi bi kerede doğurmam şart artık bunca yıl bekledikten sonra bana üçüz yakışır
çözülmeyecek şeyler değil çok şükür ümidini kaybetme sakınbana direk tüp bebek raporu verdiler,eşimde varikosel ben de yumurta rezerv azlığı var diye.aşılamayla uğraşmayı zaten düşünmemiştim.çok şükür rapor aldım.Ama ilk denemem negatif çıktı.bakalım normal yolla umudum yok.gerçi 1,5 yıldır korunmuyoruz ama sonuçta sıkıntılar var ikimizde de ...
kuzum baş ağrısı gebelik belirtisi olabilir sebebi de şu..
değişen hormonlarından dolayı baş ağrısı tetiklenebilir kendi kız kardeşimden biliyorum en birinci belirtisi baş ağrısı olurdu hep..bir kimyasal gebelik 2 de güzel sonlanan gebeliği var hepsinde de böyle oldu...
tabii hormonlarımızı etkileyen malum ilaçlar var bunlarında yan etkisi olabilir.
merhaba canım buraya çok fazla yazmasamda düzenli bir şekilde okuyorum sizlerin hikayelerinizi senin özgeçmişini okuyunca ortada büyük bir eksiklik farkettim sana hiç histeroskopi yapılmadımı ? kimyasal ve dış gebelik rahimde bir problem olabiliceğini düşündürdü 4. tüp öncesi umarım doktorun bunu sana yapar hatta benim sevgili doktorum bunu gelenek haline getirmiş tüm hastalarına yapıyor ve rahime embriyoların daha kolay tutunması için çizikler atıyormuş ben henüz o şerefe nail olamadım inşallah ekim ayında olacak transferim.Hemen tüp özgeçmişimi yazıyorum...
Yumurta takibi,çatlatma iğnesi,klomen,aşılama ve tüp denemeleri ile başlayıp devam eden uzunca bir süreç...
Rahim filmi çekildim önce tüplerde sorun yok eşinden sperm örneği alalım dediler onda da ciddi bişi yok doğal gebelik olurmuş...
Aşılamalara geçince raporlara hep sebepsiz infertilite yazıldı...
Muayenede bana pko var sende ama düzenli adet gördüğünden gebeliğe engel değil önemsiz derecedeymiş...
2 aşılama 2 side negatif..
Sonra ilk tüp denemesi 18 yumi toplandı 12 si döllendi 1 embriyo transfer edildi sonuç negatif..
Geriye kalan 11 embriyodan net bilgi alamadım ilk deneyimim devlet hastanesinde idi ve kötü bir süreçti ohss denen aşırı yumurtalık uyarılması ve hayati risk ile acil hastaneye yatırıldım bunun detayına şimdi girmeyim...
2.tüp haliyle başka merkezde oldu onda da 20 ye yakın görülen yumiden sadece 3 tanesi toplanabildi burda da aksilikler beni buldu milyonda bir kişinin başına gelebilecek şey benim başıma geliyor ve toplama zamanı yumilerim çatlamıyor..2 kez anestezi alıyorum aynı gün iki kez toplama işlemi yapılıyor bu da uzun mevzu..
3 embriyodan 3 de döllenip birinci kalite bebek adayı oldular 3 üde kondu ve ilk kez gebelik oluştu ama kimyasal gebelikle sonlandı..
3.tüp denemem yine aynı merkezde idi 16 yumi toplandı 2 tane birinci kalite embriyo kondu sonuç negatif..
Şimdilerde 4.deneme aşamasındayım ama 1 buçuk yıl oldu hiç bişi yapmadım...
Bu araya bir de dış gebelik serüveni sıkıştırdım fenaydı onuda sonra anlatırım...
Rutin testler haricinde sadece bir rahim filmi ile yola çıktım sonra kan pıhtılaşması testleri yapıldı ciddi boyutta olmayan pıhtı sorunum çıktı bu gebeliğe engel değil gebe kalınca devamında sorun olabilir diye transferlerden sonra hep kan pıhtılaşması için düşük doz iğne kullandım...
Yapılmamış bir çok test var ve artık 4.deneme olduğundan bu kez direk tüpe başlayamam öncesinde yaptırmayı düşündüğüm bir sürü işlem var..
Özgeçmişe bakbaya bi öz oldu...
merhaba canım buraya çok fazla yazmasamda düzenli bir şekilde okuyorum sizlerin hikayelerinizi senin özgeçmişini okuyunca ortada büyük bir eksiklik farkettim sana hiç histeroskopi yapılmadımı ? kimyasal ve dış gebelik rahimde bir problem olabiliceğini düşündürdü 4. tüp öncesi umarım doktorun bunu sana yapar hatta benim sevgili doktorum bunu gelenek haline getirmiş tüm hastalarına yapıyor ve rahime embriyoların daha kolay tutunması için çizikler atıyormuş ben henüz o şerefe nail olamadım inşallah ekim ayında olacak transferim.
valla ben bütün gebelik belirtilerini yaşadımama yine de bişey çıkmadı
aynı ben 9 yıldır olmuyor bak gaza geldim şimdiçözülmeyecek şeyler değil çok şükür ümidini kaybetme sakın
kendiliğindende olabilir bölede düşünme dün bi komşum söledi 9 yıl kadar uğraşmışlar drlar falan derken olmamış bırakmışlar ve sonra kendiliğinden peşpeşe 1 de değil 3 tane evladı olmuş düşünebiliyomusun
dua etmeyi sakın bırakma ve hep umutlu ol canım
inşallah olur üçüz.,benim bir arkadaş 4-5 yıl uğraştı.doğal yolla 2 aşıma.artık psikolojik olarak yıpranmıştı.Sebepsizdi onun da.tüp bebekte iki tane transferden üçüzü olacak..ben de diyorum o kadar beklemenın mükafatı belki de..inşallah senin de olur.
ağlama kız sonra üçüzlerle baş edemeyince
şaka şaka sağlıklı vede hayırlı olsunlarda hemen olsunlardaha fazla anneciğini bekletmesinler inş
canım çok soru sorduğumun farkındayımda bi soorum daha olacaktı sence sebepsiz daha mı zoryani bu şekilde tüp yaptıranlar vede tutanlar varmı ben bu sitede nerelere bakacağımı pek bilmiyorumda senden kısa cevaplar alıyorum
Ohh yaa icimi rahatlattin canim yaaa.kuzum baş ağrısı gebelik belirtisi olabilir sebebi de şu..
değişen hormonlarından dolayı baş ağrısı tetiklenebilir kendi kız kardeşimden biliyorum en birinci belirtisi baş ağrısı olurdu hep..bir kimyasal gebelik 2 de güzel sonlanan gebeliği var hepsinde de böyle oldu...
tabii hormonlarımızı etkileyen malum ilaçlar var bunlarında yan etkisi olabilir.
Ohh yaa icimi rahatlattin canim yaaa.
Valla herseyden korkar oldum ben.
Regliye 1-2 gun kalada bazen basim agrir.aklima oyle seyler gelince panik olmaya basladim.
Ayyy insallah once bir pozifim sonra guzel sonlanan bir gebeligim olur benimde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?