2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
hiç strese girme zaten bildiğimiz katı bir diyet vermiyor dr merak etme. sonuçta hamilesin. hem stres şekeri çıkarıyor.
kilo almayıp bebeğinin kilo aldığını gördüğünde çok mutlu oluyorsun. başka ne ister bi kadın?

di mi ne ister inş işin komiği benim 6. ayım bitti ve 4 kilo aldım bundan sonra hiç almamam gerekiyo heralde:9:

Günaydın arkadaşlar,işe gelince zamanın çabuk geçmesi bakımından iyi ama bütün gün pc başında oturmaktan belim,omzum ve ayaklarım çok ağrıyor :( Dayanabildiğim kadar devam ediyim,iznimi sonrasında kullanırım diyorum ama eşim de sürekli 32. haftada izne ayrıl,sonrasında ücretsiz izin alırsın diyor.Ücretsiz izin almak da iş yeri için sıkıntı olabilir.Kararsızım...Bir de şeker nedeniyle rejimdeyim ve hergün evden neredeyse 1 çanta dolusu yiyecekle ayrılmaktan bunaldım.Ara öğündü,meyveydi,süt,yoğurt vs. derken evini sırtında taşıyan kaplumbağaya döndüm :))

Durumumuz birebir aynı canım. Tamamen aynı :/

hanımlar,
size birşey danışmak istiyorum,
eşimle bebek arabası bakıyoruz, internetten areaştırdık iki markaya iyi diyorlar; chicco ve graco ikisi de joker de var,
bebek arabası+ana kucağı chicco - 800tl graco 500tl,
ana kucağı yerine direkt o yaş itibariyle olan oto koltuğumu alsak,
bir de araba çift yönlü değil sıkıntı olurmu sizce

Evet bir başak burcu geliyor ailemize bakalım nasıl olacak genel anlamda cok sessiz sakin ve cok yavaş oluyorlar diye biliyorum inşallah benim kızım da mıymıymıy olmaz sende oyle misin?

valla canım ben tam tersi yavas değilimdir sabırsızımdır, ama 7 aylık doğmuşum :)) başak burçları genelde sessizdir ama kafasına uyan kişilerin yanında coşarlar diyebilirim ama zorlardır biraz ama sınırlarını cok güzel koyarlar en sevdiğim huyum bu sevmediğim insanla ölsemde konusmam,yokmus gibi davranırım deli olurlar :)))

di mi ne ister inş işin komiği benim 6. ayım bitti ve 4 kilo aldım bundan sonra hiç almamam gerekiyo heralde:9:

bende 4 kilo almıştım ve diyetisyen gayet iyi demişti aldığım kilo için.sana da kızmayacaktır eminim.
bu hafta bana 7 kiloyla bitircez dedi hamileliği ama sanırım ben bu hafta bi kilo daha verdim.
bakalm gidince öğrenicem tartıda. bebeğin kilosu eğer az olursa son haftalarda yediklerini arttırcam dedi.

Bende şeker çıktı ve diyetisyene başladım. ikinci hafta gittiğimde kilo vermiştim. ama bebeşim kilo almıştı.
düzenli yiyorsun ya diyetisyende. tavsiye ederim yani.

sorma ya şu an şeker yüklemesi yaptırmayanlara açıkça şaşıyorum ha diyet yapıyolarsa sağlıklı besleniyolarsa bişey diyemem ama ben yaptırmasam normal besslenmeme devam edecektim evet cumayı bekliyorum inş insilüne gerek kalmaz hoş diyet yapacak olmak bile beni sinir ediyo şu an:18:

denemek lazım :))
ben sanırım tiroid ilacı kullandığım için birde başlarda çok kustuğum için ilk 5 ayda 14 kilo vermiştim, son 1,5 ayda sadece 800 gr almışım o yüzden belki diyetisyene gidersem kilo vermem devam eder diye düşündüm, bu gidişle doğumdan sonra iyice zayıflamış olucam :1::1:

işte benim en büyük sorunum, bütün gün yemek yemesem sorun olmaz ama sabah kalkınca şeftali yemezsem kendime gelemiyorum,karpuz, kavun ve kayısı gün içinde çok canım çekiyor, serin şeyler istiyorum, bakalım doktor ne diyecek saat 3 gibi arıcam

