2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

2009 dan beri hem kendimle hem forumdaki kızlarla moralimizi yüksek tutmak adına uğraşıyorum kimler gebe kaldı kimleerrrrr...Bir kaç hatun haricinde gebe kalamayan yok sıra bize de gelecek diye bekliyoruz
Son tüpüm olacak inşallah 3 taneyi bi kerede doğurmam şart artık bunca yıl bekledikten sonra bana üçüz yakışır

Yaa saolasin cnm.
Inan korkuyodum oyle.
Yaz gunu gunlerdir evdede cok bunaldim bide.
Ama yinede elde degil korkuyor insan.

kuzum baş ağrısı gebelik belirtisi olabilir sebebi de şu..
değişen hormonlarından dolayı baş ağrısı tetiklenebilir kendi kız kardeşimden biliyorum en birinci belirtisi baş ağrısı olurdu hep..bir kimyasal gebelik 2 de güzel sonlanan gebeliği var hepsinde de böyle oldu...
tabii hormonlarımızı etkileyen malum ilaçlar var bunlarında yan etkisi olabilir.

bizde öyle düşündük canım zaten drda normal yoldan farkı yok diince hepden tüpe yöneldik
sende mi tüp bebek yaptırıyosun

bana direk tüp bebek raporu verdiler,eşimde varikosel ben de yumurta rezerv azlığı var diye.aşılamayla uğraşmayı zaten düşünmemiştim.çok şükür rapor aldım.Ama ilk denemem negatif çıktı.bakalım normal yolla umudum yok.gerçi 1,5 yıldır korunmuyoruz ama sonuçta sıkıntılar var ikimizde de ...

Yüzümde maske var size yazacam diye kupkuru oldu gerim gerim gerildim gidip yıkayım geleyim dağılmayın taammııııııııııı

ağlama kız sonra üçüzlerle baş edemeyince
şaka şaka sağlıklı vede hayırlı olsunlarda hemen olsunlar daha fazla anneciğini bekletmesinler inş
canım çok soru sorduğumun farkındayımda bi soorum daha olacaktı sence sebepsiz daha mı zoryani bu şekilde tüp yaptıranlar vede tutanlar varmı ben bu sitede nerelere bakacağımı pek bilmiyorumda senden kısa cevaplar alıyorum

inşallah olur üçüz.,benim bir arkadaş 4-5 yıl uğraştı.doğal yolla 2 aşıma.artık psikolojik olarak yıpranmıştı.Sebepsizdi onun da.tüp bebekte iki tane transferden üçüzü olacak..ben de diyorum o kadar beklemenın mükafatı belki de..inşallah senin de olur.

çözülmeyecek şeyler değil çok şükür ümidini kaybetme sakın
kendiliğindende olabilir bölede düşünme dün bi komşum söledi 9 yıl kadar uğraşmışlar drlar falan derken olmamış bırakmışlar ve sonra kendiliğinden peşpeşe 1 de değil 3 tane evladı olmuş düşünebiliyomusun
dua etmeyi sakın bırakma ve hep umutlu ol canım

valla ben bütün gebelik belirtilerini yaşadım ama yine de bişey çıkmadı

merhaba canım buraya çok fazla yazmasamda düzenli bir şekilde okuyorum sizlerin hikayelerinizi senin özgeçmişini okuyunca ortada büyük bir eksiklik farkettim sana hiç histeroskopi yapılmadımı ? kimyasal ve dış gebelik rahimde bir problem olabiliceğini düşündürdü 4. tüp öncesi umarım doktorun bunu sana yapar hatta benim sevgili doktorum bunu gelenek haline getirmiş tüm hastalarına yapıyor ve rahime embriyoların daha kolay tutunması için çizikler atıyormuş ben henüz o şerefe nail olamadım inşallah ekim ayında olacak transferim.

