2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Al bende öyle sevmediğim birine hemen belli ederim sevmediğimi politik olamam hiç hemen de kaynaşamam insanlarla tartmam lazım önce ama yine de severim burcumu:)

Cimrilik yoktur ama hafif bir tutum var sanki ama kaliteli almayı severim ben mesela..En yakın arkadaşlarım oğlak başak kova ve ikizler.. boğalarla da anlaşırmış kocamda boğa mesela:)

İnşallah bir sorun olmaz da sen ve bebişin mutlu haberinizle bizi de mutlu edersiniz..Bu mübarek ayda Allah herkese yardım etsin inşallah seni ve yavrunu da unutmasın.Amin.

Sonuc olarak güzel bir burcunuz var ve güzel özelliklere sahip. Iyiki başak burcu kızım oluyor :)) eşim ikizler annem boğa burcu bu ikisine iyi anlaşıyormussun ama bende yayım benimle anlaşamıyor musun ya :)

Sonuc olarak güzel bir burcunuz var ve güzel özelliklere sahip. Iyiki başak burcu kızım oluyor :)) eşim ikizler annem boğa burcu bu ikisine iyi anlaşıyormussun ama bende yayım benimle anlaşamıyor musun ya :)

Anlaşıyoruz canım ama boğa burçları bize göre ağır canlı bri burç bazı uyuşamadığım noktalar oluyor kardeşlerim boğa burcu ordan biliyorum :D

hangi ates olceri tercih edeceksiniz bayanlar alan ölçümü yanılma payı az olan hangisi acaba

dr un kötü birşey söylememiş cnm tedbirli olmakta fayda var sen yine de 3.düzey ultrasonu yaptır bakalım. inşallah iyi çıkar sonucunuz.
benim de ayrıntılıda kalbinde bi parlaklık çıktı. sağolsun buradaki arkadaşlar biraz moralimi düzeltti. Allahın izniyle bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah..

inşallah canım sağolasın. kalbindede ufak bi delik vardı onun kapanabilceğini dedi onu hiç kafama takmadım ama bu beyin olunca ister istemez korkuyo insan inşallah allahın izniyle düzelicek hepsi rabbim bebeklerimizi bizlere bağışlasın

cnm bak doktorun zararsız olduğunu düşünmüş sadece tedbir amaçlı seni 3. düzey ultrasona gönderecekmiş. sen üzme kendini Allahın izniye hiç bir şeyi çıkmayacak. bebeğin sağlıklı olacak. moralini bozma güvendiğin bir hastaneye git. içini rahat tut germe kendini. bende dünden beri moralsizim, bnmde ultrasonda çentiklenme çıktı ama burdaki arkadaşlar bana destek oluo dünden beri sağolsunlar. biraz kendime geldim daha umutluyum. doktor randevumuda gideyim cumartesi inşallah hayrılı haber alırım. umarım sende hayırlı haber alacaksın ultrason yaptırdıktan sonra gör bak. dua edelim bolbol. Allahın izniye atlatacağız bu korkuları.

bende kimseye anlatamıyorum içimi dökemiyorum ondan sizlerle paylaşmak istedim çünkü burası gerçekten iyi insana iyiki varsınız burda gerçekten birbirimzin derdine ortak oluyoruz. sanada geçmiş olsun canım çentik dediğin nedir ilk defa duydum inşallah senin bebeğinde iyi olur üzmezler annelerini onlar...

çok şüküğr iyiyz arada geliyor böyle havalar iyice ısındı ondan sanırım

geçmiş olsun canım inşallah önemli bir şey değildir doktorunda kontrol amaçlı istemiş zaten sıkıntı yapıpta bebeğini de üzme

inşallah canım inşallah önemli değildir

Al bende öyle sevmediğim birine hemen belli ederim sevmediğimi politik olamam hiç hemen de kaynaşamam insanlarla tartmam lazım önce ama yine de severim burcumu:)

Cimrilik yoktur ama hafif bir tutum var sanki ama kaliteli almayı severim ben mesela..En yakın arkadaşlarım oğlak başak kova ve ikizler.. boğalarla da anlaşırmış kocamda boğa mesela:)

İnşallah bir sorun olmaz da sen ve bebişin mutlu haberinizle bizi de mutlu edersiniz..Bu mübarek ayda Allah herkese yardım etsin inşallah seni ve yavrunu da unutmasın.Amin.

amin canım allahın izniyle inşallah iyii haberlerle gelirim sizlere

canım inşallah zararsız ve geçicidir.. dr un da böyle demiş.. ultrason isteyip daha net bakmak aslında takip etmek için..

ayrıntılı niye istemişti ki.. devlette ayrıntılı yaptırmış mıydın? bunu ayriyetten mi istemişti? kusura bakma ayrıntılı yaptırmadığım için soruyorum devlette yaptırmıştım sadece.