Ayy kizlarrsaolunn yaa heyecan yaptimm kilo verme ihtimalini ogrenince:) bide diyefisyene gidenler diyet kistelerinin fotografini bi paylassalar ne guzel olur:)

valla canım ben tam tersi yavas değilimdir sabırsızımdır, ama 7 aylık doğmuşum :)) başak burçları genelde sessizdir ama kafasına uyan kişilerin yanında coşarlar diyebilirim ama zorlardır biraz ama sınırlarını cok güzel koyarlar en sevdiğim huyum bu sevmediğim insanla ölsemde konusmam,yokmus gibi davranırım deli olurlar :)))

Bak bunu cok sevdim cunku bende öyleyim. Aile kavramın nasıl peki? Annene babana verdiğin önem nasıldır? Bide bebekken nasılmışsın uslumuymussun :) bide cok başarılı cok çalışkan oluyorsunuz siz onu biliyorum

Canım bebek arabasını yıkayabilirsin bence. Biz de arkadaşımızdan aldık, gıcır gıcır ama yine de güzelce yıkayacağız. Bahçede hortumu tutup temizleyeceğiz ana kucağını da, bebek arabasını da. Bir de içlerine kılıflar falan takılıyor terletmesin, temiz olsun diye. Onlardan da kullanabilirsin. Ben ana kucağı için gördüm bazılarında, lastikli çarşaf gibi birşey geçiriliyor, yıkaması pratik olur hem.

Çok sağol canım bilgi için..Bende yıkayayım güzelce içine de dediğin üründen alırsam hem daha sonra yıkaması kolay olur hemde içim rahat olur:)

hanımlar,
size birşey danışmak istiyorum,
eşimle bebek arabası bakıyoruz, internetten areaştırdık iki markaya iyi diyorlar; chicco ve graco ikisi de joker de var,
bebek arabası+ana kucağı chicco - 800tl graco 500tl,
ana kucağı yerine direkt o yaş itibariyle olan oto koltuğumu alsak,
bir de araba çift yönlü değil sıkıntı olurmu sizce

canım ben de bir süredir araştırıyorum. mothercare xpedior modelini beğendim.. şu anda kampanyası var 1199 dan 925 TL ye düşüyor.. çok kullanışlı ve sağlam görünüyor.. Mavi, gülkurusu ve kırmızısı var. ben mavisini çok beğendim.. temmuz sonuna kadar indirimdeymiş..

http://www.youtube.com/watch?v=237DTTaaCpM

Son düzenleme:
maalesef bende 10 kg aldım 9. aya kadar galiba 15-18 kg kadar alıcam oof doktor rejim diyor ama denedim ama olmadı sadece 1 kg verdim :( sonra hoopp öbür hafta geri aldım

ben 10 kg aldım. ama ben takmıyorum. sonuçta bebeğim iyi dediği müddetçe sorun yok. yerken aşırıya kaçtım birşey yok. bundan az yemek de istemem.

arkadaşlar merakımdan soruyorum bebeklerinin gelişimi 1-2 hafta önden giden var mı acaba öyle olunca erken doğum olurmu.. Benim ilk zamanlar ultrason kağıdında doğum zamanı kısmında 10 ekim yazıyordu bir kaç ay sonra 07 ekim oldu en son gittiğimde de 03 ekim yazıyordu sadece tahmin mi acaba anlamadım

öyle olsa da doğuma kadar gidiyor..onlar tahmin..
bebek tamamlanınca erken doğum diye olmaz herhalde bebek erken geliyor oluyor.
ama hamileliğin seyrine göre zaten doğurm gerçekleştiriyorlar. yani bebek tamamlanınca sezeryanla olması gerekiryorsa önce alabiliyorlar.

ne zaman döllenme olduğu bilinmediği için veya hani ona göre gitmek zor sat a göre hesaplıyorlar. söz gelimi benim sat 02 ocak ama ben ilişkiye 15 sonra girdim.
ancak sat a göre ayarlamalar yapılıyor.Ancak başta dediğim gbii bebeğin tamamlanması lazım işte organlarına vs bakılıyor, mümkünse tedavi ediliyor. sağlığı için doğuma alınacaksa alınıyor.. ama herşey normalse bebeğin kendinin gelmesi bekleniyor..

sonuç olarak bebeğin ve annenin sağlığına sonra da tercihe bağlı birşey.