hep istedim ama hep te geri çevrildi bu isteğim şimdi yapılacak ilk işlem bu canım..
ultrasonda şüpheli bir durum görmediğim sürece işlem yapmam diyen bir doktorum vardı...
herşeyde güzel göründüğünden gerek yok cevabı aldım...
çok konuşuncada işlerine karışmış gibi oluyorsun..
dış gebelik sonrasında kesinlikle yapılmalıydı zaten ama ben buna rağmen tedaviye başladım ve sonuç negatif haliyle..
histeroskopi yapılırken çizikte atılıyor.sonraki ay tedaviye başlayınca olumlu sonuçlar alınıyor..
ilk işim kanda kromozom analizi yaptırmak sonra histeroskopi ve tüp tedavisi gidişata göre de pgt yani embriyolara genetik test yaptırıp sağlam olan çıkarsa öyle transfer ettirmeyi düşünüyorum...
bir de embriyolar 3.gün hep birinci kalite ama 5.güne dondurulacak kalitede kalmıyor hiç bence bu da bir sorun...
hep 3.gün transferi oldum..
planımı yaptım anlayacağın..
senin transfere de pek birşey kalmamış canım bekleme sürecinde sağlıklı beslen olurmu..

valla ben bütün gebelik belirtilerini yaşadım ama yine de bişey çıkmadı

bizim yaptığımızda tahmin işte genel olarak belli bir kaç belirti var onları yaşayınca umutlanıyoruz o belirtiler olmayınca da karalar bağlıyoruz..oysa ki belirti yaşamayıp kesin olmadı diye teste giden ve döndüğünde hamileymişim kızlar yazan hatrı sayılır bir kitle vardır hafızamda...kullandığımız ilaçlar zaten gebeymişiz gibi etkiler yaratıyor.örneğin transfer sonrasında alınan progestan (fitil,jel,iğne) bildiğin gebe gibi belirtiler yaşatıyor birinci etkisi göğüslerde değişiklik ve hassasiyet yaratması...

Yeteeeer ses ver bişi sorcam aşağıda online olanların içinde beni görüyormusun?

aynı ben 9 yıldır olmuyor bak gaza geldim şimdi

inşallah canım benim de bir hikayem olsun artık 9 yıl bekledi kendiliğinden gebe kaldı diye arkamdan yazılıp çizilsin istiyorum ben minnak bir hatunum 3 tane bebe nereme sığar bilemiyorum

sağlıkla gelsinde bir tane de yeter bize canım...
dün de demiştim bundan sonra çoooook fikir alışverişlerimiz olacak muhabbetimiz bitmicek çünkü ilk denemen ve tabiki merak ettiklerin olacak..ben olmasam bile kızlar sorularına cevap verirler seve seve..
ben en başlarda sebepsiz dendiğinde ve buna rağmen bebek olmayınca hep keşke bir sebebi olsa da tedavisine ona göre baksak dedim sonra hemen bir u dönüşü yaptım bu düşünceden...
diyelim ki ben de ya da eşim de bir sorun var bunun psikolojisini düşünebiliyormusun sorun olan kişi kendisini suçlayacak ki bunu yaşayan çok arkadaşımız var burda...tüp tedavisine başlayabilmek için önce o sorunu aşmak gerekecek bu da zaman ve para kaybı olabilir..benim yüzünden bebek olmuyor diye düşünmek eminim çok zordur...hep aklımda benim de bir doktora giderim ve bunca zaman sonra bana derseki aslında sorun sendeymiş ve kimse anlayamamış diye yıkılırım..tabiki sorunu bulduğumuza sevinirim ama buruk bir sevinç olur bu...aynı şey eşim içinde geçerli..en azından şimdi Allah vermiyor nasip hayırlısı deyip geçiyoruz...

Ohh yaa icimi rahatlattin canim yaaa.
Valla herseyden korkar oldum ben.
Regliye 1-2 gun kalada bazen basim agrir.aklima oyle seyler gelince panik olmaya basladim.
Ayyy insallah once bir pozifim sonra guzel sonlanan bir gebeligim olur benimde...

Ohh yaa icimi rahatlattin canim yaaa.
Valla herseyden korkar oldum ben.
Regliye 1-2 gun kalada bazen basim agrir.aklima oyle seyler gelince panik olmaya basladim.
Ayyy insallah once bir pozifim sonra guzel sonlanan bir gebeligim olur benimde...

Ben çok inanıyorum tutunduklarına Allah yanıltmasın...
Sonrasında da sağlıkla devam etsin ve kucağında görürsün inşallah..

Topikte 12 kişiyiz şu an ama öyle yavaş bir muhabbet var ki uyuklayacam pc başında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…