canım ben doktorumu değiştirdim ayrıntılıyı doktorum kendi yaptığı için raporunu yazmadı doktor raporunu istedi tekrardan yaptırdım bugün bu sonucu söyledi doktor.inşallah güzel çıkar sonuçlarımz unıversiteden aldım yoğun olduğu için 8 ağustosa verdiler randevuyu ordaki doktor görüp ona göre yazıcakmış ultrasonu bakalım ne olucak

Son düzenleme:
benim sata göre gebelik haftam 24+5 ultrasona göre 24+6 burada ki hamilelik takvimine göre 25+4 neden böyle oluyor anlamadım benimde hesaplamama göre 25 haftalığım pek anlam veremedim 32. haftada çalışabilir raporu alacağım bunu doktor ultrasona göre mi yoksa sata göre mi veriyor acaba. birde benim geç döllenme olmuştu ilk ultrasona girdiğimde 5 haftalık olması gerekirken 4 haftalık çıkmıştı sonra o geç kaldığı bir haftayı tamamladı

canım sat dikkate al dr lar ultrasonda gelişimini takip ediyorlar. öyle ileri geri çıkıyor. sorun olmuyor tabi çok büyük farklar olmadıkça..

sat göre rapor alıyorsun. 32.haftada çalışabilir-çalışamaz duruma göre rapor alıyorsun.. genelde çalışabilecek durumdaysan 37 haftadan sonu çalışamaz raporu alıyorlar.çünkü bebekle daha fazla zaman geçirmek için. bir de doğum hemen olmazsa kendin de iyisen boştan yere izin almış oluyorsun. tabi işler yoğun olup kendinde iyi değilsen erken almakta fayda var..

ama zaten sen 32 den sonra çalışır raporu alacakmışsın..

Kızlar ya karpuz yedikten sonra ağzım bir acayip oluyır sanki bir ddolu şeker yemişim gibi sizde de öyle oluyor mu yoksa bende şeker mi var acaba ?
Test yaptırdım 1.Saat değerim 131 çıktı sınıra yakın mı acaba dikkat etmem gerekli mi?
valla o kadar çok karpuz yemiyorum. çok nadir yiyorum yeyince belki bir iki dilim yerim o kadar..

canım şeker olsun olmasın mutlaka şekere dikkat etmek lazım. şeker zaten aç kaldığın da çıkabiliiyor..yani düzenli yemek lazım. az yemek öğünler artırmak. ara öğünleri çok kaçırmamak gerekiyor..

şekeri yüksek olanlar bunlara da dikkat etsin..

şekerlileri çok yememek hatta mümkün olduğunca yememek lazım. ama tabi arada yiyoruz sorun değil.

benim de öyle çıkmıştı. dr birşey demedi. ama dediğim gibi zaten sonuç ne olursa olsun dikkat edilmesi kısabildiğimiz kadar kısılması gerekir. hamileliğin 3.4. ayında demişti bol meyve yiyebilirsin ama karpuz kavun gibi tatlı meyveleri çok az ye diye.

Son düzenleme:
Bende başak burcuyum canım düzenli titiz canı tez çalışkan ailesine düşkün gezmeyi seven neşeli biriyim çocukken yaramazmışım çok sevimliymişim sempatik olduğumu söylerler ama ilk başta tanımadığım biriyle çabuk kaynaşmam konuşurum ama gülmem sonra açılırım. Sevmediğim birisine sevmediğimi belli ederim bu huyumu sevmiyorum. birde açık sözlüyüm arkadan ayrı yüzüne ayrı olmam... :DDD

Bak bunu cok sevdim cunku bende öyleyim. Aile kavramın nasıl peki? Annene babana verdiğin önem nasıldır? Bide bebekken nasılmışsın uslumuymussun :) bide cok başarılı cok çalışkan oluyorsunuz siz onu biliyorum

canım ailem benim için herşeyden önce gelir,kendimden bile önce diyebilirim.liymonattanın dediği gibi birisini sevmediğimi bakışlarım bile direk belli eder,bebekken ben sessiz yaramazlardanmışım, başarı konusunda mütavazi olamıcam hem okul hayatında hemde iş hayatımda başarılıyımdır.:)))

Bebeğinin kilosu haftasına göre normalse hiç bir şey olmaz canım merak etme :)

En son kontrolde normaldi kilosy kızımın. Cuma günü kontrolüm var inş iyidir. Bu arada sabah sağlık ocağındaydım tartıldım ne göreyim 2 haftada 2 kilo almışım toplamda 6 kilo almış oldum. Ama nereme aldım hiç bilmiyorum göbek dışında her yer aynı acaba yanlış mı tarttı diyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hangi ates olceri tercih edeceksiniz bayanlar alan ölçümü yanılma payı az olan hangisi acaba

yenidoğunlar için oluyor mu bilmiyorum ama benim yeğenlerimde o kadar çok ateş ölçer alındı ki. koydurmadılar,kullanılmadı dediğin gibi yanılma payları vs durumu da var.. ama en son kulaktan bakılandan aldılar.. onu kullanıyorlar. o daha kullanışlı oluyor.

yani tabi bunlar herkes için aynı olmayabilir. kullananlar da olur..