Günaydınlar güzel annecikler ve bebişleri

Sabah sabah aklıma takılan bir soru. Araştır araştır herkes farklı birsey yazmış. Prima mı Huggies'mi hangi bebek bezi daha iyi?
Prima evet inceymiş ama onda garip bir koku var ve bu birtek primada var. Huggies te kalınmış birazcık. Ama sanırım prima da kalça ve bel koruma sistemi mevcutmuş. Kafam karman çorban oldu

canım karar vermişsin ama ben yine de yazıyım. prima premium care yenidoğan açık renkli olandan memnun kaldı yengem. sonra prima care olandan aldı. çok titiz bu konuda önem verir değiştirmedi öyle koku vs olmadı.. hı sonra primanın care olmayanları sanırım onları da bile kullanmadı onlarda ve diğer markalarda o tarz sorunları gördü.

kadın pedleri olarak düşünüyorum .. ben bir ara pedimi değiştiriyim demiştim. ama aynı verimi almıyorsun. ister istemez bir fark oluyor.

günaydın kızlar? ayrıntılı ultrasonda docent dr kalbinde parlaklık var dedi. başka bi sorun yoktu çok şükür.
önce kafaya takmadım ama sonra internette down sendromlu çocuklarda olabiliyormuş böyle bişey diye okudum. zaten dr sadece bu olması tek başına anlam ifade etmiyor dedi. ama kafamda kaldı işte. arada aklıma gelip ağlıyorum. inşallah geçsin diye dua ediyorum. sizde dua edin bize kızlar. inşallah kuzumu sağlıklı sıhhatli alırım kucağıma. amin..

inşallah düzelir canım . ayrıntılıyı yaptıramadım bunları duydukça endişem oluyor ama allah büyük.. inşallah iyi olurlar.. tamamlanır herşeyleri..

doğumdan sonra hemen müdahale edilmesi gerekiyorsa yapılması gerek demiş bir arkadaş acaba ileri zamanda doğuma yakın ayrıntılıya girsem de olur herhalde. sonuçta organlara vs bakılıyor. bir de sezeryanla olacağım için ister istemez bakılacaktır.. o zaman girmeyi düşünüyorum.

herkese günaydın,

sabah , idrar tahlili ve şeker yüklemesi yaptırdım, sonuçları çok merak ediyorum,
açlık şekeri 92, tahlili yapan 92 için iyi dedi

hadi bakalım iyi sonuçlar..

Son düzenleme:
Kızlar merhaba tekrar ayrıntılı rapor istemişti doktorum paylaşmıştım sizinle fakat sonuçlarım iyi çıkmadı doktor zararsız geçici olduğunu düşünüorum fakat 3. Düzey ultrason yaptırmanı tavsiye ederim dedi. şimdi unıversiteden randevu alıcam bebeğin beyninin sağ tarafında az büyüklük olduğu tespit edilmiş. Bununla ilgili ultrason istiyor doktorum moralim çok bozuk sınanıyormuyum bilmiyorum çok canımı sıktı bu durum...

Bak bunu cok sevdim cunku bende öyleyim. Aile kavramın nasıl peki? Annene babana verdiğin önem nasıldır? Bide bebekken nasılmışsın uslumuymussun :) bide cok başarılı cok çalışkan oluyorsunuz siz onu biliyorum

Bende başak burcuyum:)Aileye bağlıdırlar özellikle anneye (bir arkadaşım daha var o da aynı şekilde).. kendi düzenleri olsun çok severler planlı programlıdır işlerine kimseyi karıştırmadan kendi düzenlerini çok güzel uygularlar.Uslu da olurlar..Ben bu özelliklerini biliyorum hem kendimden hem de etraftan:16: bence güzel bir burç özellikle kızlar için:)

Ayy kizlarrsaolunn yaa heyecan yaptimm kilo verme ihtimalini ogrenince:) bide diyefisyene gidenler diyet kistelerinin fotografini bi paylassalar ne guzel olur:)

listeyi paylaşırım ama herkese farklı verir diye düşünüyorum, bana ne verecek çok merak ediyorum , meyveyi saymazsak zaten pek bir şey yediğim yok

Kızlar merhaba tekrar ayrıntılı rapor istemişti doktorum paylaşmıştım sizinle fakat sonuçlarım iyi çıkmadı doktor zararsız geçici olduğunu düşünüorum fakat 3. Düzey ultrason yaptırmanı tavsiye ederim dedi. şimdi unıversiteden randevu alıcam bebeğin beyninin sağ tarafında az büyüklük olduğu tespit edilmiş. Bununla ilgili ultrason istiyor doktorum moralim çok bozuk sınanıyormuyum bilmiyorum çok canımı sıktı bu durum...

canım moralini bozma, doktorlar bazen insanı panik yapabiliyor, araştırıp iyi bir doktordan randevu al ,inşallah herşey yolunda gider

bende 4 kilo almıştım ve diyetisyen gayet iyi demişti aldığım kilo için.sana da kızmayacaktır eminim.
bu hafta bana 7 kiloyla bitircez dedi hamileliği ama sanırım ben bu hafta bi kilo daha verdim.
bakalm gidince öğrenicem tartıda. bebeğin kilosu eğer az olursa son haftalarda yediklerini arttırcam dedi.