Son düzenleme:
ben şeker yüklemesi yaptırmadım. karatayın söylediklerinden etkilendim, eşim de hiç istemedi. doktorumun tavsiyesiyle kanımda insüline baktırdım 8,1 çıktı. doktorum 5in altında olmasını isteriz ama çok kötü değil sen gene de yediklerine dikkat et dedi. ben de diyetisyene gittim. şeker varmış gibi diyete başladım. diyet listesinde çok çeşit var böyle daha dengeli beslenmeye başladım daha iyi oldu. tek kötü tarafı günde 2 kere az meyve var. meyveyi kısmak zor. kilo alışımda dengelendi. hayırlısı olur inş.

ikizler erkeğiyle çok iyi anlasırım ama kadınlarıyla anlaşamam genelde,ablam yay oldugundan biliyorum özgürlüğüne cookk düşkün ve gezmeyi cok sever ,onun bu rahatlığı beni deli eder,ama onun rahatlığınıda kıskanmıyor değilim.çünkü ben hiç bi zaman öle olamadım.

En son kontrolde normaldi kilosy kızımın. Cuma günü kontrolüm var inş iyidir. Bu arada sabah sağlık ocağındaydım tartıldım ne göreyim 2 haftada 2 kilo almışım toplamda 6 kilo almış oldum. Ama nereme aldım hiç bilmiyorum göbek dışında her yer aynı acaba yanlış mı tarttı diyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sağlık ocağındaki tartı beni de eksik tartıyor gibi geliyor. yani hastanede başka yerde tartıldığımla aynı değil. ben şaşırınca hemşirede tartım doğru kesin diye hatta yüksek sesle söyledi. benim için iyi de önemli olan doğruluk oranı.. hemşire biraz kiloluydu acaba etkisi var mı:) ayy kadının günahını almayım da bilmiyorum valla 3 kilo kadar eksik tartıyor:)gibi geliyor. yani açlık toklukken tartıldığım üzerimdeki ağırlığa falan dikkat ediyorum çıkarıyorum. aynı şartlarda tartılıyorum ama yine de fark vardı.

ay ben de herkese cevap vermişim kusura bakmayın çok konuşuyorum galiba:)

hem bazılarının sorunu aralarda kalmasın diye cevaplıyorum. hani ben almadım ama belki bir alan olmuştur da daha doğru bilgi verir anlamında olsun diye.. ama ben de düşüncelerimi de söylüyorum bu arada..

ben şeker yüklemesi yaptırmadım. karatayın söylediklerinden etkilendim, eşim de hiç istemedi. doktorumun tavsiyesiyle kanımda insüline baktırdım 8,1 çıktı. doktorum 5in altında olmasını isteriz ama çok kötü değil sen gene de yediklerine dikkat et dedi. ben de diyetisyene gittim. şeker varmış gibi diyete başladım. diyet listesinde çok çeşit var böyle daha dengeli beslenmeye başladım daha iyi oldu. tek kötü tarafı günde 2 kere az meyve var. meyveyi kısmak zor. kilo alışımda dengelendi. hayırlısı olur inş.

açıkçası ben de yaptırmayı düşünmüyordum dr da yaptırma dedi. ama hastaneye gidince başka testler de vardı gelmişken onu da yazdı.

neyse canım sonuçta bir şekilde bakılmış..
hepimiz dikkat edeceğiz sonuçta..

hayırlısı olur inşallah..
bişey sorcam bide ben pazartei kntrole gittim bebeğim 685 gr çıktı,, 25.haftamdyımm azmısizce bu rakam???:18:

tatlım takılma.. az gibi duruyor ama neye göre kime göre az..

önemli olan bebeğinin iyi olması.. gerisini boşver. imzandaki takvimde zaten 790 gr yazıyordu galiba. fark yok.. sen protein ağırlıklı beslenmene bak.. bir de dinlenme ihtimalin varsa dinlen şöyle sola doğru uzan güzelce annesi...

bebeğim için dalin şampuan ve yağı kullanıorum. johnssons baby kırmızı kırmızı döküntü yaptıydı bnm kızıma o yüzden tavsiye etmem. pişik kremi olarak desitin maximum kullanıorum. %40 çinko içerdiğinden pişiğ çok çabuk geçirio. ama ilk doğduğunda bepanten ya da dalinin pişik kremini öneririm. göğüs ucu kremi olarak mustela kullandım ve çok memnun kaldım. kzım ilk emişimde resmen göğüs ucumu kemirip bi parça çıkarmıştı ve mustela hemen iyiştirdi. göğüs pedi olarak dalin ve baby&me kullandım gayet iyi. göğüs pedi için maarkanın çok önemli olacağını sanmıorum. vücut şampuanı ayrıyetten almadım dalin şampuan yetio zaten.

:) hepsini farklı marka aldım:) şampuanı sebamed, vücud için sebamed kompakt sabun, gögüs ucu pedki baby me, gögüs ucu kremi lanolin, pişik kremi popolin:))))

Sebamed içinde iyi diyorlar ama kullanan bir yakınım yok o yüzden sadece kulaktan dolma bu bilgi.. benim önerim hangi şampuanı alacaksan ilk olarak küçük boyunu al bence bakarsın alacağın şampuandan başkası memnun kalır ama sen kalmazsın ya da senin bebeğine yaramaz boşuna büyük alma ilk etapta..

Bu arada herkese günaydın:16:

500 ml aldım sebamed, kapmanyası vardı gözü aç biriyim de tabi:)

canım sat dikkate al dr lar ultrasonda gelişimini takip ediyorlar. öyle ileri geri çıkıyor. sorun olmuyor tabi çok büyük farklar olmadıkça..

sat göre rapor alıyorsun. 32.haftada çalışabilir-çalışamaz duruma göre rapor alıyorsun.. genelde çalışabilecek durumdaysan 37 haftadan sonu çalışamaz raporu alıyorlar.çünkü bebekle daha fazla zaman geçirmek için. bir de doğum hemen olmazsa kendin de iyisen boştan yere izin almış oluyorsun. tabi işler yoğun olup kendinde iyi değilsen erken almakta fayda var..

ama zaten sen 32 den sonra çalışır raporu alacakmışsın..

valla o kadar çok karpuz yemiyorum. çok nadir yiyorum yeyince belki bir iki dilim yerim o kadar..

canım şeker olsun olmasın mutlaka şekere dikkat etmek lazım. şeker zaten aç kaldığın da çıkabiliiyor..yani düzenli yemek lazım. az yemek öğünler artırmak. ara öğünleri çok kaçırmamak gerekiyor..

şekeri yüksek olanlar bunlara da dikkat etsin..

şekerlileri çok yememek hatta mümkün olduğunca yememek lazım. ama tabi arada yiyoruz sorun değil.

benim de öyle çıkmıştı. dr birşey demedi. ama dediğim gibi zaten sonuç ne olursa olsun dikkat edilmesi kısabildiğimiz kadar kısılması gerekir. hamileliğin 3.4. ayında demişti bol meyve yiyebilirsin ama karpuz kavun gibi tatlı meyveleri çok az ye diye.

Doğru diyorsun az yemek lazım.. Bende hergün yiyorum ama az 1 dilim falan onu da kısmam lazım bakalım.Doktorada sordum ama cvp vermedi bakalım ne diyecek

sağlık ocağındaki tartı beni de eksik tartıyor gibi geliyor. yani hastanede başka yerde tartıldığımla aynı değil. ben şaşırınca hemşirede tartım doğru kesin diye hatta yüksek sesle söyledi. benim için iyi de önemli olan doğruluk oranı.. hemşire biraz kiloluydu acaba etkisi var mı:) ayy kadının günahını almayım da bilmiyorum valla 3 kilo kadar eksik tartıyor:)gibi geliyor. yani açlık toklukken tartıldığım üzerimdeki ağırlığa falan dikkat ediyorum çıkarıyorum. aynı şartlarda tartılıyorum ama yine de fark vardı.

ben bir de cuma günü kendi doktorumda tartılcam bakalım inş almışımdır kilo:) benim hemşire bayağı zayıf ama:) ben en son orada tartılmıştım 2 hafta önce aynı tartı yani ama bakalım belli olur. en güzeli eve bir baskül almak galiba:)

Kızlar merhaba ya ben pazar gününden beri kızımın hareketlerine taktım, kuruntu mu yapıyorum acaba?
pazar gününe kadar hep çok hareketliydi gündüzleri falan. ama kaç gündür gündüzleri az hareket ediyor, uzun aralıklarla ve hareketleri derinden gelmeye başladı, korkmaya başladım iyice. Hareketlendiği olmuyor mu oluyor dışarıdan bile gözüyor ama azaldı sanki ve şekli değişti. bugün sağlık ocağında kalp atışlarını dinledik çok şükür iyiydi ama gene tam rahatlayamadım. sizin bebişlerin hareketleri nasıl böyle uzun aralıklarla mı? bir de böyle aşağılara vuruyor bazen derinden.

Back
X