7 kilo az değil mi ya 10-15 kilo arası ideal demişti ilk doktorum eğer biz bu kadar az kiloyla bitirirsek doğumdan sonra bizde bişey kalmayacak hamile kaldığımız kilodan bile daha düşük olacağız heralde:) bakalım diyetisyene gönderecek mi cuma günü görücem artık

Çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey yoktur doktor yanılmıştır..Dua et canım sakın pes etme Allah büyük..

ben 10 kg aldım. ama ben takmıyorum. sonuçta bebeğim iyi dediği müddetçe sorun yok. yerken aşırıya kaçtım birşey yok. bundan az yemek de istemem.

öyle olsa da doğuma kadar gidiyor..onlar tahmin..
bebek tamamlanınca erken doğum diye olmaz herhalde bebek erken geliyor oluyor.
ama hamileliğin seyrine göre zaten doğurm gerçekleştiriyorlar. yani bebek tamamlanınca sezeryanla olması gerekiryorsa önce alabiliyorlar.

ne zaman döllenme olduğu bilinmediği için veya hani ona göre gitmek zor sat a göre hesaplıyorlar. söz gelimi benim sat 02 ocak ama ben ilişkiye 15 sonra girdim.
ancak sat a göre ayarlamalar yapılıyor.Ancak başta dediğim gbii bebeğin tamamlanması lazım işte organlarına vs bakılıyor, mümkünse tedavi ediliyor. sağlığı için doğuma alınacaksa alınıyor.. ama herşey normalse bebeğin kendinin gelmesi bekleniyor..

sonuç olarak bebeğin ve annenin sağlığına sonra da tercihe bağlı birşey.

canım karar vermişsin ama ben yine de yazıyım. prima premium care yenidoğan açık renkli olandan memnun kaldı yengem. sonra prima care olandan aldı. çok titiz bu konuda önem verir değiştirmedi öyle koku vs olmadı.. hı sonra primanın care olmayanları sanırım onları da bile kullanmadı onlarda ve diğer markalarda o tarz sorunları gördü.

kadın pedleri olarak düşünüyorum .. ben bir ara pedimi değiştiriyim demiştim. ama aynı verimi almıyorsun. ister istemez bir fark oluyor.

inşallah düzelir canım . ayrıntılıyı yaptıramadım bunları duydukça endişem oluyor ama allah büyük.. inşallah iyi olurlar.. tamamlanır herşeyleri..

doğumdan sonra hemen müdahale edilmesi gerekiyorsa yapılması gerek demiş bir arkadaş acaba ileri zamanda doğuma yakın ayrıntılıya girsem de olur herhalde. sonuçta organlara vs bakılıyor. bir de sezeryanla olacağım için ister istemez bakılacaktır.. o zaman girmeyi düşünüyorum.

hadi bakalım iyi sonuçlar..

sağol cnm duan için. inşallah sen de yaptırırsan bişeycik çıkmaz. 20-24. haftalarda ayrıntılı yapıyorlar diye biliyorum ama sen yine de bi dr una sor cnm.

Evet bir başak burcu geliyor ailemize bakalım nasıl olacak genel anlamda cok sessiz sakin ve cok yavaş oluyorlar diye biliyorum inşallah benim kızım da mıymıymıy olmaz sende oyle misin?

Bende başak burcuyum:)Aileye bağlıdırlar özellikle anneye (bir arkadaşım daha var o da aynı şekilde).. kendi düzenleri olsun çok severler planlı programlıdır işlerine kimseyi karıştırmadan kendi düzenlerini çok güzel uygularlar.Uslu da olurlar..Ben bu özelliklerini biliyorum hem kendimden hem de etraftan:16: bence güzel bir burç özellikle kızlar için:)

Bende başak burcuyum canım düzenli titiz canı tez çalışkan ailesine düşkün gezmeyi seven neşeli biriyim çocukken yaramazmışım çok sevimliymişim sempatik olduğumu söylerler ama ilk başta tanımadığım biriyle çabuk kaynaşmam konuşurum ama gülmem sonra açılırım. Sevmediğim birisine sevmediğimi belli ederim bu huyumu sevmiyorum. birde açık sözlüyüm arkadan ayrı yüzüne ayrı olmam... :DDD

Back
X